Şimdi Ara

LG TV wifi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG Smart TV WiFi sorunu ile 1 hafta uğraştıktan sonra aşağıda belirttiğim sorunlar için kesin çözümü buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.
    1 Daha önce sorunsuz bir şekilde WiFi ile internete bağlanabiliyorken birden WiFi kendiliğinden kapanır oldu ve menüden ne kadar uğraşsanız da açılamıyor. TV’yi kapatıp, açtığında şans eseri belki açabiliyorsun ama bu defa da ağları görmüyor.
    2 Birinci sorundan kaynaklı alternatif çözüm internet bağlantısını direk kablo ile yapmak oldu. Bu da ilk başlarda iyi bir şekilde çalışırken son zamanlarda sürekli kopma ve tekrar bağlanma gibi bir sorun ile karşılaştım.
    3 Bununla birlikte bir de sihirli kumanda da sürekli takılmakta ve nerdeyse hiç çalışmamakta.

Bu 3 sorunun tek bir nedeni var ve çözümü inanılacak gibi değil ve bence kolay sayılır. Bu iyi haber, sorunu gidermek ne kadar kolay olsa da TV’nin arka kapağını açma mecburiyetindeyiz.
    Tek ihtiyacımız olan şey bir tornavida ve kapağı açtıktan sonra yapılacak işlem de çok basit.
    Çözüm için başka yol denemenizi tavsiye etmem, 1 haftadır tüm forumlardan yorumları, şikayetleri ve önerileri dikkate alarak her türlü açma, kapatma, konum değiştirme, vs işlemlerin hepsini uyguladım, hiç biri çözmedi. Sorun yazılımsal veya sistemsel bir sorun değil. Sonuçta yurtdışındaki forumlardan bulduğum çözümü uyguladım ve basit bir şekilde yukarıdaki sorunlar ortadan kalktı.

Peki ne yapmalısınız: TV’nizin elektrik bağlantısından ve diğer tüm bağlantılarını çıkardıktan sonra TV’nin arka kapağını açıyorsunuz. Hiçbir elektronik devreye dokunmamaya dikkat edin.
    Yapılacak işlem 2 yerde bulunan ve aşırı derecede katlanmış olan kabloları üzerindeki mavi bantları da sökerek düzleştirmek. Bütün sorun bu.
    Bugün yaklaşık 45 dak’da bu işlemi yaptım ve hem WiFi hem de sihirli kumanda sorunsuz çalışmaya başladı. Yardımcı olması için öncesi ve sonrası şeklinde resimleri paylaşıyorum.
    Umarım işinize yarar ve sinir edici bu sorunlarınızı giderirsiniz.
    LG TV wifi sorunuLG TV wifi sorunuLG TV wifi sorunuLG TV wifi sorunuLG TV wifi sorunu

• Hocam merhaba, hangi modeldi?
  • Hocam nasıl bir hayır işlediniz bir bilseniz. Birebir aynı gelişti bende sorunlar. Artık kumanda kullanılmıyordu. Kablolu ağ sürekli kopuyordu. Görüntü atlama yapıyordu. Neredeyse tvyi çöpe atacak seviyeye gelmiştim. Ta ki bu entry okuyana kadar. Bu sabah dediğiniz gibi tvyi açtım. Benim tvde dediğiniz mavi bantlardan yoktu ancak kablolar neredeyse birbirine yapışıktı o kabloları birbirinden ayırıp uzaklaştırdım birazcık. Televizyonu geri monte ettiğimde tüm sorunlarım düzelmişti. İnanmak istemedim. Kumandayı defalarca eşleştirdim hiçbir sorun olmadı.Açılmayan wifi tak diye bağlandı. Görüntü atlama problemlerim ortadan kalktı. Allah razı olsun sizden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.