Şimdi Ara

LG PF 1500g - lg hf60ls ve Xgimi H2 Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam Arkadaşlar projeksiyon cihazı almayı düşünüyorum ev için fakat bu 3 projeksiyon arasında kilitlendim kaldım. Bu işten anlayan ve normal gün ışğında evde izlenebilir olan bir projeksiyon ihtiyacım var. Smart olması ve tv niyetine de kullanılması benim için iyi olur çünkü odamda sadece bu cihaz olacak. Bu cihazlar hakkında bilgisi olan ve şunu alırsan pişman olmazsın diyebilecek gerçekten bu isi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Günlerdir projeksiyon bakmaktan yoruldum 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hiçbiriyle gündüz verim alamazsın. lg ve xgimi h2 farklı tipte görüntü verir. lg daha yumuşak gözü yormayan görüntü verirken h2 daha keskin ve doygun bir görüntü verir. iphone ekranları ile samsung ekranların farkına benzetiyorum bu durumu. kendin bizzat deneyip kendin karar vermen lazım. ama şuna eminim hiçbiri gündüz izlenebilir değil illaki ortamı karartman lazım. zifiri karanlık olmasa bile en azından loş hale getirmen lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya zaten gün ışığında izlememde hani olurda açarsam içime sinsin görüntü istedim. Bunların led olması güzel birde anlamadığım lg nin lümeni de kontrastı da xgimiden yüksek ama çoğu yerde xgimi tercih edilmiş.

• Sempatikoo S kullanıcısına yanıt
    üreticiler cihazlarının kalibrasyonsuz haldeki lümen değerlerini verir. sen onu alıp evine kurduğunda göz zevkine göre kalibrasyonunu yaptığında o lümeni kırparsın.

viewsonic px727 bile sözüm ona 2200 lümen iken kalibrasyondan sonra ölçülen değer 1200-1000 lümen arası. ki aslında bu 120-150 inç için gayet yeterli.

ben lg pf1500 de kullandım h2 de. 100-120 inçe kadar ikisi de parlaklık olarak tatmin eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu hf60ls ile ilgili bir bilginiz varmı pf 1500 ile özellikleri birebir aynı sadece hf60ls modeli tv özeliğinden filan bahsediyor.

• Gündüz hele ki perdeler açık güneşli bir havada giriş seviyes, pj lerden verim bekleme. Loş ışıkta idare eder ama karanlık ortamda tatminkar.

Ben pf1500g kullanıyorum almadan önce H2 ile arasında çok gidip geldim youtube üzerinden de baya bi video izledikten sonra İQ olarak pf1500g'nin benim zevkime daha uygun olduğuna karar verdim. Yalnız karar verirken aldığım dönemde H2'nin pf1500g'den pahalıya gelmesi ve en önemlisi garantisi olmamasınında etkisi oldu.

Şahsi fikrim h2 ile pf1500g arasında hangisini alırsan al ayarlarını düzgün yaptığın sürece çok bir pişmanlık yaşamayacağın yönünde. Yine eğer garanti konusuna pek tekılmayacaksan ikisinden herhangi birini hangisini daha ucuza bulabiliyorsan ikinci el olarak deneyip zevkine göre karar vermen.

Linkte bir kaç video çekmiştim bi göz atmanda fayda var.
    https://forum.donanimhaber.com/lg-pf1500-ve-karsinizda-turunun-en-iyisi-lg-pf1500--105401192-48

• teşekkür ederim fiyat farkları her biri arasında 500 tl kadar var mesela pf1500g 4.200 sıfırı hf60ls 4760 civarı sıfırı ve xgimi h2 5 bin 200 300 civarı bende videoları izledim bir türlü karar veremedim yani 300 500 tl yuzunden hata yapmak istemiyorum ikinci el almakta istemiyorum nedeni ise nerdeyse sifir fiyatina satiyorlar. pf1500 g demin baktim ikinci eline 4000 yazmis birisi xgimi h2 ye 5000 yazan 5 300 yazan var.

Benim sizden istedigim aradaki para farkini unutun siz olsanız bu üçünden hangisini tercih edersiniz.

• pf1500g amazon.com.tr'de geçenlerde 3950 liraya düşmüştü. amazon müşteri hizmetleriyle görüşürseniz "geçenlerde bu fiyata düşmüştü alacaktım ama tekrar fiyat arttırmışsınız eğer düşürebilirseniz almak istiyorum" diye düşürebilirler. Ben başka bir üründe sepetimde bekleyen ürünün fiyatı artınca yazmıştım fiyatı tekrar düşürmüşlerdi. Bir dene istersen.

İkinci el almasanda almadan önce deneyebilirmiyiz diyerek canlı canlı izleyip ona göre karar verebilirsin.

quote:

Benim sizden istedigim aradaki para farkini unutun siz olsanız bu üçünden hangisini tercih edersiniz.

PF1500G tercih ettiğimi belirtmiştim anlayamadığınız bir yer mi oldu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 11 Ekim 2019; 0:58:49 >
  • tamam teşekkür ederim yarın biraz daha inceleyip karar verir alırım artık amazonada bi yaziyim bakalım 😊

• Pf1500G ile hf60ls ikiside ayni cihaz aslinda sadece 60ls de webos ve akıllı kumanda var. Netflix youtube vs oynatabilirsiniz. Pf1500 ile usb den avi, mkv h264 1080p filmleri oynatabilirsiniz. Ekran yansitma var oda cok basarili tablet, pc, tel dan yansitma yapabilirsiniz.
    H2 ile pf1500 veya 60ls arasinda parlaklik vrya netlik olarak pek fark yok. Bazi pf1500 lerde kenarlarda bulaniklik oldugunu soyleyenler var, banada birtane denk gelmisti. Dogru netlik ayarini yazili bir ekranda lensin kenarindaki bilezikten yapip ince ayarinida lensin uzerindeki mandakdan yapilmasi lazim.
    Bunun harici h2 ile pf1500 renk tonlari farkli bakip karar vermeniz lazim.
    Ben pf1500 den h1 e gectigim zanan hic begenmemistim bana gore gercek tonlari vermiyor.
    H2 de gomulu ses ve android sistemi var ama netflix sd seyrediliyor. Pf1500 ile arasindaki farka ses sistemi ve mi box gibi box alip netflix, iptv, hepsini h2 den daha genis kapsamli kullanabilirsiniz.
    Sifir alirsaniz garanti, taksit, ve temin etme durumlarinda pf1500 daha avantajli

• Aslında benim kafama hf60ls daha çok yatıyor ama pf1500 ile arasında 500 tl kadar fark vardi degermi diye dusunuyorum 😊

Webos ve akilli kumanda farki var bunlari istiyorsaniz olabilir. Goruntu olarak fark olmaz.

• Teşekkür ederim muhtemelen tercihimi hf69ls den yana kullanıcam keşke bunları deneme şansım olsaydı dün magazaları tek tek gezdim vatan teknosa media market fakat hic birinde yoktu bu projeksiyonlar. Sadece teknosa depomuzda var getirebiliriz dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sempatikoo

Teşekkür ederim muhtemelen tercihimi hf69ls den yana kullanıcam keşke bunları deneme şansım olsaydı dün magazaları tek tek gezdim vatan teknosa media market fakat hic birinde yoktu bu projeksiyonlar. Sadece teknosa depomuzda var getirebiliriz dedi.
    Magazada gorsenizde ordaki ortamda birsey anlamak zor oluyor. Ben evde kendi sistemimle denemeden nasil olduguna karar veremiyorum.
    Simdiden sizede hayirli olsun.

• teşekkürler bu arada birşey daha söylemek istiyorum alibaba sitesinde kargo filan içinde 5000 bin tlye xgimi h3 var. Satıcıyla konuştum yanında tv box hediyeside var güven sorunu yaşadığımı belirttim alibaba da 15 gün koruma güvencesi oldugunu söylediler ayni sekilde alibabayada sordum onayladilar. satici urunu 90 usd gostericez isterseniz hediye gostericez ve cok az gumruk odersiniz dedi sizce bu seçenegi düşünmelimiyim.

• quote:

teşekkürler bu arada birşey daha söylemek istiyorum alibaba sitesinde kargo filan içinde 5000 bin tlye xgimi h3 var. Satıcıyla konuştum yanında tv box hediyeside var güven sorunu yaşadığımı belirttim alibaba da 15 gün koruma güvencesi oldugunu söylediler ayni sekilde alibabayada sordum onayladilar. satici urunu 90 usd gostericez isterseniz hediye gostericez ve cok az gumruk odersiniz dedi sizce bu seçenegi düşünmelimiyim.
    H3 guzel cihaz ama kargo vergi olaylari nasil olur kestirmek zor. Onlarin dusuk yazmasi onemli degil, burada memur netten gercek fiyatina bakip vergi cikarirsa 2500 tl civari bir matrahla karsilasabilirsiniz.
    Yakinda banggood sitesinde vergi dahil satislar basliyacak galiba, o zaman h2 veya h3 alinabilir.

• bangood da var h3 ekosistem yaziyor anlamadim ama ordada ustune vegi sigortasi normal sigorta filan ekleyince 6 bini geciyor. alibabada satici hediye gibi gonderebilirim dedi yada 90 usd yazarim dedi örnek olarak gonderim saglayabilirmis bilemedim simdi alibabadan daha once alisverisimde olmadigi icin biraz korkuyor insan:)

pf1500g alınıp aradaki farka da güzel bi android player alınır, hf60'ın içindeki media playerı değiştiremezsin ama ayrıca aldığın media playerı beğenmezsen değiştirebilirsin. Ben zidoox9s ve pf1500g ikilisini kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Ayrıca şu zamanda gümrükteki kargaşa çözülmediği sürece amazon, newegg harici yüksek meblağlı yurtdışı alışverişten kaçınılması taraftarıyım. Yüksek gümrük vergileriyla kaşılaşmak bir yana ürünün gelip gelmeyeceği iade edilip edilmeyeceği belirsizliği var.
  • size katiliyorum korktum valla yurtdisindan almaya ucuz biseyde degilki sineye cekesin gelse vergisi gelmese tasasi öldürür 😁

• quote:

size katiliyorum korktum valla yurtdisindan almaya ucuz biseyde degilki sineye cekesin gelse vergisi gelmese tasasi öldürür 😁
    H3 için Alibaba linkini atabilirmisiniz ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.