Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 42sl9500 -yansıma olayına değinmek istiyorum.bunun için almayan,tereddüt eden arkadaşlara kesinlikle buna takılmayın.ne gündüz nede gece rahatsız edecek bir durum yok.vatanda 3000 tl ist bilişimde 2200.istanbul bilişimden aldım.tv ye harika söyleyecek fazla birşey yok.kurmaya gelen servise sordum tv nin son zamanlarda yok sattığını,çok doğru bir seçim yaptığımı söylediler.uydudan izleyecek olan arkadaşlara tavsiyem kaliteli skart -skart kablo alsınlar.görüntü kalitesi harika
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkoskay

Arkadaşlar, SL8000 ile SL8500 arasındaki fark nedir? LG'nin sitesinden Türkçe kullanım kitapçığını indirdim, bir tek SL8500'ün daha ağır olduğunu gördüm, bir de tepki süreleri 8000'in 2.2, 8500'ün 2.4 ms olarak görünüyor

Benim bildiğim farkları ise sadece kasa ve koruyucu panel farklılığı.

quote:

Orijinalden alıntı: remt

bende 42 sl9500 ile aranıza katıldım.kurulum bugun yapılacak.ilk işim hdmı kabloyu bağlayıp ps3 de pes 2010 oynamak

Hayırlı olsun TV'niz, bol HD'li günler

• koruma paneli çok iyi düşünülmüş,buda ayrı bir avantaj.beni düşündüren bir konu var,bu led tv fiyat olarak neden bukadar uygun.bir kusurumu var diyorum ama kullanıyorum bir kusur göremiyorum.
  • 1-LGE tam üreticidir yani Modülleri dışardan almaz LGD yi kullanıyor;bu ciddi bir maliyet düşürücü unsurdur!!!

2-Fiyat stratejisi durumları sebebiyle rakamlar sizi yanıltabilir(ama merak etmeyin herifler güzel para kazanıyorlar,takmayın bunlara kafanızı)

3-Baclit-LED maliyet olarak Baclit-CCFL den daha "ucuzdur" ama bu uyanıklar Baclit-LED "yeni" diye bu panelleri daha yüksek fiyattan satarlar
    ancak rekabet-maliyet v.s sebebiyle LGE deki durum farklı olur ve neticede size artı olarak yansır!

4-Koruma panelleri aslında bir "hesap" ile üretilirler,sadece koruma yapmazlar ve önemli bir katmandır!!!

5-Input-LAG değeri ise SL Serisinde oldukça düşüktür 10/12ms ve bu değer doğruysa TFT-LCD ler içinde çok iyi bir değerdir!
    Standard LAG değeri ise 30ms dir buda doğru ise süper demektir!!! ancak ben genel olarak LGE lerde Motionhandling sıkıntısı olduğunu biliyorum
    ancak SL lerin durumu sanırım diğer seriler içinde en iyi olanıdır!
    30ms de çalışan bildiğim kadarıyla bir TFT-LCD panel yoktur ve min değer 35/40ms den başlar!!! gerçi buda çok iyidir,hangi kritere göre veya nasıl
    bu test yapıldı bilemiyorum çünkü bu değerler LGE nin sistemine uygun değil bir kere!!

Ticari bir durummu yoksa "harbi" değermi bilemiyorum açıkçası

Zira 5ms olarak Game Mode 47SL8x serisinde verilmiş buda bana "sallama" geldi bir 47" lik TFT-LCD de 5ms olmazda
    PDP de bile çok zordur bu değer 46"/50" panellerde!!!

++

• Yabancı bir test sitesinde 43 ms ölçüldüğünü okumuştum.
  • geçen pazar mediamarkt tan özelliklerinin iyi olduğuna inandığım lg 32sl8000 modelini almıştım. daha evvel de çok fazla olmamak kaydıyla biraz araştırma yapmıştım. içinde barındırdığı özellikler bayağı iyi gibiydi. bluetooth, 200hz, usbden kurcalamaya gerek kalmadan film(mkv dahil), müzik, mp3 oynatma vs. özellikleri bana cazip gelmişti. diğer markalarda bu özelliklerde fiyat uçar gibiydi.

neyse gel gelelim televizyonu eve getirdim. ilk başta çok iyi geldi görüntüsü. tv de antenle gayet iyi görüntü veriyordu. digitürk tede iyi bi görüntüsü vardı. ekstra bu karasal yayınlarda gösteriyordu galiba. pek anlamaıyorum bu işlerden. neyse olay usb den film izlemeye gelince tıkandı. çok aceleci davrandığımı o zaman anladım. belki şanssızdım ya da kullanmayı bilmiyorum. filmin birini koydum, mkv dosyası, film oynarken görüntü kalitesi çok iyiydi. ama hareketli görüntülerde insanlar nesneler sanki hızlı çekim gibi oynuyordu. dedim acaba hızlı ileri sara mı bastım yanlışlıkla? seste falan problem yok. dedim bu nasıl iş. normal yürüyen insanlar yürürken sanki yavaş yavaş koşuyor gibiydi. bu 200hz olayını da pek anlamam ama ekran tazeleme hızı yüksek diye aklımda kalmış(yanlış biyorda olabilirim), dedim herhalde bu 200hz olayı sıkıntı yapıyor. kapatayım dedim. ayarlarda düşük ve kapalı modu var. bunları yapınca hızlı oynatma olayı bayağı azaldı. tabi yinede normal bir görüntü değildi. harddisk bağladım yine aynı sonuç. birde 200hz i kapatınca görüntü kalitesi de düşüyordu.

hem usb hem de harddiskte bu olayı görünce bende acaba televizyon yayınında nasıl diye dikkatlice incelemeye başladım. baktım canlı yayınlarda sıkıntı yok. ama kanallarda film bakınca hızlı oynatma; daha doğrusu kareleri hızlıca ve atlayarak gibi gösterme devam etti. internette forum sitelerinde de inceleme yaptıktan sonra başkalarınında bu olaylarla karşılaştığını okudum. içime hiç mi hiç sinmeyen bu durumdan dolayı tv yi iade ettim. bundan sonra tvlere bakarken yanımda ya bellek götürüyorum ya da mağaza görevlisinden film oynatarak göstermesini istiyorum. özellikle 200hz olanlarda bu olay bence belirgin şekilde var. satan insanların ilk başta inkar edip daha sonra "insan gözü bunu bu şekilde algılıyor" demesi ise komedi oluyor. 100hz lerde bile bu olay bana göre var. ya gözüm çok hassas ya da gerçekten yeni teknolojiler öyle.

benim başıma bu olay geldikten sonra 200hz leri kafamdan sildim. belki ben anlamıyorum özelliklerini, tam kullanamıyorum, ama gözümle gördüklerime inanmaktan başka çarem yok. markaların motion plus veya truemotion dedikleri buysa eğer bence çok iğrenç bir durum. şimdi başka tvler bakıyorum ama yeni teknolojiler bu şekilde olmaya devam ederse gözümü herhalde bunlara alıştırmak zorundayım.

bilgisi olanlar gerçekten 200hz tvlerde durumun nasıl olduğunu anlatırsa biraz daha bilgi sahibi olur, cahillik etmeyiz.

• LG Türkiye 'ye 3D yazılımı hakkında e-mail attım.Gelen cevabı burada da paylaşayım.

Sorduğum soru :

Yaklaşık 2-3 ay önce LG-Türkiye garantili, 42SL8500 LCD TV aldım.Fakat son 1 ay içinde çıkan 3D Tvlerden sonra herhangi bir yazılım güncellemesi olup olmayacağını soracaktım.Çünkü, 3D destekler diye 200Hz. aldım.3D için ek bir güncelleme çıkarıcak mısınız ?

Konu hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Gelen Cevap :

İyi günler, talep etmiş olduğunuz şekilde 3D bir yazılım güncellemesi planlanmamaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Lge müşteri hizmetleri
  • şimdi 100hz ve 200hz olayı düşündürüyor beni.sl9500 ler 100 hz biliyorsunuz,200hz olsaydı daha iyi bir görüntümü olacaktı,gözle görülür bir şekilde bunu farkedebilirmiydik.bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellos82

geçen pazar mediamarkt tan özelliklerinin iyi olduğuna inandığım lg 32sl8000 modelini almıştım. daha evvel de çok fazla olmamak kaydıyla biraz araştırma yapmıştım. içinde barındırdığı özellikler bayağı iyi gibiydi. bluetooth, 200hz, usbden kurcalamaya gerek kalmadan film(mkv dahil), müzik, mp3 oynatma vs. özellikleri bana cazip gelmişti. diğer markalarda bu özelliklerde fiyat uçar gibiydi.

neyse gel gelelim televizyonu eve getirdim. ilk başta çok iyi geldi görüntüsü. tv de antenle gayet iyi görüntü veriyordu. digitürk tede iyi bi görüntüsü vardı. ekstra bu karasal yayınlarda gösteriyordu galiba. pek anlamaıyorum bu işlerden. neyse olay usb den film izlemeye gelince tıkandı. çok aceleci davrandığımı o zaman anladım. belki şanssızdım ya da kullanmayı bilmiyorum. filmin birini koydum, mkv dosyası, film oynarken görüntü kalitesi çok iyiydi. ama hareketli görüntülerde insanlar nesneler sanki hızlı çekim gibi oynuyordu. dedim acaba hızlı ileri sara mı bastım yanlışlıkla? seste falan problem yok. dedim bu nasıl iş. normal yürüyen insanlar yürürken sanki yavaş yavaş koşuyor gibiydi. bu 200hz olayını da pek anlamam ama ekran tazeleme hızı yüksek diye aklımda kalmış(yanlış biyorda olabilirim), dedim herhalde bu 200hz olayı sıkıntı yapıyor. kapatayım dedim. ayarlarda düşük ve kapalı modu var. bunları yapınca hızlı oynatma olayı bayağı azaldı. tabi yinede normal bir görüntü değildi. harddisk bağladım yine aynı sonuç. birde 200hz i kapatınca görüntü kalitesi de düşüyordu.

hem usb hem de harddiskte bu olayı görünce bende acaba televizyon yayınında nasıl diye dikkatlice incelemeye başladım. baktım canlı yayınlarda sıkıntı yok. ama kanallarda film bakınca hızlı oynatma; daha doğrusu kareleri hızlıca ve atlayarak gibi gösterme devam etti. internette forum sitelerinde de inceleme yaptıktan sonra başkalarınında bu olaylarla karşılaştığını okudum. içime hiç mi hiç sinmeyen bu durumdan dolayı tv yi iade ettim. bundan sonra tvlere bakarken yanımda ya bellek götürüyorum ya da mağaza görevlisinden film oynatarak göstermesini istiyorum. özellikle 200hz olanlarda bu olay bence belirgin şekilde var. satan insanların ilk başta inkar edip daha sonra "insan gözü bunu bu şekilde algılıyor" demesi ise komedi oluyor. 100hz lerde bile bu olay bana göre var. ya gözüm çok hassas ya da gerçekten yeni teknolojiler öyle.

benim başıma bu olay geldikten sonra 200hz leri kafamdan sildim. belki ben anlamıyorum özelliklerini, tam kullanamıyorum, ama gözümle gördüklerime inanmaktan başka çarem yok. markaların motion plus veya truemotion dedikleri buysa eğer bence çok iğrenç bir durum. şimdi başka tvler bakıyorum ama yeni teknolojiler bu şekilde olmaya devam ederse gözümü herhalde bunlara alıştırmak zorundayım.

bilgisi olanlar gerçekten 200hz tvlerde durumun nasıl olduğunu anlatırsa biraz daha bilgi sahibi olur, cahillik etmeyiz.

evet aynı durum bizdede var 42sl8500 sahibiyim ve 200 hz açikken gözle görülür sekilde görüntü daha hızlı ve rahatsız edici dahası maç izlerken 200 hz açikken hızlı sahnelerde mesela sut atildiginda top havadayken topun etrafinda bir blurluk oluyo bunu sanırsam kılınc arkadasimiz dile getirmisti tonla para verdigimiz tv de bu sorunlar gerçekten düşündürücü bu tüm lg panellerinde varmi yoksa sadece sl serisindemi ?

• @dello82

42SL9500 sahibiyim,bahsettiğiniz olayı (usb den film izlerken hızlanma) ben de yaşıyorum.İlk başlarda hakikaten garip geliyordu.Ancak zamanla alışıyor insan.Bu arada bizim modeller 100 HZ ve bu ayar bende "Trumotion : Yüksek" şeklinde.Bir de resim ayarlarını ya daha önceki sayfalarda arkadaşlarımızın belirttiği şekilde kesnlikle kullanmak lazım.Veya öntanımlı ayarlar da başarılı bana göre.Mesela PES oynarken,topun hareketinden sonra topun arkasında bir flulaşma oluyordu,öntanımlı ayar "standart" idi.Bunu "oyun" a alınca iş düzeldi,hem görsel hem de hız açısından.

Bir de olayın şu boyutu var ; tvlerde sunulan bu usb den oynatma,yok bluetooth vs vs ,özellikler,üreticilerin biraz da panel tercih sebebi olsun diye koyduğu extradan şeyler.Bence panelin kalitesine odaklanmak lazım.

@remt

Hocam bence bu Hz olayından ziyade tepki süresi daha önemli,o da bizim panellerde 2 ms olarak biliyorum ve bu gayet de başarılı bir değer.

• evet peste inanilmaz sekilde flulasma var 200 hz açikken
  • arkadaslar bende lg 47sl8000 aldımm
    öncelikle dellos82 arkadasın dediği herşeye atılıyorum
    televizyon tasarım olarak çok guzel parlama olayıda abartılacak birşey değil sıkıntı yaratmıyor ama gelelelim 200 hz olayına
    benım bu televizyonu almamda en önemli etken 200 hz olmasıydı tv yı alınca 200 hz özelliğinin çok kullanışsız olduğunu anladım alacak arkadaslarada tavsiye etmem hz olayına fazla takılmasınlar 50 hz yeterli çünkü ben 200 hz kapattım 50 hz olarak izlemeye devam ediyorum.
    200 hz de tv izlemek flas tv nın gercek kesit dizileri vardı onları izlemeye benziyor amatör kamerayla çekilmiş görüntuler tarzında hareetler cok hızlı ve seyir zevki sıfır
    gecen gun bir sitede okuduğuma göre butun yayınlar 50 hz miş bu 100 hz yada 200 hz tvler bu 50 hz i 200 hz e cevirmeye calışıyorlarmıs bundada basarılı olmuyorlarmış
    benım yenı tv alacak arkadaslara tavsıyem hz olayına kesinlikle takılmayın derim
    ara sıra 200 hz e alışayım deyım 200 hz ozelliğini acıyorum 10 dakıka zor dayanıyorum o derece kötü yani
    kimbilir bu sekilde tv izlemeyı seven arkadasarda vardır onlara saygı duyarım zevk meselesi
    benım yazdılarım benim kişesel görüsşerim ve zevkime aittir
    birde mağazada tv yı izleyıp test edecek arkadaslarada tavsiyem izlediğiniz tv de 200 yada 100 hz özelliklerinin acı olup olmadığına dikkat edin çünkü mağazada 50 hz olarak izlettırıyorlar

• Beyler yukarıda ve zaman zamanda genel olarak bir çok başlıkta yazıyorum

2ms diye bir şey yoktur!!! 2ms Griden-Griye ölçümdür,sizde panelde sadece gri renkle uğraşırsanız o zaman 2ms olur

Bu palavra bilgiler ile LGE/Phil(özellikle bu ikisi)çok ciddi kullanıcıları "aldatmaktadır"

Lütfen biraz kafayı işletin ve uyanık olun;bir panel 2ms olsa yazıylada yazayım "iki-milisaniye" olsa uçar yaw!!!!aynen uçar
    siz bile tutamazsınız

Black-Black te bile 14/16ms anca olur!!!olmaz bile!!

Dolayısıyla hareketli görüntüler dediğimiz olaydır Panel TV ler!!!

1/2/3/4ms PDP lerde bile olmuyor yaw TFT-LCD de nasıl olsun Beyler

Bakınız Game Mode ta bile(tüm sistem ağırlaştırıcı) devrelerin kapanmasıyla 5/10/20mslik RT lere düşülüyor sadece

Benim dışarda okuduğum prof.kullanıcı yorumlarında bu panel için önce 5ms verildiği sonra 10ms verildiği şeklinde idi ama sadece
    Game Mode ta!!! ancak bu değer bana pek inandırıcı gelmedi(5/10ms) ancak 10-20ms arası olabilir buda sıkıntı yaratmaz(hemen hemen)
    normalde Game Mode ta 10ms yi geçmemesi gerekiyor!!!

Sizin bahsettiğin yukarıdaki bazı durumlar "genel" TFT-LCD lerin bazı sorunlarıdır,ayrıca LGE ye özgü sorunlardır v.s
    Sistemin komplike olması veya her üreticinin hızlandırma speklerinin v.s farklı olması sebebiyle ya stabilite düşüklüğü(LGE lerde bu ciddi sorundur
    hemde son 10 senedir!!!)yada genel hızlandırma problemleridir;buda size Blur efekti,Juddering/Flickering v.s olarak yanıyor!

Stabilite bozukluğu ise;en basitinden 2 aynı ebat/seri/model panelin birisinde sıfır hatalı Motionhandling yapılırken diğeri bahsettiğiniz sorunları yaşatıyor!

Bu arada hızlandırma sistemi için panele S/W olarak ne kadar sistem ve geliştirme yğklerseniz o kadar sıkıntı oluyor demektir!!!

50/100/200/400Hz Refresh-rate;ekran tazeleme hızıyla alakası olmamakla beraber her üretici sistemi bir şekilde(özellikle LGE) RR ile ilişkilendiriyor
    ve panel 100/200Hz özellikli ise bazı durumlarda;hızlandırma sistemini kapatınca bozuluyor ki böyle olmaması gerekiyor bazı durumlarda ise
    tam tersi,herifler neye göre S/W leri programlıyorlar bilmiyorum!!!

Kısaca Engine dediğimiz sistemde iyi bir panel(araki bulasın)50Hz ile bütün Motionhandling işlemlerini(static kayan yazılar hariç) stabil ve hızlı
    biçimde yapabilmelidir! bunu yapabilmesi için örneğin RT Standard çalışma değeri 35ms nin kesin üstüne çıkmamalıdır!!!

LAG değeri>>> 35ms lik bir panelde tüm görüntü işlemlerinde(hangi hızda olursa olsun) ve tabiki "stabilite" sorun yoksa makinede!!!
    sıfır hatalı motionhandling olur(insan gözünün göremeyeceği değerdir burası!!!)

Bakınız ben böyle sadece bir panel gördüm bugüne kadar(halada bu paneli geçen yok ama üretimden kalkalı 2 sene oldu)>>Toshiba ZF355 Serisi
    yani benim eski panelim;bakınız bunun LAG değeri Standard mode>>>33msdir
    Bundan daha düşük değerli bir TFT-LCD hala üretilmemiştir!!
    Bakınız bu panel "TÜM Motionhandling"işlemlerini ""50Hz"" yapabiliyordu örneğin ben hiç 100Hz kullanmadım,sadece arada bazen alttan geçen
    ve çok hızlı kayan bit kadar yazılarda açııp kontrol ediyordum
    FILM Mode alınca paneli otomatik olarak 100Hz/Smooth olarak açılıyordu ama ben kontrol etmek için en hızlı sahnelerde bile 50Hz e alınca sıfır hata
    ile görüntü akıyordu CRT gibi aynen!!!

Ancak şimdiki panelim SV ise çok daha gelişmiş(sistem olarak +FULL-LED+Local-dimming v.s v.s)ama LAG değeri 43/47ms bulunmuş,siz bunda
    hiç hata bulamazsınız ama ben bulabiliyorum!! çünkü 33ms den 47ms çıkınca farkı şak diye anladım
    Ancak 43/47ms çok iyi bir değerdir çünkü çoğu bildiğiniz panellerin LAG değeri Standard mode ile 40-45ms ile 170/180ms lere çıkar!!!

Buradan konuya yani SL ye gelirsem ve bağlarsam;benim kafama takılan şu olmuştur;
    Ben bu paneli USA dan geçene sene takip etmiştim ve benzer sorunlar fazlaca gördüm(sizin bazı bahsettikleriniz;"Motionhandling" sorunları)
    Ancak bir Test Sitesinde Standard mode 30ms olarak verilmiş;bu durumda SL nin uçması gerekiyordu hatta LH5x serisi içinde 30ms
    verilmiş(halbuki bu çok daha ağır panel!!) bende nasıl olur diye şaşmıştım

Bir panel 30ms ise uçması lazım ve tek bir kişinin şikayet etmemesi gerekiyor(örneğin bizim ZF355 için dünyada tek bir kişi Motionhandling sıkıntısı
    bildirmemiştir çünkü panel 33/35ms ile çalışmaktadır+dünyadaki en "stabil" panellerde Tosh lardır!!(seviyesine göre görüntü kalitesi değişsede
    LAG olarak neyse onu verir ve stabilite mükemmeldir!)

SL ler içinse klasik sıkıntılar hala devam ediyor çünkü panel bana göre 40ms nin kesin üstünde!!(45ms den itibaren hafif Blur başlar ve daha sonrada
    Judder v.s başlar v.s)

Benim teknik bilgime ve prof.kullanıcı yorumlarına göre tahminim;SL serisinde hızlandırma genel olarak yinede iyi;Ancak bir stabilite sorunu olduğu
    söz konusudur!! panelde hız sorunu olsaydı hemen herkeste olacaktı,ama öyle değil ve bana göre SL de en başarılı LGE serisi içinde(bana göre 2.sırada)
    1.sırada ise LH90x/95x serisi vardır!bu panel 1 seneyi geçkindir USA da satılıp,en başarılı bulunan bugüne kadarki tek LGE panelidir!

Ancak bundan da yine Motionhandling sıkıntısı bildirilmiştir!!!!teknik olarak açıklama bulamadım(....some known motion issues.... gibi bir kısa yorumla
    kapamış!! bilinen LGE motion sıkıntısı...)

++
    Diğer yandan LGE Engine olarak çok farklı çalışıyor,sistemde bir çok şey birbirinin içine girmiş gibi ve özellikle hızlandırma ayarları efektif değil;yani her panelde
    aynı işlemle aynı başarı yakalanamıyor!!(bu bir yerde stabilite ilede alakalıdır)

Sonuç olarak demem o durki;siz o uyanık Koreli yetkilinin TV nin lansmanında dediğine inanıpta bu panel 200Hz veya 400Hz yapıyor v.s laflarına inanırsanız
    çok ciddi yanılırsınız
    Sanırım DH nin şu arada çeşitli firmalar ile yaptıkları bir tanıtımda görmüştüm;Koreli herif çıkmış ...bu panelin hızı 400Hz diyor....
    yaw bu kadarda rezillik olmazki;çakal malı gazlamak için TV yi sanırım Araba zannediyor 400KM basıyor der gibi anlatıyor panelini......

Dolayısıyla çoğunuzda 2ms lik LAG değerine inanıyorsunuz doğal olarak böyle sallama bilgilerle dolduğunuz zaman

++

• Hocam tüm bunları katalogdan mı okuyup yazıyorsun böyle takır takır ?

Bütün bu yazdıklarının ışığında,üreticilerin verdiği teknik veriler külliyen yalan,sallama.

Adamların verdiği 2 ms değeri nerede,sizin bahsettiğiniz 30-40 ms nerede ? Çok büyük fark değil mi hocam bu?Bu monitörlerdeki tepki süresi ile sizin bahsettiğiniz lag değeri aynı şey midir ? Farklı şeyler midir ?

Eğer farklıysa,tepki süresi değerinin küçük olması gerekir ki hızlı FPS oyunlarında bu farkı hissederiz diye düşünüyorum.
  • Sn.haserdar

-Forumda çok eskisin ama beni tanımıyorsun,yada TV Bölümüne fazla takılmıyorsun
    -Sen Gamer isen helede Hard-Core Gamer isen TN panelli Monitörler ile devam edeceksin!!!
    bahsettiğin düşül Input-LAG değerlerini veya sorunsuz hızlı Game v.s işlerini o dediğim paneller ile
    yapabilirsin ancak!(yada daha sağlam olsun istiyorsan)
    -LAG/Latency dediğimiz ve genel olarak tepkime süresidir,yani aynı şey!
    -2ms olayını çok basit anlattım yukarıda ama sen hala 2ms de kalmışsın!!
    Game Mode ile Standard Mode arasındaki sistemin nasıl çalıştığını ve LAG in düşmesi için sistemin nasıl
    kapatıldığından da bahsettim yukarıda

Gamer ise evet LAG sıfıra yakın olmalıdır veya sıfır istiyorsan o zaman CRT Monitör kullanacaksın!!
    PDP lerde genel olarak LAG değeri çok düşüktür(ebatına göre tabiki!!)

++

• -Evet,forumda eskiyim ama genelde çok okuyup,az yazarım,bakma bu aralar çok yazıyorum,o da iş,güç yüzünden.

-Panel konusunda fazla bilgim yok,ama seni okudum,özellikle LG42SL9500'ümü almadan önce bilgilerinden faydalandım,teşekkürler.Ancak 1989 yılından beri bilgisayarlarla iç içeyim,az çok anlarım teknik verilerden.

-Aşırı oyun düşkünü değilim,ama COD MW2 de en aksiyonu bol,en hızlı sahnelerde hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum,elbette "game mode" seçili. Bırak aksiyonu bol sahneleri,oyunlarda 8 ms ve sonrası sıkıntı veriyor diye biliyorum.

-Anlatmaya çalıştığım şey şu; yıllardan beri elektronik veya bilgisayar parçası vs alırım.Üreticilerin verdiği teknik veriler ile pratikteki veriler asla tutmaz,onu da bilirim.Ama mantığım bu kadar da fark olmasını kabul etmiyor,bu kadar salak olmamaları lazım.

Sayende daha da bilgileniyoruz,teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 12 Haziran 2010; 1:30:53 >

• verilen bilgiler için teşekkür ederim. o kadar teknik bilgim yok elbette. ama yazılanlardan bir miktar yorum çıkarılabilir. bu olay demekki lg de sıkıntıya yol açıyor şimdilik. ben çok amaçlı ucuz tanınmış bir marka alıp kullanırım diyordum. iade etmekle iyi yaptığımı düşünüyorum. mesele öyle 1 2 tv ye bakıp firmaları gezip karar verilen modelin ucuzunu almak değil. verilen para bana göre az da değil. dikkatli incelemek lazım. heleki makine hakkında önceden kesin bir araştırma yapmak şart. aceleye geldi almış bulunduk işte.

bu motionhandling gibi sıkıntıların yaşanmaması için 50hz tv mi almak zorundayız? 100hz tvde bile bu sıkıntı var bana göre. evde lg nin eski(3-3.5 yıl oldu alalı) 32 inçlik bir lcd si var o hiç böyle sıkıntılar yaşatmıyor. tabi usb si bluetooth u 200hz özelliği yok, ama en azından tvde antenle film izlerken, digitürk izlerken veya hdmi dan bilgisayarı bağladığımda filmvari yayınlarda sıkıntı yok. görüntüler gayet anlaşılır bir şekilde izlenebiliyor. en iyisi yeni teknoloji için sorun çıkarmayan modelleri takip ederek almak.

burda önceliğimiz makinenin nesi olmalı? panel mi, yazılım mı, işlemci mi, ekstralar mı, görüntü kalitesi mi? veya hangilerini beraber düşünmeliyiz. önce panel ve görüntü kalitesi dersek yazılımda neye dikkat etmeliyiz? veya misal kimi makinelerde bellek var deniyor, satanlara sorduğumda birisi bana "kardeş benle kafa mı buluyorsun" bile demişti. eksik kaldığımız nokta çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

-Evet,forumda eskiyim ama genelde çok okuyup,az yazarım,bakma bu aralar çok yazıyorum,o da iş,güç yüzünden.

-Panel konusunda fazla bilgim yok,ama seni okudum,özellikle LG42SL9500'ümü almadan önce bilgilerinden faydalandım,teşekkürler.Ancak 1989 yılından beri bilgisayarlarla iç içeyim,az çok anlarım teknik verilerden.

-Aşırı oyun düşkünü değilim,ama COD MW2 de en aksiyonu bol,en hızlı sahnelerde hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum,elbette "game mode" seçili. Bırak aksiyonu bol sahneleri,oyunlarda 8 ms ve sonrası sıkıntı veriyor diye biliyorum.

-Anlatmaya çalıştığım şey şu; yıllardan beri elektronik veya bilgisayar parçası vs alırım.Üreticilerin verdiği teknik veriler ile pratikteki veriler asla tutmaz,onu da bilirim.Ama mantığım bu kadar da fark olmasını kabul etmiyor,bu kadar salak olmamaları lazım.

Sayende daha da bilgileniyoruz,teşekkür ederiz.

+++

-Game olayında;senin algılama/hassasiyet durumuna göre+oyunun hızı v.s durumuna göre 8ms nin üstü aynen sıkıntı verir/verebilir!!!
    dolayısıyla genelde bu işler için "hala" TN li Monitör tavsiyesi yapıyoruz;işi sağlama almak için;yada eski sistem bir CRT Monitör

-Bahsettiğin teknik veriler PC içinde bildiğim kadarıyla fazla sallama değil yada olamıyor(ben PC den hiç çakmam bu arada)bildiğim kadarıyla,zaten PC deki
    durumlar için bir iddiada bulunmuyorum,ancak panel tip TV lerde;neredeyse tüm üretici bilgileri ya hileli yada külliyen sallama dır
    Kısaca panel işinde üreticiler için "atış serbest"!!

Bazen çeşitli lansmanlar izliyorum görsel veya yazılı;ülen bu kadarda atılmaz deyip aynen gülüyorum

Aslında bu işler ilk başlarda yani panel tip TV lerin satılmaya/satışlarının çoğalmaya başladığı ve popüler olmaya başladığı 2000/2001 lerde sallama bilgiler
    hemen hiç yoktu diyebilirim!!

Bu işin bu sallama konusundaki "ahlakanı ilk bozan" uyanık Samy oldu;ardından LGE ve Phil takip etti sonrada ipin ucu kaçtı,herifler resmen
    değerleri birbirine karıştırıp/ilişkilendirip sallayıp duruyorlar;hatta bunları çeşitli "hileli" durumlarını en başta USA/Canada ve UK olmak üzere çeşitli
    firmalar veya çeşitli Tüketici Kurumları v.s Dava konusu yaparak bu çakal üreticileri Mahkum bile ettiler ama heriflerin hiç umurunda değil!!!
    En son Samy Dava edilip Mahkum edildi;panellerini "LED-TV" diye lanse ediyor ve yanlış bilgi v.s diyerek(doğrusu ve olması gereken söylem ise "LED-LCD TV")
    ama Samy nin umurunda bile değil herif hala LED-TV diyor

Selamlar++

• arkadaşlar merhaba, sl9500 led tv'yi almayı düşünüyorum, önerir misiniz
  • Kesinlikle öneririm,kullanan olarak.

Kullanırken hissettiğim tek eksik yanı ,DTS desteğinin olmaması.Gerçi bu hiçbirinde yok diye biliyorum.

Edit : albani arkadaşım,bir de bu konuya açıklık getirir misin sana zahmet,neden hiçbir firma DTS desteğini vermiyor ? Sorun sadece lisans mı ? Yoksa teknik açıdan (tv içinde devre falan) DTS çok mu zorluyor panelleri ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 13 Haziran 2010; 15:41:57 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.