Şimdi Ara

★★★ LG Optimus G KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.375
Cevap
47
Favori
379.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _extreme_

quote:

Orijinalden alıntı: hayal@t

quote:

Orijinalden alıntı: helelo

Hocam selamlar bana bir yardımcı olun allah rızası için nexus 4 mü optimus g mi desem ne dersiniz ?

Nexus 4 güncelleme alan bir telefon ama hafiza 13 veya 11 gb yanlis hatirlamiyorsam kullaniciya ayrilan.
    32 gb olan versiyonu nu bulup alirsaniz nexsus 4 derim ama bulamazsaniz optimus g derim donanım olarak ikiside ayni özelliklere sahip.
    Şekil olarakta optimus g daha şık .
    Bence bir teknosa bayine gidip inceleyin bu telefonu .

Öncelikle şunu düzelteyim; Nexus 4'ün sadece 8 ve 16 GB versiyonları mevcut, 32 GB versiyonu yok.

Nexus 4'mü Optimus G'mi sorusuna gelirsek;

- Nexus 4'te 16 GB dahili hafıza mevcutken,
    Optimus G'de 32 GB dahili hafıza var.

- Nexus 4'te 8 MP kamera varken,
    Optimus G'de 13 MP kameraya yer verilmiş.

- Nexus 4'te radyo yokken,
    Optimus G'de RDS destekli radyo mevcut.

- Her iki cihazda da Li-Po 2100 mAh batarya olmasına rağmen, Optimus G'nin bekleme süresi çok daha fazla.

- Optimus G'de hoparlör sesi çok daha kaliteli ve daha yüksek, aynı şekilde kulaklık sesi de daha kaliteli ve daha yüksek.

- Sadece Nexus 4 Google telefonu olduğundan güncelleme konusunda Optimus G'nin önünde.

Kısacası; temel donanımları aynı olan iki cihaz içerisinde 2 katı dahili hafıza, daha iyi kamera, RDS destekli radyo, daha iyi batarya, çok daha iyi hoparlör ve kulaklık sesi gibi avantajları olan Optimus G'mi alınır yoksa sadece güncelleme desteği sunan Nexus 4 mü?

Optimus G tabii ki Nexus 4'ten daha üstün bir telefon ve ben hiç düşünmeden Optimus G derim. Ancak bu artılar için yaklaşık 500 TL kadar bir fark ödemek gerekiyor ki bence de burada kilit soru şu olmalı, bu artılar için 500 TL fazla vermeye mi??? Optimus G'nin malzeme kalitesi de çok iyi artı dizaynı da bence Nexus 4'ten çok daha iyi, ben bu kadar artıya 500 TL fazla öderim..

--------------------------------------

Optimus G'yi c.tesi günü Kadıköy/Tepe Nautilus'daki teknosa mağazasında inceleme fırsatım oldu, Q-Slide özelliğine bayıldım, Touchwiz'deki Multi-Window özelliğinin bence daha gelişmişi, ekran tamamen iki parçaya bölünmüyor. İki ayrı pup-op olarak geliyor ve ekran üzerinde bu 2 pop-up açıkken 3. bir işlem yapabiliyorsunuz. Tabii bu kullanılabilir birşey mi, çok mu gerekli hayır Ekran parlaklığı ve renklerin canlılığı gayet iyi ancak kullandığım cihaz olan One X kadar iyi değil. Beyaz rengi One X'deki gibi çok güzel, Amoled ekranlardaki gibi kesinlikle maviye çalmıyor. LCD ekranların en güzel tarafı da bu beyaz renkler ama siyahlarda Amoled ekranlardaki kadar iyi değil bunu da unutmamak lazım. Q-Slide özelliği ile rihanna'nın cihazda yüklü bir videosu vardı ve bunu açtım, hoparlör sesinin eski cihazım olan SII'den, şuan kullandığım One X'ten ve Galaxy SIII'ten de daha kaliteli ve daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ekranda 2 pop-up açarak, menü ekranında geçişler yaptım ve tek bir takılma bile görmedim cihaz yağ gibi akıyor. Bütün uygulamaları öldürdüğünüzde cihaz 1.2 GB boşta dönüyor ki şuan elimdeki One X cihazım 200-250 MB boşta dönüyor. Bu da 2 GB RAM'li cihazların en büyük artılarından biri olsa gerek. Standda HTC görevlisi bir arkadaş ile baya bir muhabbet ettik sağolsun benimle çok ilgilendi. Optimus G'nin kutu içerisinden çıkan kulaklığını çok met etti ki bu arkadaş HTC yetkilisi (beast audio faktörü) artı kendisi 300 liralık beast kulaklık kullanıyor. Kutu içerisinden kulaklığı çıkardı ve bende standdaki Optimus G'de mp3 yüklü olmadığından kendi cihazım olan One X'te kulaklığı test etme imkanım oldu. Aynı parçanın aynı yerlerini önce Optimus G kulaklığı ile sonra da HTC yetkilisi arkadaşın cebinden çıkardığı 300 liralık meşhur beastaudio kulaklık ile de dinledim ve sonuç şu Optimus G'nin yanında verilen kulaklıktaki ses kalitesi muazzam arkadaşlar. Şunu söyleyebilirim ki, bu zamana kadar bir cep telefonu ile verilen en kaliteli kulaklık...

Standdaki incelemelerim sonucu cihazın benim için olumsuz iki tarafını gözlemledim. Birincisi ana ekranda sonsuz geçiş yok arkadaşlar, menülerde var ama ana ekran sonda kalıyor bu kötü olmuş. İkincisi ise cihazın fotoğraf kalitesi bu sınıf bir cihaza göre düşük kalmış...

Sonuç olarak Optimus G'nin şuan kullandığım One X cihazıma göre özellikle iki konuda farkedilir eksiği bulunmakta. Optimus G ekrandaki renklerin canlılığı ve fotoğraf kalitesi konularında One X'in gözle görülür derecede gerisinde kalıyor.

K850 nin hem ekranın hemde fotoğrafı bunlardan daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mandrake

fiyatlardan tabiki haberim var ancak biraz daha iyi olabilirdi diye düşünmüştüm. Bugün teknosada Sony Z yi de inceledim. Yan yanaydı cihazlar. Renkleri soluk geldi Z nin. Biraz da büyük.. Lg g çok daha kibar duruyordu ve daha canlı..

Sony Z nin rengi kesinlikle lg optimus G ye göre sönük kalıyor ve resim kalitesi olarak bence optimus G, Z den daha iyi.
  • Telefonu yaklaşık 5 gündür kullanıyorum bu beş günlük sürede bir kere bile restart yapma gereği duymadım ve bu güne kadar bir kere bile takılma kasılma falan yaşamadım Real Racing oyununu oynarken bile tık demedi maşallah :) İyiki iphone 4s i bu telefonla değiştirmişim. Bundan önce kullandığım diğer androidler gibi değil 2Gb Ram kendini farkettiriyor gerçekten. Xperia Z ile Optimus G arasında kalmışdım ama iyikde tercihimi Lg den yana kullanımışım. Almayı düşünen arkadaşlar gözü kapalı tercih edebilir.
  • Bu G Pro için verilecek Value Pack G de var mı yada gelecek mi arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Önceden cevaplandıysa kusuruma bakmayın. 1700-1800 opt g ye verene kadar s3 1100 e alınabiliyor seviyelerine geldi.
    Malzeme kalitesine söylenecek bir söz yok bence de. ve s4 eli kulağında muhtemelen aynı fitaylardan çıkacak gibi.
    Bende uzunca süre opt g yi bekleyenlerdenim. İlk akıllı telefonum xperia s ama uzunca süre nexus 4 ü inceledim. opt g zaten nexus 4 ün orjinali gibi.
    turkcell 2 aylık yapmış kampanyasını. sanki bu sürede fiyatı 1500-1600 lere gelecekmiş gibi.siz ne dersiniz? iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sancakbeyi37

Arkadaşlar merhaba. Önceden cevaplandıysa kusuruma bakmayın. 1700-1800 opt g ye verene kadar s3 1100 e alınabiliyor seviyelerine geldi.
    Malzeme kalitesine söylenecek bir söz yok bence de. ve s4 eli kulağında muhtemelen aynı fitaylardan çıkacak gibi.
    Bende uzunca süre opt g yi bekleyenlerdenim. İlk akıllı telefonum xperia s ama uzunca süre nexus 4 ü inceledim. opt g zaten nexus 4 ün orjinali gibi.
    turkcell 2 aylık yapmış kampanyasını. sanki bu sürede fiyatı 1500-1600 lere gelecekmiş gibi.siz ne dersiniz? iyi forumlar...

http://www.n11.com/lg-optimus-g-e-975-sinirlariniz-olmadan-yasayin-P12709911

Ben buradan aldım 1 günde kargolandı ve ertesi gün elimdeydi... Gayet memnunum, s4 zaten almam HTC One bekliyordum ama sıkıldım geleceği yok zıkkım cihazın...

Ayrıca şunu da söylemeliyim Nexus 4'ün bu cihazla kalite olarak alakası yok desem yeridir.. Hem ekran hem malzeme kalitesinde Optimus G çok önde... Ayrıca hiç bir Samsung ya da HTC'de bulunmayan pratik özellikler var menude... Bu fiyata rahatlıkla alınır bence...

• quote:

Arkadaşlar merhaba. Önceden cevaplandıysa kusuruma bakmayın. 1700-1800 opt g ye verene kadar s3 1100 e alınabiliyor seviyelerine geldi.

bu cihazı almadan önce nexusu çok araştırdım. büyük bir kullanıcı kitlesinde kronik bir "cızırtı" problemi var. telefon durduğu yerde bir ses çıkarıyormuş. bu sorun yüzünden google support page inanılmaz şikayetler almıştı. bu nedenle optimus g güvenilir kale.

malzeme kalitesinden öte, s3 1Gb, optimus g ise 2Gb ram ile geliyor. 1Gb a bu kadar para verilir mi sorusu kenarda dursun, performans inanılmaz etkileniyor.

• Arkadaslar telefon icin kılıf ve ekran koruyucu tavsiyesi yapabilecek kimse varmı

• quote:

lg optimus G nin malzeme kalitesi şuan piyasadaki birçok cihazdan iyi hatta belkide en iyisi.sony Z nin suya dayanıklı olduğu söyleniyor ama nedense tam bir garanti veremiyorlar.yok tatlı suda yok tuzlu suda yok 1 metre derinlikte 30dakika falan filan gibi saçmalıklar var.neden Z ile kıyaslıyosun dersen şuan piyasada G ye yakın o var o yüzden.samsung s3 artık miyadını doldurdu o nedenlede fiyatları dibe vurdu zaten.G ile kıyaslanacak bir telefon bile değil bence.s4 için birşey diyemem sonuçta görmek lazım ama lg nin ips ekranları bence samsung un süper amoledlerinde çok daha iyi.zaten tv satışlarına ve tvdeki performanslara bakarsan dediğimi anlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ermeydan

K850 nin hem ekranın hemde fotoğrafı bunlardan daha iyi.

tamam at da fazla atma

One X, One X+, SIII, Optimus G, Xperia Z vs. bunların yedi sülalesi toplansa fotoğraf kalitesinde bir K850 etmezler ama ekran kalitesinde de K850 falan tanımazlar

quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

Sony Z nin rengi kesinlikle lg optimus G ye göre sönük kalıyor ve resim kalitesi olarak bence optimus G, Z den daha iyi.

benceyi kaldıralım ordan dostum, çünkü iki telefonun ekranına bakınca göz görüyor zaten herşeyi

quote:

Orijinalden alıntı: kayaserkan

Telefonu yaklaşık 5 gündür kullanıyorum bu beş günlük sürede bir kere bile restart yapma gereği duymadım ve bu güne kadar bir kere bile takılma kasılma falan yaşamadım Real Racing oyununu oynarken bile tık demedi maşallah :) İyiki iphone 4s i bu telefonla değiştirmişim. Bundan önce kullandığım diğer androidler gibi değil 2Gb Ram kendini farkettiriyor gerçekten. Xperia Z ile Optimus G arasında kalmışdım ama iyikde tercihimi Lg den yana kullanımışım. Almayı düşünen arkadaşlar gözü kapalı tercih edebilir.

hayırlı olsun, güle güle kullan kardeşim.

doğru bir tercih yapmışsın, elindeki cihazın Xperia Z'yi aratacak tek olumsuz yanı fotoğraf kalitesidir..

quote:

Orijinalden alıntı: java

http://www.n11.com/lg-optimus-g-e-975-sinirlariniz-olmadan-yasayin-P12709911

Ben buradan aldım 1 günde kargolandı ve ertesi gün elimdeydi... Gayet memnunum, s4 zaten almam HTC One bekliyordum ama sıkıldım geleceği yok zıkkım cihazın...

hayırlı olsun, güle güle kullan kardeşim.

ben de senin gibi Optimus G ve HTC One arasında gidip geliyorum. Optimus G her yönüyle mükemmel bir cihaz ancak düşük ışıkta fotoğraf ve video kalitesi çok kötü. HTC One da harika bir telefon ancak onda da cihazı düşürdüğünde hoparlörün bulunduğu kısım cihazdan ayrılıyor ve bu durumda kasayı komple değiştirmen gerekiyor ki garanti kapsamına girmediğinden (kullanıcı hatası) kafadan 300 TL masraf çıkartır. Optimus G'de ise böyle bir durum yok cihaz çok sağlam (birçok drop testi inceledim) ama onunda dediğim gibi düşük ışıkta fotoğraf ve video kalitesi çok kötü. En basitinden arkadaşlarınla bir cafeye gitsen elindeki o menülerde uçan, internet ve oyunlarda akan telefon hiçbir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 12 Nisan 2013; 10:30:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kayaserkan

Arkadaslar telefon icin kılıf ve ekran koruyucu tavsiyesi yapabilecek kimse varmı

Ben bunların ikisini de aldım:

http://www.ebay.com/itm/New-GENUINE-LG-OPTIMUS-G-E975-E973-LS970-HARD-BUMPER-COVER-CASE-Black-Film-/271178100380?pt=PDA_Accessories&hash=item3f23796e9c

http://www.ebay.com/itm/GENUINE-ORIGINAL-LG-OPTIMUS-G-E975K-LS970-SPRINT-BLACK-LEATHER-FLIP-CASE-COVER-/121092586267?pt=PDA_Accessories&hash=item1c31ae3b1b

Bu arada telefonun kamerasını itin ağzına koymaya gerek yok :)) Kamerası yeterli arkadaşlar.

• 2100 mAh çok düşük artık bu zamanda. Eğer yazılımsal iyileştirmeleri yoksa 1 günde biter şarjı.

Kullanan arkadaşlar şarj konusunda detaylı fikir verebilir mi?

3gsi hep açık, internet kullanıldığı zaman açık, günde yarım saat konuşma, 4-5 foto çekimi, mail kontrolü, 15 dakika internette gezinme, 30 mesaj yazma, ekran parlaklışığı otomatikte veya %30 dolaylarında kullanım ile ne kadar gider?

Ayrıca fiyatı gerçekten pahalı. LG gibi güncelleme desteği konusunda pek de iyi kanaat oluşturmamış bir firma için iddialı fiyat. Genelde LG piyasaya göre daha ucuz telefonlar çıkartırdı o yüzden biraz da pahalı geldi aslında.

En çok hoşuma giden yönü tabiki 4,7 olmasına rağmen çok da büyük olmaması.

Ayrıca kasa kalitesi ne durumda? Kenarları hangi maddeden, arka kapak hangi maddeden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 13 Nisan 2013; 14:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #berk

2100 mAh çok düşük artık bu zamanda. Eğer yazılımsal iyileştirmeleri yoksa 1 günde biter şarjı.

3gsi hep açık, internet kullanıldığı zaman açık, günde yarım saat konuşma, 4-5 foto çekimi, mail kontrolü, 15 dakika internette gezinme, 30 mesaj yazma, ekran parlaklışığı otomatikte veya %30 dolaylarında kullanım ile ne kadar gider?

Ayrıca fiyatı gerçekten pahalı. LG gibi güncelleme desteği konusunda pek de iyi kanaat oluşturmamış bir firma için iddialı fiyat. Genelde LG piyasaya göre daha ucuz telefonlar çıkartırdı o yüzden biraz da pahalı geldi aslında.

Ayrıca kasa kalitesi ne durumda? Kenarları hangi maddeden, arka kapak hangi maddeden?

Yukarıda çok kez cevap verildi yazdıklarınıza :)

Dediğiniz kullanımla 1 günü aşıyor. Ekran parlaklığı da 80% iken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengineer -- 13 Nisan 2013; 17:10:37 >

• evet arkadaşlar, bende en sonunda telefonuma kavuştum. Darısı isteyenlere inş. ;)

Ancak bir sorunum var;
    chengineer arkadaş ve forumdaş arkadaşlarım, telde türkçe dil desteği yok? Ben amerikadan getirttim. E975 (4.1.2 versiyon) modelini ancak dillerden birkaç tane amerika dilleri ve 5-6 tanede başka dillerden var. Bende morelocale yükledim geçici olarak (tabi çok yetersiz kalıyor). Acaba bizim ülkede satılan Optimus G modelinin versiyonu bulunabilir mi, yada yükleyebilir miyim, bilemedim şimdi. gerçi nasıl root edilecek onu da tam olarak bilmiyorum.

Bu konuda yardım edebilecek arkadaş(lar)ın bilgisine ihtiyacım var. Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bu arada tel gerçekten muazzam güzel ve seri :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle2386 -- 13 Nisan 2013; 21:18:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle2386

evet arkadaşlar, bende en sonunda telefonuma kavuştum. Darısı isteyenlere inş. ;)

Ancak bir sorunum var;
    chengineer arkadaş ve forumdaş arkadaşlarım, telde türkçe dil desteği yok? Ben amerikadan getirttim. E975 (4.1.2 versiyon) modelini ancak dillerden birkaç tane amerika dilleri ve 5-6 tanede başka dillerden var. Bende morelocale yükledim geçici olarak (tabi çok yetersiz kalıyor). Acaba bizim ülkede satılan Optimus G modelinin versiyonu bulunabilir mi, yada yükleyebilir miyim, bilemedim şimdi. gerçi nasıl root edilecek onu da tam olarak bilmiyorum.

Bu konuda yardım edebilecek arkadaş(lar)ın bilgisine ihtiyacım var. Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Hocam senin cihazda benimki gibi att versiyonu zannedersem. Ama emin misin e975 olduğuna att versiyonu e970 ve sorunsuz Türkçe rom yok att versiyonuna göre. Kamerası 8 mi yoksa 13 mp mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: #berk

2100 mAh çok düşük artık bu zamanda. Eğer yazılımsal iyileştirmeleri yoksa 1 günde biter şarjı.

Bu kullanimla 1gunu asar.malzeme kalitesi cok iyi.icinden cikan kulaklikta cok iyi.donanim ve kalite olarak piyasadaki cihazlardan asagij kalir yani yok cogundanda daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: cemilture

quote:

evet arkadaşlar, bende en sonunda telefonuma kavuştum. Darısı isteyenlere inş. ;)

Ancak bir sorunum var;

Hocam senin cihazda benimki gibi att versiyonu zannedersem. Ama emin misin e975 olduğuna att versiyonu e970 ve sorunsuz Türkçe rom yok att versiyonuna göre. Kamerası 8 mi yoksa 13 mp mi.

hocam att değil bildiğin global versiyon, E975 13 MP olanı.. Att versiyonlarında biliyorum olmadığını, ben ülkemizde satılan optimus G E975 modeline ait romu yüklemek istiyorum. Sonuçta bendeki de aynısı sadece rom farklı galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle2386 -- 14 Nisan 2013; 16:45:36 >

• quote:

quote:

quote:

Ancak bir sorunum var;

hocam att değil bildiğin global versiyon, E975 13 MP olanı.. Att versiyonlarında biliyorum olmadığını, ben ülkemizde satılan optimus G E975 modeline ait romu yüklemek istiyorum. Sonuçta bendeki de aynısı sadece rom farklı galiba..

Xda ya bakın hocam o zaman mutlaka vardır sizin cihaza göre.

• :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle2386 -- 14 Nisan 2013; 18:14:10 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ancak bir sorunum var;

Xda ya bakın hocam o zaman mutlaka vardır sizin cihaza göre.

baktım xda'ya, ancak ele avuca gelecek birşey bulamadım.

bu arada LG Optimus G modelleri için orjinal romlarını buldum bir sitede;

http://www.lg-phones.org/official-stock-lg-optimus-g-firmware-rom.html

Türkiye içinde var. Ben şuan indiriyorum, yaklaşık 1GB.
    Ancak napacağımı bilemiyorum. Bilen arkadaşların desteklerini bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.