Şimdi Ara

Lig yükselmek için çok kasıyorsunuz ve olayın mentalitesinden sapmışsınız(uzun yazı içerir,)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Puanınız sizi iyi bir oyuncu yapmaz. O sadece sıralamadır. İnsan yerinde sayarak, ilerlemesi için bekletilen zamanı kullanır. MMR ne kadar iyi bir oyuncu olduğunuzu kanıtlamaz, sıralama da ne kadar bilgili olduğunuzu ispatlar. Bildiğiniz herşeyi unutun, sahip olduğunuz puanı bronze5 olarak görün. Önünüz de challanger'a kadar binlerce oyuncu var. Şimdi yavaş yavaş yükselmeye başlayacaksınız. Hepsi yavaş yavaş, ve aşama kat ederek gerçekleşecek. Siz hiç bir yüzbaşının, "Beyler yarbay olmak istiyorum sizce en hızlı nasıl olabilirim, yüzbaşı olmak çok saçma hep ahmak askerler var." dediğini duydunuz mu? Hayır. Türkiye standartlarını geçersek, bir yüzbaşı yalnızca ve yalnızca kendini ispatlayabilirse yükselir. En iyisi olmayı dileyen herkes, en iyisinden bile iyi olmuştur. Napolyon da bir zamanlar yüzbaşıydı, Kartaca için "Taş üstünde taş bırakmayın." dedittirecek kadar korku salan bir general, hannibal bile ilk seferine 500 paralı askerle çıkt. Prof. oyuncular dışında herkes bu oyunda yavaş yavaş yükseldi.

Bir gün bakmışsın, silver5 olmuşsun. Sonra silver 3 oldun diye sevinmişsin. Birkaç ay sonra gold5 olayım en azından ödülleri alayım demişsin. Sezon bitmiş gold4 le açılışı yapmışsın, bir sonraki sene plat1 de tıkanmışsın, dia5 olabilmek için duo arıyorsun, seneye dia1-2 arası takılı kalmışsın. Böyle yürür bu işler. Peki nasıl yürür? Oyun kazanınca lp elde edeceksin, oyun spamleyerek lp elde etme şansını arttıracaksın. daha fazla oyun oynamak sizi geliştirmez ne yazık ki. Oyunu öğrenmek kazandırır. Bugün yaptığın hatayı yarın yapmazsan, yarın tekrar kaybetme şansını düşürebilirsin.

Daha yeni bir konuya denk geldim, oraya cevap atacaktım da burdan yazayım dedim, ister dinleyin ister bildiğiniz yoldan gidin vs ama sonsuza dek silver da bronze'da takılı kalmayacaksınız. Gününün 12-13 saatini oyuna harcayan, geceleri çabuk uyumak için kendisini lcs te oyuncu olarak hayal eden, rüyasında penta atan insanlar dışında hiçkimse bu oyunda öyle şapdadanak yükselemez, altyapısı sağlam oyuncular hariç. Ben oyuna ilk başladığımda açılışı 1300-1400 elodan yapmıştım ki 30 olur olmaz ranked attığımıhatırlıyorum. Çünkü çevrem dotacıydı ve lol'e de yeni başlamışlardı. Bilgiliydim yani. Bu iki tür insan dışında hiçkimse silver5 te mahsur kalıp bir anda plat olmuyor. Yavaş yavaş ilerliyor bu işler. Oyuna başladığım arkadaşlarım EUNE'de sezon 2 de 1200 elodaydılar, normal hayattan da yakın arkadaşlarım kendileri. Sezon4 te oyunu bıraktığımda dia 2-3 arası gidip geliyorlardı. Şimdi 2 si challanger, diğeri master eloda. Ben bu adamların "master yi çok op" dediğini hatırlıyorum ya da tryndamere. Takıma nooblar gelmese rahat challanger'ım dediklerini de hatırlıyorum iğneleme de olsa.

Kendinizi geliştirdiğiniz takdir de oyunda da yükselirsiniz, hayatın kendi gerçekliğinde de. Bubir oyun da olsa sonuçta fizik kurallarınca, matematik düzlemince, mantık çerçevesince, psikoloji çerçevesinde kurulu. Evet. İnsan yapımı ve insanın bulunduğu her şey, insanı barındırır için de. Bu yüzdendir ki fantastik kurgu öğelerinin her birinde "insan" birebir vardır. Bakınız, lotr da human race olmasaydı kimse okumazdı ya da filmi bu kadar tutmazdı. Öyleyse insan düşüncesinin dışına çıkamazlar bu kişiler. Mesela Fiora'yı yapan birisi, demiş ki, "Bu hero duelist olacak, 1-5 gitse de 1v1 de parçalayacak seni." gibi. Bunlar basit ama işlevsel mekaniklerdir.

Pick ekranında falan gidip te yayın izlemeyin. Açın hesap makinesini. 400 ad olsa, karşının da armorunu ortalama 150 yapsak, lw da olsa ben de, death's dance mi almalıyım, yoksa BT mı. Yapın hesaplamayı mesela. Varus için, draven için 1-2 dk nızı almaz. Sonra bir oyunda bu iki item arasında kalırsınız, aklınıza hesaplamalarınız gelir. Karşı da armor yok öyleyse hiç düşünmeden BT alayım dersiniz. Fakat varus için yaptığınız hesaplamada mesela, death's dance her halükarda daha iyidir, yapıştırırsınız.

Yükselmek için oyun spamleyeceğinize, şampiyonların base damage'lerini öğrenin. Dia 1-2 adamlar görüyorum hala henüz, armor penetration ya da damage reduction sisteminin nasıl işlediğini bilmiyorlar, ya da 0.2, 0.3 ap ratio lu damage şampiyonuna HALA rabadon rushlıyorlar.ERKEN VOİD STAFF, oyun kazandırır. "Bkz : apdo ryze 2. item void staff." Açın bunları öğrenin. Agresif oynamayı öğrenin. Karşı jungler'ı nasıl bir tiplemenin oynadığını hayal etmeye çalışın, ona göre az çok birşeyler geliştirin kendinizce.

mesela, %100 işleyen bir taktik(saçma gelse de psikoloji barındırır), gank atarken acımasızca ve hunharca flash atan ve flashınızı çalan jungler %100 dive atan jungler'dır. Kha'ymış, rengar'mış farketmez o adam bu tip bir oyuncudur benim gözümde. Agresif, küçük hesaplar için pirus zaferini göze alan bir tiplemedir, not edin.

Bu oyunda ki nerf sistemi de, buff sistemi' de programlama dilinde, en ilkelcesiyle "excel" mantığıyla yapılıyor. "Hmm, vlad ap 400 olsa, canı da %25 olsa Q 1.2k can çekiyor. Şimdi ap ye girilen değeri azaltalım, Cana da %25 ve altıysa daha fazla can çekmeyi ekleyelim, bakalım nasıl olacak." diyorlar ve pbe 'ye koyuyorlar. Adamlar oturup tek tek denemiyor bunları, (keşke deneseler).

Bunun en büyük örneği de gözümde apdo dur benim, ya da dopa. Bir aralar korenin en iyi viktir oyuncusuydu. Sebebi ise basit, 3x ap büyük rüne ile oynamaktan sa, 2x spell vamp 1x ap ile oynuyordu. Bu da 90-100 hp veriyordu adama tek comboyla, kore chal ligindeki herkes damage'leri falan ezbere bildiği için de afallıyorlardı ve apdo her defasında, neredeyse bütün mid lanerlerlara karşı lvl6 da hep 40-50 hp ile hayatta kalarak snowball oluyordu. 3x ap quints ile oynasaydı hiçbirisini böyle gözü kapalı kazanamayacaktı. İsteyenler google'a "apdo spellvamp viktor" yazıp araştırabilirler.

Araştırma yapın işte bol bol, oyunun arkasındaki bilimi öğrenin.matematiği, işleyici öğrenin. Atomlardan hücrelere, çiçeklerden tabletlere kadar hayattaki herşey bir bütünün parçaları olarak hareket ederler. Oyunda da böyle, R ye basarsın, tek atarsın. Sen sadece bir tuşa basmış olursun fakat arka planda binlerce şey devreye girer.

1- karar

neden bir saniye önce değil de şimdi "R" tuşuna bastın, ya da bir saniye sonra değil?

2- Damage

Base damage'in, ona eklenen ap ratio, üzerinde barındırdığın m resist azaltma etkileri.

3- resist

Adamın sahip olduğu DAMAGE REDUCTION, bkz mresist değil. BURASI ÖNEMLİ CASP AÇIYORUM KUSURA BAKMAYIN. KAÇ MRESISTIN NE KADAR DAMAGE REDUCTION VERDIĞINI EZBERLEMENIZ LAZIM YA DA AŞAĞI YUKARI HESAPLAMA YAPMANIZ LAZIM. lan adamda 160 mr var öyleyse %70 civarı damage reduction olmalı, yani benim Q şuan 400 vuruyor gibi gözüküyor ama aslında 120 vuracak. Adamın canı 110 olduğunda da R ye basıp laugh spamleyebilirsiniz, kesin ölecektir çünkü.

4- Can değerleri

5- skillerin cast süreleri VS VS,

Bunların her birini öğrenirseniz koreli oluyorsunuz zaten, makinaya dönüşüyorsunuz. Çünkü rakibinize açık bir kapı bırakmıyorsunuz.

Örnek, faker'ın hardcore psikolojik baskı yapması. Orianna oyuncusu faker'ı, syndra'yı mide ittirmiş. Syndra lvl5, faker da 5. Fakat faker'ın lvl avantajı var ve karşı taraf bunu biliyor, belki de faker minion ölmeden 1 saniye önce kadar flash atacak ve 6 olduğu için de lvl5 oriannayı tekleyecek. Faker flash atıyor, lvl6 oluyor, orianna da flash atıp geriye dönüyor, fakat faker ulti atmıyor. Geri çekiliyor. Çünkü karşı jungler gank'e geldi. Faker exp avantajını kullanacağı ile karşı oriannaya psikolojik baskı yapmamış olsaydı, bir saniye erken ya da bir saniye geç ileriye atılsaydı, orianna karşı jungler'dan kaçmak için sağ ya da sol çalıya girip rahatlıkla yürüyebilirdi, ama bu olmadı. Faker won.

bir de son zamanlarda, " yeaaa artık lig yükselmek çok zorlaştırılmış ama, seriye çıkıyorum nooblar geliyor haksızlık bu." evet dostum malesef zorlaştırıldı. Gerçekten bak kanıtlı olarak yani. Ama lig yükselmek herkes için zorlaştırıldı, sadece senin için değil. Bu haliyle bile yükselen yükseliyor. A noktasından B noktasına giden yolu, 20 adımdan 30 adıma çıkardılar. 21. adım da yorulduysan, b noktasına ulaşamazsın.

gibi gibi. Çok mu uzun oldu lan :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodimir -- 14 Şubat 2017; 3:19:7 >

• Brotherım sen bunları yazmaya hiç üşenmiyon mu yav her mesajın gılgamış destanı gibi :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: SADRETTİN UMMAN

Brotherım sen bunları yazmaya hiç üşenmiyon mu yav her mesajın gılgamış destanı gibi :d

Ben susayım, cevabını hawking ve pink floyd versin :D

"Milyonlarca yıl insanoğlu hayvanlar gibi yaşadı
    Ve sonra hayal gücümüzün zincirlerini kıran bir şey oldu
    Konuşmayı öğrendik

Etrafımı saran bir sessizlik var
    Sanki düzgün düşünemiyorum
    Bir köşede oturacağım
    Ve kimse umrumda olmayacak
    Sanırım şimdi konuşmalıyım ( Neden benimle konuşmuyorsun?)
    Sanki konuşamayacağım ( Benimle asla konuşmazsın ki sen)
    Söylediklerim doğru gelmiyor ( Ne düşünüyorsun)
    Boğuluyorum sanki ( Ne hissediyorsun)
    Zayıf hissediyorum (Neden benimle konuşmuyorsun?)
    Ama bunu belli edemem (Benimle asla konuşmazsın ki sen)
    Bazen merak ediyorum ( Ne düşünüyorsun)
    Buradan nereye gidiyoruz? (Ne hissediyorsun)

Böyle olmak zorunda değil
    Tek yapmamız gereken konuşmaya devam etmek"

Çünkü insanları hayvanlardan ayıran tek özellik düşünme yetisi. Ve düşsel zeka evrimi, sapiens'lerin konuşmayı ve dedikodu yapmayı öğrenmesiyle başladı. Zihindekileri bir başkasına aktarma yönemiyle. Benim de kafam çok dolu ve multitask bir yapıda olduğu için çok yazıyorum, normalde çok suskun birisiyimdir. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodimir -- 14 Şubat 2017; 2:29:40 >

• Yok canım ne uzun olması senin için gayet normal bi yazıdan bahsediyoruz

İleride gelen nesiller bakıp diyecekler aaa bu bloodimir deYıL mi hiç özet geçmeyen .s

Gayet normal konulara değiniyorsunda bunu uygulamayı bırak yazdığını okumak için vakit ayırmaktan mahrum insanlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özet=mmr is just a number.
  • Mesele lig kasmak değil biz Türküz yenilgiyi kabul edemiyoruz :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

özet=mmr is just a number.

just a number = could be any number. Yani özet : Mmr sizin belirlediğiniz bir rakamdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarın okuyup cevap veriyim bir hevesle girdim malzeme çıkacak diye bunu okuyana kadar
  • Bloodimir kullanıcısına yanıt
    keep talking diyorsun...

Pulse albümündeki versiyonunu tavsiye ederim, dikkat, video olanı değil albüm versiyonunu :)
  • Vay be bloodimir senin 200 mesaj olduğun zamanları biliyorum yarbay olmuş gidiyorsun güzel yazı
  • Bu adamın kısa postu yok galiba forumda. Her postu gılgamış destanı gibi maşallah.

Edit : Okudum beğendim. Güzel yazmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 14 Şubat 2017; 6:48:14 >
  • Bil bakalım bunu okuyunca ne oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuyan ?
  • Olayı iyi anlatmışsın aga,düşük elo da birisi olarak öğreneceğim şeylerin arttığını düşünüyorum,eyvallah.

• Didnt read lol
  • Bence çok güzel bir yazı olmuş okuyamadım durumum yoktuculara bakmayın siz

• Gerçekten guzel bir yazi olmuş,özellikle ilk kisimlar direk beni betimliyor sanki.Sezon 3 te bronz başladığımda gercekten tek hayalim gümüşe çıkmaktı gümüşe çıkım ne olursa olsun diyordum.Sezon 4 un 10 maçından sonra Gümüş 5 atinca oyundaki en buyuk sevincimi yaşadım.Ve arkasina anlamadığım bir biçimde o sezon plata kadar çıktım.Diger sezonlardada elmasa çıkıp rank bıraktım.

• Her winden 26-27 lp almıyorsanız ve ikişer lig atlamıyorsanız(Örn.Dia5>Dia3) çarı silin boşa vakit kaybı.Elo gg olmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usenmedim okudum verilen emeğe saygimdan dolayi. Ayrıca dediklerin de de haklısın. Ama dostum yanlış anlasilma olmasin ama kimilerinin gercekten yetenegi yoktur. Yani herkes illa gold plat elmas falan olamaz olmamali da. Ayrıca AKIL yasi ergen bile olmayan yüksek meblağda bir oyuncu kitlesi var ki onlarin tamamı burda değil. Herkese ulasamazsin yani. Ayrica burada olanlar da zahmet edip okumazlar ki okusalar bile 1 saate unuturlar. Biz zaten dediklerinin farkindayiz... Yine de faydalı olmaya çalışman takdire şayan

• Okucam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.