Şimdi Ara

LG Smart TV Wireless MAC Adresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 hafta önce LG 47LA660S Smart TV aldım şöyle bi sorunum var; Kablosuz modemimde MAC filtreleme kullanıyorum, televizyonun Wireless MAC adresini modeme girmek için televizyonda Ayarlar/Destek/Ürün ve Hizmet bilgisi altında bulunan MAC adresini aldım girdiim ancak ağa bağlanamıyor. Mac filtrelemeyi kaldırdığım zaman bağlanabiliyorum. Sanırım bu Mac adresi kablolu ethernet kartının.. Wİreless Mac adresini nasıl öğrenebilirim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG Smart TV Kablosuz MAC Adresi Öğrenme ve Değiştirme

LG Smart TV'nizdeki MAC adresini öğrenmeniz gerekebilir. MAC adresi, cihazınızı ağda benzersiz bir şekilde tanımlayan bir kimlik numarasıdır. Bu bilgiye Wi-Fi ağınıza bağlanırken veya cihazınızın ayarlarını yönetirken ihtiyacınız olabilir.

LG TV MAC Adresini Öğrenme

• Menüye Girin: Uzaktan kumandanızdaki "Ana Sayfa" düğmesine basın.
    • Ayarları Seçin: "Ayarlar" simgesine tıklayın.
    • Genel'i Seçin: "Genel" sekmesine geçin.
    • Cihaz Bilgileri'ni Seçin: "Cihaz Bilgileri" seçeneğini seçin.
    • MAC Adresini Bulun: MAC adresi, "Kablosuz MAC Adresi" veya "MAC Adresi" başlığı altında listelenecektir.

LG TV MAC Adresini Değiştirme

LG Smart TV'lerde MAC adresini değiştirme seçeneği genellikle bulunmaz. Ancak, bazı üçüncü taraf yazılım araçları veya root işlemleri kullanarak MAC adresinizi değiştirebilirsiniz. Bu işlemler karmaşıktır ve deneyimli kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmelidir.

MAC adresinizi değiştirmeyi yalnızca ağ sorunlarını gidermeniz veya gizlilik nedenleriyle gerekliyse düşünmelisiniz. MAC adresini yetkisiz kullanım durumlarında değiştirmek yasa dışı olabilir.

Önemli Notlar

• MAC adresi, ağ bağdaştırıcınıza özeldir.
    • Bilgisayarınızda veya başka bir cihazda kullanılan MAC adresi, LG Smart TV'nizdeki MAC adresinden farklı olacaktır.
    • MAC adresleri genellikle büyük/küçük harfe duyarlı değildir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı durum bende de mevcut nasıl çözebilirim acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuz olarak bağlanın, modemin arayüzünden veya aynı ağa bağlı bir bilgisayar yardımı ile ağ taraması yaparak (Wireshark) veya aynı ağa bağlı bi mobil cihazdan uygun uygulamaları kullarak( Android için tavsiyem Fing) cihazınızın Mac adresine ulaşabilirsiniz.
  • Advance ip scanner ile agi tarat. Ama tvde bagli olsun ip sini bilmen gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında benim sıkıntımın kaynağı mac adresinin tek rakamını modeme yanlış yazmam oldu :)

Mac adresini programsız öğrenmek için ise telefondan taşınabilir hotspot ağ kurarak bağlanıp ister telefondan görebilirsiniz isterseniz de LG TV de Ağ -> Gelişmiş ayarlar -> MAC Adresi (Gelişmiş ayarlar sadece bir ağ bağlantısı olduğunda aktif oluyor.)
  • modemde istasyon bilgisi sekmesinde wifi bağlı cihazları görebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.