Şimdi Ara

LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.013
Cevap
16
Favori
80.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz niye üstünüze alındınız ki? Ben aliminareci arkadaşa cevaben yazmıştım. ''Bu işlerden anlamıyorum, uğraşmak istemiyorum'' diyor. Kaldı ki utf ye çevirme falan gerçekten çekilir eziyet değil. Ben rar lı alt yazı dosyalarını bile açmaya üşeniyorum. En güzeli harici oynatıcı almaktır. O kadar büyük görüntüde oynatıcı kalitesi de bariz farkediyor.

Bu arada beyazlara ve fabrika çıkışı renklere de iyi demenize şaşırdım. aliminareci teknolojiye uzağım dediği halde farketmiş mavilerin baskın olduğunu. Siz nasıl farketmediniz, ilginç. Bu durum her versiyonda böyle. İncelemelerde de geçiyor, ingilizceniz varsa okuyun derim.
  • Sayın aliminareci. Pf1500 şuan bende yok. Daha öncede hiç projeksiyon kullanmadım. Size aşağıda önereceğim cihazıda kullanmadım ama onun adaptörlü set üstü modelini kullandım. Bence projeksitonunuza hiç dokunmayın bu ve benzeri cihazları araştırın çünkü ilacınız bu.

Bu ürünü acele ve araştırma yapmadan buldum. Daha iyi be önerilesi model ve markalar vardır. Daha ucuzlarıda var. Dts ve daha birçok codec sorunlarınızı çözebileceğiniz gibi altyazı probleminizede kökten çözüm olacaktır. Ve eğer pf1500 sabitse tavanda falan bunu takın unutun derim. Hem pf1500 tamamen smart hale gelmiş olacak. Akıllı telefonunuzdaki tüm özelliklere kavuşacak. Medya center olacak. Üzerine birde xbmc kodi kurdunuzmu çok memnun kalacağınızdan eminim. Uğraşmak istemeyeceksiniz muhtemelen ama bunu alıp smart özelliklerinden vaz geçip yani androidi kaldırıp direk openelec xbmc kurmanızı şiddetlede tavsiye ederim. Xbmc de filme ağ üzerinden altyazııyı otomatik yüklediği gibi varolan altyazıları da gösterebilirsiniz. Ve tek tıklamayla. Bence ilacınız budur.
    Ama siz yinede
    1. Usb android tv yada usb android stick olarak biraz daha araştırın. Forumumuz bile tek başına yeterli gelir.
    2. Xbmc nedir araştırın. Youtube videoları ile nasıl bir arayüzü var. Kurarak nasıl birşeye sahip olacaksınız araştırın. Uğraşırsanız androide format atıp openelec xbmc kurun. Bu bahsettiğim openelec xbmc sadece xbmc den oluşan bir işletim sistemidir. Kurmazsanız diğer lafı geçen xbmc program halidir ve android işletim sistemine market ( google play ) üzerinden kurulur.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 23 Aralık 2015; 1:01:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Alt yazılar konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız ayrı player kullanmalısınız. Bu projeksiyonların hiç birisi çok iyi oynatıcı değiller. Bunların işi gelen görüntüyü göstermektir. Alt yazıları otomatik indiren, açan playerlar mevcut. İlgili forumdan araştırabilirsiniz. Epson tw5300 de bildiğim kadarıyla hiç oynatıcı yok. Bu konuda en gelişmiş cihazlardan birisi pf1500 dür. Ama onda bile eksikler var dediğim gibi. Bu arada beyazın mavi gibi göründüğü konusunda gözleriniz yanılmıyor. Gerçekten de kalibrasyon ayarı yapmazsanız pf1500 de mavi çok baskın. Kalibrasyon biraz daha ince ayar konusu ve muhtemelen sizi sıkacaktır. Ama renk tonunu soğuk veya doğal değil, sıcak seçerseniz bir parça daha normal görüntü elde edebilirsiniz. Eğer satıp başka model almaya karar verirseniz tw5300 kutudan çıktığı ayarlarıyla da güzel renk verir. Ama player almanız şart.

Ulyes, teşekkür ederim cevap için. Sattım cihazı zaten. Pazarlık bile etmedim diyeyim. Dediğiniz gibi madem bunun oynatıcısı iyi değil, madem haricen bir oynatıcı alacağım hiç olmazsa renkleri daha doğal gösteren bir projeksiyon alma fikri bana da daha doğru geldi. Bu nedenle Epson'un dediğiniz modelini ilk fırsatta gözlerimle görebileceğim bir yerde deneyerek almak istiyorum. Artık denemeden, gözümle renkleri görmeden projeksiyon cihazı almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: bakiyilmaz

Sayın aliminareci. Pf1500 şuan bende yok. Daha öncede hiç projeksiyon kullanmadım. Size aşağıda önereceğim cihazıda kullanmadım ama onun adaptörlü set üstü modelini kullandım. Bence projeksitonunuza hiç dokunmayın bu ve benzeri cihazları araştırın çünkü ilacınız bu.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/4-cekirdekli-2gb-ram-android-smart-tv-box-wifi-196810903?gclid=CLWjgvfE8MkCFRBmGwodbYMIFQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0#product-detail

Bu ürünü acele ve araştırma yapmadan buldum. Daha iyi be önerilesi model ve markalar vardır. Daha ucuzlarıda var. Dts ve daha birçok codec sorunlarınızı çözebileceğiniz gibi altyazı probleminizede kökten çözüm olacaktır. Ve eğer pf1500 sabitse tavanda falan bunu takın unutun derim. Hem pf1500 tamamen smart hale gelmiş olacak. Akıllı telefonunuzdaki tüm özelliklere kavuşacak. Medya center olacak. Üzerine birde xbmc kodi kurdunuzmu çok memnun kalacağınızdan eminim. Uğraşmak istemeyeceksiniz muhtemelen ama bunu alıp smart özelliklerinden vaz geçip yani androidi kaldırıp direk openelec xbmc kurmanızı şiddetlede tavsiye ederim. Xbmc de filme ağ üzerinden altyazııyı otomatik yüklediği gibi varolan altyazıları da gösterebilirsiniz. Ve tek tıklamayla. Bence ilacınız budur.
    Ama siz yinede
    1. Usb android tv yada usb android stick olarak biraz daha araştırın. Forumumuz bile tek başına yeterli gelir.
    2. Xbmc nedir araştırın. Youtube videoları ile nasıl bir arayüzü var. Kurarak nasıl birşeye sahip olacaksınız araştırın. Uğraşırsanız androide format atıp openelec xbmc kurun. Bu bahsettiğim openelec xbmc sadece xbmc den oluşan bir işletim sistemidir. Kurmazsanız diğer lafı geçen xbmc program halidir ve android işletim sistemine market ( google play ) üzerinden kurulur.
    Saygılarımla

Dostum cevap için ayırdığın zamana ve emeğine teşekkürler. Sattım cihazı. Alan arkadaşta iş yerinde kullanacakmış zaten. O nedenle renk, dts, alt yazı gibi sorunlarla ilgilenmeyecektir muhtemelen..

• quote:

Orijinalden alıntı: aliminareci

quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Alt yazılar konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız ayrı player kullanmalısınız. Bu projeksiyonların hiç birisi çok iyi oynatıcı değiller. Bunların işi gelen görüntüyü göstermektir. Alt yazıları otomatik indiren, açan playerlar mevcut. İlgili forumdan araştırabilirsiniz. Epson tw5300 de bildiğim kadarıyla hiç oynatıcı yok. Bu konuda en gelişmiş cihazlardan birisi pf1500 dür. Ama onda bile eksikler var dediğim gibi. Bu arada beyazın mavi gibi göründüğü konusunda gözleriniz yanılmıyor. Gerçekten de kalibrasyon ayarı yapmazsanız pf1500 de mavi çok baskın. Kalibrasyon biraz daha ince ayar konusu ve muhtemelen sizi sıkacaktır. Ama renk tonunu soğuk veya doğal değil, sıcak seçerseniz bir parça daha normal görüntü elde edebilirsiniz. Eğer satıp başka model almaya karar verirseniz tw5300 kutudan çıktığı ayarlarıyla da güzel renk verir. Ama player almanız şart.

Ulyes, teşekkür ederim cevap için. Sattım cihazı zaten. Pazarlık bile etmedim diyeyim. Dediğiniz gibi madem bunun oynatıcısı iyi değil, madem haricen bir oynatıcı alacağım hiç olmazsa renkleri daha doğal gösteren bir projeksiyon alma fikri bana da daha doğru geldi. Bu nedenle Epson'un dediğiniz modelini ilk fırsatta gözlerimle görebileceğim bir yerde deneyerek almak istiyorum. Artık denemeden, gözümle renkleri görmeden projeksiyon cihazı almam.

Hayırlısı olsun. Yalnız diğer arkadaşları yanlış bilgilendirmeyelim. Bu projeksiyonun renkleri gerçekten çok iyidir. Sadece fabrika ayarları iyi değil. Elle ayar yapınca çok başarılı sonuçlar veriyor.

• ULYSES kullanıcısına yanıt
    ULYSES hocam selam , önceki sayfalarda hammerite ile dekotayı boyamıştınız, daha sonra perde aldığınızı söylemişsiniz. neden perde alma yoluna gittiniz boya uygulaması tatminkar olmadı mı? ben de hafif aydınlık ortamda siyahlardan şikayetçi olduğum için boya denemeleri yapıyorum sizin kullandığınız karışımı denemeden önce bir sorayım dedim. eklediğiniz videoları izledim sanırım siyahtan değil diğer renklerden rahatsız oldunuz ve perde olayına girdiniz. diğer renkler tatmin edici canlılıkta olmadı mı boya uygulaması sonucunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4

ULYSES hocam selam , önceki sayfalarda hammerite ile dekotayı boyamıştınız, daha sonra perde aldığınızı söylemişsiniz. neden perde alma yoluna gittiniz boya uygulaması tatminkar olmadı mı? ben de hafif aydınlık ortamda siyahlardan şikayetçi olduğum için boya denemeleri yapıyorum sizin kullandığınız karışımı denemeden önce bir sorayım dedim. eklediğiniz videoları izledim sanırım siyahtan değil diğer renklerden rahatsız oldunuz ve perde olayına girdiniz. diğer renkler tatmin edici canlılıkta olmadı mı boya uygulaması sonucunda?

Renkler güzeldi aslında. Ama aldığım dekota panelin yüzeyi bozukmuş. Boya yapınca pütür pütür bir görüntü oluştu bazı kısımlarda. Bir de düzgün bir çerçeve falan yapmazsanız şık görünmüyor. Bu yüzden uğraşmaktan bıkıp hazır perde aldım. Boyanmış panel, toptan satılan perde kumaşı ve hazır fixed frame perde arasında en güzel görüntüyü hazır perde verdi. Ama fiyatları biraz yüksek. Bütçe kısıtlı ve benden daha çok zamanınız varsa kendiniz çok güzel sonuçlar alabilirsiniz boyama yöntemiyle.

• evet hocam anladım. bende panel mdflam olduğu için sıkıntı yok. aslında bendeki panel orijinalinde metalik gri yüzeyli mdflam paneldi. siyahlar tatminkardı ama orta bölge tam karşıdan bakıldığında hotspot dediğimiz tam yansıma olmasa da diğer bölgelerden daha aydınlık olduğu için rahatsız ediyordu, özellikle maçlarda sahaya karşıdan bakarken. marshall hammerite selulozik bazlı bir boya mıydı sentetik miydi? sitesinde göremedim yazmamışlar. eğer selulozik ise çok çabuk kuruyacağı için, malzeme mdflam olduğundan deforme olmasa bile geniş panele rulo ile homojen - rulo izi olmayan bir uygulama hemen hemen imkansız. su bazlı sedef ve platin metalik boyalar var deneme amaçlı birer tane sipariş verdim bunları gene su bazlı koyu gri boyaya katarak deneme yapıcam bakalım ne sonuç verecek.
  • C4 kullanıcısına yanıt
    ben de sergrafi boyalarıtyla denemeler yaptım güzel de görüntü aldım tek handikap ekranın açılı durması gerekiyor ekranın ortasına kadar görünü led tv gibi ama yukarılara çıkınca matlaşıyor

• teco1095 T kullanıcısına yanıt
    koyu olan güzel sonuç vermiş. boyalar matbaada kullanılan boya mı hocam, içerisinde metalik materyaller var mı bunların? nereden temin ettiniz ve marka - boya numaralarını hangi oranlarda karıştırdığınızı paylaşır mısınız? bir de sanırım serigrafi boyaları hızlı kuruyan boyalar, iz yapmadan paneli nasıl boyadınız rulo - fırça vs?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 24 Aralık 2015; 21:12:33 >
  • C4 kullanıcısına yanıt
    iş yerinde serigrafi makinası var etrafında dolanırken parlak gümüş gri boyayı gördüm birkaç renk denemem oldu koyu gri olan 7 gram gri ile 1 gram parlak siyah (aslında mat renk boyalar kullanıyor bu işe ilgisi olanlar ama iş yerindeki boyalar parlaktı hobi olsun diye onlarla denedim ben) 3-4 gram inceltici (bu önemli tiner değil inceltici thinner10 diye geçiyor) karışımı ben 50*50cm kartonu rulo ile boyadım evet çabuk kuruyor ve kokuyor ama geciktiricisi var boya kutusunun üzerinde ne oranda kullanılacağı yazıyor yarın unutmassam boya kutusunun resmini yollarım benim kullandığımın üstünde simli gümüş yazıyordu belki renk koduda vardır boya "screenpaint ink" olarakta geçiyor matbaa boyası olarakta metalik materyal yok bildiğim kadarıyla boyayı patronun oğlu alıyor nerden aldığını sorarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: teco1095

ben de sergrafi boyalarıtyla denemeler yaptım güzel de görüntü aldım tek handikap ekranın açılı durması gerekiyor ekranın ortasına kadar görünü led tv gibi ama yukarılara çıkınca matlaşıyor
    https://www.youtube.com/watch?v=Z9Ma-MS5sqY&feature=gp-n-y&google_comment_id=z12jdh2aeqqzc5u0g23nf3iaisnedxri204

Merhaba dostum
    Serigraf boydan kastınız tampon baskı diye tabir edilen plastik yada metal ürünlerin üzerine bilgilendirme amaçlı kullanılan kolay kolay çıkmayan baskı için kullanılan boya mıdır? (örneğin ürün üzerine beyaz serigraf boya ile 12 Volt veya + kutup gibi)
    Bu arada en iyi sonucu alttaki füme/koyu gri de almışsın gibi geldi ışık altında en iyi o görünüyor...
    Son olarak uygulamayı ne ile yaptın fırça mı rulo mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mmxcakir kullanıcısına yanıt
    evet hocam dediğiniz boya ingilizcesi screenpaint ink, matbaa boyası olarakta geçiyor biz plastik semaverlerin üzerine yazı ya da şekil basmak için kullanıyoruz.
    Rulo ile boyadım.Ben 50*50 cm karton boyadım yalnız kartonu duvarın değişik yerlerine yapıştırdım heryerde parlak görüntü alamadım yukarılara doğru renkler matlaşıyor kartonun açılı durması gerekiyor pj den çıkan ışığın kartona yaklaşık 90 dereceyle gelmesi gerekiyor diye düşünüyorum o yüzden duvarı boyamaktan vazgeçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teco1095 -- 24 Aralık 2015; 23:26:39 >
    zaten bütün sıkıntı da burada. ben de bir çok metalik boya ile denemeler yaptım ve güzel sonuçlar aldım ama dik açıdan. yan açılara kayınca metalik yüzeyden yansıma matlaşıyor. dışarıdaki elemenlar nasıl bir yöntem ile bunu aşıyorlar çok merak ediyorum.
  • C4 kullanıcısına yanıt
    hocam onlar mat boya kullanıyor black widow diye bir renk var mat gri ve parlak gümüş gri ile elde ediliyor mat grinin türkiyedeki muadilini buldum parlak gri için kullanılan boyayıda amazonda buldum gümrükte takılma ihtimali olur diye getirmedim
    Brad Harveyyoutube
    Sony VPL-HW40ES Projector on Black Widow Screen Painted Wall
    https://www.youtube.com/watch?v=gVO9ff0MSNA
    bu videodaki muhterem DULUX Milton Moon mat gri ve Auto Air Color Aluminium Fine 4101 kullanmış marshall kireç taşı rengi veya 30bb 45/1015 rengi (milton moon renginin muadili) kullanabilirsin RGB değerleri yaklaşık aynı Auto Air Color Aluminium Fine 4101 bunuda amazondan alabilirsin

• kullandığım boyalar
     LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500 LG PF1500...Ve karşınızda Türünün En iyisi...LG PF1500

bilgiler için teşekkürler dostum. auto air color aluminium fine 4101 şu an öncelikli görünüyor zira su bazlı. bunu su bazlı mat siyah boya ile karıştırıp denemek gerek. baktım türkiyede bulamadım sanırım dışarıdan getirme yoluna gitmek gerekecek.
  • C4 kullanıcısına yanıt
    ben aradım bulamadım amazonda buldum getirtebilisin fiyat açısından değil ama kimyasal olması açısından tırstım gümrükte takılır diye ben getirmedim bi ara simli soba boyasını solvent bazlı griye katarım diye düşündüm ama boyalar birbirne karışmayabilir dediler bende vazgeçtim
    hocam solvent bazlı boyalarla bu iş yaş. o kadar denemeler yaptım sonuç veriyor ama bir yere kadar. birincisi, panel ortasında parlamayı kesemiyorsun. ikincisi, bunlar selulozik esaslı oldukları için ne kadar inceltsen de (zaten bir yere kadar inceltebiliyorsun) geniş alanı dümdüz boyamak tabanca haricinde imkansız. boyayı birbirine yedirene kadar kuruyor meretler ve izler oluşuyor. bu sebepten mat su bazlı boyaya gene su bazlı alüminyum - gümüş pigment katmak şart gibi duruyor.
    önceden polisan'ın home cosmetics parlak alüminyum 096 ürününü denedim sonuç güzeldi renkler canlıydı ama 280x180 cm alanı düz bir şekilde rulo ile boyamak imkansız. 1m2 alanı bile boyayamıyorsun o kadar inceltmene rağmen hemen kuruyup ruloya yapışıyor. bu yüzden paneli boyamadım. bir de ortada biraz fazla parlama yapıyor gerçi üzerine mat vernik atılırsa bu sorun giderilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 25 Aralık 2015; 16:36:40 >
  • C4 kullanıcısına yanıt
    evet hocam haklısın ya üç dört arkadaşı bu akşam bizde okey partisi var diye çağırıp hepsinin eline tutuşturacan ruloyu ya da vazgeçecen
    auto air ile bir deneme yaparsan sonucu görmek isterim iki çeşidi var o boyanın "FİNE" olmalı forumlarda özellikle belirtiyorlardı
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.