Şimdi Ara

LG Televizyon Bozuldu - Ne olmuş olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok uzun süredir 32" LG Marka bir TV kullanıyorum. Son derece memnundum hatta edid düzenlemesi yaparak bilgisayardan HDMI ile görüntü aktarmaya da başladım. Dün itibari ile televizyona birden bi şey oldu. Ekran ışığı son noktaya açılmış gibi ve kırmızı, yeşil, mavi renklerde karıncalanmalar hatta negatif görünmesi gibi bir çok sorun var. Televziyonun beti benzi attı desem yeridir

Bir kaç saat fişten çıkarmayı, fabrika ayarlarına dönmeyi falan denedim. Sonuç aynı.

Şimdi garantisi de bittiği için çoktan ben bu TV'yi servis çağırıp yaptırayım mı yoksa astarı yüzünden pahallıya mı gelecek diye size sorayım dedim.

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler şimdiden.

Not: LG3000 gibi bir modeldi galiba. 3-4 yıl önce hackle birlikte usb'den film oynatabilen seriden ama bu cihazda film izlenmiyordu. Evde olmadığım için model numarasını yazamadım

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG Televizyon Bozuldu: Nedenleri ve Çözümleri

LG televizyonunuzun bozulmasıyla karşılaştıysanız, sorunun kaynağını belirlemek ve uygun çözümü bulmak önemlidir. İşte televizyonunuzun bozulmasının olası nedenleri ve bunları giderme yolları:

• Güç Sorunları: Televizyonunuz hiç açılmıyorsa veya güç düğmesine bastığınızda tepki vermiyorsa, güç kaynağınızdaki bir sorun olabilir. Güç kablosunu kontrol edin, prize düzgün takıldığından emin olun ve gerekirse yeni bir kablo ile değiştirin.

• Ekran Sorunları: Ekranınızda çizikler, ölü pikseller veya titremeler görüyorsanız, ekranınız hasar görmüş olabilir. Ekranı herhangi bir fiziksel hasara karşı inceleyin ve gerekirse profesyonel bir tamirciye başvurun.

• Ses Sorunları: Televizyonunuzdan ses gelmiyorsa veya ses kalitesi bozuksa, ses kartı veya hoparlörlerde bir sorun olabilir. Ses ayarlarını kontrol edin, kablo bağlantılarını inceleyin ve gerekirse hoparlörleri veya ses kartını değiştirin.

• Yazılım Sorunları: Televizyonunuz açılıyor ancak düzgün çalışmıyorsa, yazılımında bir sorun olabilir. Televizyonunuzun yazılımını güncelleyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

• Donanım Sorunları: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra televizyonunuz hala çalışmıyorsa, donanımında bir sorun olabilir. Bu durumda profesyonel bir tamirciye başvurmanız önerilir.

Televizyonunuzun bozulmasına neden olan sorunu belirledikten sonra uygun çözümü uygulayabilirsiniz. Çoğu durumda, sorunu kendiniz giderebilirsiniz, ancak donanım sorunları profesyonel müdahale gerektirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yuhhh bu kadar adi bir markamıdır LG . 3-4 seneye tv mi bozulur? vestel bile en az 7-8 sene dayanır.

sen en iyisi teknik servisi çağır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.