Şimdi Ara

LG OLED 55B7 VS SONY XF9005 YARDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
8.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2018 Xf9005, Avs Forumda Paylaşmış Kendi Çekmiş Ben Baya Beyendim İnanılmaz Güzel Duruyor
    LG OLED 55B7 VS SONY XF9005 YARDIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercanfx

Pardon , xe93 iyi tv ama genelde panelleri sorunlu mu oluyor dediniz ben mi yanlış anladım ?
    Panel şansı olayı var XE93'lerde yani her panel aynı değil.Bu bütün TV'ler için geçerli bir durum fakat bu TV'de çok daha fazla hissedilir.
    TV zaten çok iyi sadece fiyatı rekabetçi değil okadar oda Sony yüzünden.
  • 4 sıra led lamba var yazmış. bir de tvyi benden öğrendi diye belirtmiş :) neremle güleceğimi bilemedim.

LG OLED 55B7 VS SONY XF9005 YARDIM

bir de ingilizce bildiğine vurgu yapmış :) çevirebilirse çevirsin, kaç sıra led var...xd serisinden farkı, led sıra sayısı değil. yeri farklı sadece. xd9305te sağ ve solda çift sıra led varken, xe9305te alt ve üstte var. Buyur, öğren. bu tvdeki ledler nasıl...
    linkini de vereyim.

HDTV Test
    Sony KD-55XE9305 Review: Baby ZD9
    https://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55xe9305-201703274446.htm

bu çok özel, çok çok özel TV (sanki başıma z serisi ya da w serisi oled) TV, illa ki xd serisinden üstündür. bunun aksini yazan olmadı. ama yok xd serisi elma ise bu armut falan kısmı hikaye, kusura bakmayın. bunun aksini iddia etmek art niyetlidir denilmiş. bence FETÖcü olsun, aksini iddia eden.
    edgeled bir panelle sanal/çakma zone olduğunu herkes bilir. directled/fald olmadıktan sonra, bir tvde oluşan zonelar, zorlamadır...yazılımsal dimmingle sağlarsınız ancak bunu.
    sığ yorum yapmakla itham edilmiştim. gülüyorum sadece.
    cahilin biri de tutturmuş, sürekli malının esiri olmuş diye, kendisi samsungun paralı elemanı heralde...satış danışmanı mıdır nedir. yazık...ona da yazık...
    anladm ki bu forumda bazılarıyla, anladıkları dilden konuşmak lazım. kibarlık, beyefendilik yaramıyor kimseye.
    bundan sonra herkese anladığı dilden.

• OLED TV'lerin yanması, sararması, iz kalması, bunlar beni rahatsız edeceğine IPS veya SVA, MVA panelli bir TV alırım, yıllarca sinir stress yapmadan kulanılırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakesan kullanıcısına yanıt
    Sararma diye birşey yok. o nerden çıktı.

yanma, çok naidr durumlarda oluyor ki, ev ortamında bunu becermeniz imkansıza yakın. forumda henüz bunu başaran olmadı mesela.
    iz kalma olayı da, tv bunu otomatik olarak gideriyor zaten. yani iz kalma ile yanma farklı şeyler....

yani ben 10 aydır kullanıyorum ve sinir stres yapmadım hiç bu konuyu. elbette herkes istediğini alır ama bu kadar da oled düşmanlığı yapmaya gerek yok bence (sizi kastetmiyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakesan

OLED TV'lerin yanması, sararması, iz kalması, bunlar beni rahatsız edeceğine IPS veya SVA, MVA panelli bir TV alırım, yıllarca sinir stress yapmadan kulanılırım.
    Yoo yoo aman amann sakın öyle deme hocam,sakın taşlarlar seni burda hepsi ferrari sahibi,yazlığında Denon AVR'si olan OLED sahibi adamlar napıyosun sen
    Biliyosun OLED alınca olmayan kaliten artıyor bu forumdaBaksan bir çoğu esnaf..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

Sararma diye birşey yok. o nerden çıktı.

yanma, çok naidr durumlarda oluyor ki, ev ortamında bunu becermeniz imkansıza yakın. forumda henüz bunu başaran olmadı mesela.
    iz kalma olayı da, tv bunu otomatik olarak gideriyor zaten. yani iz kalma ile yanma farklı şeyler....

yani ben 10 aydır kullanıyorum ve sinir stres yapmadım hiç bu konuyu. elbette herkes istediğini alır ama bu kadar da oled düşmanlığı yapmaya gerek yok bence (sizi kastetmiyorum)
    Şu tipi hiç ciddiye alma Burak,Zerathull var bunların içinde en normali.
  • quote:

OLED TV'lerin yanması, sararması, iz kalması, bunlar beni rahatsız edeceğine IPS veya SVA, MVA panelli bir TV alırım, yıllarca sinir stress yapmadan kulanılırım.
    Kardeşim fazla ciddiye alma burayı sevdiğim ama alpha aşamasındaki teknolojisi överler sana alamayanada fakir derler Çoğununda BD oynatıcı yoktur ve DV izleyemez,usb'den oynatırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction1 -- 29 Ağustos 2018; 13:1:51 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Kişisel deneyim.

OLED panelli telefon, tablet, televizyon; işimin getirisiyle, heyecanıyla kullanıyoruz bu tür ürünleri. Önce telefon, en hızlısı telefonlar, yaklaşık 6 ayda sararıyorlar. Tabletim 1 seneyi geçtikten sonra belli etti kendini. TV ise 2 senelik normal kullanımla sararma ve yanma belirtileri gösterdi; filmlerde alt ve üst siyah şeritlerdeki pikseller daha az kullanıldıkları için daha canlılar, ortadakiler eskisi gibi değil, kanal logolarının bulunduğu kısımda da normal bir kullanıcının göremeyeceği ama benim takıldığım izler oluştu.

Ben 2-3 senede bir TV değişen biri değilim, istemem, buna da bütçem yok açıkçası. Duvara asabilmek için, ince olsun diye Edge Led bir TV aldım, aydınlatma homojenliği herkesi tatmin etmez ama renk başarımı tükettiğim içerikler için başarılı, Android arayüzü zaman zaman can sıksa da artık panelle alakalı sinirimi bozan şeyler yok TV'de.

Deneyimler, kullanılan ürünler elbette farklılık gösterecektir ama OLED'in, IPS'in, MVA'nın, SVA'nın, bunları sonuçta bir doğaları var, birbirlerine karşı avantajları var. Temel niteliklerini araştırın, hangi panel hoşunuza gidiyorsa o panel üzerinden TV araştırın, TV üzerinden panel değil.

• quote:

Kişisel deneyim.

OLED panelli telefon, tablet, televizyon; işimin getirisiyle, heyecanıyla kullanıyoruz bu tür ürünleri. Önce telefon, en hızlısı telefonlar, yaklaşık 6 ayda sararıyorlar. Tabletim 1 seneyi geçtikten sonra belli etti kendini. TV ise 2 senelik normal kullanımla sararma ve yanma belirtileri gösterdi; filmlerde alt ve üst siyah şeritlerdeki pikseller daha az kullanıldıkları için daha canlılar, ortadakiler eskisi gibi değil, kanal logolarının bulunduğu kısımda da normal bir kullanıcının göremeyeceği ama benim takıldığım izler oluştu.

Ben 2-3 senede bir TV değişen biri değilim, istemem, buna da bütçem yok açıkçası. Duvara asabilmek için, ince olsun diye Edge Led bir TV aldım, aydınlatma homojenliği herkesi tatmin etmez ama renk başarımı tükettiğim içerikler için başarılı, Android arayüzü zaman zaman can sıksa da artık panelle alakalı sinirimi bozan şeyler yok TV'de.

Deneyimler, kullanılan ürünler elbette farklılık gösterecektir ama OLED'in, IPS'in, MVA'nın, SVA'nın, bunları sonuçta bir doğaları var, birbirlerine karşı avantajları var. Temel niteliklerini araştırın, hangi panel hoşunuza gidiyorsa o panel üzerinden TV araştırın, TV üzerinden panel değil.
    Hocam bu adam için fazla ciddi cevap vermişsinya neyse haklısın de geç..
    Bu arada i9 9900k gelicekmi incelemeye?

• Digital Reaction1 D kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Sony xf9005 55 inch öneriyorsunuz

Teknoloji konusunda şanssız birisi olarak oled riskini almak istemiyorum ;

Peki hem 55 inch hem de 49/50 inch de hatta 43 inch de Öner’iniz var mi ?

Hem iyi xf9005 gibi üstün özelliklere sahip tv ler

İkinci olarak da bu fiyatlara çıkmak istemeyenler icin fiyat/performans ürünü olanlar ?

Değerli yardımlarınızı ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bakalım, hayırlısı :)

Intel'in ülkemizde test ürünü isteyebileceğimiz bir ilgilisi yok, haliyle başka bir şekilde sağlayabilirsek incelerim mutlaka.

• Hocam hangi oled tv'yi kullandınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: sercanfx

Anladığım kadarıyla Sony xf9005 55 inch öneriyorsunuz

Teknoloji konusunda şanssız birisi olarak oled riskini almak istemiyorum ;

Peki hem 55 inch hem de 49/50 inch de hatta 43 inch de Öner’iniz var mi ?

Hem iyi xf9005 gibi üstün özelliklere sahip tv ler

İkinci olarak da bu fiyatlara çıkmak istemeyenler icin fiyat/performans ürünü olanlar ?

Değerli yardımlarınızı ..
    Kardeşim genelde gece film izleyeceksen OLED al daha çok seversin.
    Şuan 4K kalitesini en iyi veren TV OLED'tir.
    Full HD içerikde birşey bekleme buna diziler tv maçlarıda dahil.
    Parlaklık dışında oled'lerde crushed black,ABL,LG'de motion sorunları vardır bunu burda kimse söylemez.
    Pc ile TV'yi kullanacaksan hep bir iz yanığı OLASILIĞIN olacaktır.
    TV'yi gündüz veya ışık altında maç izlerken veya arkadaşlarında PS4'de maç keyfi yaparken kullanacaksan parlaklığını yetersiz gelecektir.
    Dediğim gibi sadece gece film izleyen birisi isen OLED al ve LG'nin HD performansından bişey bekleme işlemci olarak Sony ile yarışacak seviyede değil.
    4K filmleri,DV performansınıda en iyi OLED'den alırsın.

• quote:

Bakalım, hayırlısı :)

Intel'in ülkemizde test ürünü isteyebileceğimiz bir ilgilisi yok, haliyle başka bir şekilde sağlayabilirsek incelerim mutlaka.
    Eğer alırsam ben göndermek isterim sana,ben senin test tutumunu çok seviyorum AIDA64 ile stabil testi yapıp,işlemci ve PSU'ya gereksiz güç uygulayan Prime95 seçmemeni takdir ediyorum.
    Forumdaki çoluk çocuğu ciddiye almayıp dik duruşunu sergilediğin içinde ayrıca tebrik ederim,seviyorum incelemelerini.
    Çok tv izleyen birisi değilim ; Netflix / YouTube film video belgesel , az standart yayın , biraz da çocuk oyun oynar ps4 pro

Film video izleme konusunda Sony 55xf9005 , lg 55b7v ‘nin çok mu gerisinde kalır ?

Mutlaka oled teknolojisi harikadır görüntüler 10 numaradır ama 3-4 sene sorunsuz kullanım konusunda önemli . Sony android nasıl calisiyor bilmiyorum gerçi

Demek istediğim daha kullanıcı dostu olan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.