Şimdi Ara

LG TV Tavsiye TV (ANA KONU) [2018-2019] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
30
Favori
100.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TV bölümünde amaç Radyo alıp ses dinlemek değildir
    Bu forumlara kadar ulaşıp tavsiye arayan herkes muhteşem görüntüler veren bir TV arayışındadır
    Bir görüntüde Derinlik,Gerçeklik,Berraklık ve Keskinliği var eden şey Kontrast ve Siyah performansıdır
    Almayı düşündüğünüz bir panel de Kontrast ve Siyah performansı yok ise bunların hiç birisini algılayamazsınız!

İPS Panellerde Kontrast ve siyah performansı vasat ötesidir, bu paneller günlük kullanım veya mutfak ve işyeri için düşünülebilir,
    Ama bunların haricinde hele birde Filmci ve Oyuncuysanız, Satıcıların süslü söylemlerine kanarak bu vasat ips panelleri alarak paranızı çöpe atmayın,
    Kaldıki zaten bu tür forumlara kadar ulaşanların %90'ı ya filmci ya oyuncu yada her ikisidir
    Eğer sizde bu kullanıcı profilinde iseniz Yüksek Kontrast ve Siyahlara sahip VA Panelli marka modeller alınız.

"Peki madem Kontrast ve Siyah bu denli önemli ise neden bu konularda iyi olan OLED değilde VA panel öneriyorsunuz?" dediğinizi duyar gibiyim
    Çünkü Oled teknolojisi doğuştan KUSURLUDUR bu panellerde LOGO YANIĞI kronik bir vakadır
    Yani değil 2020 yıl 2030'da olsa Oled teknolojisinde köklü bir değişiklik yapılmadığı/çözüm bulunmadığı sürece bu paneller yaklaşık 2 bilemedin 3 yıl sonra "Fizik kuralları" gereği yanacaktır!
    Bu konuda daha ayrıntılı bilgi vermem gerekirse: Normal led tvler pikselleri 2 şekilde ya kenarlardan (edgeled) yada arkadan (directled) aydınlatırken,
    Oled panellerin kenar veya arka tarafında aydınlatma yoktur,
    Her bir pikselin aynı bir araba farı gibi kendi ışık kaynağı vardır,
    Ve bu mikro boyutlardaki pikselin kendi ışık kaynağı olunca ortaya çıkan ısıdan dolayı "belirli bir zamandan sonra" kendi hücre duvarlarının sıkça verdiği(sabit logolar/barlar) renge bürünmesi doğal olarak kaçınılmazdır.
    Bu konuda bir örnek vermem gerekirse, sıfır araba far camı ve ikinci el araba far camları arasınaki fark hepinizin malumudur, aynı mantık oled pikselleri içinde geçerlidir.

Uzun lafın kısası şu: Dediğim gibi kendi karları peşinde koşan Tescilli satıcılar ve reklamlar Oled panelleri dünyanın en iyi görüntü veren panelleri olarak lanse etseler ve öylede olsa, sonuç olarak ortada gerçek bit RİSK vardır ve bu risk yok sayılamaz!
    Bakıyorum, TR şartlarında Parayı zar zor kazanan arkadaşlar çıkıp Oled panel peşinde koşuyorlar ve alıyorlar
    Sonrada kendileri işteyken "acaba hanım reklamlarla birlikte 2-3 saat süren türk dizileri mi izliyor, çocuklar sürekli aynı çizgi film kanalı mı izliyor, Logo yanığı oldumu olacakmı ne zaman olacak" gibi bir psikoloji ile TV izliyor izlettiriyor,

Kimi arkadaşta oled alıp sırf logo yanığı olmasın diye "ben panel ışığını %40 düşürdüm öyle izliyorum" diyor
    Yaw madem %40 ayarla görüntü izleyecektin daha ne demeye gidip oled aldın giriş seviye bir panelde aynı işini görüdü zaten demezler mi adama :)
    Yine sırf logo yanığı oluşmasından korkan hele bir başka oled kullanıcı profili varki aynen şöyle diyor; "Arkadaşlar ben 16:9 formatını değiştirip zum yaptım logo kayboldu tvyi böyle izliyorum tavsiye ederim"
    Yani bu arkadaş kanal logosunu sileyim derken izlediği yayının %30 oranında kayıpla izlemeyi bile göze almış birde tavsiye ediyor :)
    Bu ne oled aşkıymış arkadaş..

Arkadaşlar
    Bakın renkler ve zevkler tartışılmazdır, beyaz renge biri çıkar yok o gri der siz o kişiyi istesenizde artık ikna edemezsiniz,
    Yani elbette bu dünya üzerinde üretilen her malın mutlaka bir alıcısı vardır,
    Yerine göre İPS - VA - OLED paneller tabiki alınır ancak başınızın sonradan ağrımamasını istiyırsanız bu panel teknolojilerinin bir ALIM KRİTERİ vardır
    Yani kriteriniz oyun film olsada airkumanda/ambilight gibi multimedia unsuru daha ağır basanlar, yada günlük kullanım mutfak ve işyeri için tv bakanlar tabiki İPS panelli modelleri alabilirler.
    Tam tersi multimedia değilde Oyun ve Film kriteri ile güzel görüntü arayışında olanlar VA panelli modeller almalılar.
    Bende para gani birini eskitir diğerini alırım diyen maddi durumu yerinde olanlar ise gidip tabiki en kral Oled panelleri alabilirler.
    Mesele bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 27 Haziran 2020; 14:11:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erciyes08 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan ki şartlarda iyi fiyat tavsiye ederim memnun kalırsın.
    HDMİ 2.1 var
    DOLBY ATMOS ses var
    Magic kumanda TÜRKÇE komut verme var
    Kapalı kutu varsa direk alın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samet8758 kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat olarak uygun arıyorsanız alın, bütçenizi zorlamayorsa UM 7450 Bu modeli inceleğin.

• LG markasının üstte de hocanın bahsettiği gibi sorunu olmayan OLED olmayan modeli var mı?

8200 modeli de mi oled?
  • Hocam kargoda henüz.Heyecanla bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatughanHocaoglu

Hocam kargoda henüz.Heyecanla bekliyorum
    Tamamdır hocam gelince yorumlarınızı beklıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

LG markasının üstte de hocanın bahsettiği gibi sorunu olmayan OLED olmayan modeli var mı?

8200 modeli de mi oled?
    Hocam saçmalamış o arkadaş son 2 yılda oled tv de sorun yaşayan 1 kişi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

LG markasının üstte de hocanın bahsettiği gibi sorunu olmayan OLED olmayan modeli var mı?

8200 modeli de mi oled?
    Hocam SM8200 NANOCELL PANEL OLED değil
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan q70in fiyatları çok arttı,sony ise bağlantı problemi oldugu söyleniyor buna rağmen 7900tlye lg 9010 almak saçma olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Thehexxit1

Hocam şuan q70in fiyatları çok arttı,sony ise bağlantı problemi oldugu söyleniyor buna rağmen 7900tlye lg 9010 almak saçma olur mu?
    Film ve oyun kriteri varsa cİPS Panelli sm9010 almak saçma değil duble saçmalık olur
    Parasını el alır dumanlı görüntü size kalır...

Bu arada şu sonydeki bağlantı olayı neymiş?

• LG 55CX6 Oled stoklarımızda tükendi 2 hafta içinde yeniden gelecek alan arkadaşlar güzel günlerde kullansın

• dallass kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı yt videolarında internet bağlantı problemi yaşadıklarını söyleyen kullanıcılar var o yüzden söylemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thehexxit1

Hocam bazı yt videolarında internet bağlantı problemi yaşadıklarını söyleyen kullanıcılar var o yüzden söylemiştim.
    Onların modemleri ya tarihi eserdir ya komşu internetidir yada yine modem ile tv arasında 3-5 duvar vardır...

• LG OLED 55GX6
    Stoklarımıza gelmiştir düşünen varsa piyasanın altında fiyat verebilirim.

ANKARA KENTPARK AVM LG PREMIUMSHOP MAĞAZASI

MAĞAZA MÜD.

BURAK KESKİN

0506 620 31 32

FİYAT VEYA KIYASLAMA BİLGİSİ ALABİLİRSİNİZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

LG OLED 55GX6
    Stoklarımıza gelmiştir düşünen varsa piyasanın altında fiyat verebilirim.

ANKARA KENTPARK AVM LG PREMIUMSHOP MAĞAZASI

MAĞAZA MÜD.

BURAK KESKİN

0506 620 31 32

FİYAT VEYA KIYASLAMA BİLGİSİ ALABİLİRSİNİZ.
    Hocam mrb bişey soracaktım
    Bende 49sm 8600 model LG TV var
    Benim bu TV yi almamdaki en büyük nedenlerden biri 100 hz(bazı yerlerde 120 hz diye geçiyor) olmasıydı
    Bunun için TV de herhangi bir ayar vs yapıyor muyuz?
    Bunu sormamdaki neden TV de bazı propramlarda arka planda TV görüntüsünün takılarak ilerlemesi, oysa bu TV de bunun olmaması lazım, 50 hz TV lerde böyle olur diye biliyorum yoksa yanlış mıyım?
    Tşkler şimdiden

• nevruz84 kullanıcısına yanıt
    resim menüsünden tru motion, real cinema ne varsa kapatıp , bir de öyle deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaklaşık 9 yaşındaki 3d lg televizyonum, karardı. Ne yaparsam yapayım, düzelmedi.
    Bu sebeple hızlı bir tv arayışı icerisindeyim. Uzun süredir araştırma yapmadigim için, oled qled nano cell gibi yerimler aklımı karıştırdı. Yerinde bakacak olmakla beraber, yine de aklımda sorular var. Q led ve nano cell oled in aşağısında teknolojiler anladığım kadarıyla. Bununla birlikte oledde de yanma problemi varmış. Karasal yayını da (büyün gün çocuk kanalları acik) çokça seyrettiğimiz için, yanma olur mu korkum var. Zira garanti kapsamı dışındaymış.
    Alacağım tv, bidemiz sebebiyle 49,50 inch olacak sanırım. 55 inch belki olabilir ama, çok emin değilim. Olmama ihtimali daha yüksek gibi. Butce konusuna gelirsek, beni cok tatmin ederse, 10 bin de verebilirim. Orta halliyse 7 civarı uygun olur diye dusunuyorum.
    Ne önerirsiniz?

Not: samsung un ve lg nin arayuzlerini internet tarayıcılarını gördüm. Lg ye karşı kontrast dışında bir artisi yoksa, lg düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• LG nanocell almayı düşünüyorum. Ama evdeki internete girebilir mi? Ps4 ile eduroam misafir kullanıcı kısmından girebiliyorum beni sayfaya yönlendiriyor. Apple ile tv safarisi olmadığı için hiç giremiyorum nete. Xbox aldım o da sayfaya giriyor açmıyor. Yani otellerde falan olan şifre sorulan sayfayı açmayınca nete giremiyorum. Şimdi yeni tv alırsam elimde patlamasın. Evet yetkili arkadaşlar ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz84

Hocam mrb bişey soracaktım
    Bende 49sm 8600 model LG TV var
    Benim bu TV yi almamdaki en büyük nedenlerden biri 100 hz(bazı yerlerde 120 hz diye geçiyor) olmasıydı
    Bunun için TV de herhangi bir ayar vs yapıyor muyuz?
    Bunu sormamdaki neden TV de bazı propramlarda arka planda TV görüntüsünün takılarak ilerlemesi, oysa bu TV de bunun olmaması lazım, 50 hz TV lerde böyle olur diye biliyorum yoksa yanlış mıyım?
    Tşkler şimdiden

Alıntıları Göster
    Hocam cihazınızda herhangi bir güncelleme varmı? baktınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kryzkyzgn

Merhaba, yaklaşık 9 yaşındaki 3d lg televizyonum, karardı. Ne yaparsam yapayım, düzelmedi.
    Bu sebeple hızlı bir tv arayışı icerisindeyim. Uzun süredir araştırma yapmadigim için, oled qled nano cell gibi yerimler aklımı karıştırdı. Yerinde bakacak olmakla beraber, yine de aklımda sorular var. Q led ve nano cell oled in aşağısında teknolojiler anladığım kadarıyla. Bununla birlikte oledde de yanma problemi varmış. Karasal yayını da (büyün gün çocuk kanalları acik) çokça seyrettiğimiz için, yanma olur mu korkum var. Zira garanti kapsamı dışındaymış.
    Alacağım tv, bidemiz sebebiyle 49,50 inch olacak sanırım. 55 inch belki olabilir ama, çok emin değilim. Olmama ihtimali daha yüksek gibi. Butce konusuna gelirsek, beni cok tatmin ederse, 10 bin de verebilirim. Orta halliyse 7 civarı uygun olur diye dusunuyorum.
    Ne önerirsiniz?

Not: samsung un ve lg nin arayuzlerini internet tarayıcılarını gördüm. Lg ye karşı kontrast dışında bir artisi yoksa, lg düşünüyorum.
    Hocam
    LG 55SM8600
    Bu modeli inceleğin tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.