Arkadaşlar merhaba, iki üç ay içerisinde televizyon alacağım. RTings'de en iyi oled tv cx serisi seçildi 2020'de. Ama Sonx X950 serisi de çok çok iyi seviyede. Fiyat olarak ikisi de hemen hemen aynı 55 incleri. Karşılaştırmalarda falan X950 CX e çok çok iyi kalitede görünüyor. Bir de Sony XH9096 var, sanırım XH9505 in alt modeli. Biri oled aynı para, diğeri led aynı para. Kafam çok karışık. Bu cihazlardan kullanan var mı? YArdımcı olursanız çoksevinirim. |
Lg Oled CX vs Sony XH9505 (Hangisini almalıyım?)
-
-
Oled tv ile aynı fiyata led tv satan Sony yi baştan elemen gerekirdi. CX sadece en iyi oled tv değil, en iyi tv sıralamasında da birinci sıradadır. Zaten en iyi tv ler listelerine bakacak olursan ilk 10 da led/qled göremezsin hepsi oled dir çünkü hiçbir led tv oled görüntüsü kalitesini veremez.
Soruna gelecek olursak; ne amaçlı tv alacağını belirtmemişsin. Eğer oyun ve film amaçlı kullanacaksan oled, tüm gün sadece tv kanalları izleyecem diyorsan Samsung Qled almanı öneririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sebep ne hocam ? Tüm gün tv izleyecekse neden oled değil de qled ?
-
Tv teknolojisi konusunda çok bilgili değilim. Ustaların affına sığınarak Sony XH9505 kullanıcısı olarak yorum yapayım. Yaklaşık 3-4 hafta Lg, samsung, sony vb tv forum konularında özellikle kullanıcı yorumlarını okuyarak, youtube da inceleme videoları izleyerek araştırma yaptım. LG’de ayrı şikayetler, samsung da ayrı şikayetler.Ayrıca DTS sesleri çözmemeleri. Mavi ekran, bulutlanma vb sorunlar. 55XH9505’i de 10999 liraya aldım. CX 11500 civarında idi. Teşhirde Lg oled Cx inceleme yaptım. CX oled tv, XH9505 led tv farklı kulvarların ürünü. Sony XH9505’i 2020 en iyi led tv ürünü olarak lanse ediyor. Cx pek çok yönden inceleme sitelerinde led tvlerden daha iyi. Ama en büyük ve önemli eksisi ekran yanıkları. Yanlış bilmiyorsam LG yanık garantisi de vermiyor. Verse idi muhtemelen tercihim CX olabilirdi. 9505’de öyle ezilecek bir tv değil. En az 8-10 yıl sorunsuz kullanmak için aldım. CX de bu kadar süre yanık olmaması heralde imkansız. Veya ne kadar oled de logo yanığı olmaması için kanal izlenmeyecek dense bile illaki izleniyor veya zamanla ihtiyaçlar değişiyor. Veya logo yanığı için tvyi rahat kullanamamakta, sürekli tetikte olmakta rahatsızlık yaratır.
Ha param var logo yanığı olursa yenisini alırım deniyorsa eyvallah derim. Tek tercih oled olur.
Sony Full Array Led, bölgesel karatma teknolojisi ile oled televizyona en yakın siyah rengi veriyor. X1 Ultimate işlemci ile görüntü kalitesini iyileştiriyor. Görüntüdeki ayrıntılar, dokular ve keskinlik muhteşem. Renkler canlı ve doğal. SDR ve Netflix yayın parlaklığı oldukça iyi. Siyahlık, parlaklık ve renk kalitesi bir arada çok iyi sonuçlar çıkartıyor. Orta halli bir kullanıcıyı kesinlikle tatmin eder, artar bile. Bir çok inceleme, karşılaştırma videoları izledim. Kullanıcı yorumları okudum. Şikayet eden duymadım. Ayrıca Sony’de Android 9 yüklü. Güncelleme desteği de iyi. Uygulama yelpazesi geniş. Android çok akıcı ayrıca tv yi multimedya aracına dönüştürüyor. Bu anlamda lg webos veya samsung tizenden daha avantajlı diye düşünüyorum.
Yayın olarak tivibu kullanıyorum. Kanallarda belgesel, haber vb içerik izlerim. Kanal kalitesi de çok iyi. Netflix film dizi ve youtube çok kullanırım ama oyun oynamam.
İyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 23 Ocak 2021; 23:6:23 >
-
Arkadaşlar mesajlar için teşekkür ederim. İzleme önceliğim ilk olarak maç, sonra film, sonra oyun ve normal yayınlar geliyor. Maç izlerken görüntüde bulutlanma, takılma vs. şeyler kesinlikle istemiyorum. Eski Lg televizyonum berbattı bu konuda. Lg8507 vardı, ekranı kırıldı. Kamera bir taraftan bir tarafa geçerken görüntü tam anlamıyla selamünaleykümdü. Siz anlarsınız artık. Ooled'in smooth motion diye bi özelliği vardı maçlar için sanırım.
Gerçekten 9505'le CX aynı fiyat. Büyük ihtimalle şu işsizlikte kararım Sony'nin 9096 olacak sanırım.
-
Hocam nerden aliyorsunuz? Uzatilmis garanti var mi ve yanik olayini kapsiyor mu? Evet ise ben dusunmeden oled alirdim, gercekten goruntu cok farkediyor.
Hocam OLED ile LCD arasında ciddi bir teknoloji farklı var. OLED bambaşka bir deneyim , farklı bir segmenttir. Tabii ki yanık olayı bir handikap , TV alma sürecinde ben de yanık ile ilgili tereddüt etmiştim ama Burak bey ( @brknil06) ile tanıştıktan sonra yanık dahil olmak üzere +3 yıl garanti yaptırabileceğimi öğrenince tercihimi OLED’ten yana kullandım ve inanımaz memnunum. Hele ki aynı bütçe ile LCD almak benim kulağıma hiç bir zaman mantıklı gelmiyor açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: StereohydrateArkadaşlar mesajlar için teşekkür ederim. İzleme önceliğim ilk olarak maç, sonra film, sonra oyun ve normal yayınlar geliyor. Maç izlerken görüntüde bulutlanma, takılma vs. şeyler kesinlikle istemiyorum. Eski Lg televizyonum berbattı bu konuda. Lg8507 vardı, ekranı kırıldı. Kamera bir taraftan bir tarafa geçerken görüntü tam anlamıyla selamünaleykümdü. Siz anlarsınız artık. Ooled'in smooth motion diye bi özelliği vardı maçlar için sanırım.
Gerçekten 9505'le CX aynı fiyat. Büyük ihtimalle şu işsizlikte kararım Sony'nin 9096 olacak sanırım.
Maç izleyecekseniz Sony Oled alın, oled tvlerde kirli ekran efekti olmaz, mesela led tv de maç izlerken özellikle kamera sağa sola hareket ettiğinde topu takip ederken sanki ekranında bulutlanma gibi şeyler görebilirsin.
youtube da dirty screen test diye aratırsan sonucu görürsün.
-
Merhaba ürünü aldınız mı?
Bende Lg Oled düşünüyorum ama CX mi yoksa GX serisi mi? arasında kaldım. Ve tabi yanık sorunu hala var mı?
-
Hep sony ve lg oled tvlerden bahsetmissiniz.. tv alma arifesinde olan arkadaslara tavsiyem phlips oled935+ ı canli gormeden karar vermesinler..yillarca 8 ve 9 serisi tv leri kullanan biri olarak cok samimi soyluyorum.. boyle bir goruntu boyle bir ses yok.. -
ben tercihimi sony 55XH9505 ten yana kullandım bakalım oledle farkı çoklu imiş
-
hocam film harici her türlü kullanımda xh95 daha fazla keyif verir ama film konusunda oleddeki o tablo gibi görüntü muhteşem siyahlar altyazı parlaklıklığının dağılmaması hiçbir led tv de yok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 12 Şubat 2021; 23:19:19 >
Benzer içerikler
- grundig 65 gho 9700
- en az arıza yapan televizyon
- samsung 58cu7000 yorumlar
- regal 58r66u01
- tv den çıt çıt ses gelmesi
- bim bot
- en iyi televizyon markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X