Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Direkt olarak cihaz 3D filmleri oynatabiliyor.
  • @eon

selamlar, hayırlı olsun iyi günlerde kullan. Nereden ve kaça aldığını yazarsan memnun olurum. Dediğin hafif bulanıklıklığı yabancı forumlarda bazı kullanıcılarda dile getirmiş. Benim kişisel görüşüm, ağırlıklı film seyretmek için kullanacaksan garanti/servis uğraşmanı tavsiye etmem...
  • nivadan N kullanıcısına yanıt
    ben bu cihaza sahip değilim ama takip ediyorum bir üst modeli çıkınca ucuzlayağını düşünüyorum istanbul bilişimde var 3500 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: teco1095

3 dsi var demişsin lg nin sitesinde 3d ready yazıyor tak çalıştır 3d mi yoksa streoscopic playerla mı 3d görüntü alınıyor

Tak çalıştır 3d var. Direk 3d tuşuyla modlar seçilebiliyor. Ancak gözlük olmadığı için bilmiyorum ne kadar başarılıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eon E kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Normalde cihaz odaklama konusunda çok başarılı. Ancak avs forumlarında sorunlu cihazlara rastlayanlar var. Windows masa üstü görüntüsünde saati rahatlıkla okuyabilmeniz lazım. Ben 120'' görüntüde sıkıntı yaşamıyorum. İsterseniz servise bir gösterin. Bu arada perde için buradaki arkadaşlardan ilham alarak kendim bir çalışma yapıyorum. 270x156 perde yaklaşık 300tl ye mal olacak. Sonuçları paylaşırım.
    Bu arada aslında 4 çeşit pf1500 var. Şu an Türkiyede satılan avrupa versiyonu.3d var, smart ve sihirli kumanda yok. Almanyaya özel bir de largo versiyonu var. Herşey var ama daha pahalı. Bence avrupa versiyonu yeterli. 3d var ve smart dediğimiz şey bir android stickle rahatça çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 30 Eylül 2015; 18:08:45 >
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Odaklama sorununu şöyle anlatayim. Odaklama yaparken orta ve sağ tarafı odaklarsan Sol taraf bulanıyor, Sol ve orta tarafı odaklarsan sağ taraf bulanıyor. Sebebini anlamak zor. 105" büyüklükte Zoom olarak kullanıyorum. Farklı bir büyüklükte denemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eon

Odaklama sorununu şöyle anlatayim. Odaklama yaparken orta ve sağ tarafı odaklarsan Sol taraf bulanıyor, Sol ve orta tarafı odaklarsan sağ taraf bulanıyor. Sebebini anlamak zor. 105" büyüklükte Zoom olarak kullanıyorum. Farklı bir büyüklükte denemedim.

Projeksiyon yansıttığınız duvarı tam karşıdan görüyor mu? Keystone ile düzeltme yapınca dediğinize benzer durumlar çıkabiliyor, normalde ortanın çok net, kenarların nispeten çok az bulanık olması lazım. Ama bu bahsettiğim fark görüntüye 50cm yaklaşmadan görülebilecek seviyede değil. Sizin tarifinizden projeksiyon tam karşıda değil de biraz açılı bakıyor gibi geldi bana. Çünkü sağ ve sol taraf arasında fark olmaması lazım.

Bir nokta daha var. Projeksiyon en net görüntüyü 16:9 oranında veriyor. Kaynağınız 16:10 ise yazılar ölçeklendiği için biraz bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 30 Eylül 2015; 23:22:21 >

• Gün ışığında boya karışımı denemeleri. Dekota panel üzerine uygulanmıştır.

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500
  • Arkadaşlar merhabalar.
    Cihazı tv yerine kullanmayı düşünüyorum.
    Gündüz performansı nasıl cihazın?
    Sizce kullanılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhoi

Arkadaşlar merhabalar.
    Cihazı tv yerine kullanmayı düşünüyorum.
    Gündüz performansı nasıl cihazın?
    Sizce kullanılabilir mi?

Tv yerine kullanılamaz. Gündüz performansı yukarıda paylaştığım resimde görülüyor. Uygun perde ile izlenebilir hale gelebiliyor. Ama hiç bir projeksiyonun, gün ışığında bir tv performansı vermesi şu an için mümkün değil. Tek cihaz olarak tercih etmeyin. İkinci bir tv yerine alınabilir.
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    John Nobyoutube
    $35 DIY black projection screen VS daylight: Youtube optimized copy (1.5:1DeepOnyx)
    https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

böyle bir perde yapabilirsen neden olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: teco1095

https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA
    böyle bir perde yapabilirsen neden olmasın

Şu an yapmakta olduğum bir perde var. Duvardan daha iyi sonuç vereceği kesin. Ama gündüz izlerken tat vereceğini sanmıyorum. Bu linkteki perde için kullanılan boyaların muadilleri malesef Türkiyede bulunmuyor.
  • Muadli boya bulunmuyor demişsiniz ama sadece boya değil bu ekran komple nelerden oluşmuş ben o bilgilerede ulaşamadım. Malzeme ney, üstüne atılan boya ney. Mesela yurt dışından getireceğim dedim nerden bulurum. Kodu adı ney. Birden fazlamı. Birbirinemi karıştıracağım yoksa önce biri kuruduktan sonra diğerimi. Tabancamı kullanacağız. Daha bir sürü soru var. Ben bişey bulamadım.

• bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    zemin mdf %75 ralph lauren marka twilight garden rengi amerikada tanığın varsa 1 galonu 50 dolar bu rengi kullanman şart değil önemli olan metalik bir renk olması %25 onyx siyah bunu türkiyedende bulabilirsin ama yorumlarda siyah yerine mat grinin daha iyi sonuç verdiği yazıyor siyah ekran gündüz için ideal ama 3d filmlerde tavsiye olunmuyor böyle bir perdeyi yapmayı düşünüyorsan bende griyi
    tavsiye ederim bu videoyu yükleyen muhterem zeminin nasıl boyanacağı hakkındada bir video yüklemiş youtubeda çok video var amatör pj ekranlaı hakkında yorum kısmında hangi karışımı kullandıkları yazıyor biraz ingilizcen varsa b,irazda gogle translate yardımıyla çözebilirsin
  • Birde şunu merak ediyorum. Bu karışım ve malzemelerle hazırlanan kendin yap ekranları, ekran ücretleri pahalı olması nedeniyle ucuz uollu bir çözüm arayışımı yoksa piyasadaki perde ve ekranlardan daha net daha performanslı bir ekran yapmaya çalışmak mı. Örneğin bu 35dolarlık ekran. Muadili nedir mesela. Nasıl bir ekran yapmış olacağız işin sonunda. Birebir aynısını yapmış olsakta " ya 250 dolar verip adam akıllı perde alsaydım " diye bir pişmanlık yaşar mıyız?

• O boyutlarda ki perdenin 500$ olduğu söyleniyor yorumlrdan anladığım kadarıyla
    500$ vermektense %80 aynı performansı 50$ altına mal etmeyi amaçlıyorlar bir de hobi maksadıyla yapıyorlar
    Birde silver black perdeler var led tv ye yakın performansı var ve de oldukça pahalıdır ebayda 6m ye 4m silver black ikinci el perdenin 25000 tl ye yakın bir fiyata satıldığını görmüştüm
    Siyah perdeler gündüz ve aydınlık ortam perdesidir pj gece kullanılacaksa düşük lümenli cihazlarda beyaz ya da gri perde tercih edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teco1095 -- 4 Ekim 2015; 20:49:31 >
  • İşte perde ile ilgili konular tek yerde toplansın derken bir mesajımda bu mevzulardan bahsetmiştim. Önemli detaylar ara ara mesajlarda kaybolup gidiyor. Black ekranların daha çok gündüz performansı vermesi gibi. Lumen mevzusuna bağlı olarak tabi. Bu arada ışık değeri demişsiniz. Ben bu pf1500ü düşüneceği gibi. Işık değeri açısından baktığınızda pf1500 böyle bir perde çalışmasında özellikle gündüz performansı ne olur.

• Bende bunları buldum. Fikir verebilir.

(35 dolarlık ekranı yapan arkadaşın avforumda tüm detayları verdiği konusu)

www.avsforum.com
    Easy Ambient Light Rejecting Screen Paint - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/forum/110-diy-screen-section/1677826-easy-ambient-light-rejecting-screen-paint.html

Buda AZ Black Pearl ile boyananekranın gündüz performansı.

James Of AZyoutube
    Black Projector projection screen (Az Black Pearl Paint) Epson 3500 / 3600e home theater DIY
    https://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE&feature=youtu.be

Açıklama olarak şunları yazmış.

DIY projection screen made easy. Theater screen from start to finish. Carl's Pro white screen painted using AZ Grey Silver Pearl. Don't buy Screen Paint for $250+ make it yourself. $100 paint and material 71" x 126" screen. 1. Rolled out Carl's ProWhite screen
    Light sprayed 3m spray glue except around edges. Let dry over night. 12hrs. Still will be a little sticky. But won't glue permanent to anything.
    Rolled it back on the tube.

2. Turned on pj's color pattern
    Aligned screen unrolled it at the same time using the tube adding pressure to stick on wall staple edge sides and middle.

3. Painted the screen with 1/4 inch nap roller with AZ Silver Grey 4 coats

4. Painted wood strips on floor with AZ Black Pearl

5. Turned on pj's color Pattern aligned the boards and nailed them in

6. Painted rest of wall same color as boards AZ Black Pearl.

7. Threw in Disney WoW Blu-ray Disc
    Calibrated to my likes.
    1. For cartoons
    2. For movies
    3. For sports
    4. For TV
    5. For dark movies

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 4 Ekim 2015; 23:23:10 >

• bakiyilmaz B kullanıcısına yanıt
    bahsettiğimiz videoda kullanılan pj 400 lümenlik led pj
    James Of AZyoutube
    Black Projector projection screen (Az Black Pearl Paint) Epson 3500 / 3600e home theater DIY
    https://www.youtube.com/watch?v=lh_dFwHYcjE
    bu videoda 2500 lümenlik epson kullanılmış pf 1500 de 1400 lümen belki tasavvur edebilirsin

• pj 400 lümenlik dediğiniz video 35dolara malettiğini söyleyen videomu? Tasavvur etmeye çalıştım ama tecrübem olmadığından sadece rakamlara bakarak. eğer 400 lükten kastınız 35dolarlık olansa pf1500 4 kat daha iyi bir değer verecektir. Epsonun bayağı altında ama diğerinin 4kat üstünde olması yeterli olacak gibi. bu arada bu lumen mevzusunda forumda bir yazı görmüştüm. Örneğin 1500 lerde olan bir lumen değerinin videoda 700-800 lere düştüğü. Pf1500 içinde geçerlimidir bu bilgi yoksa led lerde durum farklımı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.