Bildirim
linea-otomatik
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Linea dizel otomatik kullanıyorum. 99 000 de aracım. 1.3 olması sebebiyle çekişi biraz düşük. O sebepten tam otomatik gibi kullanmak zevk vermez ama viteslerini kendin ayarlarsan ( en azından rampalarda ve ara hızlanmalarda) sorun yaşamazsın. Hele ki istanbul gibi trafiğin yoğun olduğu dur kalklarda sürekli debriyaja basma sorunu ortadan kalkıyor ve rahat bir sürüş sağlıyor. Bu aralar çok dolaşmadığım için yakıtı umursamıyorum biraz devirli ve süratli kullanıyorum (sürekli şehir içi) yol bilgisayarında 6.2 yazıyor ama sakin sürdüğüm dönemlerde 5,8 görmüşlüğümde vardı.
Malum parçası bakımı yakıtı ekonomik her yerde ustasını da parçasını da bulursun. En son yaklaşık 1 ay önce triger kopardım nerdeyse komple motor yaptım hepsi orjinal sıfır parçalardı 2.200 lira para harcadım. Belki başında dursam parçalarını kendim alsam daha ucuza da maal edebilirdim.
Araçta son süratim 170'ti İzmir Kuşadası arasındaki otobanda yapmıştım. Şehir içinde en fazla 140 a kadar çıkarım dahasına da çıkılır ama araç zorlanmaya başlıyor. Genel anlamda yol tutuşu gayet güzel aşırı sürate kaçmazsan,, ancak araç rüzgardan çok etkileniyor. Rüzgarlı havalarda azami dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Araç kalkışlarda ağır kalıyo hele ki rampa gibi yerde kalkıcaksan baya zorlanıyor ama kalkıyor daha hiç bi rampada kalmadım ki yaşadığım yerde rampa çok fazla
Sonuçta Türkiye nin en çok satan arabası ilerde sıkılsan bile hemen satabilirsin. Ben bir keresinde satışa çıkardım ertesi gün istediğim fiyatın 1000 TL altına alıcıyı buldum ama satmadım çünkü bu fiyatlara alabileceğim daha mantıklı bir araç bulamadım.
İşin özü ekonomik olsun, ailemi bindiririm geniş geniş gezerim ara hızlanmalar ve rampada uzamalar benim için önemli değil diyorsan tavsiye ederim.
Sormak istediklerini çekinmeden sorabilirsin.
-
Hocam arac hakkinda bilgim yok ancak fikrimi belirtmek isterim. Millet 1.3 pek iyi degil diyor. Cekisi biraz zayifmis. Dolayisiyla arac hizini alana kadar gaza biraz yuklenmek gerekecek. Ancak 1.6 alirsaniz rahat yuruyecegi icin 1.3ten daha az bile yakar. Gorusum bu yonde..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Trigeri nasıl koptu
Zincir kolay kolay kopmaz.
Arabada gaza bastıkça ıslık sesi gibi bir ses geliyodu turbodan olabileceğini düşündüm triger 120 bin de değişecekti çünkü. Aracı ustaya götürürken kavacık taraflarıyda hatta tak diye araba bi kapaklandı gaz yemedi anladım zaten triger koptuğunu çağırdım çekiciyi. İşin ilginci millet sesi duyduktan sonra binlerce km sürüyo ben daha 40-50 km anca sürmüştüm. O arada da hiç zorlamadım bi sorun çıkmasın diye. Olacağı varmış demekki.
Bu arada bir arkadaş 1.6 olanını tavsiye etmiş ama 1.6 larda otomatik yok. Olsa ilk ben alırdım eminim çok daha iyi bir araç olurdu. -
Peki 2010 dualogic linea 1.3 multijet 90.000 de bu aracın ederi nedir max ne kadar verilir.
kullandığım en berbat motorlardan biri, bir araba hiçmi keyif vermez.
linea alınacaksa 1.4 turbo ya da 1.6 mj alınmalı. -
1.3 turbolu motor nasil gitmiyor ? Clio 4 tce 0.9 motor 3 silindir olmasina ragmen bastin fena yakiyor ama iyi kaciyordu.
1.6 multijet otomatik linea yok sanırım motorun yokuşlardaki performansı araba full doluyken nasıl bırakırmı yokuşta..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X