Şimdi Ara

★★★ LG Optimus G KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.375
Cevap
47
Favori
379.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melih9478

quote:

Orijinalden alıntı: cemus

quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Ohoo bana hata olmuş size ithalatçının telefonunu göndermişiz geri gönderin distrübütör garantili olanını göndericez demişlerdi.

Şimdi bana söyledikleri de mi geçersiz acaba?

Ben 1240Tlye mal ettim ama yine de bu iş çok canımı sıktı. Eğer iptal edersem kartımın kampanyası da yanmış olacak. Ayrıca 2 ay boyunca taksit ödeyeceğim sonraki 2 ay da onlar paramı ödeyecek. Bu nasıl iş arkadaş

Kanunen hakkımız nedir bilen var mı? Ben yok kardeşim bana vaadettiğini istiyorum desem onların kanunen yapmaları gereken nedir normalde?

Ben 1 saat önce müsteri hizmetlerini aradım durumu izah ettim ayrıca sizin olaydan sonra ekran görüntülerini almıştım bende mevcut orada resmi distribütör garanti yazmakta dedim olayı genel merkeze aktarıcaklarını ve en kısa zamanda konuyla ilgili dönüceklerini soyleyip kayıt tuttular. Ayrıca kesinlikle iade talep etmediğimi beyan edildiği gibi distribütör garantili ürünle değişimini yada aksi taktirde zarar oranında indirim talebim olduğunu ilettim. Garanti şartlarını 2 sene boyunca kendileri desteklediklerini falan söylediler ben ise her seferinde arıza yada sorun için ürünü istanbula göndermek istemediğimi İzmirde hikamet ettiğimi bildirdim.

Ayrıca Tüketici Hakları Kanunuda tükeicinin talebi doğrultusunda hareket etmek durumundalar.

Madde 4 - Ayıplı Mal ve Hizmetler

Ambalajında, etiketinde,tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan
    veya satıcı tarafından vaadedilen veya standartında tespit edilen
    nitelik ve/veya niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım
    amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları
    azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler
    içeren mal veya hizmetler, ayıplı mal veya ayıplı hizmet olarak
    kabul edilir.
    Satın alınan malın ayıplı olduğunun anlaşılması halinde; tüketici,
    malı teslim aldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bu malları
    satıcı firmaya geri vererek değiştirilmesini veya ödediği bedelin
    iadesini veya ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini
    ya da ücretsiz olarak tamirini talep edebilir.Tüketici bu taleplerden
    herhangi birisini tercihte serbesttir. Satıcı tüketicinin tercih
    ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.Ayıplı maldan ve/veya
    ayıplı malın neden olduğu her türlü zarardan dolayı tüketiciye karşı
    satıcı, bayi, acenta, imalatçı-üretici ve ithalatçı, müştereken
    ve müteselsilen sorumludurlar.Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi
    bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.
    Satılan malın ayıbı gizli nitelikte ise veya ayıp tüketiciden hile
    ile gizlenmişse, satıcı 15 gün içerisinde kendisine başvurulmadığını
    öne sürerek sorumluluktan kurtulamaz.
    Satıcı daha uzun bir süre için garanti vermemiş ise, ayıplı maldan
    ve ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı açılacak
    davalar, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye
    teslimi tarihinden itibaren 2 yıllık zaman aşımına tabidir. Ancak
    satıcı, satılan malın ayıbını tüketiciden hile ile gizlemiş ise,
    2 yıllık zaman aşımı süresinden yararlanamaz.
    Ayıplı hizmetler hakkında da yukarıdaki hükümler uygulanır. Ayıplı
    hizmetin yeniden görülmesi imkansızlaşmıssa veya amaca aykırı sonuçlar
    doğuracak nitelikte ise, bedel iadesinde tüketicinin ayıplı hizmetten
    sağladığı fayda kadar indirim yapılır.
    Ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mal ve hizmetler hakkında yukarıdaki
    hükümler uygulanmaz.
    Satışa sunulacak kullanılmış, tamir edilmiş veya ayıplı mal üzerine
    veya ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından alıcının kolaylıkla
    okuyabileceği şekilde "Özürlüdür" ibaresini içeren bir
    etiket konulması zorunludur. Bu durum, tüketiciye verilen fatura,
    fiş veya satış belgesi üzerinde de gösterilir.
    Yalnızca ayıplı mal satan veya işyerinin bir kat ya da reyon gibi
    bir bölümünü sürekli olarak ayıplı mal satışına tahsis etmiş olan
    satıcılara yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

Sonuç çıktı mı?

valla görüşmeler devam ediyor arıyorum mail atıyorum fakat direkt olarak bir dönüş yapıpta derdimize çare olacakları yok gibi bu arada telefon gelgi bir süre kargoda beklettim bu arada telefonla tekrar aradım ama gene kayıt açtılar sonuç alamıyınca telefonu gidip aldım 4 iş günü içinde sonuçlandıracaklarmış bakalım ne olacak bana oyalıyorlar gibi geldi. Bu arada telefonuda kullanmam gerek ne yapacağımı şaşırdım bakalım sonu ne olacak bilmiyorum

• l9 dan sonra 4x hd yede 4.1 jelly bean güncellemesi gelmiş.lg aldın güncellemeyi unut diye hayıflananlar umarım mutludur şuan
  • LG sanırım yazılım ekibi aldı . Gerçekten destek konusunda sıkıntıları vardı. 2013 yılı itibariyle bu sorun kalkmıştır. LG kaliteli ürün üretiyor. Yazılım ekibide müthiş artık. Telefonlarına ve televizyonlarına yeni yazılımları sunuyorlar. Artık çok daha iyi satış yapacaklardır. Bu telefon ise gerçekten çok güzel. Almayı düşünüyorum. 900 TL bütçe ayırmıştım ama biraz daha arttırıp bu cihazı almayı çok istiyorum. Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Artık HTC, Samsung vs. çok güçlü bir rakip daha kazandılar. Sağlam ve uygun fiyatı LG yi bir adım öne çıkarmaya başladı. Rekabet iyidir. Son kullanıcıya yarar sağlar sonuçta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heredot_abi_ -- 4 Mayıs 2013; 11:18:05 >
  • Kalite bakımından tasarım olarak piyasadaki en iyi telefonlardan hd 4x kullanıcısı olarak gözüm kalıyor alabilme ihtimalim var ama artı olarak hd 4x den fazlası olmadığı için şu an için düşünmüyorum 1gb ram için 600 tl fazladan vermek mantıklı değil optimus g2 yi bekliyorum şarjz konusunda iyileştirme yapılması gerekiyor piyadaki bütün akıllı telefonlar şarjz süresi bakımından aynıdır yoğun kullanım yapan biri olarak şarjz süresi üzerinde çalışılsa yüzyılın keşfi yapılmış olur işlemciden ziyade şarjz konusunda bir şeyler yapsalar beklemeye devam edeceğiz gibi en az 5 yıl diyorum şarj şarjz şarjz başkada bişey demiyorum telefonu 3 öğün şarjz etmekten bıktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntılar bir yana telefonu dünden beri inceliyorumda gerçekten muhteşem olmuş bu alet şarj konusun gelicek olursak cihaz %50 oranında şarjla teslim aldım 16:00 dan bu saate kadar dayandı gece açıktı cihaz bence gayet iyi bir performans gösterdi o kadar da kurcaladım fakat 16 saat kadar kullanım başarısını %50 ile görmüş olmam beni memnun etti şimdilik bakalım ilerleyen günlerde ne olacak
  • quote:

sıkıntılar bir yana telefonu dünden beri inceliyorumda gerçekten muhteşem olmuş bu alet şarj konusun gelicek olursak cihaz %50 oranında şarjla teslim aldım 16:00 dan bu saate kadar dayandı gece açıktı cihaz bence gayet iyi bir performans gösterdi o kadar da kurcaladım fakat 16 saat kadar kullanım başarısını %50 ile görmüş olmam beni memnun etti şimdilik bakalım ilerleyen günlerde ne olacak

devamlı 3g açık, çok sık internete giriyorum ve twitter, mesaj, android market vs vs, 3-4 defa 5-6 dk lık konuşma, ara ara wifi, nadiren oyun, geceden geceye şarj etmem yetiyor. Çok telefon kullandım, şarjı bu kadar iyisini görmedim. Bu arada s4 e de laf atalım, yabancı kullanıcılarda cihazda çok ısınma ve bataryada anlık düşüşler gözlemlenmiş 2-3 gündür okuyorum. Ben de inat edip optimus g yi ısıtayım dedim, yok arkadaş illa şarjda olacak bir de çok yoğun grafikli bir oyun oynayacaksınız da zorla ısıyı hissetmeye çabalayacaksınız. s4 alanlar şuanda aşırı bir ısınmayla karşılaşmış durumdalar. Mesela optimus g modelinde cihaz çok ısınacak olursa ekran parlaklığı otomatikman 63% ye çekiliyor.

Yani LG afferim yapmış bu sefer. Ben daha şikayet eden ne gördüm ne duydum bu modelden yabancı forumlarda.

• nexus 4 le takaslamak isteyen varmı _? kutulu faturalı
  • Telefonun kamerasından şüpheleniyordum ama htc one ve xperia z'ye göre daha kaliteli video çekimi yapmış bence.

• Bu arada goz takip ozelligi mukemmel calisiyor ekrana baktigim zaman kesinlikle ekrani kapatmiyor b ozellik s3 tede vardi ama cok basarili degildi surekli sonuyodu.

• quote:

Bu arada goz takip ozelligi mukemmel calisiyor ekrana baktigim zaman kesinlikle ekrani kapatmiyor b ozellik s3 tede vardi ama cok basarili degildi surekli sonuyodu.

Bu s4deki gibi ekrana dokunmadan menulerde gecis ozelligi varmi? Bi video izlemistim ordan aklimda kalmis ama bu telefonmuydu tam hatirlayamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut..

quote:

Bu arada goz takip ozelligi mukemmel calisiyor ekrana baktigim zaman kesinlikle ekrani kapatmiyor b ozellik s3 tede vardi ama cok basarili degildi surekli sonuyodu.

Bu s4deki gibi ekrana dokunmadan menulerde gecis ozelligi varmi? Bi video izlemistim ordan aklimda kalmis ama bu telefonmuydu tam hatirlayamiyorum

Tam emin degilim ama yok sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut..

quote:

hayır o özellik yok. keşke lg de yapsa yazılımını
  • bunda yok maalesef o özellik ektana dokunmak şart.

• arkadaşlar hb den alanlar için soruyorum telefon hangi kasa tipi çıkıyo .kamera yerinde çıkıntı varmı acaba..
     ★★★ LG Optimus G KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★
  • quote:

Orijinalden alıntı: volki57

arkadaşlar hb den alanlar için soruyorum telefon hangi kasa tipi çıkıyo .kamera yerinde çıkıntı varmı acaba..

türkiye versiyonunda çıkıntı var. Yani soldaki. Teknosadaki öyleydi diğerleri de öyledir

• quote:

Orijinalden alıntı: volki57

arkadaşlar hb den alanlar için soruyorum telefon hangi kasa tipi çıkıyo .kamera yerinde çıkıntı varmı acaba..

Soldaki model cikiyor kamerada ckinti var digeri yurtdisi cihaz degilm zaten o turkiyeye gelmediki

• quote:

Orijinalden alıntı: hancii05

Telefonun kamerasından şüpheleniyordum ama htc one ve xperia z'ye göre daha kaliteli video çekimi yapmış bence.

Optimus G video çekiminde, netlik ve keskinlik bakımından HTC One ve Xperia Z'den daha iyi zaten ancak videodaki ses olayına gelirsek; Optimus G ile çekilen videolarda aşırı bir rüzgar sesi duyulurken HTC One'da ses mükemmele yakın diyebilirim. Zaten Optimus G video da 160 Kbps değerlerde ses sunarken (ki bu değer 96 Kbps'lere kadar inebiliyor.) HTC One ise 196 Kbps değerle zaten tüm rakiplerinden videoda çok daha yüksek ses kalitesi sunuyor.

Optimus G'nin kamera konusundaki zaafı kapalı mekanlarda (düşük ışık) ortaya çıkıyor. Yoksa gündüz çekimi ve videosu yeterli düzeyde. Ancak bir kafede (ki genelde düşük ışık olur) arkadaşlarla fotoğraf çekeyim dersen ahh HTC One ah diye söylenir durursun

Bu arada şu Optimus G detaylı incelemesi bir yayınlansa da, bende Optimus G & HTC One kararımı versem.
    Cihaz çıkalı 1 ay oldu hala inceleme bekliyoruzz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _extreme_ -- 6 Mayıs 2013; 11:01:57 >

• Geçen ay için Koreden Optimus G pro alan arkadaşım bu hafta birde optimus g getirdi bir iki haftalığına ben kullanıcam eğer sorunuz olursa bildiğim elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım
  • İnternette One modeli için 1.26 sar yazıyor. Eğer doğru ise çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chengineer

İnternette One modeli için 1.26 sar yazıyor. Eğer doğru ise çok yüksek.

bahsettiğin değer amerika'da satışa sunulan HTC One modeline ait ve evet değer yüksek. Ancak ülkemizde satışa sunulan modelde kafaya 0.86, vücuda 0.36 W/kg veriyor. Yani değerler ortalama seviyelerde. Tabi şöyle bir durum var; bende ki KVK garantili olan (dolayısıyla avrupa cihaz) One X kafaya 0.68 vermesi gerekirken, kutu üzerinde yazan değer yine kafaya 1'in üzerinde.. Bana bu rakamlarda yanıltıcı bilgiler var gibi geliyor, çok fazla güvenmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.