Şimdi Ara

LG YENI 2010 LD SERISI LCD TV'LER - 42LD420/450/550/650 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
34.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir önceki yazımda söylediklerimi düzeltmem lazım. Konuyla ilgili olarak lg türkiye müşteri hizmetleri ile görüştüm. Kesinlikle garantisinin bozulacağını söylüyorlar. Bana kendilerinin açtığını ve garantisinin bozulmadığını söyleyenin de lg servis değil bayi yani tv'yi bana satan firma olduğunu öğrendim. Sonuç olarak dikkatli olmakta fayda var. Usb'den film izlemek cazip gelse de garantisine de kıyamıyorum açıkçası.

Peki bir aya kadar lg internet sitesinden güncellemelerde bu özellik zaten açılacak dediniz. Var mı gerçekten böyle bir şey? Var ise bu güncellemeleri kendimiz rahatlıkla yapabiliyor muyuz?
  • lg 42ld420 aldım. 1600/10 taksit. yazılım versiyonu 3.01.07 usb den sadece jpeg ve mp3 görüyor. aldığım mağazada ise usb den video oynatıyordu (????) uygun bir zamanda gidip konuşacağım. kesin kendileri halletmişlerdir. :))
    lg servisi yazılımla oynarsanız garanti dışı kalır dedi.
    usb destekli dvd player almak daha akıllıca bence.
    yakında detaylı fotoğrafları atmaya çalışacağım.
  • bizde abime 1500 liraya vatandan 42ld420 aldık.almayı düşünenlere tavsiye ederim.altın uçlu scart ile sd yayında güzel sonuç veriyor.1080 film deneyemedim.malum açık degil.ama performansından şüphem yok.wd live media player alınca denicem onuda.
  • arkadaşlar 2 tane sorum olacak. LG 42ld550 modeli var bende.

1 - Pc'yi hdmi'den hdmi'ye bağlıyorum. Görüntü gayet güzel ancak ekranın tamamını kaplamıyor. Yani tam ortada duruyor. Örneğin tv'nin 106 ekran olduğunu düşünürsek sanki ortada 82 ekran gibi duruyor pc ekranı. 4 kenarda boş anlayacağınız. Bağladığım bilgisayar 1280x800 pikselde ancak diğer oranları da denediğimde değişen bir şey yok. Yani pc ekranının boyutu şekli değişiyor ancak yine de tv ekranının tamamını kaplamıyor. Tv'de ise 4:3 formatı seçili. 16:9'a getirdiğimde zaten görüntü daha bir dikdörtgen oluyor ki o da görüntünün orjinalini bozuyor. Bunun dışında örneğin tv'deki yakınlaştırma seçeneceği filan pc bağladığımda hiçbir şekilde aktif değil. Herkes de bu şekilde midir?

2 - Evde bir hdmi to component kablom var. Televizyonun arkasındaki component girişlerine taktım. HDMI ucunu da bilgisayara taktım. Ancak sinyal yok diyor. Yani açıkçası component kablo konusunda tam bir cahilim. Bir pc'yi televizyona hdmi'den componente olacak şekilde bağlamak mümkün değil midir? Component kablo ne işe yarar?

Bu sorular için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• ekran mod seçeneklerine sadece tara diye bir opsiyon olması gerek , magazada incelerken görmüştüm internette araştırırken ise 1:1 pixel mapping yaptığını biliyorum onu denediniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krycc

arkadaşlar 2 tane sorum olacak. LG 42ld550 modeli var bende.

1 - Pc'yi hdmi'den hdmi'ye bağlıyorum. Görüntü gayet güzel ancak ekranın tamamını kaplamıyor. Yani tam ortada duruyor. Örneğin tv'nin 106 ekran olduğunu düşünürsek sanki ortada 82 ekran gibi duruyor pc ekranı. 4 kenarda boş anlayacağınız. Bağladığım bilgisayar 1280x800 pikselde ancak diğer oranları da denediğimde değişen bir şey yok. Yani pc ekranının boyutu şekli değişiyor ancak yine de tv ekranının tamamını kaplamıyor. Tv'de ise 4:3 formatı seçili. 16:9'a getirdiğimde zaten görüntü daha bir dikdörtgen oluyor ki o da görüntünün orjinalini bozuyor. Bunun dışında örneğin tv'deki yakınlaştırma seçeneceği filan pc bağladığımda hiçbir şekilde aktif değil. Herkes de bu şekilde midir?

2 - Evde bir hdmi to component kablom var. Televizyonun arkasındaki component girişlerine taktım. HDMI ucunu da bilgisayara taktım. Ancak sinyal yok diyor. Yani açıkçası component kablo konusunda tam bir cahilim. Bir pc'yi televizyona hdmi'den componente olacak şekilde bağlamak mümkün değil midir? Component kablo ne işe yarar?

Bu sorular için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekran kartının markası nedir,ekran kartı ayarları menüsünde ekranı uzaltıp kısaltma ayarları var 1080p çözünürlüğe ayarlayıp ordan elle tam oturtacaksın ekrana,eğer ati kullanıyorsan sana menüsünü tarif ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 17 Ağustos 2010; 14:38:44 >

• LG 47LD 650 hakkında neler söyleyebilirsiniz galiba hızlıal.comdan alcam bunu kara aşamasındayım artık samsung c650 alcaktım ama samsung tr garantili 3 binliradan aşagı bulamadım. samsung alma sebebimde forumdaki paylaşım çok fazla lg de hic paylaşım yok artık alırsam haftaya ben paylaşım yaparım lg ile ilgili.

http://www.hizlial.com/elektronik/televizyonlar/lg-47ld650-47-full-hd-lcd-televizyon_05.011.1165.0100.htm

bir sorum daha olacak hdmi kaplo ile laptoba baglayacam ben tv yi laptoba baglamak icin hangi tuşlara basıyorduk laptopta? laptobun ekran kararıp sadece lcd tv nin mi ekranı acık kalıyor ?yoksa 2 ekranda acıkmı kalıyor

pararlel ilhalattan almama konususunda hassasım televizyonu umarım lg türkiye servisleri iyidir lg türkiye servisleri konusunda olumsuz birşeyler duyan oldumu samsung tr servisleri hakkında çok olumsuz yorum var forumda

albani üstad her tv hakkında yorum yazmış lg hakkında hic yorumunu görmedim birde buraya el atsan usta:D

• LG türkiye yi arıyorum biz hızlıal.com a mal satmadık onların malı bizim garantimiz altında degil diyor. hızlıal.com u arıyorum bizim ürünümüz lg türkiye garantili diyor iyice sinirlendim. allahtan 7 gün koşulsuz iade hakkı var mesafeli satımlarda eger lg türkiye kabulş etmezse garantiyi iade ederim..
  • ib de 650 651 652 gibi modelleri var . 650 den bir farklarını göremedim . farkı nedir acaba?
  • 15 gün önce 42LD 420 aldım 1500 tl ye. hama kumanda ile tools option3 menüsünde divx seçeneğini1 yaptım. filim oynatma geldi. 320 gb 2.5 taşınabilir hdd taktım. 1-2 dakika sonra ekrana hdd nin içi geldi . klasörler içinde dolaştım. avi, mkv filimleri denedim sorunsuz hepsini oynattı. tek sıkıntı alt yazılı filimlerde türkçe bazı karekterler. onuda bir yerde kodu değiştirerek çözüldüğünü okumuştum. ayrıca option adı altındaki diğer menüleride gezdim. wi-fi , bluetooth seçeneklerini 1 yaptım . option5 altındaki netcast ve youtube seçeneklerinde 1 yaptım ama ana menüye gelmedi. galiba wireless aparatı olmadığı için. usb den kablosuz aparat taktım görmedi.kurcalamaya devam.sizlerde yazarsanız sevinirim. ama aklınızda olsun 450 alacağınıza 420 alın. 420 de 2 yollu 4 hap. var. ötekinde 1 yollu 2 hap. diğer herşey aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hochimin_55

LG 47LD 650 hakkında neler söyleyebilirsiniz galiba hızlıal.comdan alcam bunu kara aşamasındayım artık samsung c650 alcaktım ama samsung tr garantili 3 binliradan aşagı bulamadım. samsung alma sebebimde forumdaki paylaşım çok fazla lg de hic paylaşım yok artık alırsam haftaya ben paylaşım yaparım lg ile ilgili.

http://www.hizlial.com/elektronik/televizyonlar/lg-47ld650-47-full-hd-lcd-televizyon_05.011.1165.0100.htm

bir sorum daha olacak hdmi kaplo ile laptoba baglayacam ben tv yi laptoba baglamak icin hangi tuşlara basıyorduk laptopta? laptobun ekran kararıp sadece lcd tv nin mi ekranı acık kalıyor ?yoksa 2 ekranda acıkmı kalıyor

pararlel ilhalattan almama konususunda hassasım televizyonu umarım lg türkiye servisleri iyidir lg türkiye servisleri konusunda olumsuz birşeyler duyan oldumu samsung tr servisleri hakkında çok olumsuz yorum var forumda

albani üstad her tv hakkında yorum yazmış lg hakkında hic yorumunu görmedim birde buraya el atsan usta:D

Herhangi bir tuşa basmana gerek yok,ekran kartı ayarlarından yapıyorsun hepsini,ister dizüstünün görüntüsünü kaparsın ister ikisine de aynı anda görüntü verirsin keyfine kalmış birşey.

• Arkadaslar bende 52LD550 modelini aldım 2750 / 12 taksit.Yarın gelicek tv.Bıraz buralarda dolandım ama bu boyutta alan yok geldikten sonra fotograf cekip koyarım buraya bilgi amaclı.Bu sinyal uyumu 720p'ye kadar destekliyor sizce yanlıs mı yaptım 1080p destekleyen mi almalıydım ?Bu arada 24p Real cinema sunumu var anlamıs degilim bilen varsa yardımcı olsun ?

lg 52LD550 lCd TV
    PANEL
    Ekran Boyutu 52 inch (132 cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Kontrast 70.000 Kontrast
    Renk PAL / SECAM / NTSC
    ?zleme Aç?s? 178
    Panel XD Engine
    Tepki Süresi 4ms
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920x1080
    Video Sinyal Uyumlulu?u 480i, 480p, 576i, 576p, 720p
    High Definition Full HD
    G?R?? TERM?NALLER?
    Scart Var
    Component Var
    Tuner Var
    AV Giri?i Var
    HDMI Var 3 adet
    S-Video Yok
    Bilgisayar Var
    RS-232C Var
    Kulakl?k Var
    Usb Var(mp3,jpeg)
    ÇIKI? TERM?NALLER?
    Ses Var
    Digital Audio Ç?k?? (Optik) Var
    EXTRA ÖZELL?Kler
    Smart Energy Saving Var
    TruMotion 100Hz Var
    24p Real Cinema Var
    Kanal Ekle / Sil Var
    Opsiyonel Wifi Var
    Favori Kanal Ayarlamas? Var
    Port CI+ Var
    Ebeveyn Kontrolü Var
    SimpLink(HDMI-CEC) Var
    Tu? Kilidi Var
    Enerji Tasarrufu Var
    Teletext Var
    XD Engine Image Processor Var
    Picture Wizard II Var
    SEs ÇIKI?I
    Hoparlör 2x10 W
    SRS TruSurround XT Var
    Dolby Digital Decoder
    Var
    Clear Voice II Var
    ENERJ?
    Stand by 0,3W
    Çal???rken 300 Watt
    A?IRLIK
    A??rl?k 23.60 Kg
    BOYUTLAR
    Boyutlar 745 x 1266 x 96.4 mm
    Stand (mm) dahil 851 x 1266 x 330 mm
    AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var
    GARANT?
    Garanti 2 Yil

• merhaba bende 15 gün önce 42ld550 aldım. 1800 tl taksitle. tv gayet güzel görüntü ve özellikle ses kalitesi beni baya memnun etti. akıllı enerji tasarruf modu olması da bence gayet güzel. bu modu açtığınız zaman tv ortam ışığına göre otomatik ayarlıyo ışık seviyesini. divx özelliğini açmadım henüz ama en kısa zamanda açmayı düşünüyorum.

usb den fotoğraflara baktım fakat bi türlü tam ekran yapamadım. fotoğrafın orjinal boyutunu gösteriyo sanki. bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim...
  • 42 ld450 modelinden aldım bende usbden filim izlemek istiyorum kumanda mı almam gerekiyor. Dts ses çözüyormu bu aldığım model. Eğer çözmüyorsa desteklediği en kaliteli video formatını link olarak bana gönderebilirmisiniz. Film olabilir fragman olabilir. Birde bu ürün çok satıldı diye biliyorum ama forumda fazla kullanıcısı yok gibi
  • Arkadaşlar 32LD650 modelini almak istiyorum ama bu ürünü kullanan arkadaşlar var mı acaba ? yorumları ne yönde... Birde 32ld650'nin özelliklerinde usb (divx ) falan yazıyor yani bu üründe direk mkv-divx desteği mi var yoksa yine hama kumanda yardımıyla mı bu özelliğe geçiş yapılabiliyor... Kullanım amaçlarımda xbox 360 - ps3 konsollarında oyun oynamak, sd yayın izlemek uydu üzerinden (ilerki zamanlarda 6ay-1yıl sonra dsmart hd'ye geçmeyi düşünüyorum ama geçinceye kadar normal uyduyla tv izlemenin benim için hayal kırıklığı olmaması gerekli ) ve avi-mkv uzantılı filmler izlemek sizce istediklerime hizmet eder mi ?
  • arkadaşlar 1250TL ye bu tv yi almak üzereyim ama bir de SAMSUNG 40C530 modeli var, arada bir kıyaslama yaparsak hangisini tercin edersiniz ve neden? ben çok kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

arkadaşlar 1250TL ye bu tv yi almak üzereyim ama bir de SAMSUNG 40C530 modeli var, arada bir kıyaslama yaparsak hangisini tercin edersiniz ve neden? ben çok kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

selam bu fiyata distributor garantili mi acaba cihaz? oyleyse bizim de ayni yerden temin etme imkanimizvolabilir mi acaba? bence fiyat cok uygun ve televizyon da iyi duruyor, sonucta guncel bir model
  • quote:

Orijinalden alıntı: satox

quote:

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

arkadaşlar 1250TL ye bu tv yi almak üzereyim ama bir de SAMSUNG 40C530 modeli var, arada bir kıyaslama yaparsak hangisini tercin edersiniz ve neden? ben çok kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

selam bu fiyata distributor garantili mi acaba cihaz? oyleyse bizim de ayni yerden temin etme imkanimizvolabilir mi acaba? bence fiyat cok uygun ve televizyon da iyi duruyor, sonucta guncel bir model

lg mi iyi yoksa samsung mu sizce?
    ben arkadaşımın çalıştığı yerden alıyorum, sizin için de sorarım tabii ki, disb garantili ürün..
  • kimse yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.