Merhabalar . öncelikle umarım doğru yere açmışımdır . ( Elektroniğe açtım ama sorunun ses sistemleri hakkında bilgisi olan biri tarafından daha doğru cevaplandırabilir diye buraya da açtım )
elimde teledünya'nın hd stb si lg'nin 6100 modelli tv si ve HT303SU model ses sistemi var.
teledünya'nın tek scart girişi olduğu için daha önceleri ses sistemine aux kablo ile bağlıyordum. ses sisteminin de tek scart girişinden tv ye ulaşıp dvd izleyebiliyordum. ama bir süredir bu sistemde teledünya'yı kullanırken yüksek miktarda bummmmmm sesi ile karşılaştım. neredeyse 4 aydır kullandığım bu sistem hiç sorun çıkarmamıştı o yüzden sorunun kutulardan olabileceğini düşündüm. öncelikle hd stb yi değiştirdim .sorun değişmedi . sonra lg nin teknik servisini aradım .bana sorunun aux kablodan kaynaklanabileceğini söylediler. bende ses sistemini teledünya'ya scart ile bağladım . ses sorunu çözüldü .
ama bu seferde ses sisteminden dvd izlemek için aux kabloyu tv ye bağladım(sadece deneme amaçlı komponent kablom olmadığı için bu şekilde gerçekleştirmek zorunda kaldım ). hiç bir sorun yoktu. çünkü sesi 5+1 den alıyordum yani kablodan geçmiyordu direk ses sisteminin içinden işlenerek veriliyordu.bende deneme amaçlı televizyonun sesini açtım . bumm sesi yine karşımdaydı.
tamam yaptığım şey saçma bi deneme ama bir voltaj sorunundan korktuğum için bu denemeyi yaptım.
sorunun nereden kaynakladığı konusunda bana yardım edebilir misiniz ?