Şimdi Ara

★★★ LG Optimus G KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.375
Cevap
47
Favori
379.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayaserkan

quote:

Orijinalden alıntı: cemilture

quote:

Orijinalden alıntı: eagle2386

Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun.
    Arkadaşlar bende geçen yıl ağustos ayından beri sürekli takip ediyorum bu teli. Ha aldım ha alacağım derken bir türlü nasip olmamıştı. Bende en sonunda Amerikadaki arkadaşım sayesinde almış bulunmaktayım. Kismetse nisan 15 gibi elimde olacak. Tek sorun pasaport olayı. Artık onuda halledeceğim inşallah.

Hocam imei atılıyor cihaza. Bir delilik yapıp attırdım ben kendi cihazıma. Şu anda rom yükledim versiyonu 4.2.2 imei düşmedi. Attırdığım yere de belki 10 defa imei düşmez değil mi diye sordum düşmez dediler.
    Yani alacak arkadaşlara duyurulur imei atılıyor ve s3 teki gibi rom yükledikten sonra imei düşmüyor.
    Alan ve alacak arkadaşlara hayırlı olsun pişman olmazsınız inşAllah.
    Bu arada rom çalışmaları yavaş gidiyor ama bu cihaza inşAllah çok daha güzel romlar çıkacak.
    Bendeki att versiyonu bu arada.

Hocam merhaba
    Bende yurt dışı cihaz aldım dün ve imei atılmış sanırım sorgulattığım zaman nokia gözüküyor ve cihazın türkce desteği yok sen hangi romu kullanıyorsun ve rom u nasıl yükledin bu konuda bilgi verebilirmisin.
    Şimdiden teşekkürler.

Merhaba hocam ben xda da att optimus g bölümündeki slick jellybean romunu yükledim bugün. Cihaza rom yüklemek için önce root etmelisin az çok ingilizcen varsa xda da yazıyor sen yinede yapamazsan ben sana daha müsait bir zamanda yardımcı olurum inşallah. Sonra marketten freegee nin bedava olanınını indirip bootloaderını açman gerekiyor. Program çok basit açılınca unlock My optimus g de en yeterli. Sonrada yine marketten goomanager uygulamasını indir. Uygulamayı aç ve dokunmatik tuşlardaki seçenek tuşuna bas üst üste 3 çizgi olan. Sonra install script diye bir şey var ona bas. Tamamlanmasını bekle. Tamamlandıktan sonra goomanagerden reboot recovery a basınca recovery menüsüne girmiş oluyorsun. Wipe system wipe data wipe cache yapacaksın sırasıyla. Sonra da install e girip hafıza kartındaki zip halindeki romu gösterip kuaracaksın hocam. Bu anlattıklarım att optimus g için seninki farklı bile olsa çok değişeceğini zannetmiyorum. Birazdan bir antutu test sonucunu koyayım da millet sonuç görsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece xda daki snow jb romunu kurdum sonuç ortada. Cihazın potansiyelini kanıtlıtlıyor bence bu sonuçlar. İlerde daha da iyi olacaktır buna eminim.

• Dün Lg g yi teknosada detaylı olarak inceledim. Cihaz gerçekten de harika.. Görüntüsü, kasa kalitesi, hızlılığı, kamerası vb..... Ben ikna olduysam gerisi hikaye.. Alıyorum cihazı en kısa sürede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayal@t

quote:

Orijinalden alıntı: helelo

Hocam selamlar bana bir yardımcı olun allah rızası için nexus 4 mü optimus g mi desem ne dersiniz ?

Nexus 4 güncelleme alan bir telefon ama hafiza 13 veya 11 gb yanlis hatirlamiyorsam kullaniciya ayrilan.
    32 gb olan versiyonu nu bulup alirsaniz nexsus 4 derim ama bulamazsaniz optimus g derim donanım olarak ikiside ayni özelliklere sahip.
    Şekil olarakta optimus g daha şık .
    Bence bir teknosa bayine gidip inceleyin bu telefonu .

Öncelikle şunu düzelteyim; Nexus 4'ün sadece 8 ve 16 GB versiyonları mevcut, 32 GB versiyonu yok.

Nexus 4'mü Optimus G'mi sorusuna gelirsek;

- Nexus 4'te 16 GB dahili hafıza mevcutken,
    Optimus G'de 32 GB dahili hafıza var.

- Nexus 4'te 8 MP kamera varken,
    Optimus G'de 13 MP kameraya yer verilmiş.

- Nexus 4'te radyo yokken,
    Optimus G'de RDS destekli radyo mevcut.

- Her iki cihazda da Li-Po 2100 mAh batarya olmasına rağmen, Optimus G'nin bekleme süresi çok daha fazla.

- Optimus G'de hoparlör sesi çok daha kaliteli ve daha yüksek, aynı şekilde kulaklık sesi de daha kaliteli ve daha yüksek.

- Sadece Nexus 4 Google telefonu olduğundan güncelleme konusunda Optimus G'nin önünde.

Kısacası; temel donanımları aynı olan iki cihaz içerisinde 2 katı dahili hafıza, daha iyi kamera, RDS destekli radyo, daha iyi batarya, çok daha iyi hoparlör ve kulaklık sesi gibi avantajları olan Optimus G'mi alınır yoksa sadece güncelleme desteği sunan Nexus 4 mü?

Optimus G tabii ki Nexus 4'ten daha üstün bir telefon ve ben hiç düşünmeden Optimus G derim. Ancak bu artılar için yaklaşık 500 TL kadar bir fark ödemek gerekiyor ki bence de burada kilit soru şu olmalı, bu artılar için 500 TL fazla vermeye mi??? Optimus G'nin malzeme kalitesi de çok iyi artı dizaynı da bence Nexus 4'ten çok daha iyi, ben bu kadar artıya 500 TL fazla öderim..

--------------------------------------

Optimus G'yi c.tesi günü Kadıköy/Tepe Nautilus'daki teknosa mağazasında inceleme fırsatım oldu, Q-Slide özelliğine bayıldım, Touchwiz'deki Multi-Window özelliğinin bence daha gelişmişi, ekran tamamen iki parçaya bölünmüyor. İki ayrı pup-op olarak geliyor ve ekran üzerinde bu 2 pop-up açıkken 3. bir işlem yapabiliyorsunuz. Tabii bu kullanılabilir birşey mi, çok mu gerekli hayır Ekran parlaklığı ve renklerin canlılığı gayet iyi ancak kullandığım cihaz olan One X kadar iyi değil. Beyaz rengi One X'deki gibi çok güzel, Amoled ekranlardaki gibi kesinlikle maviye çalmıyor. LCD ekranların en güzel tarafı da bu beyaz renkler ama siyahlarda Amoled ekranlardaki kadar iyi değil bunu da unutmamak lazım. Q-Slide özelliği ile rihanna'nın cihazda yüklü bir videosu vardı ve bunu açtım, hoparlör sesinin eski cihazım olan SII'den, şuan kullandığım One X'ten ve Galaxy SIII'ten de daha kaliteli ve daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ekranda 2 pop-up açarak, menü ekranında geçişler yaptım ve tek bir takılma bile görmedim cihaz yağ gibi akıyor. Bütün uygulamaları öldürdüğünüzde cihaz 1.2 GB boşta dönüyor ki şuan elimdeki One X cihazım 200-250 MB boşta dönüyor. Bu da 2 GB RAM'li cihazların en büyük artılarından biri olsa gerek. Standda HTC görevlisi bir arkadaş ile baya bir muhabbet ettik sağolsun benimle çok ilgilendi. Optimus G'nin kutu içerisinden çıkan kulaklığını çok met etti ki bu arkadaş HTC yetkilisi (beast audio faktörü) artı kendisi 300 liralık beast kulaklık kullanıyor. Kutu içerisinden kulaklığı çıkardı ve bende standdaki Optimus G'de mp3 yüklü olmadığından kendi cihazım olan One X'te kulaklığı test etme imkanım oldu. Aynı parçanın aynı yerlerini önce Optimus G kulaklığı ile sonra da HTC yetkilisi arkadaşın cebinden çıkardığı 300 liralık meşhur beastaudio kulaklık ile de dinledim ve sonuç şu Optimus G'nin yanında verilen kulaklıktaki ses kalitesi muazzam arkadaşlar. Şunu söyleyebilirim ki, bu zamana kadar bir cep telefonu ile verilen en kaliteli kulaklık...

Standdaki incelemelerim sonucu cihazın benim için olumsuz iki tarafını gözlemledim. Birincisi ana ekranda sonsuz geçiş yok arkadaşlar, menülerde var ama ana ekran sonda kalıyor bu kötü olmuş. İkincisi ise cihazın fotoğraf kalitesi bu sınıf bir cihaza göre düşük kalmış...

Sonuç olarak Optimus G'nin şuan kullandığım One X cihazıma göre özellikle iki konuda farkedilir eksiği bulunmakta. Optimus G ekrandaki renklerin canlılığı ve fotoğraf kalitesi konularında One X'in gözle görülür derecede gerisinde kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 8 Nisan 2013; 13:01:49 >

• Android 5 alacak mı bu?Sorulması gereken soru bu.
  • Neden bu kadar pahalı. 1.750 TL.
  • @Exterme hocam dogrudur 32 gb yok dedigin gibi dikkat etmemisim.
    Android 5. Sürümünü kesinlikle alicak bu telefon ama sabırlı olmaniz gerekli tabi
    LG telefonlarda biraz kaplumbağa hizinda veriliyor guncellemeler.
    Ama sunuda belirtiyim lg nin verdigi guncellemeler gayet stabil oluyor yani sorunsuz.

• quote:

@Extreme hocam dogrudur 32 gb yok dedigin gibi dikkat etmemisim.
    Android 5. Sürümünü kesinlikle alicak bu telefon ama sabırlı olmaniz gerekli tabi
    Ama sunuda belirtiyim lg nin verdigi guncellemeler gayet stabil oluyor yani sorunsuz.

aynen dostum LG güncellemeleri geç ama stabil veriyor. Ancak ben, şuan 4.1.2'de olan cihazın yılsonuna kadar 5.0 sürümünü göreceğini düşünmüyorum. Belki de yılsonu bile değil, 5.0 hiç gelmeyecek. Zaten cihaz 4.1.2 ile oldukça stabil durumda, gelecek güncelleme ile sadece fotoğraf kalitesinde iyileştirmelere gidilmesi kullanıcılar için yeterli olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _extreme_

quote:

@Extreme hocam dogrudur 32 gb yok dedigin gibi dikkat etmemisim.

aynen dostum LG güncellemeleri geç ama stabil veriyor. Ancak ben, şuan 4.1.2'de olan cihazın yılsonuna kadar 5.0 sürümünü göreceğini düşünmüyorum. Belki de yılsonu bile değil, 5.0 hiç gelmeyecek. Zaten cihaz 4.1.2 ile oldukça stabil durumda, gelecek güncelleme ile sadece fotoğraf kalitesinde iyileştirmelere gidilmesi kullanıcılar için yeterli olacaktır..

Optimus G'nin tüm versiyonlarına 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi ile ana ekranda sonsuz geçiş özelliği geldi hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: edacsac

Optimus G'nin tüm versiyonlarına 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi ile ana ekranda sonsuz geçiş özelliği geldi hocam...

Niye benim telefonda yok acaba...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandrake

Neden bu kadar pahalı. 1.750 TL.

piyasadaki cihazlardan haberiniz yok sanırım?şuan bu cihazdan çok daha az donanıma sahip,eski işletim sistemine sahip cihazlar 1300-1500tl arası iken bu modelin 1750-1799 olması gayet normal.bu donanıma yakın ve ucuz cihaz istiyorsanız lg nexus4 1300-1400tl.onu seçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: java

quote:

Orijinalden alıntı: edacsac

Niye benim telefonda yok acaba...?

Bilmemki neden acaba...

• fiyatlardan tabiki haberim var ancak biraz daha iyi olabilirdi diye düşünmüştüm. Bugün teknosada Sony Z yi de inceledim. Yan yanaydı cihazlar. Renkleri soluk geldi Z nin. Biraz da büyük.. Lg g çok daha kibar duruyordu ve daha canlı..
  • LG Optimus G modelinde LTE 100Mbps internet desteği bulunduğunu da es geçmemek lazım. Turkcell'de 21Mbps hızı gördüm ben turbo internette.
  • Beyler hep eski telefon , hep eski telefon artık bir 0 telefon alayım diyorum...1800TL bu telefona verilir mi ?
  • Parasını kuruşu kuruşuna hak eden bir cihaz.Geçen cumartesi Moskova'dan aldım.Bugüne kadar kullandığım en mükemmel android cihaz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemilture

Bir de cihaz sahibi arkadaşlardan ilgilenebilecek biri varsa yeni bir ana konu açarsa çok iyi olur. İlk sayfaya root etme rom kurma vb şeyleri yazarız güzel bir konumuz olmuş olur. Benim sürekli internetim olsa ben açmayı düşünübilirdim.

bencede haklısın dostum optimus g için rom yükleme root yapma ve kullanıcılar için bir konu açılmalı cihazı kullanıyor olsaydım ben yapardım.
    yakında oldukça çoğalacak optimus g Türkiyede satışı başladığı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karayell

Beyler hep eski telefon , hep eski telefon artık bir 0 telefon alayım diyorum...1800TL bu telefona verilir mi ?

Hocam bana kaydı kuydu falan filan derken cihaz 1250 tl ye geldi. Öğrenciyim birikmiş paramı verdim bu cihaza. Bana bu para bile çok geldi hatta aldıktan sonra almasaydım falan dedim. Çünkü ihtiyacımın üstünde üst düzey bir cihaz. Burda asıl sorulması gereken soru şu 1800 tl bir telefona verilir mi? Cevabın evet ise bu telefona o para verilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalugati

Parasını kuruşu kuruşuna hak eden bir cihaz.Geçen cumartesi Moskova'dan aldım.Bugüne kadar kullandığım en mükemmel android cihaz diye düşünüyorum.

Eyvallah hocam ah birde 1400-1500TL arası olsa teknosa'da 1799TL
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.