Şimdi Ara

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hu7720 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
18
Favori
14.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.11.20 Yeni Firmware (yazılım) verildi sizlerin paneline yakında düşer.LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü 

• 3.11.20 yüklemesi yapan biri parlaklığın azaldığını yazmış. 

• notropil kullanıcısına yanıt

Bende öyle bir değişiklik yok, Apple TV 4K da hala parlaklık aynı

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Ben normalde oyun oynamayı hiç sevmem, benim ufaklığa bir tane xbox kolu aldım. Apple TV 4K 3 Nesil cihazdaki arcade oyunlarını beraber oynuyorduk. Çok iyi deneyim yaşadık. Özellikle HDR açınca renkler ve ekran çok çok başarılı.

Diğer odada XF9005 Sony var, bizim ufaklık artık LG nin başından kalkmıyor :D Yakacak sonunda TV yi :D

• 03.11.20 Yeni Firmware yüklemesini bende yaptım sıkıntı yok.LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü 

• payda P kullanıcısına yanıt

Evet hocam. Aslında, teknik açıdan TV'nin hakkını en çok oyunlar veriyor. Sahne çeşitliliği, ekranın önünde karakter olması ve %100 native çözünürlük imkanı var. OLED'in detay ve derinlik üstünlüğü oyunlarda zirve yapıyor.

Renkli sahneler de, aksiyonla birleşince, yeni OLED'lerde ayrı güzel oluyor. Özellikle Ratchet gibi oyunlardaLG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Ağustos 2024; 19:59:30 >
  • ulwi U kullanıcısına yanıt

Bu arada, @ulwi'nin bahsettiği genleşme sesi bende de var (65 inç). Yüksek parlaklıkta, ekranda geniş parlak bölgeler varsa ses yapıyor. Bazen orta parlaklıkta maç izlerken de oluyor.

Deneme için, TV'yi yeni açmışken, parlak bir sahne açıp bir süre beklettim. Kısa aralarla 6-7 kere ses geldi.

Normal kullanımda pek denk gelmez. Bir kere yaptıktan sonra kolay kolay tekrarlamıyor. Ancak film izlerken pause yapınca, sahne biraz parlaksa veya filmin ortalamasından karanlıksa ses duyarsınız.

Daha önce genleşme sesi duymadım demiştim. Dikkatimi çekmemiştir veya kullandıkça artmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Eylül 2024; 9:26:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

Bu arada, @ulwi'nin bahsettiği genleşme sesi bende de var (65 inç). Yüksek parlaklıkta, ekranda geniş parlak bölgeler varsa ses yapıyor. Bazen orta parlaklıkta maç izlerken de oluyor.

Deneme için, TV'yi yeni açmışken, parlak bir sahne açıp bir süre beklettim. Kısa aralarla 6-7 kere ses geldi.

Normal kullanımda pek denk gelmez. Bir kere yaptıktan sonra kolay kolay tekrarlamıyor. Ancak film izlerken pause yapınca, sahne biraz parlaksa veya filmin ortalamasından karanlıksa ses duyarsınız.

Daha önce genleşme sesi duymadım demiştim. Dikkatimi çekmemiştir veya kullandıkça artmış olabilir.

Maalesef Amazonun gönderimi Ekim sonuna ertelemesi sonucu televizyon siparişimi iptal ettim, Samsung 77S95D siparişi verdim bu Cuma geliyor. Kalın sağlıcakla :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 2 Eylül 2024; 8:43:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

Maalesef Amazonun gönderimi Ekim sonuna ertelemesi sonucu televizyon siparişimi iptal ettim, Samsung 77S95D siparişi verdim bu Cuma geliyor. Kalın sağlıcakla :(

Alıntıları Göster

Hayırlısı olsun Hocam g4 gerçekten OLED Pazarını domine etmeye başladı ve şuan stok durumu hiçbir yerde yok LG'nin resmi web sitesinde stok girdi görünüyor fakat sevkiyat ne zaman olur sormak gerekir.

Ekim sonu can sıkıcı olmuş gerçekten Hayırlısı olsun..

65 İnç LG OLED evo AI G4 4K Smart TV 2024 - OLED65G45LW.APD | LG TR

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

• Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de sağlık olsun kafasındayım, şimdi sipariş edince 2-3 ay yazıyor teslimata, uygun olduğu için amazondan başka yere bakmadım. Samsung u da kendi sitesinden sipariş ettim, q990d ile paket halinde aldım, ses sistemi geldi, tv yarın kurmaya gelecekler.
    Ama mat ekranı beğenmezsem geri gönderir beklerim G4 ü artık bakalım.

Bende de benzer ses var ( g4 65 ) . SesrRahatsız edici kadar sık olan bir olay değil . Haftada 1 kez ya duyuluyo ya gerçekleşmiyor. İlk duyduğumda Heatsink'den kaynaklanıyor olduğunu düşündüm.

• Evet rahatsız edici değil. Yine de, düşük parlaklıkta bile, aydınlık sahne çıkınca bir kez ses gelebiliyor.

Bu kasa tasarımı ve heatsink'e G2'de geçilmişti. MLA G3'te geldi. G4'te donanım fazla değişmeyince, bu tür durumların düzeltilmesi beklenir.

Tabi G serisinin kasa malzemesi çok sağlam. Bükülmeyen ve esnemeyen bir yapıda. Ayrıca, galeri dizaynını bozmamak için kasayı ince yapmak istiyorlar. İkisi bir araya gelince bu tür sıkıntılar oluyor demek ki.

@ulwi

Hayırlı olsun. G4 teslimat süresi iyimiş :) C serisiyle G serisinin farkının açılması ve Sony'nin bu sene OLED çıkarmaması G4 talebini arttırdı.

S95D'deki mat ekran bana uymaz. Zira tepedeki spot ışık veya yandaki abajur bile siyah seviyesini etkileyecektir.

Tabi bir yanda da, QD-OLED panellerin en iyisini kullanan bir TV. Matla sorun yaşamayan birisini gayet memnun eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Eylül 2024; 22:28:20 >

Teşekkürler, valla ben de baya ikilemde kalarak sipariş verdim, incelemelerde herkes g4 ü seçiyordu ben aksine hareket ettim, şimdilik hoşuma gitti gibi, inceleme süreci devam ediyor. Mat ekran gündüz çok kullanışlı, akşamda belli olmuyor. Samsung bu yazılım ve işlemci olaylarını daha ciddiye alsa hiç aklında soru işareti kalmayacak insanın. Panel kalitesini çok beğendim. Ama düşük çözünürlüklü içerikleri iyi upscale edemiyor işlemci,Lg bu konuda iyiydi incelemelerde.
  • erenu89 E kullanıcısına yanıt

Hocam araba motoru mu bu kullandıkça açılsın gibi kendi kendine düzelir ne demek? Hayır düzelmez. Bende de var aynı sorun. Benim televizyonum 13000 TL. Fiyat farketmeksizin LED panelin doğasında olan bir şey. Teknik açıdan normal, tüketici rahatsız olursa kusurdur. THH'ye başvurdum bilirkişi de bu tarz cevaplar verdi. Senden yana olurum dedi ama adamın bilgisi eksikti sorunu işlemciye bağladı. Ben zaten başvuralı 8 ay olmuş hevesim kaçtı. Benden yana karar yazsa da firmalar itiraz edip süreci uzatıyor. Kazanır mıydım belki kazanırdım. Yerine gelecek televizyon da aynı şekilde veya ölü piksel vs. gibi LED panelin doğasında olan sorunlarla gelebilir. Marka model şeklinde araştırıp almak lazım. %100 olmaz diye de bir şey yok. Minimum şekilde seyir zevkini bozmaması lazım.

• Samsung müşteri hizmetleri sağolsun şimdi evde lg g4 ile s95d var :) s95d iade alınana kadar ikisini birebir test edeceğim.

LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 20 Eylül 2024; 12:27:34 >
  • LG - OLED65G4- OLED77G4- OLED83G4 Kullananlar Kulübü

Merhaba bende Panasonic zt 60 Tv sonrası 83 inç g3 tercih ettim 77 g4 de alabilirdim ama 83 g3 boyut olarak beni daha çok tatmin edeceğini düşündüm pazartesi kurulum yapılacak umarım sorunsuz bir Tv gelmiştir
  • eresgü kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun. Fakat 83 G3'te MLA yok. C3'ten tek farkı heatsink ve 5 yıl panel garantisi.

(83'lere MLA G4'le geldi.)

G serisinin esas olayı MLA olduğu için, 77 G4 daha mantıklı olur. Ya da fiyat sorun değilse 83 G4 düşünün.

G4'te ayrıca MLA+, Alpha 11 ve 144 Hz gibi ekstralar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Eylül 2024; 10:29:52 >
  • ulwi U kullanıcısına yanıt

Deneyimlerinizi ve karşılaştırmanızı bekliyoruz hocam hayırlı olsun :)

• Bayrakk084 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, valla yanyana karşılaştırmalar baya zormuş, bazen biri iyi duruyor bazen diğeri.

LG de sadece canlı modda en yüksek parlaklığa erişebiliyorsun, samsung da da dinamik modda. Ama Samsung diğer modlarla da baya parlak olabiliyor, Lg de o parlaklığı sadece canlı modda erişebildim.

Hdr içerikleri bu modlarda karşılaştırdım. Jakop Katie best of 8k hdr videosunu kullandım genelde. Arada bir netflixden marco polo ve amazon dan ring of power ile karşılaştırdım.

Lg parlaklığını Samsung dan daha uzun süre koruyabiliyor. samsung daha erken parlaklık kaybı yaşıyor. Ara ara tekrar düzeliyor sonra bir bakıyorum Lg kaybediyor samsung daha parlak gözüküyor vs.

Ama ikiside full parlaklıkta iken Lg daha parlak hdr içeriklerde. Keşke filmmaker veya normal film modunda da o parlaklığa çıkabilseler. O zaman daha doğru renk ayarı yapılabilir.

Gündüz samsung un parlama engellemesi baya işe yarıyor ama siyahlardan taviz veriyorsun, lg gündüz daha siyah gözüküyor ama parlamalar dikkati dağıtabiliyor.
    Gece ikiside aynı siyah bakımından.

Konsollarla fazla test edemedim, ama fifa samsung da daha iyi gözüküyordu. Ama lg de çok fazla kurcalamadım. Tahminen ayarlarla aynı kıvama getirilebilir.

Sdr da en parlak ayarlarda Lg de beyaz renk çok patlıyor, Samsung da öyle patlama yapmıyor. Parlaklıktan ödün vermeden beyaz rengi kısamadım.

Tv hoparlörleri Lg de daha iyi. Lg benim hoşuma gitti Samsung da hanımın hoşuna gitti bakalım hangisine karar vereceğiz ben de tam bilemiyorum.

• eresgü kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.