Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

_Smart tv(Youtube tan klip ve video izlemek çok güzel)
    _Karasal Dijital Tuner

arkadaşlar tv olarak kullanmak için
    PF1500G almayı düşünüyorum ancak nette tv tuner ve smarttv özellikleri hiçbir satıcıda özelliklerde yazmıyor...acaba PF1500G ve PF1500 farklımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmxcakir

Merhaba,

Piyasada Dekota diye geçen Mat Beyaz Foam PVC kullanıyorum. Forumda bir arkadaştan görmüş aklıma takılmıştı bu projeksiyonu alınca hemen uygulamaya kodum aklımdakini ve çok güzel sonuç elde ettim.
    Uygulamamın resimlerini çektim burada yayınlarm.

Merakla bekliyorum resimleri. Bu arada boya uygulamaları da enteresanmış. Ama önce idare edecek kadar bir perde lazım. Şu an beyaz duvar bile yok çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ortada dolaşan minik tavşan sizin çocuğunuz sanırım? Biz onu biraz öpsek sevsek nasıl olur ya ben severim çocukları çok.. Onu sevmekten film izleyemezdim heralde, maşallah. ((:
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    duvarın beyaz olması şart değil benim evin duvarları açık krem arkadaşımda pj kullanıyor onun duvarı açık sarı gayet güzel görüntü
    oluşuyor üstelik duvar ucuz bir perdeden daha iyi ben aslında ucuz cam tozlu perde kullanıyorum, evde kimse yokken salona kuruyorum pj yi
    duvarda daha güzel görüntü oluşuyor velhasıl şimdilik duvarda seyredibiliyorsan seyret bence perdeye daha fazla bütçe ayırırsın en ucuz perde 100 tl
  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Benim duvarlar kağıtla kaplı, o yüzden mecburi olacak perde işi. Gerçi gri duvar kağıdında bir denerim, belki kontrast perde gibi olur kim bilir. Ama kendinden desenli olduğu için tatmin edeceğini sanmam. Bir de içinde sim gibi parlak şeyler var. Işığı yiyince göz alır büyük ihtimalle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok iyi olur o simler. Bir arkadaşımda lg marka krem renkli duvar kağıdı var. İçinde ince ince simler. Deneme yaptık. Işığın şiddetine göre parlıyor simler. Gökyüzünde film seyrediyorsun resmen. Işığı yansıtma ve soğurma konusunda duvar kapıdı bence profesyonelce hazırlanmış bir materyal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

Dekota Foam PVC ile yaptığım perde uygulamasının resimleri aşağıdaki gibi ...
    Sadece duvara nasıl yapıştırdığımın resmini çekmeyi unutmuşum. onu da ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.

Bursa da oturuyorum Ankara caddesinde ve Uluyol caddesinin altında bir sürü toptancısı var.
    Ben Mayıs ayında 50 TL ye 2x156x305 ölçülerinde beyaz mat Pakpen marka(bir tarafı jelatinli ve yüzeyi daha kaliteli) Folpa adlı reklam malzemeleri toptancısından aldım.
    Arabaya sığmadığı için birde biraz titizim çok kıvırıp zedeleme riski almak istemediğim için geniş rulo yaptırarak omzuma yüklendim ve evimin yolunu tuttum. Tabaka büyük ama köpük ve pvc olduğu için çok hafif...
    İlk olarak yapmam gereken ölçülendirme yapıp kesmek oldu bunun için en büyük destekçim aslan oğlumdan yardım aldım
    Düzgün kesmek için en az 160 cm boyunda bir cetvele ihtiyaç duyuyorsunuz(isterseniz aldığınız yere de kestirebilirsiniz diye düşünüyorum ama ben sormadım açıkçası)
    Bu ihtiyacımı kanallı süpürgelik takmak için söktüğüm eski süpürgeliklerimle giderdim. Önce CD kalemi diye tabir edilen marker ile çizdim ve tekrar ölçerek düzgünlüğünden emin oldum.
    Ve yine süpürgelik yardımı ile çizgi üzerinden maket bıçağı ile geçtim. Yere zarar vermemek hem de zorlayıp kaydırma riski nedeni ile tam olarak kesmedim.
    Sonrasında resimden de göreceğiniz üzere makas ile bir kesik attım ve maket bıçağını açarak kaydırdım çok kolay ve düzgün bir şekilde kesmiş oldum.
    Gelelim yapıştırma kısmına: Yapıştırıcı olarak piyasada gri silikon diye geçen yapıştırma amaçlı kullanılan ve nispeten hızlı kuruyan silikon kullandım(Makine mühendisiyim ve çalıştığım fabrikada bolca bulunmakta ben buradan temin ettim ancak sizde piyasadan gri silikon olarak bulabilirsiniz)
    Öncelikle duvarda görüntü tam nereye geliyor projeksiyonu açarak kağıt bantlarla işaretledim.
    Daha sonra dekotanın arka kısmının belirli yerlerine çift taraflı banlar yapıştırdım ki Gri silikon kuruyana kadar tabakayı tutsun.
    Gri silikonu uygularken sıpatula kullandım ve parça parça birçok noktasına 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde yaydırdım.
    Ve duvara montelerken yine aslan oğlum ve eşimden yardım aldım tabi biricik prensesim kızımda bu arada bize düz olup olmadığını söyledi
    Hemen kağıt bantlarla köşelerden ve kalkmaya meyilli noktalardan bantlayarak kazasız belasız halletmiş oldum
    Yaşadığım bir problemde şu oldu yaklaşık 15 gün sonra izlerken ara ara karartılar olduğunu fark ettim. Bu karartılar pvc olmasından ötürü statik elektrik nedeni ile toplanan tozlar idi.
    Hemen aklıma araba için kullandığım Turtle Wax ın toz itici torpido sütü geldi ve plakayı güzelce silip kuruladıktan sonra mikro fiber bez ile tüm yüzeye uyguladım ve yaklaşık 4 aydır herhangi en ufak dahi bir toz toplanması olmadı.
    Şuan görüntüde beni rahatsız eden tek şey tam göbekte ışığın en yoğun geldiği noktada çok hafif bir parlama yapması o da nazar boncuğu :)
    İşte böyle arkadaşlar ben dekotadan çok memnunum umarım yardımcı olabilmişimdir.

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmxcakir -- 24 Eylül 2015; 15:50:56 >

• JMaharaja kullanıcısına yanıt
    Evet aynen biricik prensesim o benim küçük kıvırcığım... Odaya babiiiiiş diye dalıyor ve müzik açmamı istiyor kıramıyorum ve beraber başlıyoruz dansa
    insan kız babası olmalı o zaman anlıyorsunuz baba olduğunuzu tabii ilk göz ağrım aslan oğlumu da yabana atamam Allah ikisine de uzun mutlu ve huzurlu ömürler versin...
  • Gayet güzel ve açıklayıcı olmuş. Elinize sağlık. Aslında üzerine hafif zımpara gezdirip boyama da denenebilir. Benim aklımdaki öyle bir uygulama. Bu arada meslektaşmışız. İşi yapış tarzınızdan belli oluyor zaten mühendis kafası Çocuklarınız çok tatlı, Allah bağışlasın.

Herkese iyi bayramlar.

• mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Oo hadi bakalım Allah razı olduğu kullarından eylesin ikisini de inşallah. :) hayırlı bayramlar buarada.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmxcakir

Merhaba Arkadaşlar,

Dekota Foam PVC ile yaptığım perde uygulamasının resimleri aşağıdaki gibi ...
    Sadece duvara nasıl yapıştırdığımın resmini çekmeyi unutmuşum. onu da ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.

Bursa da oturuyorum Ankara caddesinde ve Uluyol caddesinin altında bir sürü toptancısı var.
    Ben Mayıs ayında 50 TL ye 2x156x305 ölçülerinde beyaz mat Pakpen marka(bir tarafı jelatinli ve yüzeyi daha kaliteli) Folpa adlı reklam malzemeleri toptancısından aldım.
    Arabaya sığmadığı için birde biraz titizim çok kıvırıp zedeleme riski almak istemediğim için geniş rulo yaptırarak omzuma yüklendim ve evimin yolunu tuttum. Tabaka büyük ama köpük ve pvc olduğu için çok hafif...
    İlk olarak yapmam gereken ölçülendirme yapıp kesmek oldu bunun için en büyük destekçim aslan oğlumdan yardım aldım
    Düzgün kesmek için en az 160 cm boyunda bir cetvele ihtiyaç duyuyorsunuz(isterseniz aldığınız yere de kestirebilirsiniz diye düşünüyorum ama ben sormadım açıkçası)
    Bu ihtiyacımı kanallı süpürgelik takmak için söktüğüm eski süpürgeliklerimle giderdim. Önce CD kalemi diye tabir edilen marker ile çizdim ve tekrar ölçerek düzgünlüğünden emin oldum.
    Ve yine süpürgelik yardımı ile çizgi üzerinden maket bıçağı ile geçtim. Yere zarar vermemek hem de zorlayıp kaydırma riski nedeni ile tam olarak kesmedim.
    Sonrasında resimden de göreceğiniz üzere makas ile bir kesik attım ve maket bıçağını açarak kaydırdım çok kolay ve düzgün bir şekilde kesmiş oldum.
    Gelelim yapıştırma kısmına: Yapıştırıcı olarak piyasada gri silikon diye geçen yapıştırma amaçlı kullanılan ve nispeten hızlı kuruyan silikon kullandım(Makine mühendisiyim ve çalıştığım fabrikada bolca bulunmakta ben buradan temin ettim ancak sizde piyasadan gri silikon olarak bulabilirsiniz)
    Öncelikle duvarda görüntü tam nereye geliyor projeksiyonu açarak kağıt bantlarla işaretledim.
    Daha sonra dekotanın arka kısmının belirli yerlerine çift taraflı banlar yapıştırdım ki Gri silikon kuruyana kadar tabakayı tutsun.
    Gri silikonu uygularken sıpatula kullandım ve parça parça birçok noktasına 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde yaydırdım.
    Ve duvara montelerken yine aslan oğlum ve eşimden yardım aldım tabi biricik prensesim kızımda bu arada bize düz olup olmadığını söyledi
    Hemen kağıt bantlarla köşelerden ve kalkmaya meyilli noktalardan bantlayarak kazasız belasız halletmiş oldum
    Yaşadığım bir problemde şu oldu yaklaşık 15 gün sonra izlerken ara ara karartılar olduğunu fark ettim. Bu karartılar pvc olmasından ötürü statik elektrik nedeni ile toplanan tozlar idi.
    Hemen aklıma araba için kullandığım Turtle Wax ın toz itici torpido sütü geldi ve plakayı güzelce silip kuruladıktan sonra mikro fiber bez ile tüm yüzeye uyguladım ve yaklaşık 4 aydır herhangi en ufak dahi bir toz toplanması olmadı.
    Şuan görüntüde beni rahatsız eden tek şey tam göbekte ışığın en yoğun geldiği noktada çok hafif bir parlama yapması o da nazar boncuğu :)
    İşte böyle arkadaşlar ben dekotadan çok memnunum umarım yardımcı olabilmişimdir.

bide video atarsan çok süper olur duvar dekota farkı ışıklı karanlık

• Hocam iyi bayramlar. Ben de sayenizde bu boya işine kafayı takmış durumdayım. Dekota paneli boyayarak kullanmayı düşünüyorum. Ülkemizde bulabileceğimiz muadil boyalarla ilgili güncel bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 25 Eylül 2015; 22:40:05 >
    ben 50*50 bir kağıdı sprey boyayla griye boyadım perdeye yapıştırdım sonuç berbat :) grinin içine metalik bir renk katmak gerekiyor sırf gri olması bir anlam ifade etmiyor led projeksiyonlar için siyah
    perde öneriliyor youtube da el yapımı perdeler var merağın varsa bir bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: teco1095

ben 50*50 bir kağıdı sprey boyayla griye boyadım perdeye yapıştırdım sonuç berbat :) grinin içine metalik bir renk katmak gerekiyor sırf gri olması bir anlam ifade etmiyor led projeksiyonlar için siyah
    perde öneriliyor youtube da el yapımı perdeler var merağın varsa bir bak istersen

Sprey boya için hiç olumlu şeyler söylenmemiş zaten avs de. Diğer yandan, metalik, yansıtıcı bir renk karıştırmak gerekir bence de. Soba boyası diye de adlandırılan metalik gri renk kullanılabilir sanırım. Led için siyah önerilmesine şaşırdım yalnız. Yüksek lümenli projeksiyonlar için önerilir diye biliyordum ben.
    $35 DIY black youtube da bunu yazıp arat ben inanamadım

• arkadaşlar bu aleti Türkiye den alan var mı acaba.. varsa nereden ve kaça..
  • mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Projektör bu gün elime geçti. Avrupa versiyonu. Yani 3d var ama diğer smart özellikleri kırpılmış. Henüz bir perdem olmadığı için desenli duvar kağıdına yansıtarak kullanıyorum. Bu duruma ve 4,5m lik atım mesafesinde yaklaşık 3m görüntüye rağmen performansından memnun kaldım. Yalnız aşağıda resmini eklediğim durum kafamı karıştırdı. Görüntüyü keystone ile istediğim şekilde oturtabiliyorum ama karanlık fotoda da görebileceğiniz gibi projektörün ışık alanı bundan daha geniş ve her nasılsa konik bir şekli var. Sizin eklediğiniz resimlerde ışık alanı resim alanına paralel görünüyor. Bu konik formu düzeltmenin bir yolu var mıdır. Yoksa bu bir üretim hatası mı? Bu benim ilk projektörüm olduğu için emin olamadım.

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 28 Eylül 2015; 23:47:13 >

• Kendim sordum kendim cevaplayayım. Projektör tavana yakın olduğu için iyice aşağıya eğmem gerekiyordu. Işık alanındaki sıkıntı bundanmış. Projektörü ters çevirdim, yani tavana monte gibi yerleştirdim, sıkıntı kalmadı. Optimum uzaklıktan fazla olduğu için hala keystone düzeltmesi yapmam gerekiyor ama görüntü dışındaki kısımlar artık konik değil. Bu tüm projeksiyon cihazlarında olan bir durummuş.
    3 dsi var demişsin lg nin sitesinde 3d ready yazıyor tak çalıştır 3d mi yoksa streoscopic playerla mı 3d görüntü alınıyor
  • Arkadaşlar bende alalı yaklaşık 1 hafta oluyor. Projeksiyon çok başarılı. Bildiğim kadarıyla 2 versiyonu var. Biri USA biri de Kore. USA versiyonunda Smart Tv özelliği var, 3D yok. Kore versiyonunda 3D var, Smart Tv yok. Tabiki de kore versiyonu daha mantıklı bence. Zaten bende de Kore versiyonu var. Ayrıca 3D gözlük olarak DLP link Glass kullanıldığı için henüz deneyemedim. Bende yok ve net ten baktığım kadarıyla da 150-200 TL civarında. Ben oyun, film ve maç izlemek için kullanıyorum.

Kırık beyaz bir duvarda yaklaşık 240cm-140cm kullanıyorum. Perde almayı düşünüyorum. Fixed 3D gümüş perde. 244cm-144cm civarı. Fiyatı 1100 TL imiş. Perde tecrübeniz nedir?

Benim tek sorunum odaklama yaptıktan sonra sağ ve sol tarafta hafif bulanık kalması. Normalde filmde veya herhangi başka bir görüntüde farkedemezsiniz. Yalnız bilgisayar bağlı olunca yani deneme amaçlı bir metin belgesi açın farkediliyor. Bu olmaması gerekli diye düşünüyorum ya da normal mi ? Yoksa geri götürüp garantiye vereceğim. Yalnız hiç küçük ölçüde denemedim yaklaşık 105" boyutunda denenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eon -- 30 Eylül 2015; 14:56:48 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.