Şimdi Ara

2009 Clio 3 1.5 Dci 65 hp Nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu akşam 2009 model clio 3 1.5 dci 65 beygirlik bir araca baktık.
    Kaporta olarak vs beğendik.
    Perşembe de ekspere sokarız diye konuştuk.

Bu araçta 65 beygir nasıldır? İnternette araştırma yaptım bu araçta turbo olup olmadığı tartışılıyor. Bazıları var, bazıları yok diyor. Bazıları da var ancak yazılımla beygir 65'e düşürülüyor diyor.

Senede 3-4 defa 1000 km uzun yol da gidiyorum. Ahım şahım kalkışlar son sürat hızlar falan beklemiyorum ancak yokuşta da kalacak bir araç istemiyorum.

Aracın kasasına göre biraz düşük bir motor gibi geldi bana.

65 beygirlik versiyonunu kullananların yorumlarını beklerim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

2009 Clio 3 1.5 Dci 65 Hp Nasıl?

Renault'un popüler modeli Clio'nun 2009 yılında piyasaya sürülen üçüncü nesli olan Clio 3, 1.5 Dci 65 Hp motor seçeneğiyle de tercih edilebiliyor. Bu motor, hem performansı hem de yakıt verimliliğiyle dikkat çekiyor.

Motor Performansı

1.5 Dci 65 Hp motor, 4.000 d/d'de 65 beygir güç ve 2.000 d/d'de 160 Nm tork üretiyor. Bu güç, şehir içi ve kısa mesafe yolculukları için yeterli oluyor. Ancak uzun yolda veya tam yüklü halde performansında bir düşüş gözlemlenebiliyor.

Yakıt Verimliliği

1.5 Dci 65 Hp motor, yakıt verimliliği konusunda oldukça başarılı. Resmi verilerine göre, karma kullanımda 100 kilometrede ortalama 4,2 litre yakıt tüketiyor. Bu değer, şehir içi kullanımda 5,0 litre, şehir dışı kullanımda ise 3,6 litreye kadar düşebiliyor.

Kullanıcı Yorumları

Clio 3 1.5 Dci 65 Hp ile ilgili kullanıcı yorumları genel olarak olumlu. Kullanıcılar, motorun performansından ve yakıt ekonomisinden memnun kalıyor. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar uzun yolda performans yetersizliğini ve kabin gürültüsünü eleştiriyor.

Alınır Mı?

Eğer şehir içi ve kısa mesafe yolculuklar için yakıt verimli bir araç arıyorsanız, Clio 3 1.5 Dci 65 Hp sizin için uygun bir seçenek olabilir. Ancak uzun yolculuklar veya yüksek performans beklentileriniz varsa, daha güçlü bir motor seçeneğini değerlendirmelisiniz.

Genel olarak, Clio 3 1.5 Dci 65 Hp, fiyat-performans dengesi açısından başarılı bir otomobil. Otomatik vites seçeneği bulunmaması dezavantaj olarak görülebilirken, düşük yakıt tüketimi ve uygun fiyatı avantajları arasında yer alıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2005 1.5 dci 65 bg kullandım. çekişi güzel 160nm tork var. yokuşta falan bırakmaz. turbo var. turbo olmasa 1.5 dizel motordan 50bg 100nm tork ancak alırsın. sadece intercooler yok. çok sesli bir motor.
  • 1,5 dci 65 beygir sümbülle 1800 km yol yaptım 3 gün önce. 1 depo ile 1200 km gidiyor. 2011 model araç. ama tabi ben 80-90 ı geçmedim. kullandığım araç 360 binde. bu size belki bir fikir verir diye yazdım.
  • Aynı motoru kullanıyoruz o motorda turbo yok diyenlerin kafasını merak ediyorum. Çekişe gelirsek iyi çeker aşırı gürültü yapar yokuşa hangi hızla girersen onla çıkarsın bazen 4e atman gerekebilir toplamıyo yokuşta ve en önemlisi o motor çok çok çok gürültülü kendin bilirsin
  • Araç kalkışlarda turboya rağmen hantal ancak yokuşta falan kalmaz. Yakıt tasarrufu ve kolay sorun çıkarmaması sebebiyle tercih edilir.
  • 4 ay falan kullandım.izmir den Muğla ya gittik 3 kişi çekişi gayet iyitdi.Yakıt zaten yakmıyor
  • 5 yıldır 2007 1.5 65bg kullanıyorum gidişde Hiç de 65 bg dedirtmiyor bastın mı baya iyi gidiyor kalkış tatmin etmeyebilir
    çok dik olmayan bayırları 3-4 vitesle çıkılıyor çıkmıyorsa baskı balata ya bakmak gerek
    tüplü şahinle aynı yakıyo şuan şehir içi 4.7 litre
    sırf konfor için imkanım olsaydı megan 3 yada astra j 1.6 cdt alırdım ama sıkıntı yapmıyorum bu zamana kadar beni hiç üzmedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu konumu okumanı öneririm. Hayret ettim symbole atılmadık çamur bırakmayan forum bu sefer öve öve bitirememiş....

https://forum.donanimhaber.com/dizel-candir--141050921
  • Konuyu hortlatayım.

2010 model 70 bg Clio 3 1.5 dci faz 2 aldım arkadaşlar. Araçta turbo da intercooler da var.

Şehir içi harika gidip az yakıyor ancak uzun yolda performans düşüklüğünü hissediyorsunuz.

Aldığımdan beri 6 bin km'yi geçtim daha 2 ay dolmadı, gayet memnunum.
  • Hayırlı olsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matizkafalar

Konuyu hortlatayım.

2010 model 70 bg Clio 3 1.5 dci faz 2 aldım arkadaşlar. Araçta turbo da intercooler da var.

Şehir içi harika gidip az yakıyor ancak uzun yolda performans düşüklüğünü hissediyorsunuz.

Aldığımdan beri 6 bin km'yi geçtim daha 2 ay dolmadı, gayet memnunum.
    Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın. Yalnız 65Hp ve 70 Hp olan modellerde intercooler mevcut değil, bilginiz olsun. İntercooler yalnızca clio 3 lerde, 85 ve 90 hp Lik motorlarda var.

4 yıldır kullanıyorum ben de çok memnunum. 70 Hp 2011 Extreme paket

youtube.com/DrACG kanalıma da beklerim. Clio 3 Hakkında videolar çekiyorum.
  • killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    Tüplü şahinle aynı yakıyor dediğiniz şahinin lpgde ne yaktığından haberiniz var mı ? Şehiriçi 12.5 litrenin altında LPG yakmıyor. Buda en az 40 kuruş demek. Sizin aracınız 30 kuruş yakıyor şehiriçi.
  • Engineer ! kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
    Yanlış olmasın hocam? Ben 65likler dahil hepsinde turbo var diye biliyorum. İntercooler da sadece 65liklerde yok. Ben alırken experden önce sağlam bir dizel motor ustasına gösterdim, adam kaputu açıp ben söylemeden ilk baktığı şey intercooler oldu ve var dedi.
  • Hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız bilinmeyi nasip etsin
    Konfor dışında herşeyi güzeldir az yakışını da bahsetmeye gerek yok artık

@34hıl34 hocam 2 yıl önce bu yakma işlerine çok takmıştım ozamanlar depo fullemek daha kolaydı
    şahin i olan arkadaşla muhabbet esnasında yaptığı km ye kaç tl verdiğini söylemişti hasabımıza göre 25krş yakıyordu
    Şuan da bilgisayarda ortalama 4.7 yazıyo 40 küsür krş yakıyodur herhalde
    tabi onun benzin sarfiyatını da kararsak daha az yakıyorumdur
  • hayırlı olsun
    ne zaman aldınız ne kadara aldınız
    tramer durumu nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineer !

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın. Yalnız 65Hp ve 70 Hp olan modellerde intercooler mevcut değil, bilginiz olsun. İntercooler yalnızca clio 3 lerde, 85 ve 90 hp Lik motorlarda var.

4 yıldır kullanıyorum ben de çok memnunum. 70 Hp 2011 Extreme paket

youtube.com/DrACG kanalıma da beklerim. Clio 3 Hakkında videolar çekiyorum.

Alıntıları Göster
    Tekrar merhaba hocam. Sana yazdıktan sonra hem clio grubuna sordum hem de bizzat kendim baktım.

Benim araç 2010 clio 3 1,5 dci 70hp faz2 ve intercooler %100 var. Turbo hortumunu takip ederek radyatörün sağ önünde tamponun içinde küçük intercooler radyatörü alt panjurdan net olarak gözüküyor.
    2009 Clio 3 1.5 Dci 65 hp Nasıl ?

Fotonun solunda öndeki intercooler sağdaki radyatör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matizkafalar -- 31 Ağustos 2020; 11:34:52 >

• matizkafalar kullanıcısına yanıt
    Bir yaşıma daha girdim hocam.

Senelerdir clio gruplarında tartıştık, 65 ve 70 Hp olan hiç bir modelde intercooler a denk gelmedik. Turbo zaten hepsinde var faz2 kazalarda. Kaç hp Lik olursa olsun.

Demekki yanlış biliyormuşum hocam, teşekkür ederim.

Tekrar hayırlı olsun, güle güle kullanın. Çok keyifli bir araba. Az yakmasından dolayı, yürümeyi unutturdu bana 4 senede
  • killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    Yanlış hesaplamışsınız veyahut 2 yıl önce hesaplandı ise litre fiyatı ile o kuruş çıkmıştır. Şahin benzinde şehiriçi min 10 litre yakan bir araç. Lpgde 12 litre altı yakması mümkün değil.
  • Aslında clio daha az yakıyo ama arkadaş bir şekilde aynı yaktığımız hesabını çıkardı
    Güncel fiyatlara göre ben 100km de 30 tl o 45 leri görüyor
  • arkadaşlar merhaba,

araba almam gerekiyor....bu linkteki araç km si çok düşük, aynı şehirdeyiz gidip bakabilirim

kafamı tek çelen 65 bg olması...sizce nasıl üzer mi beni bu araba yokuşlarda...makul hızlarda kullanan agresif olmayan bir sürüş profilim var

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-36.500-km-kapali-garaj-araci-1008070806/detay

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.