merhaba, uğratığım bir tank projem var. 4 adet dc 5v oyuncak motoru 2 motor sürücü l298 ve raspberry pi 5 var. Bu proje için lion pil kullanmak istiyorum (uygun değerde lipo bulamadım önerilere açığım) tahminim 6A akım çeker o yüzden 3.7V 2000mah 3 adet lion bataryayı birbirine paralel bağlamayı düşündüm ardından voltajı 5V yükseltip kullanırım dedim çünkü raspi 5V çalışıyormuş.BMS olayını araştırdım ama sadece paralel bağlı pillere yapılan bms göremedim. GPT yapılmasına grerek var diyor ama ben kaynak bulamadım bu konuda. Zaten bmslerde 1s 3A gibi geçiyor acaba paralel bağlı pillere bms uygulamaya gerek yok mu? bu konularda bilgisi olan varsa çok sevinirim. |
li-on batarya

-
-
Profesyonel arkadaşlar bilgilendirirse güzel olur.
1s lityum koruma modülü, ceptelefonu bataryalarındaki küçük şerit kart (farklı tipleri de var).
Tek pilde kullanılmasını anlarım ama paralel kullanımda bir çok etken olmaz mı?
Paraleldeki pillerden birisi bozulursa, diğerlerini etkilemesin deniliyor ama örneğin bir tanesi biraz bozuldu ve hala çalışıyor görünüyor, bu durumda diğerlerini yine etkiler, neyse.
-
yani benim 3 adet pili paralel bağlasam bile 1s bms kullanmam mı gerekiyor, bmslerin açıklamalarında tek hücre için uygundur diyor anlamadım
-
-
dediğiniz gibi yaptım 3 adet 2500 mah 18650 lion batarya , tp4056, ve voltaj artırıcı sipariş ettim. Usb konnektör de sipariş ettim onu da bataryaya bağlayıp raspberry pi 5 çalıştırırım diye düşündüm. bir çıkış daha alırım onlarda l298 motor sürücüleri beslerim dedim inşallah planım tutar
. Bilen arkadaşların yorumuna hala talibim
-
Satın aldıysanız deneyin. Eğer devrenizde 6a akım çekildiği zaman tp4056 akımı keserse,
şundan 3 tane alıp, her pile birer tane ekleyin. Deşarjı bunlar üzerinden yaparsın, tp4056 sadece şarj işlemi yapar.
-
notumu aldım teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X