Şimdi Ara

Lightning bozulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yarın sabah İstanbula doğru yola çıkacağım, telefonda navigasyon için veri bağlantısı sürekli açık olacak, o yüzden sarj yetmeyeceğinden dolayı araç sarjı alacağım. Evimin oradaki aksesuarcıda iPhone araç sarj aleti var, kablosu iPhone 4 e olduğu için benim cihaza uyumsuz. Bende araç sarj cihazını alıp orjinal iPhone 5 kablosunu takmayı düşünüyorum. Farklı bir sarj cihazına orjinal kabloyu takmam, kabloya zarar verir mi ? Sonuçta ucuz değil, ve cihazım garantilide değil.

• Kabloya zarar vermez ancak telefon konusunda aynı şeyi söyleyemem.
    Alternatif tavsiye: 40 - 50 tl lik portatif sarj cihazları var ondan satın al bu sayede bittikten sonra bataryanı %80 civarı tekrar doldurabilirsin.
    Parlaklığı düşür, 3G yi kapat, navigasyon sürekli açık olmasın ara ara gir bak
  • pek sorun çıkacağını sanmıyorum sorun çıkarsa istisna olur
  • Telefonu aldığım bayiiden araç şarj başlığını da almıştım. Iphone için özel üretilmiş değildi. Lakin en kalitelisini almıştım. Orjinal şarj kablosunu kullanıyorum araçta. 8-9 aydır en ufak bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Aynı şekilde kayınbiraderim için de aynı durum söz konusu ve o da sorun yaşamadı.
    Yine de sorumluluk benim değildir. Lakin bir sıkıntıyla karşıladağını da hiç sanmıyorum. Sadece araç şarj başlığının en kalitelisi olmasına dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 6 Ağustos 2013; 12:33:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki herkese teşekkür ederim :) Aslında benim telefon modem görevi görecek, babamın lumiadaki Here Drive çok iyi, navigasyon olarak onu kullanacağız. Şarj cihazının kalitesini bilmiyorum, ama işimi görür, herhalde ?

Yolda çok uzun değil aslında Ankara - İstanbul. İsranbulu bilmediğim için, girişte açacağım, Pendik kurtköye kadar götürecek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpsecrazy -- 6 Ağustos 2013; 13:18:06 >
  • Önemli olan şarj cihazıdır sakın dandik marka almayın güvenebileceğiniz markalardan biri belkin.. Media marktta 30TL şu anda, hatta hizlildan daha ucuza bile bulmak mümkün

• Belkin diyorsunuz yani, peki S-Link nasıl. Dibimde Ankamall avm var, S link iyise gideyim, S-Link alayım. 1 kere kullanacağım, o yüzden Belkin pahalı geldi :) 40-50 TL falan Belkin.
  • Hocam hiçbir şey olmaz. Belkin de s-link de iluv da kullanabilirsiniz. Ben arabaya biner binmez telefonu şarja takarım (orjinal olmayan kablo ve orjinal olmayan şarj cihazı ile), Ankara'dan İstanbul'a iki kez, İzmit'e bir kez full navigasyon açık ve şarj takılı halde gittim bunun dışında gittiğim daha yakın yerleri saymıyorum bile, en ufak bir sorun olmadı. Merak etmeyin içiniz rahat olsun. İyi yolculuklar.
  • Bozulmayacağının garantisini kimse veremez, sonuçta bu kablolarda artık Micro çip bulunuyor. Eski usül olsaydı en azından kablo için sorun olmayacaktı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki, herkese teşekkür ederim. Şans artık, bozulursa 100 150 TL bayılacağım :)

Edit: Lightning kablo 60-70 TL civarı, ama genede pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpsecrazy -- 6 Ağustos 2013; 15:31:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corpsecrazy

Belkin diyorsunuz yani, peki S-Link nasıl. Dibimde Ankamall avm var, S link iyise gideyim, S-Link alayım. 1 kere kullanacağım, o yüzden Belkin pahalı geldi :) 40-50 TL falan Belkin.

http://www.hizlial.com/belkin-iphone-3-3gs-4-4s-arac-sarj-cihazi/02.024.8028.0001

Ben 30'a media markttan renklisini ve kablosuzunu aldım. Bana 30TL belkin için baya ucuz gelmişti.. Tabi hizlial'ı gördükten sonra pişman oldum

Kendi sitesindeki fiyat
    http://www.belkin.com/us/p/P-F8Z445

Hızlı al sanırım ucuza veriyor.

• İphone 4 de sorun çıkarmadıysa 5 dede çıkarmaz %90.

• Herşey olabilir fakat araç şarjı olarak kullanacağın için riski az. Normal ev prizi değil sonuçta en fazla 12 v ve şebeke dağıtım sorunu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 7 Ağustos 2013; 10:15:50 >
  • İşi çözdüm arkadaşlar, 1 tane 20 liraya Lightning kablo aldım Cepium marka, yanında birde araç sarjı verdiler. Gayet güzel sarj ediyor, işimi çözdü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: corpsecrazy

İşi çözdüm arkadaşlar, 1 tane 20 liraya Lightning kablo aldım Cepium marka, yanında birde araç sarjı verdiler. Gayet güzel sarj ediyor, işimi çözdü :)

Hocam insallah sıkıntı çıkarmaz sahte ise

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.