Şimdi Ara

LG UH850v Kullanıcı Klübü (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
44
Favori
83.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorunun tv ile alakalı olduğunu düşünmüyorum 3 sebep olablr sinyal kalitesi, bağlantı kablosu (hdmı, vs.) ve görüntü ayarları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba.. Bu TV'den almayı düşünüyorum 65inch modelini.
    Kıbrısta fiyatı 8790TL
    650V modeli ise 6750 TL

Samsung 65 JU 7000 modeli 7300TL

Samsung 55KS800 modeli 7900TL

televizyonlar konusunda pek bir bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim
  • Yurtdışı kanalı varsa uh850 yerine uh950 tercih edebilirsin

• LG UH770V mi 850v mi, Sony xd8505 mi? Ps4 pro icin alacağım hdr1000 standardı yok sanirim lg uh770vde. Ayrıca Lgde hdr yazılımsal diye yazılmış sonyde nasil bilmiyorum açıkçası.input lag olarak Lg degerleri daha iyi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 7 Aralık 2016; 11:40:50 >
  • Sony de de HDR yazılımsal ama daha başarılı bir cihaz sanırım.
  • Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki görüntü gibi bir durum söz konusu, sizce ne yapmalıyım, herkesde benzer durum geçerli mi? Tabii telefonda daha çok belli oluyor, normalde bu kadar değil ama ortam da full karanlık olmamasına rağmen ciddi belli oluyor.

LG UH850v Kullanıcı Klübü

Ayrıca aşağıdaki videodaki gibi alt siyah bölümde film izlerken sürekli ışıklar yanıp sönüyor, dalgalı bir şekilde.

İade edip Sony 55XD8505 mi alsam diyorum? Yorumlarınız değerli, teşekkürler.

• lordareon kullanıcısına yanıt
    İade edin hiç düşünmeden. Berbat derecede ışık sızması var.

• Bugün izlerken tvde kötü bir ayrıntıya daha denk geldim. Reklamlardaki alttan kayan yazılar var ya, ona dikkatli baktınız mı? Benimkinde anlık atlamalarla devam ediyor.değişik kaynaklardan ve kanallardan denedim, sonuç değişmedi.bir inceleyip acil
    cevaplarsanız sevinirim.

• Değişim sonrası yeni televizyon dün kuruldu. birebir değişim yaptırdım yeni gelen ürünün de ilk üründen farkı yok belki bölgesel daha az ama bu defa ekranın bütün köşelerine yayılmış durumda. en yoğun sol alt köşede ve sağa köşeye yakın kısımda belli oluyor. resimlerden de anlaşılacağı gibi.

2. ürünün de aynı şekilde olması kafamı ciddi şekilde karıştırdı. iade edip samsung almayı düşünüyorum.

LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü

• sergibarjuan S kullanıcısına yanıt
    Led yerel karartmayi yuksek ayara alin buyuk oranda duzelme olucaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: baront49

Merhaba arkadaşlar, ben de 2 cuma günü 55uh850v modelinden satın aldım.c.tesi servis gelip kurdu.akşamına eve geldiğimde daha tvyi açtığım gibi siyah ekran ike local dimming testi ve ışık sızma testi yaptım.sonuçlar berbat.özellikle local dimming tamamen hayal kırıklığı.şöyle ki: ekrandaki kumanda imlecini siyah ekran üzerinde hareket ettirdiğimde ekranın en üstünden en altına kadar genişçe bir aydınlık imleci takip ediyor.sadece bir imleç içi ekranı en üstten en alta dolduran aydınlık, ekranda resim varken neler yapmaz siz düşünün.sinemaskop filmlerde simsiyah olması gereken üst ve alt çerçeve sırf bu nedenle gri renkte.yani local dimming etkisi sıfır.kapalı konumdaki etkisiyle aynı.e o zman bu kadar para verip local dimmingi olmayan bir tvyi kabul etmemizin bir anlamı yok.yarın servise durumu ileteceğim, ama biliyorum ki yine bana en anlayışsız servis elemanı denk gelecek.örnekler ekte. Saygılar...
     LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü

Maalesef önceden tahmin ettiğim gibi servis elemanı telefonda bunların normal olduğuna yönelik bir cevap verdi ve gelmediler haliyle. ben de ciddi ciddi dava bilirkişi falan uğraşmayacağım için bu tv ile mutlu olmaya çalışacağım...cehalet mutluluktur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baront49 -- 11 Aralık 2016; 12:37:51 >

• Beyaz noktanın dolaşımı sırasında noktanın olduğu yerin beyazlaması gayet normal . Sony ve LG olmak üzere 3 TV iade ettim. Hepsi ayni. Ölü piksel yoksa TV den zevk almaya bakınız . Aydınlatma sistemi bu panellerde böyle çalışıyor.

• internet üzerinden dizi izlerken bazı sitelerde 7-8 saniye sonra kendi kendine pause yapıyor ilk geldiğinde böyle birşey yoktu ne yapılabılır
  • Kazumatr kullanıcısına yanıt
    ilk işim yerel karartmayı yüksek yapmak oldu.
    Bu yerel karartma yüksek yapılmış hali.

aydınlatma sistemi bu panellerde bu şekilde çalışmıyor. iyisi var kötüsü var. LG'deki arkadaş bazı tvlerde ekran arkadaki panele baskı yaptığı için ışık patlıyor bilgisini vermişti.

Aynı andan aldığım arkadaşımda siyahlar sadece daha açık tonlarda. Benim 2 tane iade ettiğim televizyonlarım gibi bölgesel ışık patlaması yok.
    altı ve üstü siyahla daraltılmış bir film izlemek ne kadar bela bir hal alıyor resimde anlaşılmıyor mu?

Özetle ekranın alt ve üst bölümlerinden ışığın o bölgenin rengini açık siyah yapması aslında sorun ama çok büyük sorun değil.
    Benim 2 tvde de ekran kenarlarında ışık patlıyor, siyah renklerde izlerken gözün ister istemez takılıyor.
    Samsung da alsanız aynı maalesef. Oled olmadığı müddetçe bu sorunlar her markada var.

Yerel karartma acikken boyleyse problemli ozaman.
    Ben size aksini savunmuyorum brnde 55 inc kullaniyorum led yerel karartma acikta kullaniyorum performans gayet iyi nazar degmesin gecmiste resim paylastim profilinden bakabilirsin.

• Selamlar Arkadaşlar,
    Öncelikle Donanım Haberi incelemeden hiç bir şey almadığımı ve de almayacağımı belirteyim.Benim 10 yıllık emektar Samsung Le40b651'de renkler bozulunca çağırdığım TV tamircisi arkadaşım (yakın arkadaşım) artık yeni bir TV almanın zamanı gelmiş abi deyince,öncelikle ona sordum ne alınır,ne tavsiye edersin diye.Çok masraf yapmayacaksan,bütçe kısıtlıysa yerli Beko ya da Arçelik'lerden al,3-5 sene idare edersin,sonrasında LED TV'ler çok gelişecek,müsait olursa onlardan alırsın dedi.İyi bir TV için sıralaması Samsung>LG idi.Ben öncelikle Samsung ile ilgili konulara baktım forumda.Cebime göre uygun olduğunu düşündüğüm SAMSUNG UE 49KU7500 TV'yi satın almak için Kuşadası Vatan Computere gittim.Tezgahtar delikanlı çok ilgilendi.Önce neden bu TV,neden başka bir TV değil diye sordu.Ben forumda incelediğimi ve bunun oldukça iyi bir orta seviye TV olduğuna karar verdiğimi söyleyince,abi dedi,eğer acelen yoksa,sen bir de LG'leri incele gel,öyle konuşalım dedi.Biz karı koca ikimiz de tezgahtarız işimiz gereği.Kendi kendime bu çocuk bize tezgah yapıyor,elindeki getirisi en yüksek malı ya da modası geçmekte olan,ya da satmakta en zorlandığı ürünleri tavsiye ediyor diye düşündüm ama gene de hak vererek LG'yi de incelemek üzere eve döndüm.
    13 sayfa UH850V konusunun hepsini okudum.Forumdaki diğer TV konularına göz attım ve sonuç olarak 49UH850V'de karar kıldım.Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla tüm markaların içerisinden Samsung ve LG sıyrılıyor.Benim önceki TV'im SAMSUNG UE 49KU7500 10 sene önce zamanının en iyilerinden biriydi.Verdiğim her kuruşa helal olsun.Cep telefonum da Samsung C7.Uyum sağlar diye Samsung'u önde tutuyordum ama bu sefer gönlüm 850v'ye gitti ve aldım.
    Ayın 7'sinde kurdular,bu konuda geçen bütün testleri indirdim ve uyguladım.Servise gelen delikanlı da benim yeğenimin kankisi çıktı.Ben onu tanımıyorum ama o beni hemen tanıdı,amca sen Faruk'un amcası değilmisin deyince muhabbet başladı.Nasıl oğlum,doğru tercih yapmışmıyız diye sordum.Amca on numara TV almışsınız dedi.(Benim taşınabilir diski istedi,içine 1TB 3D film yükleyip geriverdi).
    Altı gündür TV'yi izliyoruz(daha çok eşim izliyor).3D Performası filmden filme değişiyor.Dün ayılarla ilgili bir belgesel izledik,karı koca kendimizden geçtik,inanılmaz güzel derinlik,ve bir kaç pop up sahneye de rastladık çok ama çok memnuniyet verici.Ama başka bir filmde gözlerimiz şaşı oldu,başımıza ağrı girdi,Yarıda bıraktık izlemedik.
    Ses olayı olarak Harman/Kardon çok etkileyici,kuvvetli bas'lar,anlaşılır tiz'ler,odayı doldurması eski bir DJ. olarak ve eski TV'imden sonra beni çok memnun etti.
    SD yayınlar:şikayetim yok
    ışık sızması:şu ana kadar o kadar aradım ama göremedim
    Ghosting:Çeşitli formatlarda film ve diziler izledik,öyle bir şeye rastlamadık.
    Banding:Testte çimlerin üzerinden hızlıca geçerken biraz karıncalanma gördük,ama maç hastası değilim,ayrıca bunun diğer TV'lerde de olduğunu biliyorum,beni çok rahatsız etmedi.
    Ben yazmaktan yoruldum,benden bu kadar.Ha,bu arada,bazı firmaların sırf forumlarda rakip firmanın ürünlerini kötülesin,kendi ürünlerine olumlu yorumlar yazsın diye elemanlar çalıştırdığını ve bu elemanların değişik forumlarda onlarca değişik hesapları olduğu yönünde bir duyum aldım.Olur mu,olur. İyisi mi herkes kendi içine sinen ürünü alsın ve kullansın.Forumlarda bazen çok deneyimsiz kullanıcıların,kendi bilgisizliklerinden kaynaklanan sorunları,sanki ürünün sorunu gibi yansıtmalarına ya da çok uzman kişilerin,çok önemli olmayan detayları çok önemliymiş gibi anlatmasına şahit olabiliyoruz.Ben kendim Kuşadası'nda balık alıp satan ama teknolojiyi bir hobi olarak benimsemiş,54 yaşında sade bir vatandaşım.
    Sonuç:Ortalamanın biraz üzerinde BT sektöründen anlayan sade bir vatandaş olarak,bu TV benim beklentilerimin üzerinde çıktı.Saygılar.

• Bende de bu Tv'nin 49 inch olanından var. Işık sızması bende de mevcut. Benim canımı asıl sıkan bu TV'nin PS4 Pro'yu desteklemediğini söylüyorlar yurt dışı sitelerinde. Gerçi bütün LG tv ler için söyleniyor. Ps 4 pro'su olup kulanan arkadaş varsa, yardımcı olursa sevinirim.
  • Bende ps4 pro nun hdr özelliği ile keyif yaparım diye aldım ancak hdr bu tv ler de yazılımsal olduğu için ps4 pro hdr i tanımıyor sonuç olarak hdr pasif modda oyun oynuyorsunuz. Hdr önemli zira konsolun olayı bu zaten. Ps4 pro için donanımsal hdr özellikli tv lere bakın. Özellikle hdr premium sertifikalı tv lere. Televizyonum 55uh850v

• quote:

Orijinalden alıntı: silentbeach.84

Bende ps4 pro nun hdr özelliği ile keyif yaparım diye aldım ancak hdr bu tv ler de yazılımsal olduğu için ps4 pro hdr i tanımıyor sonuç olarak hdr pasif modda oyun oynuyorsunuz. Hdr önemli zira konsolun olayı bu zaten. Ps4 pro için donanımsal hdr özellikli tv lere bakın. Özellikle hdr premium sertifikalı tv lere. Televizyonum 55uh850v

Hocam cevap için teşekkür ederim. Ne yazık ki ben bu televizyonu çoktam aldım.Şimdi ise ps 4 pro almayı düşünüyordum. Bilmiyorum denediniz mi ama LG ps4 pro için patch çıkarmış diyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.