Arkadaşlar 2010 model2. el Linea 1.3 m.jet 90 hp Emotion 48.000 km araç aldım.ancak ne kadar yaktığını bi türlü çözemedim.şu ana kadar sadece şehir içi kullandım ve yakıt tüketimi 8/100 veya 9/100 km nin altına düşmedi.Neden olduğunu bılmıyorum,vitesleri 2.500 devire gelmeden değiştiriyorum ama yınede boyle.sizce normal mi yoksa ne önerirsiniz?Bide sizin yakıt tüketimlerini yazarsanız sevinirim..Tşkkrler..
quote:
Orijinalden alıntı: bardak16
Arkadaşlar 2010 model 2. el Linea 1.3 m.jet 90 hp Emotion 48.000 km araç aldım.ancak ne kadar yaktığını bi türlü çözemedim.şu ana kadar sadece şehir içi kullandım ve yakıt tüketimi 8/100 veya 9/100 km nin altına düşmedi.Neden olduğunu bılmıyorum,vitesleri 2.500 devire gelmeden değiştiriyorum ama yınede boyle.sizce normal mi yoksa ne önerirsiniz?Bide sizin yakıt tüketimlerini yazarsanız sevinirim..Tşkkrler..
Kışın dizel araçların motorları geç ısındığı için yaz aylarına göre biraz fazla yakar, ayrıca aracınızı günlük olarak kaç km. kullanıyorsunuz? Bu mesafe kısa ise aracınız ısınmadan kullanacağınız için ortalama tüketiminiz çok artacaktır. Aracınıza yeni alıştığınız içinde yakıtınız artabilir. Benim aracımda 1,3 multijet 70hp şu an aracımı günlük olarak ortalama 3-5km kullandığım için yakıt 7lt civarında. Sizin aracınız benim aracımdan 200kg ağır ve 90hp olduğu için bence normal değerler. Yinede emin olmak için servise gösterin bence en azından kafanızda soru kalmaz. İyi günler.
Bende günlük 6-7 km kullanıyorum..ısınma olayı evet doğru olabılır.alışma konusunda alıştıgımı düşünüyorum.ne biliyim bana fazla geldi ilerleyen zamanlarda da düşmezse servise gitmeyi düşünüyorum
ortalama hızını bi yazıver kışın aracın ısınmadan varacağın yere ulaşmış oluyorsun bulunduğun bölgede rampa/yokuş da var ise verdiğin veriler 1248cc 90bg motor için normal kalıyor benim araç işe gidiş geliş 9lt yakıyor 16km hız ortalaması (3km mesafe ve 1km rampa) hafta sonları İstanbul içi gezer iken 5.6lt yakıyor Uzun yolda 4.4lt ile yazlığa varıyorum (100/120 km arası hızlar ile)
Dur kalk çok oluyor aslında,Bi 80 e cıkıyorum bide 30 a düşüyorum ama süreye göre ortalama hız 30 falan..
BENDE AYNI MOTOR PUNTO VAR. SABAH 700 METRE AKŞAM 700 METRE GİBİ ÇOK KISA MESAFE KULLANIYORUM ARAÇ HİÇ ISINMIYOR VE ORTALAMA KM DE 32.5 KURUŞ FALAN YAKIYOR. UZUN YOLDA 19-20 KURUŞ YAKIYOR. öNCEKİ ARACIM LPGLİ İDİ SANKİ lpgDİZELDEN DAHA EKONOMİKTİ GİBİ GELİYOR. ÖZELLİKLE UZUN YOLDA. bURADA GAZ 2 LİRA MOTORİN 3.9 LİRA BENZİN 4.2 LİRA. eN HESAPLISI LPG İMİŞ. iNŞALLAH YAZIN YAKIT DÜŞER DİYE BEKLİYORUM. bİRDE ÇOK KISA MESAFE OLDUĞU İÇİN NORMAL SAYIYORUM.
valla linea sitesinde emotion için şehir içi:6.1 şehir dışı:3.9 lt yakıt diyor :) bakalım ne zaman yakalıcaz..
valla linea sitesinde emotion için şehir içi:6.1 şehir dışı:3.9 lt yakıt diyor :) bakalım ne zaman yakalıcaz..
O verilerin yakalanması hayal. Ben 6. vitese takıyorum düz yolda sabit hızda 90 km hızla 4.1-4.2 gösteriyor. 120 km hızlada 4.7 oluyor. yol bilgisayarında Trip b bölümü var Trip a bölümü sıfırlanıyor b bölümü geneli gösteriyor. 98 saat kullanım 4800 küsür km olmuş ortalama yakıt 5.5 litre gösteriyor. Trip b toplam 125 km olmuş ortalama yakıt 8.5 falan gösteriyor. Depoyu tam doldurmuştum hemde ağzına kadar doldurttum 125 km de çeyrek depo gitti.
quote:
Orijinalden alıntı: karaaagac
BENDE AYNI MOTOR PUNTO VAR. SABAH 700 METRE AKŞAM 700 METRE GİBİ ÇOK KISA MESAFE KULLANIYORUM ARAÇ HİÇ ISINMIYOR VE ORTALAMA KM DE 32.5 KURUŞ FALAN YAKIYOR. UZUN YOLDA 19-20 KURUŞ YAKIYOR. öNCEKİ ARACIM LPGLİ İDİ SANKİ lpgDİZELDEN DAHA EKONOMİKTİ GİBİ GELİYOR. ÖZELLİKLE UZUN YOLDA. bURADA GAZ 2 LİRA MOTORİN 3.9 LİRA BENZİN 4.2 LİRA. eN HESAPLISI LPG İMİŞ. iNŞALLAH YAZIN YAKIT DÜŞER DİYE BEKLİYORUM. bİRDE ÇOK KISA MESAFE OLDUĞU İÇİN NORMAL SAYIYORUM.
Yanlış tercihte bulunmuşsunuz o zaman keşke benzinden vaz geçmeseydiniz her halükarda 700 metre için çok yakacaktır dizel motor daha geç ısınır durumunuzu bilemem ama kişisel görüşüm fiziksel veya iklimsel bir engel yoksa arabayı yerinden bile çıkartmam aynı durumda olsam...
Merhaba
İstanbul içi sanah akşam beylikdüzü - merter trafiğinde 7,0 ları buluyor.
Aracım 2011 1,3 mj Linea Emotion Dualogic
Bana çok gibi geliyor
quote:
Orijinalden alıntı: maxi909
quote:
Orijinalden alıntı: karaaagac
Yanlış tercihte bulunmuşsunuz o zaman keşke benzinden vaz geçmeseydiniz her halükarda 700 metre için çok yakacaktır dizel motor daha geç ısınır durumunuzu bilemem ama kişisel görüşüm fiziksel veya iklimsel bir engel yoksa arabayı yerinden bile çıkartmam aynı durumda olsam...
Dostum haklısın ben binmiyorum bile hep yürüyorum ama eşim aynı okulada anasınfında bizim çocuk var mecburen götürüyor yoksa hasta oluyor. Kısa mesafede tüpe geçmiyor diyor dizel aldık ama bu da pek az yakmıyor. 185 km olmuş tam yarım depo yaktı. Ortalama hız 13 km ortalama yakıt 10.8 trip a tirip b ortalaması 5.8 olmuş 4.3 tü yükselmiş.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme