Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yuxeses

Bende biliyorum çok fark olmuyacağını beklentim yüksek değilhaa nedir belki %15 falan fark olur olabilir... ama arkadaş hatrı işde sat sat falan verdim bende dedim nisbeten yeni cihaz ve özellikleri biraz daha iyi cihazıda yenilemiş olduk bunuda bir 3 yıl falan kullansam belki bu sürede pf1500 de biraz daha iner o zaman alacam zaten aklımda ikinci el hiç almam prensip olarak pf80g yi de düşünmüyorum nihayi hedef pf1500

ayrıca 10 küsür yıldır pj kullanan birisi olarak açık net söylüyorum ki o kadar tv ler vs aklınıza ne geliyorsa inceledim gözlemledim test ettim kendimce ve şu kanıya vardım 720p ile 1080p arasında gözle görülür hiç bir fark yok o görülen fark çözünürlükten değil tamamı ile kontrast ve genel kalite ile alakalı... iki aynı ebatta muadil tv leri yan yana koyun birisi hd ready olsun birisi full hd ikisine de full hd görüntü verin farkı göremezsiniz... yani çözünürlük farkını göremezsiniz gördüğünüz fark renk kalitesi ve genel kalitedir bunlar etken oluyor haa demiyorum ki hiç bir payı yok var ama bana göre %10 geçmez zaten çözünürlükle alakası olsa bu olayın 720p lensi duvara veriğimizde pixel pixel izlerdik cam gibi görüntü alıyoruz ben yıllarca 800*600 1024*768 pj ler kullandım hepsinde de güzel görüntüler aldım... 380-480-520p ler ile 1080p arasında bariz fark var ama 720p ile 1080p arasında aman aman bir fark yok bunu ne tv de nede pj ben göremedim... 1080p ile 4k arasında bariz fark var bu benim gözlemlerim katılan olur katılmayan olur saygı duyarım

Not: gözlemlerimi paylaşacağım hatta fırsat bulur kıyaslama yaparsam ss li konuya katkıda bulunmak isterim

Ne yalan söyleyeyim benimde PA72G den ayrılmam tamda böyle olmuştu geçen sene bu zamanlar yakın bir akrabama cihazı ısrarı üzerine sattım ve Full HD cihaz arayışına girdim.
    Ocak ayında Benq W1070(lambalı full HD F/P cihazı) aldım. Gördüm ki hiç bana göre değil açılırken lambanın ısınmasını bekliyor çalışırken gürültü çıkarıyor çok ısınıyor kapanırken dahi 15-30 sn fanı çalışıyordu film izlemek için ekstradan Media player bağlamam gerekiyordu yani efektif bir cihaz değildi.
    Aslında cihazı birazda lambalı projeksiyonların sinema ve gündüz(acaba gündüz izlemede bir fark olur mu?) performansını merak ettiğim için almıştım.
    Görüntü kalitesi gerçekten çok güzeldi ancak gündüz yani ışık altında PA72G den pek bir farkı kalmıyordu ve yüksek ışık verdiğinde renkler doygunluğunu yitiriyordu.
    Bende çok kullanmadan zararına sattım.
    Nisan gibi de ABD den amazon.com dan PF1500 ü alarak Chicago daki arkadaşıma gönderim yaptım ve o ay içinde bana getirdi. Ve şimdi iyi ki almışım diyorum...
    Her zaman dediğim gibi arkadaşım bu işler zevk meselesi sana yetiyor ve tatmin ediyorsa sıkıntı yok güle güle kullan.

• mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Bu led pj lerin çıkması tam bize göre oldu çok iyi oldu çok da iyi güzel oldu yani bende yıllarca lambalı kullandım sizin tesbitleriniz doğrultusun da aynı şeyleri söyleyebilirim hatta pa70g ilk aldığım da optoma 720p lik bir pj ile denemem olmuştu forumda kendi başlığında paylaşmıştım bizim cihaz hiçte geri kalır bir yanı yoktu hatta renk konusun da haha başarılıydı sadece ışık anlamında biraz geri kalıyordu o da gayet normal bir durum zaten... onun dışında ses olarak tasarım olarak mp olarak vs daha avantajlı bir üründü... cihazı daha almadım yıl sonuna kadar bir kapmaya olurmu diye bekliyorum ama sabredemeyip alabilirim de ne çok alışmışım bu cihaza yokluğunda anladım sanırsın ki evde tv yok o derece yani keşge pa1000 de beyaz olsaydı biraz alışmam zor olacak sanırım....

• yansıttığınız mesafe ve ekranın boyutu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

yansıttığınız mesafe ve ekranın boyutu nedir?

Yansıttığım mesafe: 315 cm
    Görüntü Boyutu: En: 240cm x Boy: 132 cm Buda köşeden köşeye 275 cm yani 110" görüntü elde ediyorum demek.(Eski tabirle de 275 ekran)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beserkr

Arkadaşlar pf1500 kullanıcısıyım. Kullanmayan arkadaşlar lütfen yorum yazıp arkadaşların kafasını karıştırmasın sanırım linlteki yüklediğim video herşeyi anlatıyor.

https://youtu.be/YsjRuNgEQaI

Görüntü üstten çok az taşmış ama çok net ve güzel
    Film Kaçış Yok (No escape) galiba...

Size birkaç sorum olacak;
    1_ Görüntüyü Neye yansıtıyorsunuz?
    2_ Ekran boyutunuz nedir?
    3_ Görüntü ayarlarınız nedir?
    4_ Film orjinal bluray mi? Yoksa mkv mi?
    Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmxcakir -- 11 Aralık 2015; 18:51:07 >

• Arkadaşlar merhaba .Bende kore versiyonu var.Cihazın lümen değerleri o kadar iyi ki ben yüksek tasarruf modunda kullanıyorum.Tartışılmayacak kadar iyi oradan buradan okuduklarınız olumsuz yorumlara kanmayın.
    Unutmayın ticari kaygılarla yazılabilir o yorumlar.Bildiğin krem renkli duvara yansıtıyorum hemde.
    Yanlız birde şunu söyleyeyim siz tartışa dururken sanırım yakında yeni 4k modeli çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 11 Aralık 2015; 21:58:03 >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Merhaba; 4k için şu anda her cihaz için bence fuzili bir gider olur diye düşünüyorum ancak adamın bütçesi vardır gider 80"4k alır bir şey diyemeyiz elbette... Dün benim eski pa70g yi arkadaşıma kurarken 200*200 perde kullandık codagen arkası siyah storlu olanından; ben ise normal beyaz-açık krem duvarda izliyordum hep ama perdeye kurunca bariz farkı gördüm... şimdi ise pa1000 aldım pzt elimde olur kısmet olursa aklım karıştı perde alsam mı diye pf1500 e gelince epeydir araştırıyorum gerçekten sağlam cihaz ama tr de doğru düzgün yok ve oldukça pahalı... bunlarda ömür sorunu olmadığı için bu canavar biraz daha makul fiyata düşerse hemen alcağım...

Herkese iyi hafta sonları dilerim.
  • True motion, smart vs. gibi özelliklere takılmayın. Bunların hepsi göze sürme niyetine. Gerçek sinema tutkunları asla true motion açık vaziyette film izlemez. Soap opera efect denen bir durum yaratır ki, filmin bütün atmosferini öldürür. Belki maç falan izleyecekseniz işe yarayabilir. Ben Türkiyede satılan versiyonunu aldım ve memnunum. En iyi tarafı sessiz olması. Salondan tv yi kaldırdım, bunu tv gibi kullanıyorum. Lamba derdi yok, filtresi temizliği yok. Bir de spectra fixed frame perde aldım, mis gibi oldu. Atım mesafem uygun olsa epson da düşünüyordum, fanatik değilimdir bu konularda. Eleştirmem gerekirse bundan daha iyisi olabilirdi bence. Daha iyi lens, daha yüksek lümen koyabilirdi lg. Ama avs den cımbızla olumsuz yorumları çekip burada bu aleti kötülemek de doğru değil. Hiç bir büyük ekran tv de (60'' ve üzeri) bu netliği, çözünürlüğü göremedim bugüne kadar. Diğer projeksiyonları denemediğim için yorum yapmayacağım ama deneyenler genelde övmüşler bu modeli. Fiyatı bence de biraz pahalı. Ama yeni teknoloji zaten hiç ucuz olmaz. Birkaç yıl sonra lambalı mı, led mi tartışması sona erecek bence. Çünkü mavi, kırmızı ve yeşil için üç ayrı led lamba kullanan bu cihazların çok yüksek bir potansiyeli olduğu ortada. Şahsen tecrübeli projeksiyon firmalarının gelecekte çıkaracağı orta sınıf led cihazları merakla bekliyorum.

• Ben nedense perde kullanmayı çok daraltıcı görüyorum. Öyle ya bütün duvar senin. Yanlız birde Dr. Ümit'lerin duvar kağıdı olsa tadından yenmez. 😉
    Birde hem üzerindeki hoparlör balkon gibi dış mekanlar için çok yeterli ve kullanışlı. Ben ayrıca Marantz nr1606 receiverime bluetooth ile bağlıyorum sesi. Müthiş oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    o halde, ekranı 100" e düşürüp, gain i yüksek bir perde alınırsa ışıklı bir ortamda da tv seyredilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 12 Aralık 2015; 19:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Ben nedense perde kullanmayı çok daraltıcı görüyorum. Öyle ya bütün duvar senin. Yanlız birde Dr. Ümit'lerin duvar kağıdı olsa tadından yenmez. 😉
    Birde hem üzerindeki hoparlör balkon gibi dış mekanlar için çok yeterli ve kullanışlı. Ben ayrıca Marantz nr1606 receiverime bluetooth ile bağlıyorum sesi. Müthiş oluyor.

Kağıt Lg markaydı ondandır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Match diye buna denir. lg=lg👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan selamlar. Benimde son zamanlarda kafama takılan konu duvar kağıdı konusuydu. Bu ekran konusu pj olayında hep tartışılan hem profesyonel firmalar tarafından hem de kendin yap mantığıyla perdeyi ucuza çözmek için bireysel girişimler tarafından geliştirilmeye ve bireysel kullanıcılar ise firmaların performansını yakalayabilecek ucuz çözümler bulma arayışı içindeler. Duvar kağıdı sektörü günümüzde çok gelişti ve hemen her renk, doku, desende duvar kağıdı bulmak mümkün. aslında boya karışımları ile uğraşmaktansa ya da pvc falan uğraşmaktansa profesyonel bir firmanın sırf bu amaç için ürettiği bir duvar kağıdı olmalı diye düşünmekteyim. Düşünmekteyim derken aklımdan geçiyor ve sormayı, araştırmayı düşünüyordum. Büyük ihtimal ile performansı gayet yeterli gelecek bir marka model, renk, doku, ton vardır sanıyorum.Derken sn. prosecutor nickli forumdaşın Dr. Ümit adlı kişinin duvar kağıdı ile ilgili cümleyi ve ardından sn. uturemen nickli forumdaşın bahsedilen duvar kağıdı ile ilgili LG marka olduğuyla ilgili cümleyi gördüm. İnternette biraz araştırma yaptım ama herhangibir bilgiye ulaşamadım. Sadece erzurumduvarkagidi.com diye vizyon dekor isimli bir firmaya denk geldim ve referanslar hanesinde Dr. Ümit Ertaş ismine ulaşabildim. Ancak duvar kağıdı ile ilgili herhangibir görsel yada bilgiye ulaşamadım. Öncelikle doğru iz üzerinde bile olmayabilirim Kısacası bu LG duvar kağıdı konusu ile ilgili nerden nasıl bir bilgiye ulaşabiliriz? Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 13 Aralık 2015; 23:41:21 >

• bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    www.daloglugrup.com
    İthal Duvar Kağıdı ve Parke
    http://www.daloglugrup.com
    burası Ankara Ulus'ta duvar kağıdı satan bir yer, bende görünce şaşırmıştım lg markasını krem rengi ketensi bir yüzeye sahip içinde biraz simleri olan bir duvar kağıdı 2014de almıştım. arkadaşım pf80 projeksiyonunu denemem için getirmişti. denedik pek beğenmiştik o zamandan beri almak istiyoruz hatta1500g yi aldık ürünü teslim edemediler satışı iptal ettik.
    bu arada pf1500g teknosa ve vatanda satışta
    alsakmı
     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500

Merhaba,

Görüntü ayarlarını daha tam yapmadığımdan ve koyduğum fotodaki çerceve olmadığından dolayı taşmış gözüküyor Film No Escape:))
    Aşağıda yeni resim ve video yükledim yardımcı olması açısından
    serdar karatokusyoutube
    Lg PF 1500 performance 2
    https://www.youtube.com/watch?v=hAnaIDrXtRo&feature=youtu.be

1-Görüntüyü full mat beyaz boyalı alçıpana yansıtıyorum
    2-Ekran boyutu 120 ınch
    3-Görüntü ayarları sport mode active gama medium(Projektor usa versiyonudur)
    4-Film 1080 p mkv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beserkr -- 14 Aralık 2015; 11:44:13 >

• beserkr B kullanıcısına yanıt
    Sport modda renkler kötü olmuyor mu? Bende sport mod ayarı renkleri çok çarpıtıyor. Laibrasyonlu user modunda kullanıyorum.
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    usa modeliyle avrupa modelinde görüntüler farkediyor koyduğum videoyu izledinmi
    serdar karatokusyoutube
    Lg PF 1500 performance 2
    https://www.youtube.com/watch?v=hAnaIDrXtRo&feature=youtu.be

benimkinde en güzel sonucu bu mod veriyor

• Ümitciğim Öykü'ye selamlar👋👋. Biraz daha beklersen pf2000X4 çıkacak......demedi deme😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pf1500 amazon'da 868 usd / 2.600 try, almanya saturn de 929 € / 3.000 try, tr de min. teknosa 3.500 try bu nasıl fiyatlama anlamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beserkr

usa modeliyle avrupa modelinde görüntüler farkediyor koyduğum videoyu izledinmihttps://www.youtube.com/watch?v=hAnaIDrXtRo&feature=youtu.be
    benimkinde en güzel sonucu bu mod veriyor

Videoyu izledim ama bir fark göremedim. Sizinkinde de renkler doğru değil. Spor ve canlı modlarındaki dinamik kontrast, dinamik renk ile film izlenmez. Videodaki gibi bir animasyonda sorun olmayacak, hatta hoş görünecektir. Belki gündüz izleme için de kullanılabilir. Ama gerçek görüntülerde özellikle ten rengi kötü olur. Bir de şu amerikan versiyonu konusunu açığa kavuşturalım. Bambaşka bir cihaz değil. Aynı cihazın farklı arayüz ve birkaç ek özellikle sunulmasından ibaret. Hazır modları aynı ve hepsinde kötü malesef. Bir kalibrasyon programıyla kendi ayarlarınızı oluşturursanız en iyi sonucu alırsınız.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.