Şimdi Ara

LG PF 1500g - lg hf60ls ve Xgimi H2 Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum merak ettim kac inc goruntude kullaniyorsunuz cihazi? 100 inc civarinda iyi performans vermesi gerekiyor bu cihazin. Tatmin edici olmayan yanlari neler?

Ben uzun sure lg led projeksiyon cihazlari kullandim. Suan xgimi h2 ve viewsonic px727 kullaniyorum. Her cihazin guclu yanlari ve zayif yanlari var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 18 Ekim 2019; 15:15:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azeybey

Merhabalar, ürünü bende vatan indirimindeyken aldım. Dün akşam kurup deneme şansım oldu. Görüntü netliği tatmin edici fakat dahili hoparlörleri yetersiz geldi. Ayrıca WebOS mağaza üzerinden Netflix, BluTV gibi uygulamaları bulamadım. LG marka WebOS'lu TV de var evde orada uygulama konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. Acaba projeksiyon üzerindeki yazılım farklı mı?
    Netflixi browser uzerinden izlenebiliyor sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım 100 " oluyor duvarım yaklaşık 2,5 m eninde.
    Sevmediğim kısmı, ayrıntı kısmı, ilk olarak full HD hızlı ve öfkeli 4un ilk sahnesini açtım. Mesela oradaki kamyonun tekerleri siyah ama ne jantı görünüyor ne de ayrıntısı.
    Sonra 720 p online dizi açtım çok dağınıktı görüntü TV'deki 360p görüntü gibi çamur.
    PS 3 bağladım onda da PES açtım 2013 ve 2015 ve mortal kombat , onlarda da görüntü kötüydü ayarları yapım dedim PS uzerinden ama ekran ayarlarından bişey çıkmadı.
    YouTube 4k video açtım onda tatmin edici görüntü aldım.
    Son olarak USB den full HD Matrix actim, yine görüntü keskinlik ve ayrıntı vasatti.
    Bunlar benim pj deneyimsizliğimden de kaynaklanıyor olabilir ama daha net ve keskin görüntü alabilmeyi umuyorum.
    Şu an iade de bir sıkıntı olmazsa optoma hd29 ve xgmi H3 radarima girdi.
    Max. 5000 bütçe ayırdık. Ama şunu anladimki kesinlikle pj evde gerekli ;)

• mstfmrv M kullanıcısına yanıt
    Mi box s baglayip hdr destekli bir film koyunca h2de goruntu baya fark ediyor. Ozellikle parlak sahnelerde karanlik bolgelerdeki detayin kaybolmasini önlüyor. Ama projeksiyonun hdr destekli olması lazım. Başka birşey alacaksanız hdr desteklediğinden emin olun.

Perdem 150 inç
    HDR ACIK
    LG PF 1500g - lg hf60ls ve Xgimi H2 Tavsiyesi

HDR KAPALI

HDR ACIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 20 Ekim 2019; 13:27:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstfmrv

Sanırım 100 " oluyor duvarım yaklaşık 2,5 m eninde.
    Sevmediğim kısmı, ayrıntı kısmı, ilk olarak full HD hızlı ve öfkeli 4un ilk sahnesini açtım. Mesela oradaki kamyonun tekerleri siyah ama ne jantı görünüyor ne de ayrıntısı.
    Sonra 720 p online dizi açtım çok dağınıktı görüntü TV'deki 360p görüntü gibi çamur.
    PS 3 bağladım onda da PES açtım 2013 ve 2015 ve mortal kombat , onlarda da görüntü kötüydü ayarları yapım dedim PS uzerinden ama ekran ayarlarından bişey çıkmadı.
    YouTube 4k video açtım onda tatmin edici görüntü aldım.
    Son olarak USB den full HD Matrix actim, yine görüntü keskinlik ve ayrıntı vasatti.
    Bunlar benim pj deneyimsizliğimden de kaynaklanıyor olabilir ama daha net ve keskin görüntü alabilmeyi umuyorum.
    Şu an iade de bir sıkıntı olmazsa optoma hd29 ve xgmi H3 radarima girdi.
    Max. 5000 bütçe ayırdık. Ama şunu anladimki kesinlikle pj evde gerekli ;)
    Lg pf1500G ile zidoo x9s beraber kullaniyorum bendeki goruntuler boyle

Bunlarda Fire tv 4k ile netflixden

• bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt
    Malesef browserdan da açmıyor. PS yi bağlayıp izlemek zorunda kaldım. Akıllı özellikleri bir işe yaramıyor yani sadece YouTube var.

• quote:

Malesef browserdan da açmıyor. PS yi bağlayıp izlemek zorunda kaldım. Akıllı özellikleri bir işe yaramıyor yani sadece YouTube var.
    Chrome browserdan netflix sitesinden acmayi denedinizmi.

• Chrome browserda bulunmuyor webos da sadece kendi tarayıcısı var

• quote:

Chrome browserda bulunmuyor webos da sadece kendi tarayıcısı var
    LG PF50KG netflixi chrome browserdan 1080p oynatiyor, bunda olmamasi kötü olmuş.

• Bugün itibariyle cihazı iade ettim, merkeze mail atacaklarını ve para iadesi yapacaklarını söyledi, ancak cihazı taksitle aldığım için taksitle iade olacakmış.

• Şu an cihaz bakmaya yeniden başladım.
    Optoma hd29 bulabilirse hd38 veya H3
    Bütçe 5 civarında

Bütçeniz 5 civarında ise sahibinden 5000 liraya viewsonic px727 var ama her 7-8 bin saatte bir 120 dolar verip ampul değiştirmeniz gerekiyor.

Eğer izmirdeyseniz px727 veya xgimi h2yi denemek isterseniz buyrun gelin. H2den h3ün performansını tahmin edebilirsiniz. Ama şunu söyleyim px727den sonra led cihaz bakmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 21 Ekim 2019; 19:50:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

Bütçeniz 5 civarında ise sahibinden 5000 liraya viewsonic px727 var ama her 7-8 bin saatte bir 120 dolar verip ampul değiştirmeniz gerekiyor.

Eğer izmirdeyseniz px727 veya xgimi h2yi denemek isterseniz buyrun gelin. H2den h3ün performansını tahmin edebilirsiniz. Ama şunu söyleyim px727den sonra led cihaz bakmazsınız.
    Öncelikle davetin için çok teşekkür ederim Samsundayım :),
    7-8 bin saat benim için 8-9 yıl demek zaten 5-6 yılda değiştirme zamanı gelir pj de.
    ikinci el pek alternatiflerim arasına girmedi, ama düşünülebilir dediğiniz.
    sizin gerçekten keyifli olarak izlediğiniz makine sanırım h2 yerine px727.
    bir de optoma hakkındaki görüşleriniz neler ?
    Yerine göre değişiyor. H2yi tv niyetine kullanıyorum 5-10dklığına açıp birkaç sahne izleyim dediğimde elim h2ye gidiyor. Az enerji tüketmesi, hızlı açılması, aşırı uzun lamba ömrü cihazı çok pratik yapıyor. Tv gibi.

Ama baştan sona 4k bir filmi oturup 2 saat izleyim dediğimde px727yi açarım. Hele ki arkadaşlar geldiyse netlik ve parlaklık wow etkisi yaratsın diye px727 açarım. Öyle 5-10dklığına açayım bir sahne izleyip kapatayım cihazı değil. Salt görüntü olarak H2 hiçbir anlamda (netlik/renkler/parlaklık) px727ye rakip olamaz.

Optoma bence viewsonicten daha profesyonel bir firma ama optomanın 1080p ampullu modelini alacağıma kesinlikle viewsonicin 4klı modelini alırım. Eğer film 4knın hakkını veriyorsa kesinlikle 4k 1080pyi ezer geçer.

Eger lg pf1500g veya turevi led cihazlardan tatmin olmadiysaniz xgimi h2 h3 en fazla biraz daha parlak bir goruntu verir ama goruntu kalitesinde cok birsey fatk edecegini sanmam. Hatta fabrika ayarlarinda lg daha bile iyi bir goruntu veriyor. Ben xgimi h2de duzgun bir goruntu almak icin mi box s kullaniyorum zira xgimi goruntu ayarlarinda lg kadar bonkör davranmamış. Size pek müdehale ettirtmiyor. Yapabileceğiniz çok fazla bir ayar yok. Eger ola ki h3 alırsanız yapacağınız ilk ayar mutlaka keskinliği kısmanız olacaktır. Fabrika ayarlarıyla çok yapay bir keskin görüntü veriyor. Bu yapaylığı ancak keskinliği kısarak giderebiliyorsunuz.

Bu arada xgimi h2nin ps4 performansı gerçekten çok güzel eğer oyun oynayacaksanız cihazın game modunu açıp (keskinliği kısarak) gercekten tvde oynuyormuş gibi bir görüntü alabilirsiniz. Tepkime süresi 50ms civarında. İdare eder.

Son olarak HDR konusu çok önemli. H2 ucundan kıyısından hdr destekliyor ve buna rağmen hdr görüntüde çok fark ettiriyor. Hdrın farkını ancak sahnede arka planda parlak bir ışık varsa ön plandaki görüntüdeki karanlığın giderilmesinde anlıyorsunuz. Ne demek istediğimi yukarıda resimle paylaştım. Ne cihaz alırsanız alın hdr desteklediğinden emin olun. Hdr performansı tvdeki kadar belirgin olmasa da hdr olmayan bir projeksiyona göre ciddi fark ediyor. Px727 bu konuda h2ye göre 10 kat daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 22 Ekim 2019; 7:35:32 >

• TEşekkürler dostum verdiğin bilgiler için, bütçe dahilinde hareket ettiğimden imkanlar kısıtlı bu yüzden 4k'ya yanaşmak benim için zor. sitelerin 11.11 performansına göre bişeyler çıkartmaya çalışacağım.
    Önce Çindeki arkadaştan bir kaç makine için fiyat istiyeceğim duruma göre hareket edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.