Şimdi Ara

Line 6 Spider IV 15 Sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 gün önce mydukkandan sipariş verdiğim Jackson Js11 ve Line 6 Spider IV 15 2 gün önce elime geçti.İlk gün çalamadım fakat jack kablosu gelmediği için çalamadım dün jack kablosu alıp çaldığımda 2 sinden birinde sorun olduğunu anladım.Amfiye her türlü ayarı yüklememe rağmen sesi bir garip metal ve insane modunda cızırtılı clean gibi nasıl birşey çözemedim ama ses gerçekten değişik bass gitar clean birazda cızırtı karışımı denebilir.Sorun nerede acaba yardım ederseniz sevinirim tüm gitar aşkım söndü bir anda.En üstten başlıyarak kalın sarımlı 3 tele sırayla vurduğumda amfinin sesi birbirine giriyor sadece gürültü duyuyorum.Yardımcı olursanız sevinirim birde jack kablosuyla alakalı birşey olabilirmi jack kablosu bayağı kötü çünkü.

• Yazdıklarından pek anlaşılmıyor ne olduğu.Video veya ses kaydı atarsan daha rahat yardımcı olabilirim.

Ama Insane ve Metal modlarında üstten ilk üç tele vurduğunda ses zaten birbirine girer.Dediğim gibi yine de bir kayır atabilirsen daha rahat yardımcı olurum.
  • Kayıt almayı denedim ama ses belli olmuyor telefon kaydında kameram zaten yok.Ses kaydı videodanda kötü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riobolital

Kayıt almayı denedim ama ses belli olmuyor telefon kaydında kameram zaten yok.Ses kaydı videodanda kötü

Yarın pc ye geçince editliycem mesajı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı bir jak kablosuyla denedim sesde bir değişme olmadı ses gerçekten ciddi anlamda bozuk ve boğuk.Sanırım amfi bozuk.
  • gitarın akordu bozuk bence.
  • Gitarın akortu yapılı kaç kere söyliyeceğim.Bugün gitarın jak girişinden 2 tane vida tarzı şey düştü biri yuvarlak biri altıgen jak girişi içine giriyor ve çalışmıyor.Gitar ilk geldiğinden beri jak girişinde bir esneklik oynama vardı ama acemilikten normaldir sandım şuan jak girişi çalışmıyor acaba baştan beri sorun gitarın jak girişindemiydi.
  • quote:

Gitarın akortu yapılı kaç kere söyliyeceğim.Bugün gitarın jak girişinden 2 tane vida tarzı şey düştü biri yuvarlak biri altıgen jak girişi içine giriyor ve çalışmıyor.Gitar ilk geldiğinden beri jak girişinde bir esneklik oynama vardı ama acemilikten normaldir sandım şuan jak girişi çalışmıyor acaba baştan beri sorun gitarın jak girişindemiydi.

kaç kere söyleceksin? hiç söylememişsin??
  • Diğer foruma gitmiş aklım söylememişsem kusra bakmayın defalarca kez akort ettim.Sorun jak girişindemiydi acaba amfide sıkıntı varmı yokmu bilemedim.Anlamanın tek yolu farklı bir gitarlamı denemek
  • Riobolital R kullanıcısına yanıt
    Line6 sitesine girip oradan ayarlamayı denedin mi
  • Ses bozuk arkadaşım sorun gitarın akordunda veya amfinin ayarlamalarında değil amfinin ayarınıda yaptım şarkı şarkı ayarda yaptım.
  • quote:

Ses bozuk arkadaşım sorun gitarın akordunda veya amfinin ayarlamalarında değil amfinin ayarınıda yaptım şarkı şarkı ayarda yaptım.

https://soundcloud.com/volkan-bagir/tapedeck-2-jan-01-12-27-20

İlk saniyelerdeki sesi ilk mesajda söylediğin gibi üstten ilk 3 tele sırayla vurarak aldım.Sendeki ses buna benzer mi?

6. saniyedeki sesi ise üstten 2. telin 2. perdesine basıp, üst iki tele vurarak aldım.Aynısını yap birde yine sesin benzer olup olmadığına bak.

Dediğim gibi sesi duymadan birşey söylemek zor.Sesi yazıyla tarif edemiyorsun çünkü.

• Senin sesinin yanında benimki bass gitar sesi gibi ses aşırı boğuk jak yeri oynuyordu şuan oradaki bir kablo kopmuş durumda jak girişindeki vida tarzı şeyler dökülmüştü tekrar oturttum 2 tane kablo vardı biri siyah biri beyaz beyaz olan şuan koptu lehimlenmesi lazım jak girişi baştan beri oynayıp duruyordu içeriyi gösteren video birde fotoğraf var bekleyin atayım.

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=tnoFV6BaKTc

Buda o vida tarzı şeyleri oturttuktan sonra jak girişinin içi.

http://i.hizliresim.com/2YZaOO.jpg

• quote:

Senin sesinin yanında benimki bass gitar sesi gibi ses aşırı boğuk jak yeri oynuyordu şuan oradaki bir kablo kopmuş durumda jak girişindeki vida tarzı şeyler dökülmüştü tekrar oturttum 2 tane kablo vardı biri siyah biri beyaz beyaz olan şuan koptu lehimlenmesi lazım jak girişi baştan beri oynayıp duruyordu içeriyi gösteren video birde fotoğraf var bekleyin atayım.

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=tnoFV6BaKTc

Buda o vida tarzı şeyleri oturttuktan sonra jak girişinin içi.

http://i.hizliresim.com/2YZaOO.jpg

Bir luthiere götürün iki dakikada hallederler.

Distortion sesini arıza sanmış olabilirsiniz diye düşündüğüm için kayıtlarla emin olmak istedim.

• Cleande ses daha boğuk.Az çok kulağım var mg15 ve grgr121 sesi dinledim gerçekten alakası yok cleande bass gitar sesi veriyor gitar :D.Ses iğrenç ama ben bir luthier bulamam bursa inegöldeyim burda müzik marketlerdekiler anlamazlar.Sadece ibanez cort satan yerler sonuçta.Luthier bulamam sanırım farklı bir gitarla deniyebilirsem amfimi gitarmı bozuk anlıyacağım.
  • Fişte topraklama olmadığından da olabilir belki. Evdeki pirizden pirize bile değişebiliyor. Ben salondaki prize takayım dedim cızırtıdan çalamadım gitarı. Topraklama hattının sağlam olduğundan emin ol.
  • jackı kendinden halledersin aşağı doğru tutup vidaları yerleştirsen olmuyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.