anlamadığım niye tvyi fişten çekeyim ? ben hiç çekmiyorum da. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LG OLED B9 Kullanıcıları (20. sayfa)
-
-
ben de bilmiyorum orasını :D Ben de hiç çekmiyorum ama tasarruf yapıyor diye çeken bazı insanlar varmış ondan dolayı belirtmek istedim.
-
Güncelleme ile gelenler :
[05.00.02]
1. Expanding the launcher's advertisement function
2. Launcher exposure when TV is turned on
3. LG Channel service improvement and expansion (Korea, North America, Europe, Brazil only)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selam,
Ben daha önce fişten çekiyorum diye yazışmıştım. Televizyonu kapattıktan sonra değilde sabah evden çıkarken çekiyorum fişi yani tv çalıştıktan sonra gece fiş takılı kalıyor sabaha kadar ne yapıyorsa yapıyordur diye düşünüp çekiyorum. ama ben başıma bir iş geldi tırstım o yüzden çekiyorum tasarrufla ilgisi yok 3-4 ay oluyor mahallede bize gelen elektrik hattına nötr akım girmiş ne demekse artık bütün binada kombi fırın bulaşık makinesi hepsini yaktı 2000 TL tamir parası ödedim elektrik idaresi fatura ile başvur ödemen yapılır dedi tamirleri yaptırdım 15 gün sürdü az değil 2bin tl para ödemem gerekiyordu başvurdum süre geçmiş dedi ödemede yapmadı tv yi almadan 10 gün önce oldu bu haliyle tırstım tabi şimdi gene böyle bir şey olur 10 bin tl lik tv perte çıkar parasınıda ödemezler diye çekiniyorum (tv ye sigorta yaptırmayı bile düşündüm) ve fişi çekiyorum ayrıca çok şimşekli yıldırımlı havalardada çekiyorum ne olur ne olmaz :) hatta geçenlerde istanbulda yağan yağmurlarda gece çok gök gürültüsü şimşek filan oldu gece sesine uyandım gene fişi çektim :) 10 bin tl verip bir tv daha alamam daha taksitleri bitmedi:)
Şimdi film seyretmekle ilgili paylaşım yapayım, bu hdr Dolby atmos filan takmış durumdayım GB si düşük fiilmlerde bu özellikleri pek vermiyor gördüğüm kadarıyla.
2160k bir film indirdim ikizler projesi diye 7GB boyutu vardı external eski bir HDD ye yükleyip arka taraftaki usb den bağladım hiç takılma vs yapmadı çokta güzel görüntü verdi. Bunun dışında 12 GB lik sonic diye bir film indirdim çocuklar için onuda aynı şekilde izledim bu defa yan taraftaki usb ye taktım HDD yi gene hiç takılmadan çok güzel net şekilde izledim. ayrıca flash 2.0 bellektende yüksek GB li filmler denedim hiç sıkıntı yaratmadı.
Bilginize; denemek isteyipte yüksek GB li filmlere giremeyenler için test yapılmıştır gönül rahatlığı ile indirip izleyin. (ama indirmeden videonun sesini kontrol edin videolar sessiz çıkabiliyor:))
-
Şimşek çakma gibi durumlarda ben de fişten çekiyorum yalnız televizyonu kapattıktan sonra 10 dakika bekliyorum ardından çekiyorum çünkü arka planda belki piksel temizleme işini yapıyordur diye.
-
şunu farkettim tv yi kumandanın düğmesinden kapattıktan sonra ekranda görüntü gidiyor tv kapanıyor ama en az 10 sn kadar tv arka planda çalışıyor , dediğim süre kadar sonra tık diye bir kapanma elektriği kapatma sesi duyuyorum.
Geçen tv de diklemesine ince bir siyah çizgi oluştu 1-2 gün durdu kapatınca bekleyince gider dedim ama gitmedi. Sonra piksel temizleme yapayım dedim ve çalıştırdım tv yi kapatınca devreye girdi, ben bekledim ekranda bir hareket olacakmı diye ama tv kapalı şekilde öyle bekledim piksel temizleme ile ilgili hiç bir emare göremedim tv kapalı duruyor. 10 dk sabredebildim tv yi açtım çizgi düzelmişti. piksel temizleme yapacaklar için uyarı olsun bir şey yapmıyor diye tv yi açmayın hatanın olduğu yer düzeltilmeden açabilirsiniz ve piksel temizleme işe yaramadı zannedebilirsiniz.
Bir ilave daha yapayım başka konu ile ilgili bir arkadaş tv de kırmızılık filan var demişti. Benim tv kapalıyken hatta fişten bile çekili durumdayken ekran kırmızı yansımalar yapıyor sanırım ekranın malzemesi ile ilgili özelliği öyle herhalde oda ışığını kırmızı yansıtıyor ama tv çalışırken hiç bir sıkıntı yok bembeyaz görüntülerde kırmızılık görünmüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MadChildşunu farkettim tv yi kumandanın düğmesinden kapattıktan sonra ekranda görüntü gidiyor tv kapanıyor ama en az 10 sn kadar tv arka planda çalışıyor , dediğim süre kadar sonra tık diye bir kapanma elektriği kapatma sesi duyuyorum.
Geçen tv de diklemesine ince bir siyah çizgi oluştu 1-2 gün durdu kapatınca bekleyince gider dedim ama gitmedi. Sonra piksel temizleme yapayım dedim ve çalıştırdım tv yi kapatınca devreye girdi, ben bekledim ekranda bir hareket olacakmı diye ama tv kapalı şekilde öyle bekledim piksel temizleme ile ilgili hiç bir emare göremedim tv kapalı duruyor. 10 dk sabredebildim tv yi açtım çizgi düzelmişti. piksel temizleme yapacaklar için uyarı olsun bir şey yapmıyor diye tv yi açmayın hatanın olduğu yer düzeltilmeden açabilirsiniz ve piksel temizleme işe yaramadı zannedebilirsiniz.
Bir ilave daha yapayım başka konu ile ilgili bir arkadaş tv de kırmızılık filan var demişti. Benim tv kapalıyken hatta fişten bile çekili durumdayken ekran kırmızı yansımalar yapıyor sanırım ekranın malzemesi ile ilgili özelliği öyle herhalde oda ışığını kırmızı yansıtıyor ama tv çalışırken hiç bir sıkıntı yok bembeyaz görüntülerde kırmızılık görünmüyor.
Piksel temizlemeyi kendiniz yaparsanız, tv kapanıyor. Yaklaşık 1 saat temizleme devam ediyor. Piksel temizleme tamamlandığında tv otomatik olarak tekrar açılıyor. TV nin arkasından gelen tık sesi bende de var. Bu beni rahatsız etmiyor. Bazen kanal geçişlerinde de oluyor. Neden olduğunu anlayamadım.
-
Yabancı forumlarda çok çok ekstra bir olay olmadığı sürece kendiniz manuel piksel temizleyiciyi çalıştırmayın diyorlar. O sanırım 2000 saatte bir yapılacakmış ve süresi 30 dakika civarıymış. Ben ona dokunmuyorum, televizyonun otomatik kendi temizleyicisi kullanılıyor sadece.
-
Haklısınız. İlk aldığımda bilmeden iki defa yapmıştım. Şimdi otomatik olarak kendi yapıyor. Tv nin fişini hiç çekmiyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Airpods pro ile birlikte kullanan var mı arkadaşlar?
-
benimde kırmızı,yeşil ve mavi ekranda görünen 2 tane ölü pixelim var.Servisle görüştüm genel merkeze rapor oluşturdular ama genel merkez 2 tane ölü pixel için sorun olmaz diye kabul etmemiş.Zaten tv izlerken görmek imkansız ama yine de bir servise danışayım dedim sonuç bu.
-
-
Hayırlı olsun,
Ben teknosadan almıştım teknosa bana uzatma teklif etmişti ama fiyat yüksek geldi uzatmadım.
Ertesi gün yetkili servislerden biri tv yi bana teslim etti kurulumunuda yaptı ve kendi firmalarından garanti uzatma teklif etti.
Kuruluma gelen servis eğer sormazsa siz sorun garantiyi uzatabilirmiyim diye onlar yapıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MadChildHayırlı olsun,
Ben teknosadan almıştım teknosa bana uzatma teklif etmişti ama fiyat yüksek geldi uzatmadım.
Ertesi gün yetkili servislerden biri tv yi bana teslim etti kurulumunuda yaptı ve kendi firmalarından garanti uzatma teklif etti.
Kuruluma gelen servis eğer sormazsa siz sorun garantiyi uzatabilirmiyim diye onlar yapıyor.
teşekkür ederim bilgi için. tv nin renk ayarları konusunda bilginiz var mı?
Ben renk ayarı yapmadım yapmayıda pek düşünmüyorum. Çünkü izlediğin programa göre renkler çok farkediyor bir film seyrediyorsun çekimi çok parlak ona göre ayar yapıyorsun güzel diyorsun başka bir film açıyorsun çekimi biraz sarımtırak (bu arada tv sinema modunda değil) ona göre ayar yapmaya kalksan bu defa başka bir yayında renk farkediyor onun için kurcalamıyorum. internette renk ayar videoları var istersen oradan bir bak kendi göz zevkine göre kurcala istersen.
-
Beyler burn in sorunu yaşayan oldu mu?
-
Alalı 3 ay oldu yanma yada ölü piksel yok. Ama ben titiz kullanıyorum mesela neredeyse hiç uydu yayını izlemiyorum. TV pc ye bağlı 2 dakika hareketsiz kalınca pc hemen ekran koruyucusu devreye sokuyor. Genelde Blue ray film izleme ve pc de oyun oynamak için kullanıyorum . Sıkıntı olmadı hiç. Mesut çevik inceleme yaptı 2 yıl sonunda hiç yanma yada ölü piksel yok.
teşekkürler. bugün teknik servis kurulumu yaptı.
ölü pixel ve bulutlanma yok.
+3 yıl garanti aldım 480 tl ye. ıilk 2 yıldaki hersey 3 yıl daha devam ediyor.
ayrıca evde cocuk oldugundan ekran koruyucu sıparısıde verdım. normal kanallarda 9 yıllık tv den cok farklı degıl ama iş netflix gibi platformlara gelince coook fark var. menu gecıslerı, applere giriş cok hızlı.
Ekran koruyucu sipariş vereceğine elektronik eşya sigortası yaptıraydın
quote:
Orijinalden alıntı: martucteşekkürler. bugün teknik servis kurulumu yaptı.
ölü pixel ve bulutlanma yok.
+3 yıl garanti aldım 480 tl ye. ıilk 2 yıldaki hersey 3 yıl daha devam ediyor.
ayrıca evde cocuk oldugundan ekran koruyucu sıparısıde verdım. normal kanallarda 9 yıllık tv den cok farklı degıl ama iş netflix gibi platformlara gelince coook fark var. menu gecıslerı, applere giriş cok hızlı.
Hayırlı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X