Şimdi Ara

Li-on Pilli Akülü Vidalama 12V 1.3Ah Çantalı 99 TL// Çekle 80 TL (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
16
Favori
25.520
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir video da ben atayım :)
    https://www.youtube.com/watch?v=2JuTIy_Z1OM&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Forumdan bir arkadaşa sordum. Aşadaki cevabı verip bu videoyu atmıştı.

"Genelde bütün matkaplarda bu olay var. Bazıları bilinçli olduğunu söylüyor, matkap ucunun vs sıkışmaması için. Bazıları ise bunun bir hata/kalite eksikliği olduğunu savunuyor.Muhtemelen yeni aldığınız üründe de yalpalama olacaktır. Ben pek bir sorununu göremedim 15cm uzun uçlarda vidalama harici.

Çünkü bu yalpalama olayı çoğu marka/üründe var. Modele bağlı, model içinde bazı ürünlerde çıkan bir problem değil."

Ürün metal de deliyor ama öyle mdf yi deldiği gibi 3-5 saniye sürmüyor. 5mm kalınlıkta metali 2,5 mm uc kullanarak deldim. 2-3 dakika sürüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 16 Ağustos 2017; 17:46:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yalpalama çok konuşulmaya başlandı adamlar video çekmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=lTSWTP-nyDk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

Bu yalpalama çok konuşulmaya başlandı adamlar video çekmiş.

Tahrip olmuş kalemle test yapmak nedir anlayamadım. Tamam 1500 liralık Dewalt da yalpalıyor ama test edenlerin malı satanların olması şüphe uyandırmıyor değil. Belki hassas delme yapmıcaz da yine de uzun bits uçlarında yalpalama rahatsız edebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

Bu yalpalama çok konuşulmaya başlandı adamlar video çekmiş.

Tahrip olmuş kalemle test yapmak nedir anlayamadım. Tamam 1500 liralık Dewalt da yalpalıyor ama test edenlerin malı satanların olması şüphe uyandırmıyor değil. Belki hassas delme yapmıcaz da yine de uzun bits uçlarında yalpalama rahatsız edebilir.

Bence bilinçli yapılıyor

Sıkıştırdığınız en orantılı çelik bile olsa en son noktaya kadar sokup merkezde sıkmadığınız zaman her türlü eğim verebilirsiniz

yalpalaması normal.

• Koçtaş ve bauhaus'a gidip benzer markaları denedim onlardada bu yalpalama var. Hyperplus'ın yanında verilen uzatma çok daha fazla yalpalıyor. Ben üründen memnunum benim işimi görüyor. sonuçta inşaatta kullanılmayacak 105 TL gibi paraya geldi.
  • Arkadaşlar cihazı bugün teslim alıp hızlı bir inceleme yaptım.
    Yalpalama, ahşap delme, fayans delememe gibi videolar çektim.

https://forum.donanimhaber.com/hyperplus-12-volt-akulu-vidalama-incelemesi--128451884
  • Benim cihaz da kargo hatası nedeniyle 1 gün gecikme ile geldi, ilk intiba güzel, bakalım kullandıkça göreceğiz....
  • Garantipay ile 8 Ağustos'da alanlar 25 TL puan yüklenmiş arkadaşlar bonusları kullanın.
  • Sırf vaktim olmadığından iadeyle uğraşamadım. Alüminyum doğrama deldim bugün ama binbir çabayla. Uzun bir uç takınca alet rahmetli azer bülbül gibi titiriyor (yalpaladığı için). Sabit tutacağım diye kol kasına abanmak gerekiyor. Matkapla da denedim, evet çok çok hafif bir yalpalama onda da var ama bunca yıldır hiç farketmediğim için göz ardı edilecek seviyede diyebiliriz.
    Bu fiyata li-ion akülü vidalama almak hayaldi, bence hala hayal. 3-5 fazla koyup marka bir şey almak lazımmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 18 Ağustos 2017; 18:26:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben sırf evde ufak tefek vidalamalar yapmak için böyle bir ürün almayı düşünüyordum. Gezinirken akülü vidalamalar boyutlarında, tork ayarlı,darbesiz, kablolu matkaplar var.Bu tarz ürünlerden kullanan yada bilen var mı aranızda,izlenimleri nelerdir,önerirmisiniz? (ayda yılda bir,ev içerisinde,çok çok balkonda kullanılacağı için 2-3 metre kabloya bakıyor sonuçta.Güç ve performansı benzer fiyatlı çin malı lityum dahi olsa akülü vidalamalara göre nasıldır? )

http://www.hepsiburada.com/rbt-elektrikli-vidalama-320-w-p-HRERLRBT135381
    yada
    http://www.hepsiburada.com/prox-elektrikli-vidalama-p-HBV000002Y58D

• quote:

Orijinalden alıntı: millercoholic

Arkadaşlar ben sırf evde ufak tefek vidalamalar yapmak için böyle bir ürün almayı düşünüyordum. Gezinirken akülü vidalamalar boyutlarında, tork ayarlı,darbesiz, kablolu matkaplar var.Bu tarz ürünlerden kullanan yada bilen var mı aranızda,izlenimleri nelerdir,önerirmisiniz? (ayda yılda bir,ev içerisinde,çok çok balkonda kullanılacağı için 2-3 metre kabloya bakıyor sonuçta.Güç ve performansı benzer fiyatlı çin malı lityum dahi olsa akülü vidalamalara göre nasıldır? )

yada
    http://www.hepsiburada.com/prox-elektrikli-vidalama-p-HBV000002Y58D

Ayda yılda bir kulanacaksanız akülü ürün almanızı önermem. Bahsettiğiniz matkaplardan alsanız daha mantıklı, işiniz düştüğünde anında kullanıma hazır, evladiyelik olur en azından. Akü bitti/öldü derdiniz olmaz. Matkap bozulmadıkça başka ürün almak zorunda kalmazsınız.

• Sanrupid kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.Bu tarz kablolu ve tork kontrollü ürünlerde fazla bir seçeneğimiz de bulunmuyor gibi.
    Sanıyorum
    sipariş verecem. Müsadenizle aklıma takılan bir noktayı daha sormak istiyorum.Bu tarz darbesiz matkaplarda tork kontrolü vidalama yapmak için çok elzem midir? Akülülüerde olduğu gibi tetikten hızı ayarlayabilirsek tork kontrolüne çok da ihtiyaç olmaz gibi(eğer öyle ise dewalt yada stanley gibi daha kaliteli markalı ürünlere de bakabilirim) . Son olarak da linkdeki bu RBT markalı cihazın gücü akülü vidalamalara göre daha mı düşüktür.Maksimum dönüş hızı 950 rpm gibi yazmışlar kağıt üzerinde.Mesela inlemesini yaptığınız hyperplusda bu oran 1350 idi.Bu cihazla kaliteli bir uçla beton değil ama tuğla duvarı delebilirmiyiz(o da ayda yılda bir belki korniş yada tablo asmak için,betonu delmeyeceklerini biliyorum).

• millercoholic kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla delme ve vidalama işimi görsün ve seyrek kullanımda beni üzmesin şeklinde bir ürün arıyorsunuz. Paylaştığınız ürünler kablolu vidalama imiş, mobilde olduğum için tam anlayamamıştım, neden normal matkap düşünmüyorsunuz? Bu akülü vidalamayı almadan önce bazı güç gerektiren vidalama işlerim için matkabı kullanıyordum, matkabın (akülü vidalama aletlerine göre) nispeten daha ağır olmasının haricinde kullanımda sorun yaşamadım. Evet her vidalama işi için matkap çok kullanışlı olmayabilir (ağırlık ve boyut açısından) ama sizin durumunuz için kablolu vidalama ürünlerinde özellikle kalın duvar/fayans delme konusunda hayal kırıklığı yaşarsınız. Kırk yılda bir işiniz düştüğünde elinizdeki aletin işinizi görmediğini görünce pişman olabilirsiniz. Ben evde tamir/montaj vs işleri ile hobi amaçlı çok uğraştığım için, fiyatı da uygun olduğundan tek hyperplus akülü modelini aldım. Bunun özellikleri çift akülü modele göre daha düşük (sizin bahsettiğiniz değer çift akülü modele ait olabilir, tekrar bakmak lazım).

Sonuç olarak, ben size kablolu vidalamadan ziyade matkap öneririm, çünkü fiyat olarak da paylaştığınız ürün bandında yakın fiyatlara güzel matkaplar mevcut.

Tork vs olayları konusunda çok bilgi sahibi değilim, yanlış yönlendirmek istemem sizi, pratik kullanımdaki tecrübelerimi paylaştım sadece.

Duvar, fayans delme ve Pen yada mdf ye vida atma gibi işlemelerde aynı anda kullanabilecek bir cihaz var mı bildiğiniz? Ben bu tarz cihazlar hakkında pek bilgi sahibi değilim ama okuduğum kadarıyla darbesiz matkaplar duvar veya fayans delmede, darbeli matkaplar da vidalamada yetersiz oluyor diye okumuştum, yanılıyor da olabilirim.

• millercoholic kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sıcak fırsatlar altında bu konuşmayı yaptığımız için bazı arkadaşlar rahatsızlık duyup söylenebilir düşüncesiyle, karar verme aşamanızda son olarak bir mesaj atıp noktalamak isterim. Ben fikir alışverişini severim lakin dediğim gibi fırsat harici konuşmalarla kimseyi rahatsız etmek de istemem.

Darbeli matkap aldığınızda yukarıda saydığınız tüm işlemleri yapabilirsiniz. Darbe özelliğini devre dışı bırakabiliyorsunuz sonuçta, o şekilde vidalama da yaparsınız. Akülü vidalamaların yapıp matkabın yapamayacağı şey nedir diye düşündüm ama aklıma gelmedi açıkçası. Bir matkap, vidalamada neden yetersiz olsun diye de düşündüm, onu da bulamadım. Bu vesile ile konuda bilen arkadaş varsa cevap verir umarım.

Sizin ilacınız darbeli matkapta. Hangisini seçeceğinize inceleme bölümündeki matkap vs aletlerin olduğu forum sayfasından yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben 7 sene önce Bauhaus'tan Alpha-Tools darbeli matkap almıştım, kampanyada idi 29,90 verdim, her türlü işte kullandım. Yeter ki kaliteli matkap uçlarınız olsun. Paraya kıydım bosch ve benzeri markaların hangi işte kullanacaksam (ahşap, metal, beton, fayans) ona özel türde ve boyda uçlarını aldım. Size de öyle yapmanızı tavsiye ederim nacizane.

Hocam bende 6-7 yıl önce 45 tl ye darbeli matkap + şarjlı dandik vidalama + dübel uç seti almıştım koçtaştan. Matkap hala canavar gibi ancak gerçekten vidalama olmuyor. Üzerindeki düğmeden ne kadar ayarda yapılsa vidalama kadar yavaş dönmüyor vidalar anında yalama oluyor.
    quote:

Akülü vidalamaların yapıp matkabın yapamayacağı şey nedir diye düşündüm ama aklıma gelmedi açıkçası. Bir matkap, vidalamada neden yetersiz olsun diye de düşündüm, onu da bulamadım.

Öncelikle tabi ki boyut, kullanım ve ergonomi farkı var. Vidalama yaparken min. 1.5 kiloluk ve kablolu bir alet var elinizde. Vidaya denk getirip tetiğe basmak kolay değildir.
    İkincisi tetik kontrolü çok hassas değildir, istediğiniz ayarı bulmak zordur, üçüncüsü matkaplarda stop yoktur, parmağınızı tetikten çektikten sonra da dönmeye devam eder. Bu da genelde vidaların yalama olmasına yol açar.
    Buna rağmen bazı ustalar (pvccilerde gördüm) büyük boyutlu vidaları sert zemine atarken matkap kullanabiliyorlar. Bu hem el alışkanlığı hem de delik delmeden sonra alet değiştirme zahmetiyle alakalı.

Lafı uzatmayım, her aletin kullanım alanı farklı, eğer matkap, vidalama işini hakkıyla yapmış olsa piyasada matkaptan çok akülü vidalama çeşitleri olmazdı.
    Elinde hem matkap, hem elektrikli vidalama hem de akülü vidalama aletleri olan biri olarak söylüyorum bunları.

• albati kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki haklısınız, ben arkadaşın durumuna istinanden konuştum. Matkapla vidalarken el alışkanlığı kazandım ben, durmasını istediğim yerde geri çekiyordum ya da elle durduruyordum, elcikten ayarlayarak tetiğin gereğinden fazla derine inmesini engelliyordum vs. Arkadaş matkabın yaptığı işleri vidalama ile de yapmayı düşünmüş (tek alet almak istediğinden) fayans delmesi neredeyse imkansız, delebileceği beton kısıtlı (anca tuğla üzeri sıva). Yoksa matkap varken gidip ben de vidalama almazdım. İkisinin yeri ayrı, tek alet alınacaksa matkap kafi, bu benim görüşümdü. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 20 Ağustos 2017; 2:15:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanrupid

Hocam tabiki haklısınız, ben arkadaşın durumuna istinanden konuştum. Matkapla vidalarken el alışkanlığı kazandım ben, durmasını istediğim yerde geri çekiyordum ya da elle durduruyordum, elcikten ayarlayarak tetiğin gereğinden fazla derine inmesini engelliyordum vs. Arkadaş matkabın yaptığı işleri vidalama ile de yapmayı düşünmüş (tek alet almak istediğinden) fayans delmesi neredeyse imkansız, delebileceği beton kısıtlı (anca tuğla üzeri sıva). Yoksa matkap varken gidip ben de vidalama almazdım. İkisinin yeri ayrı, tek alet alınacaksa matkap kafi, bu benim görüşümdü. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler

Rica ederim. Bu işlerde en iyisi matkap + vidalamadır. Ne kadar amatör de olsak, alet işler el övünür derler. İşimiz bir kez düştü mü, konu komşuya minnet etmeden halletmek isterim açıkçası.

• Sonuç hangi ürünü Alıcaz f/p bir tavsiye yapında alalım artık

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.