Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bakiyilmaz

pj 400 lümenlik dediğiniz video 35dolara malettiğini söyleyen videomu? Tasavvur etmeye çalıştım ama tecrübem olmadığından sadece rakamlara bakarak. eğer 400 lükten kastınız 35dolarlık olansa pf1500 4 kat daha iyi bir değer verecektir. Epsonun bayağı altında ama diğerinin 4kat üstünde olması yeterli olacak gibi. bu arada bu lumen mevzusunda forumda bir yazı görmüştüm. Örneğin 1500 lerde olan bir lumen değerinin videoda 700-800 lere düştüğü. Pf1500 içinde geçerlimidir bu bilgi yoksa led lerde durum farklımı?

Lümen değeri düşündüğünüz gibi iki kat üzerine iki kat artmıyor. 700 lümen ile 1400 lümen arası fark iki kat değil, daha az. 1400 ile 2500 arasındaki fark çok daha az. Yani lineer bir artış söz konusu değil. Ancak kendi yaptığım denemelerden yola çıkarak söyleyebilirim ki, iyi kontrast veren koyu renk perdelere ne kadar lümen, o kadar iyi. Karanlıkta izlemede lümen değeri o kadar önemli değil. Pf1500'ün lümen değeri gayet yeterli. Gündüz için söyleyebileceğim, izlenebilir olmakla beraber, projeksiyonun anlamı karanlıkta ortaya çıkıyor. Gün ışığının dalga boyunu yansıtmayıp, projeksiyonun dalga boyunu yansıtabilen bir perde olursa belki. Ama bu konuda ülkemizde seçenek çok az malesef. Çeşit çeşit boya alıp çok uğraşmak lazım. Bir de nedense anlamadığım bir şekilde iyi sonuca ulaşan arkadaşların ketumluğu var. Pm atın formulü söyleyeyim, e-mail atın ya da ''sırrı bende saklı'' gibi garip ve kıllandırıcı tavırlar. Kendi denemelerimde sonuç alabilirsem herşeyi olabildiğince açık yazmaya çalışacağım ki başka arkadaşlar da boşuna masrafa girmesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 5 Ekim 2015; 4:32:23 >

• ULYSES kullanıcısına yanıt
    evet 35$ lık perde yalnız şunu bilmeni isterim projeksiyonlar siyah renk vermez siyah olarak gördüğün perdenin kendi rengidir aslında
    resimde benim benq 1070 in aydınlık ortamdaki siyah performansı
     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500
    benim w1070 2000 lümen
     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teco1095 -- 5 Ekim 2015; 9:53:18 >

• teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Projeksiyonların siyah renk vermediğini biliyorum. O yüzden perdenin etraftan gelen ışığı yansıtmaması iyidir dedim zaten. Siyah perdelerin espirisi bu aslında.
    Bakiyılmaz arkadaş için demiştim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bilmediğim yeni bir enteresan bilgi geldi mesela. Projeksiyonda siyah renk yoktur. İşte böyle kritik bilgiler lazım. Şimdi merak ettim siyah ya da gri olmayan tamamen beyaz olan perdedeki siyah renngin kaynağı esasında yok olduğu için gündüz performansı düşüyor, siyah perde ise gündüz, siyah rengi kendi rengiyle simule ediyor.O nedenle gün ışığında siyah perde performansı daha yüksek. Karanlıkta perdenin renk önemi pek kalmıyor çünkü beyazda beyazlığını göstermiyor zaten karanlıkta. Doğru anlamış mıyım ?
  • bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    Evet doğru anlamışsınız. Genelde her duruma uygun olması için gri perdeler tercih ediliyor. Tam siyah olup renk başarımı da harika olan perdeler var. Mesela screen innovations perdeler böyle. Nasıl yaptıkları bilinmiyor ve perdeler baya bir pahalı.
  • Merhaba hocam,
    Bu lg projektör cihazı koreden kaça aldınız?
    Benimde getirtme imkanım var,
    Birde perde işini nasıl hallettiniz?
    Türkçe altyazı problemi varmı?
    Bende havalimanında çalıştığım için, rica ile getirtme imkanım var,
    İlginiz için şimdiden teşekkürler,
    Birde ürünün montajlı halini bana email atabilirmisiniz?
    Çok oldu istediğim galiba :)
    Mail adresim ibrahimuysal@live.com
    Tekrar teşekkürler

• Dekota paneli boyayarak kendi yaptığım perde üzerinde Lg pf1500g performansı. Panel kusurlu çıktığı için malesef boya yüzeyi iyi olmadı. Ancak doğru renk, siyah kombinasyonunu yakalamayı başarabildim sanırım. 4,5m atım mesafesinden 265x149 ölçülerinde perdeye yansıtılmıştır.

Sn. ULYSES .
    1.Neden dekota panel kullandınız. diy ekran yapmaya kalktığımızda dekota panel mi kullanmalıyız?
    2. Panel kusurlu derken sizdeki mi kusurlu yoksa genel olarak dekota paneli mi kastettiniz? Paneli kastettiyseniz boya yüzeyi nasıl iyi olmadı nasıl daha iyi olabilirdi?
    3. Dekota panelden başka bir seçenek düşünmek zorunda olsaydınız bu ne olurdu?
    4.Perdenin boyutuna göre mesafeyi ayarladık yada mesafeye göre perdeyi ayarladık diyelim. Hatta siz perdeyi nasıl yaptınız?önce cihazı yerleştirip görüntüye göre ölçümü aldınız? Fazla anlamadığımdan şu mesafeye göre görüntü ebatlarını hesaplayan sitelere pek güvenmiyorum. Santim hatalarının görüntüye etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama ekranı perdeye tam oturtamamaktan çekiniyorum. Ne perde görüntüyü taşsın ne görüntü.
    5.Hadi mesafe doğru. En boy oranını neye göre ayarlıyoruz. Ben 16:9 formatında yapacağım.
    6. Youtube videonuzun altında 1kg Smooth Silver (Hammerite), 1/3kg Deep Black, 2/3kg Shiny White . Bu boyaları nereden ve kaça buldunuz. İsminde pearl kelimesi geçen bir boyadan çok bahsediliyor mesela. Kimisini bulamadığınız için yerine mecburen yerine şunu kullandım yada şunu bulamadığımdan kullanamadım dediğiniz bişey var mı?
    7.Elde ettiğiniz görüntünün aydınlık ve karanlık performansını nasıl ifade edersiniz? Eksik yanları nedir? Umduğunuzu buldunuz mu hayal kırıklıkları var mı? Özellikle gündüz ortamında TV performansı nedir?
    8.Boyayı nasıl uyguladınız. fırça veya rulo ilemi yoksa püskürterek mi? Karıştırıp mı boyuyoruz yoksa belli aralıklarla kat kat mı?
    Çok soru oldu biliyorum. Ancak madde madde cevaplarsanız rehber niteliğinde bilgiler olacağını düşünüyorum. Saygılarımla

1.Dekota panel için daha önceki tavsiyelerden yola çıkarak karar verdim. Hafif ve esnek olması, hem taşıma, hem de asma işlemlerini kolaylaştırabiliyor.
    2.Benim aldığım panel sorunlu çıktı. Kenarlar gayet güzel ve pürüzsüz bir yüzey oluştururken, orta kısımlarda boya katman katman izler yaptı. Video da beyaz ağırlıklı sahnelerde rahatça görülebiliyor. Daha önce aldığım panel gayet güzel boyanmıştı. Ancak ona yapmaya çalıştığım çerçeve sağlam olmadığı için sökmek zorunda kaldım ve sökerken panel parçalandı.
    3.Dekota yerine mdf de kullanılabilir. Ama boyaya tepkisi ne olur bilemem.
    4.Önce projektörü yerleştirdim. Tavan montajı yapma imkanım olmadığı için mecburi bir konumdu. Duvarda kullanabileceğim alana en yakın konuma getirdim. Keystone ile 16/9 ölçülerine 265x149 ayarladım. Paneli de bu ölçülerde hazırladım. Dört köşe keystone ile bu cihazda görüntüyü yerleştirmek sorun olmuyor. Ama mümkün olduğunca keystone payını az tutmak lazım. Yani projektörün limitlerine uygun bir konuma yerleştirmelisiniz. Ben 120'' bir görüntü hedeflemiştim. Uzaklık 4,5 metre olduğu için çok hafif bir keystone ayarı ile görüntü gayet güzel oturdu.
    5.Hazır projeksiyon perdesi satan sitelerdeki 16/9 ölçülerinden size en uygun olanını seçebilirsiniz. Projektörü alıp yerine takmadan da bu hesaplanabilir. O hesaplama sitelerindeki değerler doğru.
    6.Hammerite, marshall bayilerinde bulunabiliyor. Diğerleri dyo marka sentetik boyalar. Pearl (inci) tanımlı bir boya bulamadım buralarda. Bazı markaların sedef kodlu boyaları var ama desenli bir yüzey oluşturabilir diye tercih etmedim. Usta boyacılar harici malesef tezgahtarlardan yeterli bilgi alamıyorsunuz.
    7.Renk ve kontrast olarak elde ettiğim görüntünün karanlıktaki performansından çok memnunum. Video da görüldüğü gibi hem siyahlar koyu siyah, hem de renkler canlı. Ama gündüz için aynı şeyi söyleyemem. İzlenebilir seviyede olmakla birlikte bence tatsız. Zaten youtube da hazır perde kullananlarda da benzer bir durum var. Çok başarılı gündüz performansı sunan boya işlerini yapabilenler sayılı. O boyalar da bizde yok malesef. Ben hayal kırıklığına uğramadım. Çünkü işlerim sebebiyle sadece gece kullanabiliyorum. Ayrıca bir plazma tv de var, ama hafta sonu gündüz izlemesi yapacaksam bile projeksiyonu tercih ediyorum. Renkler soluklaşsa bile büyük ekranın tadı başka.
    8.Boyayı pamuklu rulo ile uygulamak lazım. Sünger, fırça, sprey olmaz. Karıştırıp uygulanmalı. Yoksa asla aynı tonu yakalayamazsınız. Bugün yeniden yapsam, çok daha iyisini yaparım muhtemelen. Ama bu iş için izin günlerimi kullanmıştım. Şimdi hayatta vakit ayıramam. Göründüğünden daha zahmetli bir iş. Hazır projektör kumaşı alıp çerçeveye gerdirmek daha mantıklı sanki. Onu da yapacağım. Boyaya karşı performansını paylaşırım.

• Emeğinize sağlık. Çok güzel ve detaylı bir paylaşımda bulundunuz. Kumaş gerdirme sonuçlarını bekleyeceğim.
    1. Boya neden katman katman oldu. Yani boya uygularken özellikle dikkat etmemiz gereken bir yöntem var mı?
    2. İlginç geldi sadece pamuklu ruloyu önermeniz. Oysaki püskürtme şeklinde olursa daha kusursuz bir iş çıkacağını düşünmüştüm. Siz nasıl deneyimlediniz bu durumu.
    3. Çerçeve konusunda nasıl bir yöntem izlediniz? Önerileriniz ne olur? Tekrar çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 25 Ekim 2015; 17:51:33 >
    1.Boya panel yüzünden iyi sonuç vermedi. Yoksa gayet pürüzsüz bir yüzey elde edilebiliyor hammerite'in bu boyasıyla. Uygularken ruloyu yukarıdan aşağıya ve tersine kademe kademe uygulamak gerekiyor. Rulo hep aynı doğrultuda hareket etmeli.
    2.Püskürtme ile eşit bir dağılım elde etmek zor. Zaten bu boyalar püskürtmeye pek uygun değil.
    3.Çerçeveyi sunta lamalardan yapmaya çalıştık bir marangoz ile. Ama adam yapıştırma olmasında ısrar etti. Taşıyacağını iddia etti ama taşımadı. Bezi gerdireceğim çerçeveyi başka bir marangoza yaptıracağım. Ustanın becerisi çok etkiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Dekota paneli boyayarak kendi yaptığım perde üzerinde Lg pf1500g performansı. Panel kusurlu çıktığı için malesef boya yüzeyi iyi olmadı. Ancak doğru renk, siyah kombinasyonunu yakalamayı başarabildim sanırım. 4,5m atım mesafesinden 265x149 ölçülerinde perdeye yansıtılmıştır.

Paylaşımlarınız için teşekkürler.
    Kıyaslama yapmanız için aynı filmin aynı sahnelerini kullandığım Beyaz mat işlem görmemiş dekotaya yansıttım umarım yardımcı olur...

• Peki dekota paneller standart mı yoksa tipleri var mı? Yani tek materyalemi bağlıyız o anlamda. Sanırım kumaş mevzusuda pahalıya çıkar. Dolayısıyla iş yine dekotada sonuçlanacak gibi.Taş kafalığımdan dolayı özürdilerim ama tekrar tekrar sorsamda tam çözemedim. Sorunun dekota panelden kaunaklandığını söylemişsiniz ama bu durum sizinkinden kaynaklanıyor değilmi. Kusur sizin panelde yani. Diğer dekota paneller ve varsa tipleri için söyleyemeyiz sanırım doğru mu? Yeter artık dediğimizi duyar gibiyim özürdilerim her nokta açıklığa kavuşsun istiyorum ondan.

• Beyaz panel aslında patlama yapmasa renkler açısından en başarılısı. Ancak patlama yüzünden özellikle ten rengini tutturmak güç oluyor.

Dekota panel farklı kalınlıklarda alınabiliyor. Bunun dışında çeşitleri varsa da ben bilmiyorum. Daha önce de söylediğim gibi, aldığım panellerden birisi iyi çıkmıştı. Diğerinde sorun yaşadım. Yani muhtemelen üretim hatası vardı ikinci panelde.
    Günaydınlar,

Evet dediğinde haklısın bir patlama olayı var ama beni çok rahatsız etmiyor yada alıştım :)

Aslında dekotaların 1 çeşidi daha var aynalı dekota!
    Bunlar 2 renkli altın ve gümüş rengi ilk gördüğümde kafada ampül yandı:) kendi kendime dedim gümüş perde veya Black diamond etkisi yaratır mı?
    Sonra Folpa firmasına gittim küçük bir parçada deneme yaptım yansıtma çok fazla neredeyse tam bir ayna etkisi görüntü güzel olmasına karşın ışığı içine hapsetmediğinden projeksiyon ışığı direk yüzünüze vuruyor.
    Daha sonra gördüm ki LG nin mağaza deneme stantlarında buna benzer bir malzeme kullanmış (mutlaka karşılaşmışsınızdır taşınabilir projeksiyon stantlarında) acaba dedim çok fazla denemeden acele mi? karar verdim!
    Büyük tabaka alıp denesem mi? açılı bir şekilde yerleştirip iyi sonuç elde edebilir miyim? Tabi denemek bunun içinde zaman lazım...

bende beyaz halindeki görüntüyü beğendim evet renklerde patlama var ama sanki medya playerın renk ve zıtlık ayarlarıyla makul bir seviyeye çekilebilir görüntü
  • arkadaşlar lg pf1500 ü en uygun fiyata nereden alabilirim ? siz nereden aldınız ? istanbulda bildiğiniz bir yer varmı lg bayilerinde yok malesef
  • Merhaba,

İnternette bu cihazı satın almak için biraz araştırdım ama biraz kafam karıştı açıkçası.
    İlk olarak, PF1500 ve PF1500G olarak iki farklı model var sanırım veya en azından "İstanbulbilişim.com" için öyle. (Link)
    İkincisi ise, cihaz, yurt dışı sayfalarında ampul teknolojisini DLP olarak yazmışlar, bu konuda güvenilir sitelerden biri olan "Projectorcentral.com"un projektör bilgisini yanlış mı yazmış,
    veya benim farkında olmadığım bir şey mi var anlayamadım. (Link)

Teşekkürler.

• Arkadaşlar lg pf1000u ürünü incelemenizi tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.