|
Bildirim
|
İstediği kadar özel olsun. Edge led aydınlatma yapan panelde isterse 1000 zone olsun neye yarar. Sağ ve solda bulunan ledler nedeniyle asla çok zonelu bir fald panel ya da oled seviyesinde olmayacak.
Bulutlanma olacak mı, olacak. Altyazılı film izlerken, her altyazı çıktığında panelin alt bölümü de aydınlanacak mı, aydınlanacak. Sony servisi tüm bunlar için “bunlar normaldir, parlaklığı azaltın, dynamic contrastı düşürün ya da kapatın, bu sorunları istemiyorsanız oled tv almanız lazımdı” diyecek mi, diyecek. Ben de evelki yıl tv almaya kalktığımda, sony hk yazılan olumlu görüşler, paylaşılan videolara inanıp 55xd9305 aldım. Ve 6 ay bile dayanamadım. Üstte yazdığım sıkıntılara servis çözüm olarak yukarda yazdıklarımı yazdı. Ama parkaklığı düşüreceksem, tvnin yüksek parlajlığa sahip olmasının bir anlamı olmuyor. Dynamic contrast ya da adı herneyse, onu kapatacaksam, sonynin bağırarak övündüğü bu özelliğinin anlamı ne oluyor? Sattım kurtuldum. Yaklaşık 1 sene tvsiz kaldım. Ve lg 65b7 alarak tvde film nasıl izlenir tekrar gördüm. O yüzden burda sony fanlarının yazdıklarını (lg hakkında olumlu şeyler yazanların lg fanlığı ile itham edilmesine karşı) çok da şey etmeyin. Yukarda yazdığım olumsuzluklardan size hiç bahsedilmeZ çünkü. Varsa yoksa oledler parlak değil, bak bu bu sony/samsung tv 1000-1500 nit parlaklığa sahip. Halbuki o parlaklıkta o tvyi KULLANAMAYACAK. Dynamic kontrastı servis sana kapattıracak. Vs vs. |
4 sıra led lamba var yazmış. bir de tvyi benden öğrendi diye belirtmiş :) neremle güleceğimi bilemedim.
bir de ingilizce bildiğine vurgu yapmış :) çevirebilirse çevirsin, kaç sıra led var...xd serisinden farkı, led sıra sayısı değil. yeri farklı sadece. xd9305te sağ ve solda çift sıra led varken, xe9305te alt ve üstte var. Buyur, öğren. bu tvdeki ledler nasıl... linkini de vereyim. https://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55xe9305-201703274446.htm bu çok özel, çok çok özel TV (sanki başıma z serisi ya da w serisi oled) TV, illa ki xd serisinden üstündür. bunun aksini yazan olmadı. ama yok xd serisi elma ise bu armut falan kısmı hikaye, kusura bakmayın. bunun aksini iddia etmek art niyetlidir denilmiş. bence FETÖcü olsun, aksini iddia eden. edgeled bir panelle sanal/çakma zone olduğunu herkes bilir. directled/fald olmadıktan sonra, bir tvde oluşan zonelar, zorlamadır...yazılımsal dimmingle sağlarsınız ancak bunu. sığ yorum yapmakla itham edilmiştim. gülüyorum sadece. cahilin biri de tutturmuş, sürekli malının esiri olmuş diye, kendisi samsungun paralı elemanı heralde...satış danışmanı mıdır nedir. yazık...ona da yazık... anladm ki bu forumda bazılarıyla, anladıkları dilden konuşmak lazım. kibarlık, beyefendilik yaramıyor kimseye. bundan sonra herkese anladığı dilden. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 26 Ağustos 2018; 23:44:41 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren377 -- 27 Ağustos 2018; 9:37:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |