Şimdi Ara

★★★ LG Optimus G KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.375
Cevap
47
Favori
379.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eagle2386

quote:

Orijinalden alıntı: cemilture

quote:

quote:

quote:

evet arkadaşlar, bende en sonunda telefonuma kavuştum. Darısı isteyenlere inş. ;)

Ancak bir sorunum var;
    chengineer arkadaş ve forumdaş arkadaşlarım, telde türkçe dil desteği yok? Ben amerikadan getirttim. E975 (4.1.2 versiyon) modelini ancak dillerden birkaç tane amerika dilleri ve 5-6 tanede başka dillerden var. Bende morelocale yükledim geçici olarak (tabi çok yetersiz kalıyor). Acaba bizim ülkede satılan Optimus G modelinin versiyonu bulunabilir mi, yada yükleyebilir miyim, bilemedim şimdi. gerçi nasıl root edilecek onu da tam olarak bilmiyorum.

Bu konuda yardım edebilecek arkadaş(lar)ın bilgisine ihtiyacım var. Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bu arada tel gerçekten muazzam güzel ve seri :)

Hocam senin cihazda benimki gibi att versiyonu zannedersem. Ama emin misin e975 olduğuna att versiyonu e970 ve sorunsuz Türkçe rom yok att versiyonuna göre. Kamerası 8 mi yoksa 13 mp mi.

hocam att değil bildiğin global versiyon, E975 13 MP olanı.. Att versiyonlarında biliyorum olmadığını, ben ülkemizde satılan optimus G E975 modeline ait romu yüklemek istiyorum. Sonuçta bendeki de aynısı sadece rom farklı galiba..

Xda ya bakın hocam o zaman mutlaka vardır sizin cihaza göre.

baktım xda'ya, ancak ele avuca gelecek birşey bulamadım.

bu arada LG Optimus G modelleri için orjinal romlarını buldum bir sitede;

http://www.lg-phones.org/official-stock-lg-optimus-g-firmware-rom.html

Türkiye içinde var. Ben şuan indiriyorum, yaklaşık 1GB.
    Ancak napacağımı bilemiyorum. Bilen arkadaşların desteklerini bekliyorum.

uzun araştırma ve uğraşlarla en sonunda telefonuma türkiye için olan romu yüklemeyi başardım arkadaşlar. androidgeis adlı bir sitenin kaynağından yararlanarak yaptım.
    http://www.androidegis.com/how-to/how-to-unbrick-lg-optimus-g-fix-bootloopsecurity-issues/

Ancak 8 adımdan sonrakileri anlayamadım. wipe - silmeyle alakalı birşeyler var, onları yapamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mandrake

fiyatlardan tabiki haberim var ancak biraz daha iyi olabilirdi diye düşünmüştüm. Bugün teknosada Sony Z yi de inceledim. Yan yanaydı cihazlar. Renkleri soluk geldi Z nin. Biraz da büyük.. Lg g çok daha kibar duruyordu ve daha canlı..

o zaman neden 1799 tl olduğunuda anlamışsınızdır.sonuçta piyasadaki diğer modellere göre fiyatlar belirleniyor.normalde tüm cihazların ülkemizde fiyatları yüksek.

sony xperia Z nin su almama konusuda teklediğiyle ilgili bir haber aldım.bir teknosa mağazasında bu nedenden ötürü cihazda değişim yapmak zorunda kalınmış.benim fikrimce zamala özellikle şarj yerindeki kapaktan su alabileceği.zaten bazı açıklamalarda şahibeli örneğin '1 metrede 30 dakika,tuzlu su olmaz tatlı su,%100 değil' gibi ibareler.yani su geçirmiyo diye bu telefon tercih edilmez.diğer konulara bakılmalı bence Z ile G yi kıyaslarken.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet arkadaşlar, bende en sonunda telefonuma kavuştum. Darısı isteyenlere inş. ;)

Ancak bir sorunum var;
    chengineer arkadaş ve forumdaş arkadaşlarım, telde türkçe dil desteği yok? Ben amerikadan getirttim. E975 (4.1.2 versiyon) modelini ancak dillerden birkaç tane amerika dilleri ve 5-6 tanede başka dillerden var. Bende morelocale yükledim geçici olarak (tabi çok yetersiz kalıyor). Acaba bizim ülkede satılan Optimus G modelinin versiyonu bulunabilir mi, yada yükleyebilir miyim, bilemedim şimdi. gerçi nasıl root edilecek onu da tam olarak bilmiyorum.

Bu konuda yardım edebilecek arkadaş(lar)ın bilgisine ihtiyacım var. Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Hocam senin cihazda benimki gibi att versiyonu zannedersem. Ama emin misin e975 olduğuna att versiyonu e970 ve sorunsuz Türkçe rom yok att versiyonuna göre. Kamerası 8 mi yoksa 13 mp mi.

hocam att değil bildiğin global versiyon, E975 13 MP olanı.. Att versiyonlarında biliyorum olmadığını, ben ülkemizde satılan optimus G E975 modeline ait romu yüklemek istiyorum. Sonuçta bendeki de aynısı sadece rom farklı galiba..

uzun araştırma ve uğraşlarla en sonunda telefonuma türkiye için olan romu yüklemeyi başardım arkadaşlar. androidgeis adlı bir sitenin kaynağından yararlanarak yaptım.
    http://www.androidegis.com/how-to/how-to-unbrick-lg-optimus-g-fix-bootloopsecurity-issues/

Ancak 8 adımdan sonrakileri anlayamadım. wipe - silmeyle alakalı birşeyler var, onları yapamadım.

şuanda yzılım bilgisinde program versiyonunuz ne görünüyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ancak bir sorunum var;

Merhaba hocam
    Türkce rom u nerden buldun? ve Türkce romdan sonra cihazda yavaşlama vs bir problem gördünmü, benim cihazımda yurt dışı ve türkce si yok bu şekilde kullanıyorum sorun yapmıyor aslında ama yinede Türkce olması daha iyi olur tabi. Rom yükleme işine yabancı olduğumdan deneme gereği duymadım ama sen izlenimlerini aktarırsan fikrimi değiştirebilirim.
    Teşekkürler.

• telefonu inceledim çok güzel gerçekten hızı ekranı müthiş böylesine güzel bir telefonun konusu neden bu kadar arka planda kalmış bu forumda anlamak güç bence ''cep telefonu ve aksesuarları'' başlığı altına taşınmalı tüm üst sınıf cihazlarda olduğu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemus

telefonu inceledim çok güzel gerçekten hızı ekranı müthiş böylesine güzel bir telefonun konusu neden bu kadar arka planda kalmış bu forumda anlamak güç bence ''cep telefonu ve aksesuarları'' başlığı altına taşınmalı tüm üst sınıf cihazlarda olduğu gibi

nedeni çok basit: marka fanlığı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayaserkan

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ancak bir sorunum var;

Merhaba hocam
    Türkce rom u nerden buldun? ve Türkce romdan sonra cihazda yavaşlama vs bir problem gördünmü, benim cihazımda yurt dışı ve türkce si yok bu şekilde kullanıyorum sorun yapmıyor aslında ama yinede Türkce olması daha iyi olur tabi. Rom yükleme işine yabancı olduğumdan deneme gereği duymadım ama sen izlenimlerini aktarırsan fikrimi değiştirebilirim.
    Teşekkürler.

Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura kalmayınız (çalışmaktan). Hocam Türkçe romunu bu siteden indirdim.

türkçe romu kurduktan sonra ben birşeyi eksik yaptım. Rom attıktan sonra ''wipe'' diye birşey daha yapmak gerekiyordu. Önceki versiyonu telefondan kalan verileri tam olarak silebilmek için. Ancak ben o kısmı anlamadığım için yapamadım. O yüzden sanki telefonda biraz yavaşlama var gibi geldi bana.
    Yani hocam bana nasıl yaptın diyorsan; bende tam olarak ne yaptığımı bilemiyorum. Sadece sitedeki yönergeleri uygulamaya çalıştım.

Açıkçası bu WİPE olayını bu tele nasıl uygulanacağını bilen bir arkadaş anlatırsa çok sevinirim. Bu arada;
    http://www.androidegis.com/how-to/how-to-unbrick-lg-optimus-g-fix-bootloopsecurity-issues/ sitesinden yararlandım. İngilizcesi iyi olan arkadaş(lar) bunun çevirisini ve anlatımını yapabilme zahmeti gösterebilirlerse çok müteşekkir olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle2386 -- 15 Nisan 2013; 16:49:35 >

• Teşekkür ederim dostum geç olsun güç olmasın düşünmen yeter.
    Dediğin gibi ingilizcesi iyi olan arkadaşlar yardımcı olursa süper olur.
  • bu aralar lip kullananlar sark suresiyle ilgili ayrintili bilgi verirse cok makbule gecer. Xperia z htc one derken almam dedigim lgye kadar geldik. anladigim kadariyla bir sikintisi yok ancak batarysai cok yetersiz bence. Acikcasi bataryasi 2400 olsa direkt alirdim ama her sarj sikintisi ceken telefon gibi bu da beni itti :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan arkadaşlar batarya yorumu yaparmı? Aynen bende xperia z ve htc one derken bu telefonu alıcam çok ısındım nedense
  • İncelemelerde genelde kameraya deginmisler o kadar kotumu fotograf ve video cekimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler BAŞARI garantili cihaz gördüm nette bu başarı garantisi distribütör mü ?

• Telefonun gerçekçi olursak fotoğraf kalitesi o kadar iyi degil yaklasik 3 kere inceledim telefonu beyaz tonlarda iyi ama siyah tonlarda kotu.
    Orta seviyede kamera performansı htc ve samsung tan iyi degil açıkçası bende anlamadim nasil 13mp in bu kadar yetersiz kaldığını.

• http://youtu.be/FBXEpr6quFQ?t=3m17s

ekran kalitesi xperia z ve s3'ten daha iyi geldi bana
  • Herkez telefonun Batarya olayını sormuş. Günümüzde akıllı telefonların en büyük sıkıntısı durumunda malum. Ben 3G açık halde belli başlı uygulamalara (Gmail, Facebook, Whatsapp vs) senkronizasyon izni verilmiş, günlük 20 dakika görüşme, 20 - 30 civarı sms, işe giderken ve dönerken yaklaşık birbuçuk saat internet veya oyun derken gün sonuna % 30 la falan giriyo sonrada evde Real Racing falan derken şarjı baya baya sömürüp gece 11 gibi şarja takıyorum. Bundan önce S3 kullanmışdım ondan daha performanslı olduğunu söyleyebilirim aynı şekilde kullandığımda o eve zor götürüyordu bazen yolda kalmamak için iş yerinde şarj etmem gerekiyordu.
    Fotoğraf kalitesine gelince gündüzleri veya iyi ışık alan bir ortamda tek kelimeyle süper, Dropbox da S3 le ve OneX ile çekilmiş resimlerim var onlarla kıyaslayınca onlardan daha iyi diyebilirim. Ama loş bir ortam veya gece, yani ışık yetersiz bir ortamda gerçekden diğer kıyasladığım telefonlar bundan iyi. İçler acısı değil ama yinede telefona yakışmıyo diyebilirim.
    Ekran konusunda şüpheleri olan arkadaşalar varsa şüpheleri tamamen yersiz, Xperia Z nin ekranı buna göre çok sönük kalıyor ve Su geçirmeme muhabbetinden dolayı ses kaliteside bundan çok kötü (heralde özel bir kaplama kullanılıyor onun la alakası olabilir.) Full Hd olayına takılmayın ekranlar yan yanayken hiç anlayamazsınız hangisi Hd hangisi Full Hd. Ama kamerası bundan iyi olabilir onu denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayaserkan

Herkez telefonun Batarya olayını sormuş. Günümüzde akıllı telefonların en büyük sıkıntısı durumunda malum. Ben 3G açık halde belli başlı uygulamalara (Gmail, Facebook, Whatsapp vs) senkronizasyon izni verilmiş, günlük 20 dakika görüşme, 20 - 30 civarı sms, işe giderken ve dönerken yaklaşık birbuçuk saat internet veya oyun derken gün sonuna % 30 la falan giriyo sonrada evde Real Racing falan derken şarjı baya baya sömürüp gece 11 gibi şarja takıyorum. Bundan önce S3 kullanmışdım ondan daha performanslı olduğunu söyleyebilirim aynı şekilde kullandığımda o eve zor götürüyordu bazen yolda kalmamak için iş yerinde şarj etmem gerekiyordu.
    Fotoğraf kalitesine gelince gündüzleri veya iyi ışık alan bir ortamda tek kelimeyle süper, Dropbox da S3 le ve OneX ile çekilmiş resimlerim var onlarla kıyaslayınca onlardan daha iyi diyebilirim. Ama loş bir ortam veya gece, yani ışık yetersiz bir ortamda gerçekden diğer kıyasladığım telefonlar bundan iyi. İçler acısı değil ama yinede telefona yakışmıyo diyebilirim.
    Ekran konusunda şüpheleri olan arkadaşalar varsa şüpheleri tamamen yersiz, Xperia Z nin ekranı buna göre çok sönük kalıyor ve Su geçirmeme muhabbetinden dolayı ses kaliteside bundan çok kötü (heralde özel bir kaplama kullanılıyor onun la alakası olabilir.) Full Hd olayına takılmayın ekranlar yan yanayken hiç anlayamazsınız hangisi Hd hangisi Full Hd. Ama kamerası bundan iyi olabilir onu denemedim.

İşte tam benim kullanma tarzıma benziyor. Gerçi ben internete 30 dakika girerim en fazla o yüzden %50 kalabilir.

Bence iyi bir performans ancak 2380 olsaydı tadından yenmezdi. Tek sorun tipi bence Keskin hatlar daha çok hoşuma gidiyor ama bu telefonda da tam istediğim özellikler var ne yapacağımı bilemedim kaç aydır :(

Tabi kamerası 13 mp olanı almak lazım, Türkiyede hangisi satılıyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 16 Nisan 2013; 22:58:27 >

•  ★★★ LG Optimus G KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★

hadi bu da benden almak isteyenlere gaz olsun :) Orijinal kılıfıdır, kore'den temin edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chengineer -- 17 Nisan 2013; 2:35:40 >
  • 9 küsür mb boyutunda sistem güncellemesi geldi... Ne olduğunu bilen var mı acaba...?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.