Şimdi Ara

LG SL8000 & SL9000 LED SERİLERİ HAKKINDA İNCELEME (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
2
Favori
93.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir de sl 9500 kullanan arkadaşlar harici hardiski usb girişinden bagladımızda dvd rip filimleri sorunsuz oynatabiyormu acabag
    oynatıyorsa mükemmel ötesi olur valla takılma filan yaparmı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenzz_

bir de sl 9500 kullanan arkadaşlar harici hardiski usb girişinden bagladımızda dvd rip filimleri sorunsuz oynatabiyormu acabag
    oynatıyorsa mükemmel ötesi olur valla takılma filan yaparmı???

720 ve 1080 kadar tat vermıyo dvdrıp ama sorunsuz ızleyebılırsın :D)
  • afr sunumlarını şiddetle tavsiye ederim.1.5-3 GB arası dosyalar,hem de sesleri AC3 6 kanal,kalite de çok güzel.Elbette 1080p kadar olamaz ancak ben izlerken hiç yadırgamıyorum.AC3 kodlu olmasından dolayı da direk USB den sorunsuzca izleyebilirsin.
  • SL8000 biçok formatı destekliyor fakat;
    .m2ts
    .avi (canon A80 ile çektiğim videolar)
    .3gp
    .flv
    formatlarını desteklemiyor.
  • quote:

SL8000 biçok formatı destekliyor fakat;
    .m2ts
    .avi (canon A80 ile çektiğim videolar)
    .3gp
    .flv
    formatlarını desteklemiyor.

Bende Canon HF10 var,dolayısıyla .m2ts dosyalarını izleyemem hayalkırıklığı yapmadı değil.Artık onları da yavaş yavaş .mkv ye çeviriyoruz,napalım.
  • Bu arada Conax modülle Teledünya izleyenler,TRT HD Ankara'da Teledünya kanalları arasına katıldı ;

menü>ayar>Manuel Ayarlama sırasıyla

Frekans :442000
    Sembol :6900
    Modülasyon:256QAM

yaptığımızda 3 ad test kanalı buldu ve güncelledi. TRT HD Test 3 olarak geçiyor ve kanal numarası 226.
  • Bendeki Sony HX1'in çektiği 1080p -H264- Mp4 kodekli videoları takılmadan oynatıyor.
    Bu arada kablo bende yok, olsaydı iyi olacaktı, cihaz SD yayında bile güzel görüntü veriyor.
    Sanırım TRT bu HD kanaldan Dünya kupasını verecek, acaba uydudan da böyle bi güzellik yapacak mı?
  • TRT HD nin maçları vereceği kesinleşti.
    Buradaki habere göre uydu platformalarında sadece D-Smart verecekmiş maçları.
    Ama Teledünya için net değil durum.

O da vermezse ben bu Dünya Kupasını HD izleyecem arkadaş.Alman ZDF HD,ARD HD,ORF HD farketmez hepsi veriyor maçları.
  • arkadaşlar brz konu dışı olacak ama teledünya lafı geçince sorayım dedim.şimdi ben bu teledünyaya üye olmak istiyorum hd topbox alıp 9.5 tl de aylık ödeyerek ben hd kalitesinde mi yayın izliorum yoksa hd olması için hd topbox dışında hd paket gibi bişeye ayrıyetten para vermem mi gerekio ?
  • Hayır gerekmez,ancak sinema HD gibi ayrı paketler var.Onlara ek ücret ödemeniz gerekiyor.Aylık 9.5 TL ile 5 ad HD kanalınız olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abiodum

arkadaşlar brz konu dışı olacak ama teledünya lafı geçince sorayım dedim.şimdi ben bu teledünyaya üye olmak istiyorum hd topbox alıp 9.5 tl de aylık ödeyerek ben hd kalitesinde mi yayın izliorum yoksa hd olması için hd topbox dışında hd paket gibi bişeye ayrıyetten para vermem mi gerekio ?

Eğer LG-SL serisi bir TVniz varsa Conax modül alıp HDtopbox'a para vermenize gerek kalmadan izlersiniz.
    (DVB-C destekli tüm tvlerde geçerlidir bu)
    Tabi abonelik yine şart.
  • Teledünya coştu,HD kanal sayısı 6 oldu.(BBC HD eklendi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

Arkadaşlar,bugün garip bir olay başıma geldi ;

Bilgisayardan oyun oynamak için,input tan her zaman kullandığım HDMI portuna geçiş yaptım,ama bir de ne göreyim,kenarlardan yaklaşık 1,5 ar cm boşluk var ve ekrana oturmuyor.İlk aldığımda da servis ile çözümünü bulamamıştık ve sorunu "izleme oranı" menüsünden "Sinema Zoom 1" seçeneğine alarak çözmüştük.Fakat şimdi bakıyorum 16:9 ve 4:3 haricinde hiçbir seçenek aktif değil.Her tarafa baktım,çözünürlük ayarlarıyla oynadım ama nafile.

Bir de HDMI portunu değiştireyim dedim,bu sefer oldu,yine "Sinema Zoom 1" moduna alarak ancak ekrana oturtabildim.

Acaba bu yazılımla mı ilgili,yoksa diğer arkadaşlarda da bu sorun var mı yorumu olan ?
    HDMI vasıtasıyla bağlantıda bilgisayardan gelen sinyalin ekrana normal 16:9 seçeneğinde tam oturması gerekmiyor mu?

ekran kartınız atiyse ati catalyst yazılımından scale options bölümünden overscan % 0 tarafına çekin... görüntü oturacaktır. ilk aldıgımda benimde başıma gelmişti bulana kadar göbeğim çatlamıştı :) eğer ekran kartınız nvidia ise ondada bu tarz bi ayar söz konusu olması lazım ....

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix

quote:

Orijinalden alıntı: polatz

@inceleme

Sade ve çok şık duruyor

LG teknik servis yazılımla ilgili der ki: Şu an Türkiye'deki SL modelleri için yazılım çıkmadı ve çıkmayacak, çünkü yazılımın çıkma amacı hataları düzeltmektir. Türkiye'ye gelmiş SL ürünlerinde bugüne kadar bir şikayet olmadı. (Yani bizim SL modellerine resmi olarak yazılım çıkmayacak arkadaşlar) DTS içinse tam bir bilgiye sahip olmadığını belirterek yazılımla imkanı olan bir şey olsa da LG bunu en azından bir iki sene içinde yapmazmış (tahmininde bulundu). Türkiye için resmi olarak yayınlanmayan ve servis tarafından yüklenmemiş yazılımlardan doğacak sorunlar garanti kapsamında yer almamaktaymış, bilginize arz edilir

yalann yalannn tek şikayet yokmuş lg de alen diye biri var. tv üzerinde en yetkili kişi onunla görüştüm. şikayet yokmuş ha. amma yazıyorlar ha. LG TÜRKİYE'ye

ama adamın söylemesi bana mantıklı gelmişti

quote:

Orijinalden alıntı: abiodum

arkadaşlar 42sl8500 ile 42sl9500 modelleri arasında kaldım.aslında 9500 ü almak istiorum ama ben teledünya almayı da düşünüoru 8500 de dvb-c var ama 9500 de dvd-t gözüküo.bu önemli bi problem yaratır mı acaba?

TV'nin yazılımına Türkiye ayarları için DVB-C işlenmemiş olduğundan teknik özelliklerde yazmaz veya sadece Finlandiya ve İsveç (İsveçre'de olabilir) diye yazar. Finlandiya için aktif olan DVB-C neden Teledünya'yı almasın sorusu insanın aklına gelir. Yine bu forumdan bir arkadaşımızın deneyimi ile ispatlanmış oldu. Teledünya yayınlarını izleyebilmek için TV'nin ayarlarından 'Ülke' özelliğini 'Finlandiya' olarak değiştiriyoruz ve kanal taraması yapıyoruz. Bu ayarı değiştirmek menü dilini değiştirmez, menüleri Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: sekotti

Ben de kararısz kaldım.

1-LG LH7000
    Çevremde kullananlardan ve forumlardan olumlu yorumlar okudum. Yeni bir model olmamasına rağmen kullananların memniyeti bu model üzerinde düşünmemi sağladı.
    2- Samsung C650 serisi
    Samsung'un bu modelinde görüntü çok canlı ve net geldi bana. Ama siyah renkler korusunda sanki biraz karanlık sözkonusu.
    3- LG SL 9500
    Bu fiyat aralığında LG'nin Led tv olarak yeni 9500 modeli var ki bu da son anda aklıma giren bir model.
    Şimdi bu üç model arasında kararsız kaldım. Burada da bu konuyla oldukça deneyimi olan, araştırma yapmış kullanıcların olduğunu gördüm. Fikrinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler

Konuya epeydir uğrayamıyordum yorum için geç kalmış olabilirim.

1 ve 2 aynı kategorideki ürünler ve bunları SL9500 ile teknik olarak kıyaslamak doğru olmayabilir. Ben tabiki SL'yi diğer belirtmiş olduğunuz modellerle kıyaslamam

@Kenz
    Disbiritör garantisi veren firmalardan değil de paralel ithalat yapan firmaları tercih edecekseniz benim de önerim İB'dir ama ne olursa olsun İstanbul'da mağazadan teslim alabilme imkanınız varsa kendiniz elden teslim alın, açmak için bir sonraki güne sabredin servisi gelip kurulumu yapsınlar. AMA tabiki tavsiyemiz disbiritör garantili ürünlerdir

quote:

@polatz
    Sessizliğe büründün,nerelerdesin hocam?Versiyon hakkında bir gelişme var mı?

TV'nin görüntüsüne takılıp kaldım başından kalkamadım ondan sesim çıkmıyordu

Maalesef LG Türkiye yazılım konusunda 1 ayı aşkındır gelişme göstermedi, hala onlarca mailime cevap yazacaklar

quote:

Orijinalden alıntı: evrren

quote:

Arkadaşlar,bugün garip bir olay başıma geldi ;

Bilgisayardan oyun oynamak için,input tan her zaman kullandığım HDMI portuna geçiş yaptım,ama bir de ne göreyim,kenarlardan yaklaşık 1,5 ar cm boşluk var ve ekrana oturmuyor.İlk aldığımda da servis ile çözümünü bulamamıştık ve sorunu "izleme oranı" menüsünden "Sinema Zoom 1" seçeneğine alarak çözmüştük.Fakat şimdi bakıyorum 16:9 ve 4:3 haricinde hiçbir seçenek aktif değil.Her tarafa baktım,çözünürlük ayarlarıyla oynadım ama nafile.

Bir de HDMI portunu değiştireyim dedim,bu sefer oldu,yine "Sinema Zoom 1" moduna alarak ancak ekrana oturtabildim.

Acaba bu yazılımla mı ilgili,yoksa diğer arkadaşlarda da bu sorun var mı yorumu olan ?
    HDMI vasıtasıyla bağlantıda bilgisayardan gelen sinyalin ekrana normal 16:9 seçeneğinde tam oturması gerekmiyor mu?

ekran kartınız atiyse ati catalyst yazılımından scale options bölümünden overscan % 0 tarafına çekin... görüntü oturacaktır. ilk aldıgımda benimde başıma gelmişti bulana kadar göbeğim çatlamıştı :) eğer ekran kartınız nvidia ise ondada bu tarz bi ayar söz konusu olması lazım ....

Okuduğum en güzel yorumlardan biri sizinki, teşekkür ederim Ati kartımda sorun dediğiniz gibi hal oldu ancak ama nvidia ekran kartında böyle bir ayarı keşfedemedim daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatz -- 29 Mayıs 2010; 20:35:07 >

• @evrren

Arkadaşım,teşekkürler çözüm için,daha deneyemedim,ama polatz kardeşimiz denemiş eminim hallolmuştur.

@polatz

quote:

TV'nin görüntüsüne takılıp kaldım başından kalkamadım ondan sesim çıkmıyordu

Şu aralar zaten keyfime diyecek yok,HD kanallarımız arttı,başka kanallara bakmaz olduk,oyun,film falan derken biz de ayrılamıyoruz başından ailece.Bu gidişle LED'in ömrünü biz 5 senede bitiririz herhalde.
  • çok teşekkürler cvplarınız için arkadaşlar
  • Arkadaşlar yeri değil belki ama, bir uydu alıcısı almak istiyorum fakat HD olmayan HDMI çıkışlı bir cihaz mı yoksa ilerisini de düşünerek HD bir cihaz mı alalım?
    Bütçe 300 civarı olabilir.
    Şu an piyasada en uygun sanırım Hiremco X3 ve X3 turbo HD var.
    Bunlar hakkında da oldukça çelişkili yorumlar okudum tam karar verilecek gibi değil.
  • TRT HD şifresiz yayın yapacaksa diğer kanallar illaki TRT'nin gittiği yoldan giderek HD'ye şifresiz olarak geçecektir. Birkaç uydudan yayın alacaksanız sayısı az da olsa yine şifresiz yabancı HD kanallar mevcut. Bunun dışında HD kanal izleyeceğiniz platformlardan biri Dsmart modüllü satış yapıyor, istediğiniz zaman Dsmart'a başvurup kendi HD receivarınızdan Dsmart'ı izleyebilirsiniz.

X3 Turbo HD'nin görüntüsünü SD performansını beğeniyorum ama kullanıcısı değilim. Benim araştırma zamanında X3 Turbo için sinyal sorunu çok baş ağrıtıyordu, son durumu nedir bilmiyorum. Kullanıcısı olduğum Next Dobratech şu an için fiyatının karşılığını vermeyen bir cihaz. Bütçenize uygun Next 18500 HD cihaz var, kalitesi ve performansı hakkında bilgim yok. Bütçenizi 450-500 liraya çıkarabilirseniz Atlanta HDbox derim, Atlanta'ya karşı Dobratech'i seçtiğime pişman oldum.
  • Sayın albati,

Eğer bulunduğunuz bölgede kablo tv şebekesi var ise size kesinlikle Teledünya'yı öneririm.Eğer başka uyduları da izlemeyecekseniz tabii.Nedenleri çok fazla ;

-HD kanal sayısı şu anda 6,7.cisi yolda (Discovery HD ile görüşmeler sürüyor).Ayda 9,5 TL'ye bu kalite gerçekten güzel.

-Ayrı bir cihaz,ayrı bir elektrik gideri demektir.Kablo kalabalığı da işin cabası.

-Diğer odalarda kablo tv keyfine devam edebilirsiniz.

-Kablo internet için bile için değer.Nedeni kablo internette hiçbir kayıp yok,1 MB sınırsıza üyeyim, downloadlarda 120 den aşağı düşmediği gibi 130 hatta 140 ı gördüğüm oluyor.

-Yok downloadlarla uğraşamam derseniz çok küçük meblağlar karşılığında Sinema HD kanallarından da faydalanabilirsiniz.

-Kanal değişimlerini TD habire güncelliyor,kanal sıralamasını kendisi ayarlıyor.

-Yine bizim forumda,Teledünyanın bant genişliğinin uydudan kanal yapan kanallara göre daha fazla olduğundan,bunun da SD kanallarda bile daha kaliteli görüntü sunduğundan bahsediliyordu.Bu bana mantıklı geldi,çünkü yayıncı Türksat'ın kendi olduğundan bunu yapabilir.

-Bizim kumandalarda bulunan "GUIDE" özelliği ile mükemmel uyum,mükemmel işlevsellik.İki de bir oraya giriyorum dersem yeridir.Zap yapmanıza gerek yok,basın guide tuşuna anlık,haftalık yayınlar önünüze gelsin,hangi kanalda hangi program var,tablo şeklinde detaylıca görün.Sırf bu özellik ile ilgili tam bir sayfa yazabilirim aslında.

Belki daha da sayılabilir,şu anda aklıma gelenler bunlar.Tek yapmanız gereken Conax modül almak.Evde benim uydu şebekem de var,bilgisayarda SS3 kartım var,yeni Çinden Prof USB DVB-S2 de sipariş ettim,ama TD bir başka oldu şu son günlerde.

• @polatz
    Hiremco'ya berbat diyen de çok.
    Aslen yabancı uydular beni pek ilgilendirmiyor, server merver falan pek uğraşamam, bana HDMI ya da skart ile en güzel kaliteyi verecek recevier yeterli.
    Sadece, ileride uyduda HD kanalların çoğalma ihtimaline karşı, almışken yatırım olsun diye HD özellikli bir receiver mı alayım diye tereddütteyim.

@haserdar
    2 yılı aşkın kablo TV kullandım, tam dijitale geçti ben evimi değiştirdim.
    Şimdi oturduğum bölgede kablo yok, şanssızlık oldu benim için, yoksa çanak antenle falan hiç uğraşmak istemem.

Yorumlar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.