Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demanyetizator

Arkadaşlar ben de bir led projeksiyon cihazı almak niyetindeyim. Bu LG'ler özellikle PF 1500 ve PF85U dikkatimi çeken modeller. Ama bir yandan Casio'nun led projeksiyonlarına da bakıyorum.
    Mesela casio'nun XJ-A 242 modeli 2500 lümen ve yurtdışından getirildiğinde o da 3000 TL civarına geliyor. LG ler ile aralarındaki farkları şöyle sıralayabiliriz.

LG PF1500 :
    1400 lümen
    1920 x 1080
    Max: 120" (Çapraz 120" lik bir ekran 2.5 metre uzunluğunda bir perde demek hesaplarıma göre.)

Casio XJ-A 242
    2500 lümen
    1280 x 800
    Max: 300" (Çapraz 300" lik bir ekran 6 metrelik bi perde oluyor.)

Arada devasa bir perde farkı var. Ben de 3 - 3.5 metrelik bir perde yapmak da niyetindeyim.
    Bu şekilde bakınca ne dersiniz. Hangisi alınır?

Merhaba Arkadaşım,

Casio yu kullanmadım lümeni 2500 elde edeceğim görüntü 300" diyorsun görüntü parlak olacak ancak bu nedenle kontrast düşecektir renkler gerçekliğini yitirecektir diye düşünüyorum.
    Birde gördüğüm kadarı ile Casio nun çözünürlüğü 720p seviyesinde! Bu da büyük ekranda daha da kötü görüntü demek detaylar olabildiğince düşük olacaktır.
    Daha önceden 720p led kullanmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki PF1500 deki Full HD 1080p görüntü ile büyük fark yaşadım ve üstüne üstlük bir çok bağlantı seçeneği ile kablolardan kurtulman insana özgürlük ve rahatlık veriyor.
    Tabi zevk ve seçim senin!

• quote:

Orijinalden alıntı: mmxcakir

quote:

Arkadaşlar ben de bir led projeksiyon cihazı almak niyetindeyim. Bu LG'ler özellikle PF 1500 ve PF85U dikkatimi çeken modeller. Ama bir yandan Casio'nun led projeksiyonlarına da bakıyorum.
    Mesela casio'nun XJ-A 242 modeli 2500 lümen ve yurtdışından getirildiğinde o da 3000 TL civarına geliyor. LG ler ile aralarındaki farkları şöyle sıralayabiliriz.

LG PF1500 :
    1400 lümen
    1920 x 1080
    Max: 120" (Çapraz 120" lik bir ekran 2.5 metre uzunluğunda bir perde demek hesaplarıma göre.)

Casio XJ-A 242
    2500 lümen
    1280 x 800

Arada devasa bir perde farkı var. Ben de 3 - 3.5 metrelik bir perde yapmak da niyetindeyim.

Merhaba Arkadaşım,

Casio yu kullanmadım lümeni 2500 elde edeceğim görüntü 300" diyorsun görüntü parlak olacak ancak bu nedenle kontrast düşecektir renkler gerçekliğini yitirecektir diye düşünüyorum.
    Birde gördüğüm kadarı ile Casio nun çözünürlüğü 720p seviyesinde! Bu da büyük ekranda daha da kötü görüntü demek detaylar olabildiğince düşük olacaktır.
    Daha önceden 720p led kullanmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki PF1500 deki Full HD 1080p görüntü ile büyük fark yaşadım ve üstüne üstlük bir çok bağlantı seçeneği ile kablolardan kurtulman insana özgürlük ve rahatlık veriyor.

Çok teşekkür ederim zaten "yüksek lümen mi yoksa yüksek çözünürlük mü" diye büyük bir kafa karışıklığı yaşıyorum.
    Ama benim derdim 3 - 3.5 metrelik perde yapabilmek. Bu da 160" civarı oluyor.
    Bu durumda şunu sormak isterim. PF1500 ile 160"lik bir yansıtma yapsam çok bir görüntü kaybı yaşar mıyım? Ya da ne olur?
    Acaba denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demanyetizator -- 31 Ağustos 2015; 11:03:55 >

• quote:

quote:

quote:

LG PF1500 :
    1400 lümen
    1920 x 1080

Casio XJ-A 242
    2500 lümen
    1280 x 800

Merhaba Arkadaşım,

Çok teşekkür ederim zaten "yüksek lümen mi yoksa yüksek çözünürlük mü" diye büyük bir kafa karışıklığı yaşıyorum.
    Ama benim derdim 3 - 3.5 metrelik perde yapabilmek. Bu da 160" civarı oluyor.
    Bu durumda şunu sormak isterim. PF1500 ile 160"lik bir yansıtma yapsam çok bir görüntü kaybı yaşar mıyım? Ya da ne olur?
    Acaba denediniz mi?

Merhaba,

Denemedim ancak 160" lik bir görüntü almak istiyorsanız mutlaka görüntüde bozulma yaşarsınız. Çünkü bu cihazda tavsiye edilen maksimum boyut 120"
    Sonuçta piksel boyutları büyüyecek ışık şiddeti düşecek izleme mesafenize göre detaylarda sıkıntı yaşayabilirsiniz! tabi bu benim afaki görüşlerim denemek lazım...
    Şuan Ben 110" kullanıyorum benim için yeterli ama tabi tercih sizin...
    Bu arada ben alanım ev sineması için gayet yeterli hatta büyük diye düşünüyordum(odamın boyutları en 3m x boy 6 m x yükseklik 3m) ama maşallah siz özel bir mekan yaptınız galiba :)
    illa 160" istiyorsanız bozulma yaşamamak adına benim tavsiyem daha profesyonel makinelere yönelmelisiniz ev sinema projeksiyonları sizi tatmin etmeyebilir.
    Ancak bu noktada fiyatlar çok yüksek olur ve sonrasında lamba masrafları da artacaktır diye tahmin ediyorum...

Benim tavsiyem 120" te kalın bu da 3m ekran demek bence gayet yeterli

• Aslında özel bir mekan yapmadım. 4m x 6m lik salonda 4 m'lik cam tarafına 3 - 3.5 m'lik perde koymayı hayal ettim.
    Zaten yurtdışından ancak 3000 TL'ye mâl olan PF1500 yeterince pahalı. Casio'ları da bu yüzden düşündüm zaten.
    LED'den farklı birşey düşünmüyorum. Sadece lamba masrafı değil belli bir saatten sonra zaten solacak, tatmin etmeyecek ve ısınma problemi de yaşayacak birşey istemiyorum.
    2000 - 2500 lümenlik 1920 x 1080 LED bir cihaz tam istediğim şey. Ama galiba böyle birşey henüz yok.
    Öyle bir cihaz çıkana kadar BU PF1500 en mantıklısı görünüyor.
    Paylaşımlarınız için de çok teşekkür ederim.
  • demanyetizator kullanıcısına yanıt
    casio nun led pj lerinde renkler benim hoşuma gitmemişti.
    ayrıca traktör gibi sesi vardı valla. modelini hatırlamıyorum ama bunlar aklımda kalmış.
    bende lg 201 vardı 300 ansilümen di galiba.
    şimdi pf serisini hayal bile edemiyorum. olsa da izlesek..:)
  • Lg PF1500 de uydu anten girişi mi var varsa çok iyi. Eğer varsa kanallar hd mi görüntü kalitesi kanal geçişleri yazılımı nasıl?
    LG PF85u da vardı galiba uydu girişi doğru mu? Eğer varsa kanallar hd mi görüntü kalitesi kanal geçişleri yazılımı nasıl?
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    biraz geç cevap oldu ama hem 720 hem 1080 p cihaz kullanan biri olarak şunu söyliyim bu filmin boyutuna göre değişir 7 gb lik 1080p film ile
    aynı filmin 14 gb lik halinde farkı görürsünüz ayrıca bazı filmler kumlu karıncalı gibi çekiliyor bazıları ise cam gibi
    son şovalyeleri izlediğimde benim 720p lik cihazda yaklaşık böyle görüntü veriyodu keşke değiştirmeseydim demiştim içimden hızlı ve öfkeliyi
    seyrettiğimde 1080p ye verdiğim paraya değdi demiştim çünkü filmin boyutu yüksekti ve kumlanma çok azdı
    bilmem anlatabildimmi
    tavsiyem elindeki cihazı satmadan internetten 1080p lik cihazı sipariş et ve görüntüyü karşılaştır beğenmessen iade et yasal olarak buna hakkın var
    ve bilindik alışveriş siteleri hiç zorluk çıkarmadan geri iade alıyorlar
  • ilk projeksiyonum 720p idi 2 sene sonra 1080p cihaza geçtim bir sene sonra bu cihazıda satıp kontrast değeri yüksek bir
    cihaz almayı düşünüyorum aklımdaki cihaz epson tw 6600 dü şans eseri lg1500 ü youtube da gördüm aklım bu cihaza kaydı
    ama kimisi 3d var kimisi yok diyor 3d benim için önemli tek tükte olsa çok güzel 3d filmler var ve büyük ekranın zevki 3d filmlerde çıkıyor
  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba; kontrast ve ansi lümenden fark oluyor bire bir deneyim ve gözlemlerim var benim takıldığım nokta 720p lens ile 1080p lens arasında fark var mı yok mu bunu merak ediyorum kıstası da orjinal blu-ray da denediğimizi düşünelim...
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    lens açısından bir fark olacağını sanmıyorum. Açıkçası bluray film hiç izlemedim iki cihazda da fakat 3d de bariz fark olduğunu söyleyebilirim cam gibi görüntü oluyor üstelik
    half sbs filmlerde blurayde dahada güzel olacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teco1095 -- 20 Eylül 2015; 1:06:14 >
  • teco1095 T kullanıcısına yanıt
    Tv lerde full hd ile hd ready yi ayırt etmek çok ama çok güç ben o kadar çok deneme gözlemleme yaptım ki inanın anlayan varsa helal olsun derim... renk kalitesi görüntü performansından bahsetmiyorum çözünürkükten gelen farkı görmeye çalışıyorum... üstelik sizde bilirsiniz ki pj var olan görüntüyü en iyi telore eden sistemdir neredeyse kursursuza yakın verir yapısından dolayı panel tv lerde olan kronik sorunların hiç birisi olmaz ben çok çok uzun zamandan beri pj kullanırım aklınıza gelen ne marka pj var ise hepsini kullandım dlp de kullandım 3lcd de üst segmentler hariç tabi kullandıklarım 600* yada 768* lensilerdi sonradan bu hd olayları çıkınca nisbeten hd led 800* lensli pj ye geçtim iyikide geçmişim cihazı bilen biliyor zaten... demek istediğim 1080p led pj ye geçince yine fark ansi lümen kontrast dan gelecek ise bunlar da önemli unsurlar illaki fark olacaktır ancak ben farkı çözünürlükte de görecekmiyim işde o soru işareti...

• arkadaşlar 2 yıldır kullanmakta olduğum 1080P ACER 6510BD (BENQ 1070 civarında bir cihaz) satıp LG PF1500 almayı düşünüyorum. beni üzer mi performansı altta mı olur ya da aynı mı olur..
    benim cihazla ilgilenen olursa öm den ulaşabilirler.
  • mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Dün ben de bu projeksiyondan sipariş verdim. Siz perde olarak ne kullanıyorsunuz? Ben gri kontrast düşünüyordum ama led projeksiyonlarda beyazın daha iyi olduğunu söyleyenler var.
  • Ben duvarı kullanıyorum. Taşınabilir projeksiyon alıp el kadar perdeye mahkum olmak saçma geliyor. Balkon tavan vs heryer perde. (3aydır lg pf1500kr kullanıyorum ve her zeminde müthiş memnunum)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nereden ve kaça aldınız hocam..
  • Koreden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 22 Eylül 2015; 13:48:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Bence perdesiz tam performans vermez. Benim düşündüğüm de el kadar değil, yaklaşık 3m perde alanım var. Zaten duvarlar koyu gri kağıtla kaplı olduğu için mecburen perde kullanmak durumundayım.
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Piyasada Dekota diye geçen Mat Beyaz Foam PVC kullanıyorum. Forumda bir arkadaştan görmüş aklıma takılmıştı bu projeksiyonu alınca hemen uygulamaya kodum aklımdakini ve çok güzel sonuç elde ettim.
    Uygulamamın resimlerini çektim burada yayınlarm.
  • quote:

Merhaba,

Piyasada Dekota diye geçen Mat Beyaz Foam PVC kullanıyorum. Forumda bir arkadaştan görmüş aklıma takılmıştı bu projeksiyonu alınca hemen uygulamaya kodum aklımdakini ve çok güzel sonuç elde ettim.
    Uygulamamın resimlerini çektim burada yayınlarm.

bende promacto x11 var bende alıcam resimleri atarsan çok iyi olur mesela duvar dekota farkını atarsan teşekkür ederim bekliyoruz bide kaça mal oldu nerden aldın söylendiği gibi yandan gözüküyormu bir arkadaş tam karşıdan oluyor diyodo forumda
  • forumun baska bir konusunda az once yazi ve videolar paylastim simdi yazida buradaki konuya biraz uyarlayarak yazicam umarim size yardimi olur orada kullanilan boyalarin isimleri bu boyalar uzun zamandir yurt disinda bilhassa amerika ve kanada da uygulaniyor.asagida ornek linkleri vericem izleyin adamlar hangi boyalari karistirip neler yapmis gorun.hazir olanlar var fiyatlar ucuk gooscreen boyasi mesela 200 dolar civarinda ama turkiyeye gelirmi gelmez mi gumrukculer ne gibi zorluklar cikarir o ayri bir dert.amerikada elemanin biri iki adet boyayi karistirip yapmis ayni boyalari fransada buldum ama gelmesi zaman alicak.fransa marsilya da buyuk bir boya marketi var orada sadece ev sinemasi boyalari adi altinda bolumleri dahi var biz cok geri kalmisiz.ama kendiniz yapmak isterseni boyalardan birtanesi bizim bildigimiz yaldizli metalik boya yani inci beyazi denebilir midye ve istiridyelerin ici gibi ama icine mat koyu renkli boya katiyolar ki gri renkte oluyor beyazlar beyaz siyahlar da siyah olmasi icin diceksiniz ki zaten oyle.ama adamlar gun isiginda bile izliyor tv gibi ayni asagiya yabanci bir forumdaki bilgilerin linkini veriyorum ing bilenler girsin okusun 46 sayfa adamlar uzun uzun anlatmislar resimlerle vs sonuclar muhtesem .burda eleman 400 lumenlik bir projeksiyonla 110 inch ekran yapmis ve acayip net.bir de reflektor kumas ve boyalarla ilgili bir video yapmis biri , ben de ona uydum gittim istanbul merterde reflektor kumas aldim m2 si 25 dolara hevesle eve gidiyorum icimden de diyorum ki hallettim bu isi neden salaklar bunu yapmamislar daha once diye cunku mantik olarak yansitmasi lazim bi actim projektoru yansitti yansitmasina hem de tv kalitesinde ve parlakliginda hem de full isiklar acikken ama yansima aynada oldugu gibi olmadi.sadece geldigi noktaya geri geliyo goruntu yani 10 cm yana kay goruntu simsiyah yani elimde patladi heves eden varsa almasin.deneme videolarim asagida

graypexyoutube
    reflektor kumas ile projektor ekran denemesi 1
    http://www.youtube.com/watch?v=fgo-jFd5qAI

graypexyoutube
    reflektor kumas ile projeksiyon ekrani deneme 2
    http://www.youtube.com/watch?v=8OHEbmbnwTc

ben bu isi bu boyalarla cozucem kafaya taktim neyse siz izleyin videolari gorus belirtirsiniz

yapmak istedigimiz seyin videosu burda
    John Nobyoutube
    $35 DIY black projection screen VS daylight: Youtube optimized copy (1.5:1DeepOnyx)
    https://m.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

tartistiklari yabanci forum da burda

http://www.avsforum.com...7/topics/1677826?page=1

bir de youtube da biri paylasmis video cok iyi gun isiginda da seyrediyo 148 inch devasa bi ekran kullandigi boyalari da yazmis boyalar sunlar

Valspar brushed pearl (bu boyayi google da arastirin nasil bir boya oldugunu anlicaksiniz)
    Behr silver screen flat matte ( bunun nasil birsey oldugunu ben bilmiyorum ornek yok)

yukaridaki boyalari tr deki muadillerinin neler oldugunu bulmamiz lazim bir boya firmasinin ar-ge bolumundeki bir arkadasima bu boyalari gosterdim hatta ben anlattim derdimi o kendisi bana valspar olabilir dedi yani aradigimiz adam o:) ornek olarak denemem icin kucuk bir yerde gri ve biraz daha koyu renkli bir plaka yapti daha deneyemedim denersem sonucu direkt olarak paylasicam.asagidaki videolarda ikinci videonun sonunda dogru bakin anlicaksiniz.biz net goruntuyu elde edelim let mis cerceveymis hepsi teferruat.kafaya taktim ben bunu.

James Of AZyoutube
    Grey projection projector paint Epson 3500 / 3600e Az Silver Grey pearl paint HOME THEATER
    https://m.youtube.com/watch?v=jpfijLiJCSI

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.