Şimdi Ara

Ligimizin Daha İyi Olabilmesi İçin Yapılması Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, bu konuda ligimizin-liglerimizin daha kaliteli ve zevkli olabilmesi için yapılması gerekenleri yazıyor,tartışıyor,paylaşıyoruz.
    - Lütfen gereksiz tartışmalarla konuyu başka yerlere çekmeyelim.

Örnek oluşturması açısından düşüncelerimi paylaşayım;

1- Süper Lig'de olması gereken takımlar: Altay SK, MKE Ankaragücü, Adana Demirspor, Karşıyaka SK, Göztepe, Samsunspor.
    2- Belkide takımlarımızın %90'ının isminin sonu "spor" ile bitiyor. Bunun çözümü bulunmalı, kaliteyi düşürdüğünü düşürüyorum. (Örnek: Ankaraspor değilde Ankaragücü ismi gibi)
    3- Font kuralı olmalı ancak bize özgü bir font kullanılmalıdır ayrıca oyuncuların isminin oyuncu numarasının altına yazılma şartı kaldırılmalıdır.
    4- Süper Lig logosu özenilerek yeniden yapılmalıdır.
    5- Yayın başka bir kanala verilmeli ve yurt dışınada yayınlar sağlanılmalı. Ayrıca yayında kullanılan şablonlar daha kaliteli olmalı.
    6- Yabancı sınırı yerine Süper Lig'de altyapı oyuncu yetiştirme ve oynatma kuralı getirilmeli. Bu kural 1. ve 2. liglerde daha katı uygulanmalı.
    7- Süper Lig ve diğer liglerimizi adlandırırken "Spor Toto Süper Lig" gibi komik isimler kullanılmamalı.
    8- Süper Lig ve alt liglerde stadların tamamen dolu olması için gereken neyse yapılmalı.
    9- Gereksiz stad yapmak yerine taraftarıyla ünlü takımlara güzel ve karakteristik stadlar yapılmalı veya yapılması için yardım edilmeli.

• Sahalar boyle olmali..
     Ligimizin Daha İyi Olabilmesi İçin Yapılması Gerekenler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 30 yıl sonra belki düzelir lig
  • medya istanbula çalışmamalı, insanlar şehirlerinin takımlarına destek olmalı.
  • Sikeci kisi ve takimlara hakkettikleri cezalari verebilecek cesarette yoneticilere sahip olamadigimiz surece bu lig hic bir zaman takip edilmeyecek

• Lig kapatılmalı. Böylelikle -'lerde olan değerimiz 0'a çıkar, yükselmiş olur.
  • Ankaragucunden sonrasini okumadim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lig tv kamera açısını premier lig gibi yapmalı. tek pas yapabilen futbolcular alınmalı.

• Taraftarların zihniyetini değiştirmeli,fanatik olmamalı ve en önemlisi takım başındaki başkanlar SPOR ADAMLARIndan oluşturulmalı.Tüpçüsü,inşaatçısı,iş adamı olduğu sürece bu iş yürümez.
  • Dediğin gibi spor ibaresinin kalkmalı , çok isteyen takımlara da SK olarak eklenmesi takımları daha özgün yapacaktır. Şu an da 3 büyükler ve sonu spor ile biten anadolu takımları halindeyiz. (Kasımpaşa,gençlerbirliği hariç).

Yabancı sınırı bence olmalı ama çok rahat olmalı, 7 tane yabancı oynatabileceksin ilk 11'de, istediğin kadar kadronu yabancı doldur ,kulübene istediğin kadar koy deseler bence yeterli. 4 tane Türk ilk 11 oyuncun olması gerekir böylece , haliyle bu adamlara 3 tanede sağlam yedeğin olsa. 7 tane milli takım kalitesinde oyuncu çıkar her büyükten, 3 büyüklerden 21 kişi çıkartmış olursun. Diğer takımlardanda karma seçsen 28 kişilik harika bir milli takım kadrosu kurarsın.

TFF her sene başı , her sene sonu deli gibi ceza yağdırıyor kulüplere , oyunculara. Sadece bu paralar bile kullanılsa bütün süper lig takımlarının stad zeminleri düzeltilir.

Ve son olarak hakemlere geliyorum. Ben hakemlerimizi beğeniyorum ama bence kendini yere atma ve itiraza artık tahammülün olmaması lazım. Bizim ligimizde her yere yatana faul çalındığı için iyice ağırlaştı lig. Bir maçta en fazla 2-3 kere avantaj veriyor hakemler. Şampiyonlar ligi maçlarını izliyorum hakem yanına yaklaşıp iki laf edeni geri yolluyor, devam ederse sarı kartı veriyor. Bizde hakemi çember içine alıyor oyuncular hakem sesini çıkartamıyor. Biraz daha ligi hızlandırıp , seyir zevki katması gerekir hakemlerin.

• Federasyon olarak ileriki 10 yıl için altyapılara 1 milyar dolar harcanmalı. 10 yıl sonra bir almanya oluruz artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Barclays PL deki gibi tek font uygulanmalı ama bu font arial değil, tffnin tescillediği güzel bir font olmalı. Fontta süper ligin logosu bulunmalı. her takım kafasına estiği gibi fonta kendi logosunu koymamalı. tek font uygulanmalı yani.

2. Yine premier ligdeki gibi formanın arkasının düz olması kuralı kaldırılmalı. galatasaray bu kural yüzünden 2 senedir parçalı formasının arkasını kırmızı yaptı giydi. fenerbahçe ise klasik forması olan çubukluyu arkası tamamen lacivert bir şekilde giyiyor ve çok götü bir görüntü oluşturuyor.

3. Ev sahibi - deplasman - 3. forma kurallarına uyulmalı. galatasarayın ev sahibiyken ev sahibi forması olan kırmızı üst - beyaz şort - kırmızı konç giymeli. herhangi bir anadolu takımı beyaz şortla gelip galatasarayı kırmızı şort giymeye zorlamamalı. bu bahsettiğim kural uefada ve premier ligde ev sahibinin forma kombinasyonunu bozacak şekilde gelme cezaya neden olur. aynı şekilde fenerbahçe evinde çubuklu üst - beyaz şort - beyaz konç giyerken herhangi bir takım koyu renk formayla gelip fenerbahçeyi tamamen beyaz forma giymeye zorlamamalı.

benim en çok sinirimi bozan 3 kuralı yazdım bunlar giderilirse çok iyi olur

• Hakemlerin ve oyuncuların maça bakış açısı değişmeli.

Geçen sezon premier lig'de bir hafta sonu oynanan maçtaki faul sayılarıyla bizim maçlarımızı karşılaştırmıştım.

BPL'de maç başı ortalama 10-15 faul oluyorken, bizim maçlarımızda 35-40 hatta 45'lere kadar çıkabiliyor bu sayı. E haliyle oyundan soğuyor izleyenler.

Onun dışında iyileri saysak daha iyi, fontlar rezalet, forma kuralları rezalet (yok isim altta, yok arkası düz), yabancı sınırı rezalet, zeminler rezalet, taraftarlar rezalet iyi bir şey yok belki de.

Derbiyi izliyoruz, geçen şu derbide çıkan olaylara bak. Sonra da diyoruz ki bizim takımlar neden sponsor bulamıyor? İnsanlar bunu pek önemsemiyor hatta şaka geliyor ama hiç bir şirket adının bu tür olaylarla anılmasını istemez. Atıyorum kanalları geziyorsunuz baktınız bir maç oynanıyor anladınız ucunda kupa falan var, hem de derbi, bir bakayım diyorsunuz olaylar çıkıyor oyun duruyor, biri öbürünün üzerine zıplıyor falan, ne oyun var ne bir şey var, holiganizm fanatizm üst seviyede sahaya giren, eden yabancı madde atan her şey var. formaya bakıyorsunuz -atıyorum- "Ulan Fly Emirates şu takımlara nasıl sponsor olmuş" demez misiniz? Tabii ki dersiniz.

• yerli sınırı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Ankaragucunden sonrasini okumadim.

Örnek vermek amacı ile yazdım. Kişisel görüşlerinizi belirtebilirsiniz.
  • Saha zeminlerine bir standart ve uymayanlara yüksek ceza. Biz de dahil. İngiltere iklim açısından bize benzemiyor çim için elverişli yağmurlu orayı örnek vermiyorum ama ispanyanın iklimi bize benzer oranın da zeminleri çok güzel.

Kamera çekim açılarına standart getirilmeli. Mersin idman yurdu vardı mesela hatırlayanlar bilir halı saha maçı izler gibi izliyorduk iğrençti.

Hakemler çok faul çalıyor. Çok insiyatif kullanıyorlar. Topun oyunda kalma süresi 50dk ya falan düşüyor. Premier ligde kafaya darbe olmadığı sürece oyun durmaz. Adam yerde istediği kadar debelensin. Ve insiyatif dediğim de özellikle çok fazla hücum faul çalınıyor. Stoperler güclü forvet görünce yanına gidip yere atlıyo hemen faul. Bu kadar basit faul çalınmaz kız oyunu değil bu. Defansta da tam tersi stoperler ayak kırsa sarı kart anca çıkıyor. Defans oyuncularına torpil geçiliyor. Yani kısaca maç yönetilmiyor idare ediliyor. Gol olmasın da başım ağrımasın zihniyetinde hakemler.

Yabancı sınırı kalkmalı onun yerine istenirse cl deki gibi altyapıdan yetişmiş oyuncu kotası koyulabilir ilk 18 e.

• Bu yazılanlar detay. Ligin daha iyi olması için önce kulüpler yasası çıkarılmalı. Yöneticiler kulübü borçlandırdıklarında neden oldukları borçtan ya da zarardan kişisel servetleriyle sorumlu olmalılar. Geçenlerde orduspor başkanı demeç veriyordu, süper ligde yayın ve isim hakkı gibi gelirlerle 30 milyon lira kazanıyoruz ancak ligde kalmak için 40-50 milyon lira harcamak gerekiyor diyordu. Yöneticiler aradaki farkı borçlanarak kapatıyorlar şahsen sorumlu olmadıkları için borçlar kulüpleri batağa sürüklüyor. Ayrıca futbolcu maaşlarında gereksiz bir balon oluşuyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız artık.

Yasanın bir diğer getirisi de belli bir sürenin üzerinde hak mahrumiyeti cezası alan yöneticilerinin yöneticiliğinin otomatik olarak düşmesi. Böylece rakibini tahrik edici konuşmalar yapan yöneticiler ben rakibe sallarsam yöneticiliğim düşer diye daha dikkatli olmak zorunda kalacaklar.

Kulüpler yasası çıkmadan bizim lig adam olmaz.

• Önce federasyonun başına ''adam'' getirilmeli.
  • hepsinden önce futbol yönetciliğini rant kapısı olarak gören insanları bu sistemden uzaklaştırmak lazım. ligin kalitesini vs. önemseyen insanlar yerine, bu işten kaç para kaldırırım diyen adamlar olduğu sürece olmaz bu yazdıklarınızın hiç birisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

hepsinden önce futbol yönetciliğini rant kapısı olarak gören insanları bu sistemden uzaklaştırmak lazım. ligin kalitesini vs. önemseyen insanlar yerine, bu işten kaç para kaldırırım diyen adamlar olduğu sürece olmaz bu yazdıklarınızın hiç birisi

Sadece sporda değil ki her alanda var böyle insanlar. Ülkenin böyle insanlardan temizlenmesi lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.