Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba Beserkr,

Görüntü gerçekten çok net ve göz alıcı Alçıpan iyi bir alternatif olmuş
    Ancak anlamadığım bir nokta var youtube videona baktığımda smartshare menüsüne girdiğini görüyorum ve menünün Türkçe olduğunu fark ettim.
    Benim cihazda USA versiyonu ama Türkçe dil desteği yok ve altyazı konusunda çok sıkıntı çekiyorum:( ve bugüne kadarda hiçbir yazılım güncellemesi olmadı.
    Senin bildiğin yaptığın ve benim yapmadığım bir şey mi var? yada USA içinde bile farklı versiyonlar mı? var acaba!
  • mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Menünün türkçe olması lg blueray bağlamıştım onun menüsü ondan:)
    altyazı ile alakalı altayzı dosyasını notepadla açıp utf-8 olarak kaydedersen sorun ortadan kalkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beserkr -- 15 Aralık 2015; 13:33:25 >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Ulyses

Öncelikle bilgilendirmen için teşekkür ederim.Modlar yanısttığınız yüzeye göre farklı görüntüler verebilir. Bana göre alçıpanda en iyi görütüyü bu mod veriyor(göz zevkime göre)
    Amerikan versiyonu ile ilgili ise avs incelemesi konuyu açıklığa kavuşturmuş.Arayüz dışında farklılıklar olduğunu aşağıdaki maddelerde görebilirsin

1. The first model they got for testing was a preproduction US model. It was measured with ~1100lm max/~850lm calibrated.
    2. When it was released the US model was measured with a max brightness of ~900lm/750lm calibrated.
    3. At the same time the first PF1500Gs hit the european market, their max brightness was only about 700-750lm/500lm calibrated.
    4. Later PF1500Gs were measured with about 900lm/750lm, same as the US version.
    5. The Largo was also measured with about 900l/750lm.

Teşekkürler
  • beserkr B kullanıcısına yanıt
    Tr de satılanlar sonraki versiyonlar zaten. İlk versiyon çok az sayıda piyasaya çıkmış avrupada. Onda da donanımla ilgisi yok konunun. Benzeri bir durum optoma hd26 larda da olmuştu. Yazılım güncellemesiyle lümen değerini arttırmışlardı ilk partinin. Her versiyon için farklı güçte led üretmeleri, ayrı üretim bantları kurmaları zaten mantıksız olur. Amerikan versiyonunda 3d olmaması da tamamen yazılımsal. Alette buna uygun donanım var ama açmıyor lg.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosadan pf1500g aldım wifiye bağlayamadım menüde kablosuz diye bir seçenek var ama hareket yok Türkiye den bu cihazı başka alan varmı ? Wifisini kullanabilen varmı yada bu cihaz (trdeki) pf80den daha alt seviye bir cihazmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknosadan bugün aldığım pf1500g yi iade etmeyi düşünüyorum almak isteyen arkadaşlara nakit 3000 liradan verebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: uturemen

teknosadan bugün aldığım pf1500g yi iade etmeyi düşünüyorum almak isteyen arkadaşlara nakit 3000 liradan verebilirim

neden iyade etmek istiyorsunuz bizde almayı düşünüyoruzda cihazda sıkıntılarmı var acaba
  • yazılımla düzelebilcek sorunlar sanırım(benim için) lgyi aradık güya arayacaklardı arasalar bişey değişmez
    *kablosuz diye bir menü var fakat bağlanamıyor (zaten ethernet yok) ben lg tv de ağ üzerinden hardiskdeki filmleri sorunsuz izleyebilmiştim
    *alt yazı rengi beyaz sabit(neyyse)
    **çoğu filmin sesini açtı bazı ses formatları kendi oynatıcısı ama sanrsam dts olanları desteklemedi
    bunlar söylerken pf80 le karşılaştırıyorum bunlar hepsi pf80de vardı ben 1500 dede olur düşüncesiyle aldım zaten bir türlü piyasada bulunmayışından bazı eksiklikleri olacağını bekliyordum
    LG ilginç bir cihaz yapmış iş icabı her yerde sunum yapayım taşınabilir kaliteli bir sunum cihazıolmuş
    ama içine 3D koymuş dts desteği vermemiş Dolby digital desteği vermiş
    ne bileyim kışın salonda yazın balkonda bahçede film keyfi yapabileceğim en azından Pf80 özelliğinde daha taşınabilir bir cihazdır diye düşünüyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uturemen -- 17 Aralık 2015; 15:17:13 >

• uturemen U kullanıcısına yanıt
    utumeren arkadaşım bende usa versiyonu var bahsettiğin problemlerin hiçbiri yok ben pf80 sattım bunu aldım ve son derece memnunum.Sendeki problemler de olmaması lazım sanırım cihazla ilgili bir sıkıntı var yada tr modelinde eksiklikler var
    Eğer ankaradaysan cihaza bir bakalım yada ozelden cep ver yapılabilecek bir sey varmı bakalım.
  • arkadaşlar türkiyede ve avrupda satılan pf1500g modelinde kablosuz internet bulunmamaktadır aynı zamanda bu model dts desteklememektedir uyarıyım dedim.Bizzat test ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beserkr -- 17 Aralık 2015; 16:32:57 >
    Avrupa versiyonlarında kablosuz özelliği sadece ekran yansıtma için kullanılabiliyor ve media player özellikleri kısıtlı. Örneğin dts ses desteği yok. Harici bir player, ses sistemi falan kullanmayacaksanız yetmez. Bu cihazı sadece projeksiyon olarak düşünmelisiniz. Pf80g den farklı olarak bu cihaz home video kategorisinde. Taşınabilir olsa da, aslında daha çok sabit kullanım için yapılmış. Dediğiniz gibi bahsettiğiniz sorunların hepsi yazılımla düzeltilebilir. Ama baştan böyle bir politika ile cihazı çıkaran lg bunu hayatta yapmaz. Mesela Amerikan versiyonuna 3d isteyenleri kesin bir dille red etmişler.
  • Bende lg pf1500kr var uygulama ekleyemiyorum nedendir anlayamadım. Harici altyazıda şşçıöğ tanımıyor sorunda değil aslında. Lg türkiyeyi aradım kızcağız hiç duymadık cihazı teknik destek veremiyoruz dedi. Tekniğin müdürü kim dedim belki kafası çalışan biridir ulaşırım sorarım dedim. Bi saniye dedi güzel masum kız , döndüğünde ismi gizli dedi mail atın dedi okurlar bakarlar dedi. Ben korece bilmiyorum robotla konuşmaktan hoşlanmıyorum dedim benden bu kadar by by dedi dur dedim bana istanbul büyük servisinin numarasını verdi aradım yine güzel sesli robotik iradesi elinden alınmış başka bir kız anlattım biz projek bakmıyoruzki dedi kim bakıyor tr de dedim bilmeyiz dedi elimde yumurta kumanda kalakaldım. Bizdeki sonyx3500 ün bozulacağı yokya sekiz seneden sonra bozulursa lg tv alırım diyodum vaz geçtim. Korece öğrensensemmi diye düşünüyorum🙄

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    keşke bunları biliyorduysanız daha önce yazsaydınız
    Aslında ev kullanımı için önemsiz bir konu bu. O yüzden bahsetmek gereği duymamıştım. Ben apple tv4 ve harici ses sistemiyle kullandığım için projektör benim açımdan görüntü veren bir aletten ibaret. Smart, video oynatma vs işler için zaten 50 liralık android stick ler bile bu aletten daha iyi iş çıkarır. Kritik izleme yapılmayacak sık sık taşınacak sunum falan yapılacaksa, bunun yerine android yazılımlı 720p led projeksiyonlarda düşünülebilir. Eğer bu tarz birşeye ihtiyacınız varsa iade edin derim. Bu alet o işler için çok pahalı çünkü.
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    MErhaba,

Daha önce de söyledim alyazıda şşçıöğ tanıması için notepad le açıp farklı kaydet diyip utf8 olarak kaydet sorun ordatan kalkar.uygula ekleme konusundada özelden cep ver yardımcı oluyum.
  • Arkadaşlar elimdeki benq w1070 yerine bu cihazı tavsiye edermisiniz?

Teknosada şuan 3.300 tl çek puan vs 3.000 tl nin altına mal olacak.
  • Cihazda internete bağlanmak için yok ama ekran paylaşımı içinmi var yoksa kablosuz adına hiç birşeymi yok o kısmı tam anlamadım. Eğer hiç yoksa, wireless usb ile bu özellik kazandırılabilir mi acaba?
    Bir diğer husus dts. Siz ses çıkışı olarak neyi kullanıyorsunuz? Dts yi çözmeyen şey pf1500ün kendi playerı ise konu yazılımsaldır ve player güncellemesi ile kesinlikle çözülecektir kanaatindeyim. Yada kullandığınız ses cihazı dts destekli ise pf1500 ün ayarlarından ses sekmesinden doğrudan geçişi etkinleştirip çözme işini ses sisteminize bırakabilirsiniz. Muhtemelen biliyor ve böyle bir ses sisteminiz yoktur bu konuyu sorun olarak düşündüğünüze göre yinede bilmeyip dts destekli bir ses sisteminiz olabilme ihtimalinide düşünerek belirtmek istedim. Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 18 Aralık 2015; 20:32:53 >
  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Cihazın kendisi dts destklemiyor siz bir playerda oynatıp cihaza bağlarsanız sesi çalar WiFi yok android tel veya tablete bağlanabiliyor denedik ekran görüntüsünü yansıtıyor Bluetoothda arama yapıyor soundlar veya anfilere bağlanabilir bende yoktu denemedim birde kenar düzeltme menüsünü açamadım

• Cihazın desteklemediğini anladım. Ben sadece cihazın üstünde normalde desteklediği formatlardaki video ve ses dosyalarını açan yüklü playerın dts desteği sunmadığını ve bu desteğin ilerleyen zamanlarda güncellemelerle gelebilme ihtimalinden bahsettim. Gelelim mevcut duruma. Şu haliyle Dts çözmesini kafaya taktığınıza göre ya ses sisteminiz var ki öyleyse ve ses sisteminiz destekliyorsa, ayarlardan pf1500ün ses üzerinde işlem yapmadan sesi doğrudan geçiş özelliğini aktif ederek dts sorununu aşabileceğinizi belirttim. Ya da böyle bir özelliğe sahip ses sisteminiz yok ve pf1500ün çözüp sesi stereo olarakta olsa ses sistemine aktarmak istiyorsunuz yada en azından pf1500ün üstündeki hoparlörlerden sesi almak istiyorsunuz. Bu durumda baştada dediğim gibi ancak dts destekli pf1500 güncellemesi beklemek durumundasınız. Tabi bunları kendi çapımda söylüyorum. Yanıldığım hususlar olabilir.
    Bende bilen varsa şunu sormak istiyorum. Bende harman kardon avr 255 var. Kablosuz özelliği yok ne bluetooth ne de wifi. Pf 1500 e usb den 5.1 video taktığımızda ses sistemime sesi yine 5.1 olarak aktarmamı sağlayacak bir yöntem varmı. Hd vide ve ses aktarıcı yüksek meblağlı cihazlardan bahsetmiyorum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 18 Aralık 2015; 23:04:52 >

• Pf1500g yani avrupada ve Türkiyede satılan cihaz alınmaz bu paraya niye ,şundan; daha az bir paraya tv tunerli çokta gerekli olmasada 3d li yumurta akıllı kumandalı largo veya usa yada bendeki korea versiyonu almak dururken sadece duvara resim veren bir cihaz alınmaz.öyleya bu cihaz hem salon hem yazlık hem balkon hem bahçede kullanılacak.
    Birde yazdan bi tespit;evimizin geniş balkonunda duvara verip film izliyoruz. Ağdan seagate home cihazından server yapıyo süper akıcı sanki kablosuz ağ değil usb3 sesi kendi hoparlöründen veriyor oda ne😳Ses görüntünün içinden geliyo sanki👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.