Şimdi Ara

Lightroom için presets kullanmak istiyorum. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lightroom için presets kullanmak istiyordum ama birkaç presets denedim, bazıları çok karanlık bazıları çok ayrınlık oluyor. ışıkla da çok oynuyor presetsler.

benim tek isteğim, tüm resimler benzer tonlarda olsun. acaba bunun için sadece renklerle oynayıp, diğer ayarlara dokunmayan presetsler var mı? yoksa hepsi komple ayarları değiştiriyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hazır olarak kullanacağınız şablonlar belirli ışık/renk/kontrast düzeyine sahip fotoğraflar içindir yani hazır şablonunun kullanıldığı örnek fotoğraflar belki akşama doğru saat 5 gibi çekilmiştir, ışık eşit dağılmıştır tüm fotoğrafa renkler sıcak tonlar kapsamındadır kontrast düzeyi çok yüksek değildir hazır şablon da bu fotoğraf üzerinden yapılmıştır ve ortaya çıkan sonuçta bu gibi değerlere sahip fotoğraflarda benzerlik gösterir

Sizin çektiğiniz fotoğraflarla, hazır şablonların örnek fotoğraflarda ki ham değerler (ışık/renk/kontrast) uyuşmuyordur, bu yüzden de gömlek ya birkaç beden büyük geliyordur ya da küçük

Önerim ham fotoğrafınıza hazır şablon uygulamadan önce ışık/kontrast/renk düzeyleriyle biraz oynamanız veya şablonu aldığınız yerde muhtemelen öncesi/sonrası şeklinde bir ekran görüntüsü mevcuttur, burada ki ham fotoğrafa bakarak önce kendi fotoğrafınızı bu düzeye getirmeye çalışın sonra şablonu uygulayın

• Şöyle bir websitesi var, bir çok çeşit olduğundan size yardımcı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.