Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya, amerika ve türkiye sayfalarına girerek kullanıcı klavuzlarını okudum. Eğer gerçekten türkiye de satılan model lg nin sayfasında ki ise en baz sürümünü satıyorlar. Almanya ve amerika sürümü birbirine çok yakın, ikiside akıllı tv ve magic kumanda ile geliyor, ikisinde de trumotion var, türkiyede ki model de bunların hiçbiri yok. Amerika da satılan pf1500 en üst olan ve en ucuz olan 860 dolar(amazon fiyatı), almanya da satılan largo 990 euro, türkiyede satılan pf1500g en bazı olmasına rağmen 3500 tl. En mantıklısı amerika ya giden birini bulup aldırtmak, yabancı sitelerde bu kadar yorumdan sonra sanırım türkiye den almam... tarama hızları bile farklı diğer iki model ile, buradan bile en kötü modeli sattıkları ortada...
  • lmcgs L kullanıcısına yanıt
    AVS forumda bu cihazla ilgili yapılan eleştirileri aylar önce okumuş ve burada yazmıştım. Aynı cihazın birden başka sürümü olduğunu, bir den çok sürümünde 3D olmadığını, yazılan ansilümenle, cihazın ölçülen gerçek ansilümen değerinin çok farklı (yazılan 1500 ansilümen- ölçülen 650 ansilümen) olduğunu, kontrast değerinin tamamen şişirilmiş bir balon olduğunu AVS forumda okumuştum. O nedenle bende cihazdan soğuyarak almaktan vazgeçmiştim. Alacak arkadaşları da buradan uyarmıştım. Sizin uyarılarınız daha net ve ayrıntılı olmuş.
  • Sinasi Karaca S kullanıcısına yanıt
    Daha önce pa70g kullanmış birisi olarak olukça memnundum "her yönden" şimdi pa1000 alıcağım arasında ki fark ansilümen 700-1000 ve kontrast yanılmıyorsam 15.000:1-100.000:1 arada fark olacakmı? dahada önemlisi bu cihazda bile böyle şişirilmeler ve yanıtmalar var ise; "ansilümen ve kontrast" bir alt segment cihazları nasıldır acaba bende işgillendim ister istemez
  • Pf1500 ün 3 tane versiyonu var evet doğru fakat çok araştırdım kullanılan optik, led vs. Aynı yani kağıt üzerineki veriler aldatıcı olabiliyor amerikan versiyonu en dolu versiyon olmasına rağmen görüntü aynıdır lümen aynıdır. Sadece smart tv ve sihirli kumanda gibi farklılıklar vardır. Kısaca motor aynı kasa aynı. Ben 3.20 metre görüntü alıyorum açık gri mat duvarda görüntü kalitesi gerçekten çok iyi kontrast renkler parlaklık loş ışıkta harika

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hd26 vb projektörler 2 katından fazla lümen değeri var ve daha ucuz, sadece lamba ömrü nedeniyle mi led tercih ediliyor?
  • lümen değerinin çok yüksek olması ev kullanıcı iseniz loş ışıkta veya karanlıkta pek bir anlam ifade etmiyor önemli olan kontrast ve renkler bu arada pf1500 ün 1400 lümenlik değeri gayet tatmin edici
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    AVS forumda okuduklarımdan sonra bu ansilümen ve kontrast olayı hakkında bir çok yabancı kaynaklı yazı okudum. Okuduklarımdan sonra gördüm ki aslında ortalama bir projeksiyon cihazı için 1000:1 kontrast yeter de artar bile. Işık gücü değeride ev kullanıcıları için 1000- 1800 ansilümen aralığında veriliyor. Güney Koreliler Japonları devre dışı bırakabilmek için bu uyduruk dinamik kontrast hadisesini çıkarıyorlar. Japonlar ısrarla statik kontrastı (gerçek olan bu) kullanırken, Güney Koreliler dinamik kontrast diye bir ölçüm yöntemi uydurup rakip değerlerin 5 katı bazen 10 katı yazabiliyorlar. Efendim benim cihaz 1000.000 :1 kontrast inanmayan ölçsün. Nasreddin hoca fıkrası gibi bir şey.Yok aslında öyle dinamik kontrast diye bir şey. Efendim dinamik kontrast statik kontrastın 5 katıymış falan filan. Bu yönde çok yazı okudum. Fakat gördüm ki (İngilizce metinlerin bir çoğu bile kopyala yapıştır) çoğu yazılar birbirinden alıntı. Yani sonunda vardığım nokta 1000:1 kontrast yeterli. Ansilümen olarakta AVS forumda bu işin üstadları ölçmüş 650 lümen diyorlar. Öyle 1400 ansilümen falan değil.

Netlikte olay çözünürlükte. Ne kadar yüksek çözünürlük o kadar iyi tabi. Bütçe meselesi.

Sonuçta cihazdan soğumama neden olan şey, elin Güney Korelisinin Türk vatandaşına 3. sınıf müşteri muamelesi yapması. En dandik malı, en pahalıya Türkiye de sattırması. Bunu kabul edemedim açıkçası. Türkiyede sattırdığı cihaz ABD versiyonuna göre boş bir cihaz ve daha pahalı. Resmen ABD yalakalığı ve Türk tüketicisini adamdan saymama, ne verirsem satarım havası.

Bunu alacağınıza gidin EPSON alın !!!!

• sunshines35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Arkadaşım,
    Bahsettiğin projeksiyonlar ile bunun arasında daha birçok farklılıkları ve üstünlükleri var.(Diğerlerine kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın sonuçta bu bir tatmin bir zevk meselesi!)
    Öncelikle renk kalitesi kontrast ve daha sonra birçok Multi Medya özelliklerinden Bahsedebiliriz( Kablosuz görüntü aktarımı, Smart Share, USB den medya oynatma vs.)
    Bunların yanı sıra özelliği olan Audio receiver veya ses sistemine Bluetoothtan kablosuz Ses aktarımı(Şuan kullandığım Pioneer VSX-924 ile sorunsuz kullanıyorum bu özelliği)
    Boyutlarının diğerlerine göre çok küçük olması çok az gürültü çıkarması hızlı açılıp hızlı kapanması,
    Ayrıca bendeki yani ABD versiyonundaki smart kumanda ve smart tv ve dijital karasal receiver gibi bir sürü özelliği mevcut...
    Bir arkadaş var bilip bilmeden "kedi erişemediği ciğere mundar der" misali PF1500 ü kötülemek için sürekli buraya bir şeyler yazıyor. Daha önce açıklamıştım tekrar yazıyorum Lümen yani ışık akısı renge, ışığın ulaştığı noktaya mesafeye göre değişiklik gösterir bu nedenle farklı noktalarda farklı renklerde farklı mesafelerde değişik lümen değerleri ile karşılaşırsınız. Burada belirtilen 1400 lümen alınabilecek en yüksek lümen değeridir.
    Gelelim PF1500 ün lümen değeri yeterli mi? kısmına burada bir soru ortaya çıkıyor Karanlık ortamda Kaliteli film, tv izleyecek ve oyun mu? oynayacaksınız! Bunlar için evet yeterli! hem de fazlasıyla!(Hem lambalı projeksiyon(BENQ W1070) hem de 720P LED Projeksiyon(LG PA72G) Kullanmış ve Şuan PF1500 Sahibi olan ve iyi ki almışım diyen çok memnun biri olarak yazıyorum bunları)
    Ama ben gündüz vakti film,TV izleyeceğim oyun oynayacağım diyorsanız orda durun bunu 3000 lümen değeri olan bir projeksiyonda dahi kaliteli istenen düzeyde yapamazsınız kaldı ki lümen artıkça Kontrasttan feragat etmek zorunda kalırsınız.
    Arkadaşlar basitçe düşünün bu işin profesyoneli Sinema salonları değil mi? O zaman sorarım size hangi sinema salonunda pencere var? Varsa açalım şu pencereleri de ferah ferah film izleyelim değil mi? Yok öyle bir hayat şu an için o bir hayal!!!
    Art niyetli arkadaş lütfen şu konuya bir daha bilip bilmeden cahil cesaretinle yorum yazma ve insanları yanlış yönlendirme! Zaten vaz geçmişsin almaktan ne dolanıp duruyorsun buralarda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinasi Karaca

AVS forumda okuduklarımdan sonra bu ansilümen ve kontrast olayı hakkında bir çok yabancı kaynaklı yazı okudum. Okuduklarımdan sonra gördüm ki aslında ortalama bir projeksiyon cihazı için 1000:1 kontrast yeter de artar bile. Işık gücü değeride ev kullanıcıları için 1000- 1800 ansilümen aralığında veriliyor. Güney Koreliler Japonları devre dışı bırakabilmek için bu uyduruk dinamik kontrast hadisesini çıkarıyorlar. Japonlar ısrarla statik kontrastı (gerçek olan bu) kullanırken, Güney Koreliler dinamik kontrast diye bir ölçüm yöntemi uydurup rakip değerlerin 5 katı bazen 10 katı yazabiliyorlar. Efendim benim cihaz 1000.000 :1 kontrast inanmayan ölçsün. Nasreddin hoca fıkrası gibi bir şey.Yok aslında öyle dinamik kontrast diye bir şey. Efendim dinamik kontrast statik kontrastın 5 katıymış falan filan. Bu yönde çok yazı okudum. Fakat gördüm ki (İngilizce metinlerin bir çoğu bile kopyala yapıştır) çoğu yazılar birbirinden alıntı. Yani sonunda vardığım nokta 1000:1 kontrast yeterli. Ansilümen olarakta AVS forumda bu işin üstadları ölçmüş 650 lümen diyorlar. Öyle 1400 ansilümen falan değil.

Netlikte olay çözünürlükte. Ne kadar yüksek çözünürlük o kadar iyi tabi. Bütçe meselesi.

Sonuçta cihazdan soğumama neden olan şey, elin Güney Korelisinin Türk vatandaşına 3. sınıf müşteri muamelesi yapması. En dandik malı, en pahalıya Türkiye de sattırması. Bunu kabul edemedim açıkçası. Türkiyede sattırdığı cihaz ABD versiyonuna göre boş bir cihaz ve daha pahalı. Resmen ABD yalakalığı ve Türk tüketicisini adamdan saymama, ne verirsem satarım havası.

Bunu alacağınıza gidin EPSON alın !!!!

Senin de anca yapacağın yorum işte böyle kağıt üzerinde olur! Sadece forumlarda okur okur başkalarının anlattıklarını kendi test ve tecrübelerinmiş gerçekten böyleymiş gibi anlatırsın!!!

Bundan 5 ay önce de Promacto alıyordun bundan çok iyiydi herşeyi vardı özellikle de Android ti ne oldu?(Bknz. Sy.2)

Sonra sağ olsun burada ikisini de tecrübe etmiş g.kocabay isimli arkadaş Promacto ile ilgili aynen şu tespitlerini yazdı(Bknz üst satırlar)

cihaz özelliklerine göre gerçekten çok üstün... daha önce bilmeden promacto kullanan biri olarak Lg nin pa1000 modelindeki lümen ve kontrast farkını görünce promactoya verdiğim paraya içim acıdı gerçekten.Artık ya pf1500 ün ucuzlamasını yada bir hevesle alan kullanıcıların satmasını bekleyeceğim :)

Anlaşılan bu da sana ders olmamış ki başka arayışlara girmişsin şimdi de EPSONcu olmuşsun başımıza ama sorarsan epson kullandın mı tecrübe ettin mi? YOK! koca bir HAYIR!

Arkadaşlar bu kişiye itibar edipte yönlendirmelerine kapılmayın üzülürsünüz.

Sinasi Karaca arkadaşım benden sana tavsiye bırak bu işleri git evinde güzel güzel tv ni izle projeksiyon işi sana birkaç beden büyük!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinasi Karaca

Birileri burada ısrarla kendi kafalarını kuma gömünce, gerçeklerin diğer insanlar tarafın dan da görülemeyeceği konusunda yanlış bir fikre kapılmışlar galiba. Savunulacak doğru argüman bulunamayınca da malum, kahve ağzıyla tehditlere kadar da götürmüşler işi. Burası halka açık, herkesin hakaret etmeden fikrini yazabileceği bir yer. Ben de konu hakkındaki ''AVS FORUMDA PAYLAŞILANLAI YAZDIM'' AVS forum PF 1500 formuna girip okuyanlar kör mü, aptal mı? Orada yazı yazıp teknik değerlendirme yapan insanlar bütün dünya tarafından profesyonelliği bilinen tanınan ÜSTAD adamlar.İngilizce bilen herkes açıp AVS forumda bu cihazla ilgili yazılanları okuyabilecekken hala , AVS forumda yazılanları ört bas etmeye yönelik bu çabalamalara bir anlam veremiyorum artık. Komik oluyor. Garip, tuhaf..Yazdıklarımız sonucu sanki birisi almaktan vazgeçecek de, bir arkadaş zarar edecek. Sanki Bağdat caddesinde ev almış da, biz de altından fay geçiyor bu caddenin buradan ev almayın diye yazmışız. AVS forum da yapılan cihazla ilgili teknik sonuçları burada paylaşmışız. Ne cahilliğimiz kalmış, ne kediliğimiz nede insanları yanlış yönlendirmemiz. Yönlendirdiğimiz yerde AVS forum. Dünya da herkes tarafından kabul edilen en iyi Projeksiyon değerlendirme formu.

AVS forumda yapılan teknik inceleme sonucu yazılan gerçek ansilümen değeri 650 ansi dir diyen gerçeğini ısrarla değişik varyasyonlarla kapamaya çalışmayı okuyanların takdirine bırakıyorum.

LG nin Türkiyede en kötü sınıf cihazı, ABD de satılan en iyi sınıf cihazdan daha pahalıya satmaya çalışmasını da cahil cesaretiyle biri izah etse de biz de anlasak.

Bir arkadaş var bilip bilmeden "kedi erişemediği ciğere mundar der" misali PF1500 ü kötülemek için sürekli buraya bir şeyler yazıyor'' demişsiniz, çok ayıp etmişsiniz. Ben PF 1500 almak için araştırma yaparken AVS forumda okuduğum bazı değerlendirmeleri ve teknik tespitleri paylaşmıştım sadece. Yanılmıyorsam 6 ay kadar önce bir yazı yazmıştım AVS forumla ilgili. 6 ayda bir yazmak 'sık sık'' mı oldu? Ayıp yahu. 6 aydan beri tek satır yazı yazmadım forumda ben. Hayırdır neden canın bu kadar sıkıldı? Sen LG bayisi misin? Satışların mı düştü? Ne tuhaf, agresif bir yaklaşım bu böyle? Kendi bakış açımızdan eksik gördüğümüz, yanlış gördüğümüz şeyleri eleştirmeyecekmiyiz? Sen den mi izin alacağız? Katılmıyorum dersin, olur biter. Katılmak zorun da değilsin. Fakat karşındaki insanlara hakaret edemezsin, cahil diyerek küçük göremezsin. Bitti artık Türkiyede bu elitist görünmeye çalışarak, karşısındakini hor gören, aşağılayan yaklaşımlar devri. Kendinize gelin. Bu agresif, saldırgan, karşısındakini küçük gören, horlayan, insanlıktan nasibini almamış yaklaşım tarzınızı aynen size iade ediyorum.Çok çok ayıp.

''Art niyetli arkadaş lütfen şu konuya bir daha bilip bilmeden cahil cesaretinle yorum yazma ve insanları yanlış yönlendirme! Zaten vaz geçmişsin almaktan ne dolanıp duruyorsun buralarda?'' demişsin. : Bu ne biçim bir uslup? AVS forumdaki gerçekler oradayken, onları burada yazmak cahillik mi oldu? Ayrıca nerede yazı yazıp yazmayacağımdan size ne? Siz kimsiniz ki, böyle bir uslup kullanma hakkını kendinizde görüyorsunuz? Size verilen bir cevap yok, size yazılmış bir yazı yok. Forumda yazı yazmış lmcgs nickli arkadaşın yazısına verilmiş bir cevap benimki. Cahil cesaretiymiş, şu kendini havalarda gören, insanlara tepeden bakan usluba bakar mısınız ? Takdiri sizin ve benim yazdıklarımı okuyan insanların engin hoş görüsüne bırakıyorum.

Arkadaşım onlarca satır yazı yazmışsın yine içi bomboş! Yok kahve ağızı, yok AVS Forumdan okudum onlar yalan mı? söylüyor! dayamışsın arkanı AVS foruma bol keseden boş laflarla ahkam kesiyorsun!
    Bahsettiğin, üzerine konuştuğun ve dahil ahkam kestiğin herhangi bir cihazı Aldın mı? kullandın mı? Yoksa en azından Canlı Canlı izledin mi?
    Eminim hepsine vereceğin cevap HAYIR!
    Yaptığın hep laf kalabalığı ve kafa karıştırma!
    Bu konu ve bunun gibi konulara biliyor ve yaşıyorsan tecrübelerini yaz! Elle tutulur bir dayanağın olsun! Hayali çalışma! aksi halde insanları yanlış yönlendirmiş oluyorsun!

Bu sana son cevabım! artık anlamıyor cahilliğinde ısrar ediyorsan yapacak hiç bir şeyim yok! Yazık demekten başka!!!

• Arkadaşlar pf1500 kullanıcısıyım. Kullanmayan arkadaşlar lütfen yorum yazıp arkadaşların kafasını karıştırmasın sanırım linlteki yüklediğim video herşeyi anlatıyor.

• Herkese selam,

ben de bu projeksiyonu alım arefesinde olan biri olarak araştırırken edindiğim bilgileri paylaşayaım.

Türkiyede ki cihaz baz modeli olup yurtdışı fiyatlarla karşılaştırdığınızda biraz daha pahalıdır. Maalesef bu durum bir çok teknolojik üründe de geçerlidir. Almanyada G modelinin tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 999 € dur ve Türkiye fiyatından 300 TL daha pahalıdır. Ben kendi adıma garanti ihtiyacı durumunda uüğraşmamak için bu fiyat farkını kabul ediyorum. Yine Almanyada G ve Largo arasındaki fark 350 €, yani Türkiyede satılıyor olsaydı Largo da 4500 TL olurdu.

G ve Largo arasındaki en önemli iki fark, Largo ile gelen filtre ve donanımsal Trumotion. Okuduklarımdan (detay için yurtdışı kaynakları okuyun) gri perdenin (renk/kontrast) %100 olmasada filtreye yakın bir görüntü iyileştirmesi sağladığını gördüm. Benim gibi media player olarak notebook kullanıyorsanız Trumotion özelliğini de yazılımla (SplashPRO) halledebilirsiniz.

AVS forumdaki konuyu başından beri ben de takip etmekteyim, cihazın olumsuz yönleri (mesela plastik objektif) dile getirildiği gibi, genelde cihazın olumlu yönlerinin ağır bastığı görüşü var kullanıcılarda. Bu olumlu görüşte bulunanlar arasında bu işle profesyonel olarak uğraşan insanlarda var. Almancası olan veya Google translate kullanabilenler cine4home.de sayfasındaki LG1500 hakkındaki yazıları okumalarını tavsiye ederim. İncelemesi, kalibrasyonu, model farklılıkları vs. detaylı bilgiler mevcut.

Daha fazla uzatmadan, ben kendi adıma bu projeksiyona ikna oldum ve önümüzdeki günlerde emekliliği gelmiş Optoma HD72 mi değiştireceğim...

• Tartışmaya gerek yok arkadaslar... alan arkadaslar oldukca memnun o zaman sorun yok demektir gercek degerleri ne olursa olsun memnun kalınmış ihtiyaclari karsiliyor ise olay tamamdir bence... ben pa70g den cok memnundum simdi pa1000 gececem bakalim farkki görebilecekmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Tartışmaya gerek yok arkadaslar... alan arkadaslar oldukca memnun o zaman sorun yok demektir gercek degerleri ne olursa olsun memnun kalınmış ihtiyaclari karsiliyor ise olay tamamdir bence... ben pa70g den cok memnundum simdi pa1000 gececem bakalim farkki görebilecekmiyim

kardeş almışken full hd olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 10 Aralık 2015; 22:13:39 >
    Ona biraz daha var fiyati butce cemberime girince alacam benim kendimce bir tezim var 480-520p ile 1080p arasinda fark var ama 720p ile 1080p arasinda kayda deger fark yok 1080p ile 4k arasinda da fark var onun icin kontrat ve ansilumen daha belirleyici unsur benim gozlemlerime göre... bakalim fark olacak mi dikkat ederseniz pf1500 kontrast çözünürlük ve ansilumen den üstün

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Ona biraz daha var fiyati butce cemberime girince alacam benim kendimce bir tezim var 480-520p ile 1080p arasinda fark var ama 720p ile 1080p arasinda kayda deger fark yok 1080p ile 4k arasinda da fark var onun icin kontrat ve ansilumen daha belirleyici unsur benim gozlemlerime göre... bakalim fark olacak mi dikkat ederseniz pf1500 kontrast çözünürlük ve ansilumen den üstün

Merhaba yuxeses,

Senin şuan kullanmış olduğun cihazı 1 yılı aşkın süre kullanmış birisi olarak sunshines35 haklı eğer gözle görülür bir değişim istiyorsan bence de 1080p ye geç...
    Sıfır PA1000 almak yerine ikinci el temiz PF80G senin için çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.
    Bence PA1000 alırsan çok bir fark olacağını sanmıyorum yani gereksiz masraf olur...

• Şu an bu aletin en iyi versiyonu mu satışta Türkiyede? Eğer değilse nasıl nereden alabilirim en iyi versiyonu? Bİrde ses nasıl, 2 + 1 ses sistemi bağlamaya gerek olur mu? SOn olarak Açık hava sineması tarzı bir organizasyon için düşünüyorum ben almayı. Açık havada 20-25 kişilik bir grup olacak. Perde ne renk olmalı ve tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı? Ayrıca TVde almadan ekran olarak kullanmayı düşünüyorum TV yerine, tavsiye eder misiniz?

çok soru oldu kusuruma bakmayın=)
  • mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Bende biliyorum çok fark olmuyacağını beklentim yüksek değilhaa nedir belki %15 falan fark olur olabilir... ama arkadaş hatrı işde sat sat falan verdim bende dedim nisbeten yeni cihaz ve özellikleri biraz daha iyi cihazıda yenilemiş olduk bunuda bir 3 yıl falan kullansam belki bu sürede pf1500 de biraz daha iner o zaman alacam zaten aklımda ikinci el hiç almam prensip olarak pf80g yi de düşünmüyorum nihayi hedef pf1500

ayrıca 10 küsür yıldır pj kullanan birisi olarak açık net söylüyorum ki o kadar tv ler vs aklınıza ne geliyorsa inceledim gözlemledim test ettim kendimce ve şu kanıya vardım 720p ile 1080p arasında gözle görülür hiç bir fark yok o görülen fark çözünürlükten değil tamamı ile kontrast ve genel kalite ile alakalı... iki aynı ebatta muadil tv leri yan yana koyun birisi hd ready olsun birisi full hd ikisine de full hd görüntü verin farkı göremezsiniz... yani çözünürlük farkını göremezsiniz gördüğünüz fark renk kalitesi ve genel kalitedir bunlar etken oluyor haa demiyorum ki hiç bir payı yok var ama bana göre %10 geçmez zaten çözünürlükle alakası olsa bu olayın 720p lensi duvara veriğimizde pixel pixel izlerdik cam gibi görüntü alıyoruz ben yıllarca 800*600 1024*768 pj ler kullandım hepsinde de güzel görüntüler aldım... 380-480-520p ler ile 1080p arasında bariz fark var ama 720p ile 1080p arasında aman aman bir fark yok bunu ne tv de nede pj ben göremedim... 1080p ile 4k arasında bariz fark var bu benim gözlemlerim katılan olur katılmayan olur saygı duyarım

Not: gözlemlerimi paylaşacağım hatta fırsat bulur kıyaslama yaparsam ss li konuya katkıda bulunmak isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: Efrasiyab87

Şu an bu aletin en iyi versiyonu mu satışta Türkiyede? Eğer değilse nasıl nereden alabilirim en iyi versiyonu? Bİrde ses nasıl, 2 + 1 ses sistemi bağlamaya gerek olur mu? SOn olarak Açık hava sineması tarzı bir organizasyon için düşünüyorum ben almayı. Açık havada 20-25 kişilik bir grup olacak. Perde ne renk olmalı ve tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı? Ayrıca TVde almadan ekran olarak kullanmayı düşünüyorum TV yerine, tavsiye eder misiniz?

çok soru oldu kusuruma bakmayın=)

Merhaba,

Ben ABD den getirttim söylendiği kadarıyla en iyisi bu ancak şunu da söylemeliyim ben Türkiye versiyonunu canlı görmedim o nedenle gerçekçi bir kıyaslama yapamayacağım.
    Ancak uçurum veya gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum. Bence imkan varsa git gör seni tatmin ediyorsa uğraşma! Ama bence fark var kanısında isen Almanya veya ABD den alabilirsin en iyi versiyonların buralarda olduğu söyleniyor.
    ABD de en kolay alabileceğin yol Amazon.com vb. gibi internet alışveriş siteleri yani cihaz her mağazada bulunabilir bir cihaz değil zannımca Avrupa da da durum böyle... Almanya için en iyi ve en yaygın seçenek SATURN mağazaları...
    Açık havada ses yeterli olmayabilir ancak oda için ben sinema ortamı istiyorum demiyorsanız yeterli ses veriyor. Dış mekan, açık hava sineması ve 20-25 kişi için diyorsunuz Benim tavsiyem Audio receiver lı bir ses sistemi kurmanız olacaktır. Yani 2+1 tatmin etmez.
    Açık havada ortam ışığı uygun(yani loş yada karanlık) olduğu sürece sıkıntı yaşatmaz zaten cihaz çok kompakt bir cihaz herhangi bir 150cm. üzeri tripotun üzerine sabitleyebilir yada masa üstüne koyabilirsiniz.
    Perde çok büyük muamma en iyi görüntüler cam tozlu gümüş perdelerde alınıyor diye biliyorum(ben denemedim yorum yapamayacağım).
    Tabi en kayıpsız en üst seviye hatta gündüz bile izleme imkanı sunan ABD de bir firmanın buluşu olan Black Diamond perde. Ama fiyatları uçuk! Yanılmıyorsam 1000-1500$ civarı.
    Ben ise burada da nasıl yapıldığını paylaştığım dekota PVC panel kullanıyorum(50-60TL civarına mal oldu) çokta memnunum tek kusuru tam göbekte hafif belli belirsiz bir parlama oluyor ama bence renk doygunluğu ve yansıtma çokiyi...
    TV izlemeye gelince görüntü cihazları için en sıkıntılı olanı futbol maçlarıdır çünkü zemin çimen olduğundan görüntü işlemek çok zorlaşır(bknz oyun incelemelerindeki çimenli alanlardaki ekran kartı performanslarına)
    Cihazı bu anlamda şaşırtıcı derecede başarılı buluyorum zaten kumandasından yeşil tuşuyla sport modunu aktive ettiğinizde maç yayını için en ideal duruma geliyor.
    Uzun süreler TV izleyebilirsiniz ama dediğim gibi ortam loş yada karanlık olmalı...
    Ayrıca Screenshare yani tablet yada telefonunuzdan görüntü aktarımı çok iyi full hd görüntülerde dahi gecikme çok düşük.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.