Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ernesto__che

Merhaba,

İnternette bu cihazı satın almak için biraz araştırdım ama biraz kafam karıştı açıkçası.
    İlk olarak, PF1500 ve PF1500G olarak iki farklı model var sanırım veya en azından "İstanbulbilişim.com" için öyle. (Link)
    İkincisi ise, cihaz, yurt dışı sayfalarında ampul teknolojisini DLP olarak yazmışlar, bu konuda güvenilir sitelerden biri olan "Projectorcentral.com"un projektör bilgisini yanlış mı yazmış,
    veya benim farkında olmadığım bir şey mi var anlayamadım. (Link)

Teşekkürler.

Hocam DLP görüntü teknolojisi. zaten verdiğiniz linktede lamba olarak led yazıyor ve ömrü 30000 saat.
    ama acaba görüntü farkı nasıl diğer full hd led cihazı ile

• cihaz özelliklerine göre gerçekten çok üstün... daha önce bilmeden promacto kullanan biri olarak Lg nin pa1000 modelindeki lümen ve kontrast farkını görünce promactoya verdiğim paraya içim acıdı gerçekten.Artık ya pf1500 ün ucuzlamasını yada bir hevesle alan kullanıcıların satmasını bekleyeceğim :)
  • Sırada o var biraz ben kullanıyım onuda soz sana vereceğim
    serdar karatokus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beserkr -- 17 Kasım 2015; 17:00:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.kocabay

cihaz özelliklerine göre gerçekten çok üstün... daha önce bilmeden promacto kullanan biri olarak Lg nin pa1000 modelindeki lümen ve kontrast farkını görünce promactoya verdiğim paraya içim acıdı gerçekten.Artık ya pf1500 ün ucuzlamasını yada bir hevesle alan kullanıcıların satmasını bekleyeceğim :)

hocam bende promacto (x11-x12) ile lg (pa1000) arasında kararsız kaldım acıkcası. görüntü kalitesi ve kısa mesafeden geniş görüntü almak istiyorum.sizce hangi cihazı almalıyım?
    mesajınızdan anladığım kadarıyla hem promacto hemde lg kullanma fırsatınız olmuş o yüzden soruyorum. ikisinden birini yakın zamanda almayı düşünüyorum...
  • SIYAHHANCER kullanıcısına yanıt
    hocam evet ikisinide kullandım her ne kadar türk malı androidli ıvır zıvır diye yazılsada (bende övmüştüm) lg bambaşka... promacto yu da kötülemek istemem sonuçta forumda bu işten para kazanıp ekmek yiyenlerde var şimdi çok tepki çekmek istemiyorum.sağolsun serdar bey den 1080p lik cihazı alınca inanın seyir zevkim bi başka oldu. kontrast ve lümen değerlerine çok takılmayın. Lg firması da biraz abartıyor en fazla bana göre 20000 : 1 kontrasttır ama diğer markaya göre bariz bir kontrast farkı var ve de 1000 lümenlik cihaz ama ben mecburiyetten minimum da kullanıyorum inanılmaz bir ışık gücü var lg nin promactoya göre... x11 i bilmiyorum ama promacto x14 ile pf80 arasında değerlendirecek olursak pf80 promacto x14 e fark atar lümen konusunda. yazılan lümen değerlerine çok fazla aldırış etmeyin bence. en önemli şey baktığınız görüntü kalitesi. bütçeniz yeterli olursa gerçi yeterli sanırım pa1000 yerine 2. el temiz pf80 lere bakın derim. forumda satan arkadaşlar var. gözüm pf1500 deydi ama sanırım bu cihazda beni oldukça tatmin edecek...

• beserkr B kullanıcısına yanıt
    :) eyvallah hocam onunda keyfini süreriz inşallah... bu arada film arşivi sözünü unutmazsan sevinirim... ses sisteminde de halen kararsızım araştırıyorum
  • Merhaba arkadaşlar konu hareketli diye buraya sorayım dedim şimdi Lg pa70g kullanıyorum oldukçada memnunum cihazdan her anlam da ancak bu gün gezinirken nette pa1000 modelini gördüm ve farkettiğim en büyük farkı pa70g 700 ansi lümen pa1000 ise 1000 ansi lümen... pj cihazlarında ansilümen çok önemlidir biliyorum ancak almaya değermi aradaki görürmüyüm bilemiyorum kafam karıştı açıkcası nedersiniz

Edit: Kontrast oranları da farklı benimkinde 15.000:1 pa1000 de ise 100.000:1 arada bariz uçurum var... ansi lümen,kontrast ve çözünürlük bunlar görüntün temel yapı taşları zaten ama gerçekte farkı görürmüyüm bilemiyorum çözünürlük hariç kontrast ve ansi lümen değerleri baya bir önde tasarım aynı renk değişik bunlar da aynı sayılır ama masrafa girmeye değermi acaba bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 19 Kasım 2015; 15:25:15 >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Merhaba üstad bana sorarsan pa70g ile pa1000 arasında fark olabilir ama cihaz değiştirecek kadar değildir bence. Bu saatten sonra 1080p altında cihaz alınmaması lazım seyir zevki için çok bariz bir şekilde fark oluyor. Biraz daha bekleyip pf1500 alabilirsin muhakkak fiyat da düşmede yaşanacaktır.Herkesin seyir keyfi farklı bana göre projeksiyon karanlıkta izlenir.bende pf80g var ve 1000 ansi lümen ama ben en kısıkta izliyorum mecburen. Projeksiyonun yeri duvarın boyası perde kalitesi oturuş mesafesi hepsi ayrı bir etken. Led teknolojisin de sanırım sınır 1000 ila 1800 ansi lümen...
  • g.kocabay G kullanıcısına yanıt
    Sonradan düşündüm bende pek geren görmedim haklısınız bundan sonra değişim pf1500 için olursa olur ama meret pahalı yahu ama şöyle düşünürsek iyi 55" veya 60" tv lerin fiyatına yakın bir fiyatı var ve nereden baksan bunda en az 75-80" görüntü alınır ve daha da büyüğünü de almam mümkün elbette... ben şu an yaklaşık 80" görüntü elde ediyorum 30m2 salonumda tam oluyor bakalım alırız belki bir gün kim bilir...
  • mmxcakir kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba.sana danışmak istediğim bir şey var.
    Şimdi LG PF1500 ve Promacto X14 benim bütçemin bayağı üstünde.
    Ben LG PA1000 almayı düşünüyorum.
    Araştırdığım kadarıyla videolarını izlediğim kadarıyla beni tatmin
    edecek bi cihaz.
    Bir de işin ehline sormak isterim.
    Tavsiyeniz var mıdır?ve ya önereceğiniz başka bir cihaz?

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlblt6

Hocam merhaba.sana danışmak istediğim bir şey var.
    Şimdi LG PF1500 ve Promacto X14 benim bütçemin bayağı üstünde.
    Ben LG PA1000 almayı düşünüyorum.
    Araştırdığım kadarıyla videolarını izlediğim kadarıyla beni tatmin
    edecek bi cihaz.
    Bir de işin ehline sormak isterim.
    Tavsiyeniz var mıdır?ve ya önereceğiniz başka bir cihaz?

Teşekkürler...

Merhaba,
    PA1000 ışık gücü ve kontrast olarak ilk etapta işini görür ancak çözünürlük bir yerden sonra yeterli gelmeyecektir. Tabi yine zevk ve dürtü meselesi birazda :)
    Amacın sadece büyük ekran ise al kullan sıkıntı olmaz. Maddi yön ağır basıyorsa benim sana tavsiyem vereceğinin biraz daha üzerine çıkıp 2.el PF80G alman olacaktır.
    Hem çözünürlük hem kontrast hem de ışık gücüyle optimum düzeyde iyi bir cihaz...

• kmlblt6 K kullanıcısına yanıt
    PF80G için sahibinden de 1 ilan buldum bakarsın...

• forumda 2.400 e satan var.
  • arkadaşlar pf1500 ü almanyadan getirtmeyi düşünüyorum oradaki versiyonun özellik farkları nedir bilgisi olan varmı ???
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    PF 1500 ve PF 1500G var. Sanırım bizdeki G versiyonu. Tam olarak farkları anlamadım. Birde PF 1500 largo modeli var.
    HEIMKINORAUMyoutube
    LG Largo Kurz Test _ Vorstellung am 15.08.2015
    https://www.youtube.com/watch?v=YLOid92Dgl8

O modelde Almanya için üretilen özel bir ürün. Farkları bilmiyorum ancak sanırım bu son söylediğim Almanya versiyonu aynı zamanda samart tv özellikleri ile donatılmış. Sihirli kumanda ve uygulamalar falan var.Ama dediğim gibi emin değilim. Aslında mesajlar arasında geçiyor gibi hatırlıyorum. Yada forumda bir pf1500 konusu daha var. Orada da geçmiş olabilir. Aynı zamanda benimde pf1500'e kafayı takmış olmama rağmen LG PF 1000U da dikkatimi çekmiyor değil. Aralarındaki fark teknik olarak neler tam bilmiyorum ama onunda 1080 olması ve daha kolay kullanımı var gibi gelmesi etkili oldu. Birde şu tanıtım videosu cihazlar arasında kısa ve hoş bir karşılaştırma yapmış. Diğer arkadaşlara da tavsiye ederim.
    Beamershop24youtube
    Die besten LG LED Beamer
    https://www.youtube.com/watch?v=P8LjHOmBV-Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 7 Aralık 2015; 0:52:17 >

• Pf1500 ile pf1500g nin aralarındaki farkı ayrıntılı bir şekilde araştırdım sonuç? Hangisini almalıyım sorusu bitti. almanyadan getirtmeyi düşündüğüm pf1500 de smart tv yok sihirli kumanda yok 3d de yok yani en boş modeliymiş. türkiyedeki versiyonda smart tv yok sihirli kumanda yok fakat 3d var, ayrıca smart tv konusunada açıklık getireyim çok gerekli bir özellik değil neden mi ? Zaten cep telefonlarımız tabletlerimiz pc lerimiz bağlanabiliyormuş, üstelik smart tv arayüzü çok kullanışlı değil. illada smart tv derseniz yanına bir apple tv almak daha iyi olur en azından kullanışlı. yani kısacası ben tüm bunları göz önünde bulundurarak türkiyeden pf1500g almış bulunuyorum daha inceleme fırsatım olmadı not: largo modeli almanyada saturn ve media markt gibi büyük mağazalarda bulunmuyor çok araştırdım fakat hiç bir yerde yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost..:)

Pf1500 ile pf1500g nin aralarındaki farkı ayrıntılı bir şekilde araştırdım sonuç? Hangisini almalıyım sorusu bitti. almanyadan getirtmeyi düşündüğüm pf1500 de smart tv yok sihirli kumanda yok 3d de yok yani en boş modeliymiş. türkiyedeki versiyonda smart tv yok sihirli kumanda yok fakat 3d var, ayrıca smart tv konusunada açıklık getireyim çok gerekli bir özellik değil neden mi ? Zaten cep telefonlarımız tabletlerimiz pc lerimiz bağlanabiliyormuş, üstelik smart tv arayüzü çok kullanışlı değil. illada smart tv derseniz yanına bir apple tv almak daha iyi olur en azından kullanışlı. yani kısacası ben tüm bunları göz önünde bulundurarak türkiyeden pf1500g almış bulunuyorum daha inceleme fırsatım olmadı not: largo modeli almanyada saturn ve media markt gibi büyük mağazalarda bulunmuyor çok araştırdım fakat hiç bir yerde yok.

Hocam öncelikle hayırlı olsun nereden ne kadara satın aldınız?

• dost..:) kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Sizden ricam detaylı bir incelemede bulunmanız ve bizimle sonuçları paylaşmanız. Kullandığınız perdeden , karanlık ve aydınlık performansına, nekadar cm llik bir atım mesafesinden kaç ekran görüntü elde ettiğinizden keystone stabilitesine, üzerindeki hoparlörlerin performansından mümkünse oyun performansına kadar yorumlarınızı merakla bekliyorum. Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu cihazı alıp almama konusunda çok kararsız kaldım, benim takıldığım nokta parlaklık ile ilgili olan kısım, avrupa için üretilen pf1500g nin parlaklığı almanya ve amerika/kore için üretilenden daha kötüymüş, daha sonra düzeltilmiş.
    www.avsforum.com
    LG PF1500G vs PF1500 Largo brightness (european versions) - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/forum/68-digital-projectors-under-3-000-usd-msrp/2169017-lg-pf1500g-vs-pf1500-largo-brightness-european-versions.html

Türkiyeden alacağımız cihaz hangisi acaba? ilk üretilen düşük olan modeli mi yoksa yeni üretilen daha iyi olanı mı?

• bir de türkiyede satılan modelde true motion 120hz desteği var mı? yeni üretilen modellerde true motion 120hz varmış, aslında buradan anlaşılabilir sanırım... aşağıda ki fotoğrafta almanca menü ama tanıdık gelebilir belki...
     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.