Şimdi Ara

LG OLED 55B7 VS SONY XF9005 YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
1
Favori
8.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba yakın zamanda tv alacağım sürekli ikilemde kalıyorum. almak istediğim teknoloji oled yani lg'nin b7 si cazip geliyor. fakat gittiğim bir kaç tekno mağzasında sony xf90 'ı inanılmaz övdüler ve kalitesini de gösterdiler. anlaşılacağı gibi iki seçim arasında kaldım. maksatım ileri dönük bir tv almak ve almışken de imkanlarımı ona göre zorluyorum.
    yardımlarınızı bekliyorum. kullanan var mı lg oled tv yi karasal yayınlarda nasıl performansı, sony ile karşılaştırılır mı ? işin içinden çıkamadım varsa önerisi olan ve fikri olan paylaşsın lütfen.

teşekkürler.

• İstediği kadar özel olsun. Edge led aydınlatma yapan panelde isterse 1000 zone olsun neye yarar. Sağ ve solda bulunan ledler nedeniyle asla çok zonelu bir fald panel ya da oled seviyesinde olmayacak.

Bulutlanma olacak mı, olacak.

Altyazılı film izlerken, her altyazı çıktığında panelin alt bölümü de aydınlanacak mı, aydınlanacak.

Sony servisi tüm bunlar için “bunlar normaldir, parlaklığı azaltın, dynamic contrastı düşürün ya da kapatın, bu sorunları istemiyorsanız oled tv almanız lazımdı” diyecek mi, diyecek.

Ben de evelki yıl tv almaya kalktığımda, sony hk yazılan olumlu görüşler, paylaşılan videolara inanıp 55xd9305 aldım. Ve 6 ay bile dayanamadım. Üstte yazdığım sıkıntılara servis çözüm olarak yukarda yazdıklarımı yazdı. Ama parkaklığı düşüreceksem, tvnin yüksek parlajlığa sahip olmasının bir anlamı olmuyor. Dynamic contrast ya da adı herneyse, onu kapatacaksam, sonynin bağırarak övündüğü bu özelliğinin anlamı ne oluyor? Sattım kurtuldum. Yaklaşık 1 sene tvsiz kaldım. Ve lg 65b7 alarak tvde film nasıl izlenir tekrar gördüm.

O yüzden burda sony fanlarının yazdıklarını (lg hakkında olumlu şeyler yazanların lg fanlığı ile itham edilmesine karşı) çok da şey etmeyin. Yukarda yazdığım olumsuzluklardan size hiç bahsedilmeZ çünkü. Varsa yoksa oledler parlak değil, bak bu bu sony/samsung tv 1000-1500 nit parlaklığa sahip. Halbuki o parlaklıkta o tvyi KULLANAMAYACAK. Dynamic kontrastı servis sana kapattıracak. Vs vs.
    4 sıra led lamba var yazmış. bir de tvyi benden öğrendi diye belirtmiş :) neremle güleceğimi bilemedim.

bir de ingilizce bildiğine vurgu yapmış :) çevirebilirse çevirsin, kaç sıra led var...xd serisinden farkı, led sıra sayısı değil. yeri farklı sadece. xd9305te sağ ve solda çift sıra led varken, xe9305te alt ve üstte var. Buyur, öğren. bu tvdeki ledler nasıl...
    linkini de vereyim.

https://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55xe9305-201703274446.htm

bu çok özel, çok çok özel TV (sanki başıma z serisi ya da w serisi oled) TV, illa ki xd serisinden üstündür. bunun aksini yazan olmadı. ama yok xd serisi elma ise bu armut falan kısmı hikaye, kusura bakmayın. bunun aksini iddia etmek art niyetlidir denilmiş. bence FETÖcü olsun, aksini iddia eden.
    edgeled bir panelle sanal/çakma zone olduğunu herkes bilir. directled/fald olmadıktan sonra, bir tvde oluşan zonelar, zorlamadır...yazılımsal dimmingle sağlarsınız ancak bunu.
    sığ yorum yapmakla itham edilmiştim. gülüyorum sadece.
    cahilin biri de tutturmuş, sürekli malının esiri olmuş diye, kendisi samsungun paralı elemanı heralde...satış danışmanı mıdır nedir. yazık...ona da yazık...
    anladm ki bu forumda bazılarıyla, anladıkları dilden konuşmak lazım. kibarlık, beyefendilik yaramıyor kimseye.
    bundan sonra herkese anladığı dilden.
  • volkiboy V kullanıcısına yanıt
    O sana Sony çöpünü öven adamların olmayan beynini... Cahil herifler ya. Kardeş sen bakma o mallara oled tv den şaşma B7 zaten efsane tv ve hiçbir led tv rakibi olamaz aklını çelmişler senin elindeki tv yi satmak için. Ayrıca tv yi web den al mağazadan değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 26 Ağustos 2018; 23:44:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 180 derece farklı yorumlar var ;) gel de kafası karışmasın insanın

Xf9005 kötü bir cihaz mi şimdi ? Yabancı sitelerde de olumlu görüşler var ama..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç düşünmeden oled b7 alın geçin.Goruntu kalitesini görünce ne kadar doğru bir karar verdiğiniz anlayacaksınız

• sercanfx S kullanıcısına yanıt
    Hayır kötü değil led olarak iyi tv ama B7 nin dengi bir tv değil oled in rakibi qled ler sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: sercanfx

180 derece farklı yorumlar var ;) gel de kafası karışmasın insanın

Xf9005 kötü bir cihaz mi şimdi ? Yabancı sitelerde de olumlu görüşler var ama..
    Sony 55xe9005 ve sony 55xf9005 kullandım ve şu anda markasını hiç sevmesemde lg 55b7 oled kullanıyorum kesinlikle tavsiyemdir yok mavi ekranmış yok logo yapışmasıymış hepsini geçin sabah 09:30 tv açılır akşam 03:00 kapanır şimdiye kadar logo yapışmasına rastlamadım...

• sen burdaki marka hissedarlarına bakma. kendi gözüne hangisi daha iyi geliyorsa onu seç. usb yle falan dene. oledler karanlık ve mavimsi bir görüntü veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Neo QLED sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam niye webden almayı tavsiye ettiniz?

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    karasal yayınlarda performansı nasıl oled tv nin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ihsan

Hocam niye webden almayı tavsiye ettiniz?

Bir sorun yaşarsan 15 gün içinde cayma hakkın var koşulsuz iade edebiliyorsun mağazadan alırsan iade etmen çok zor.

• abi usb'lerde hepsi demo. firmalar haklı olarak kendi tv formatlarına göre codeclemişler. yani lg için yapılan usb yi samsung yada başka marka tv ye takıp oynatınca sonuç hüsran. zaten mağza görevlileri de aynı şeyi söylüyor.
  • volkiboy V kullanıcısına yanıt
    yok kendi kaydettiğin görüntüyü değişik tv lerde dene diyorum. ve emin ol ki xf'ye çöp diyen adam televizyondan anlamıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren377 -- 27 Ağustos 2018; 9:37:34 >
  • Evet hocam 2 kere tv aldım sorun çıkınca geri verdim ama nette satılanlarda da sıkıntı mı var acaba?Geri iade için kargoya götürdüğümde kargocu netten indirimli ürün alma falan demişti.Kargo elemanları bir şeyler görmüş ama hatırlamıyorum tam ne dediğini.

• Webten alsan kim geri almaya gelcek tv yi?

• Direct led xf9005 mi edge led 9305mi?

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Kendiniz paketleyip kargoya veriyorsunuz ya da firma kod veriyor o kod ile kargo gelip evden alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkiboy

karasal yayınlarda performansı nasıl oled tv nin ?
    Dahili uydu alıcısı görüntü kalitesi orta şeker diyelim çok iyi değil çokta kötü değil beğeni olayı kişiden kişiye değişir

• 2016 ekim ayında lg eg920 oled tv aldım. Tv yi hergün aralıksız 12 saat kullanmışızdır. Ben ve eşim işe giderken eve bakıcı geliyor. Aralıksız tv nin açık kaldığını biliyorum. Yaklaşık 1.5 yıllık kullanımda geçtiğimiz ay tv de burn in sorunu yaşadık. Logo yanığı olmasın diye de tv parlaklığını hep orta seviyede tutup, enerji tasarruf modunu da orta seviyede bıraktım. Ancak ne yapsam da tv de yankılar meydana geldi. Sonrasında servisi çağırdım. Tv de kompanzasyon dedikleri şeyi yaptılar ve, tv nin ekran yıkama özelliğini açtık dediler. Ve saçma sapan bir şekilde 2 hafta içinde yanıklar gider dediler. Ancak ne yanık gitti, ne de tv de bir iyileşme olmadı. Bu hafta tatile çıkacağız. Tatil dönüşü yine servisi arayacağım.

Elimdeki tv yi bende o zaman epeyce araştırarak aldım. Burn in saymazssak, tv ye alternatif belki qled olabilir. Ama hala görüntü kalitesi ve genel performanstan memnunum. O dönemde de 2016 üretimli panellerle burn in sorunu kalktı denilmişti. Benim tv de 2016 haziran üretimli. Vatan bilgisayardan özellikle seçerek almıştım.

Kısacası her ne kadar ürünler iyi olsa da, o garanti süresi sanki ayarlanmış gibi tv de. Çalışma saatidir vs. Herşey ayarlı. En iyi ihtimalle bile tv nin en sorunsuz dönemi 2 yıl. Sonrasında sorunlar başlıyor bence

• quote:

Orijinalden alıntı: volkiboy

abi usb'lerde hepsi demo. firmalar haklı olarak kendi tv formatlarına göre codeclemişler. yani lg için yapılan usb yi samsung yada başka marka tv ye takıp oynatınca sonuç hüsran. zaten mağza görevlileri de aynı şeyi söylüyor.
    Hocam usb 1080p 4k hdr filmler yükle tekno markete gidince almak istediğin tv de dene hoşuna giderse al ben 55b7 almadan önce yarım gün eloktronik market dolaştım zaten aklımda iki tv vardı sony 65xe9305 ve lg65b7 ikisinise uzun bir süre test ettim 65”xe9305 teşhir olduğu için vazgeçip b7 oledi aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: evren377

yok kendi kaydettiğin görüntüyü değişik tv lerde dene diyorum. ve emin ol ki xf'ye çöp diyen adam televizyondan anlamıyordur.
    Sony xf9005 kesinlikle çöp değil aksine xe9005 den üstün xe 9305 serisine yakın bir tv dir kullanmaktan keyif aldığım tv lerden biridir

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.