Şimdi Ara

[Linkler-Tarty?ma]Meizu Marka Telefonlara Türkçe Dil Yükleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
15
Favori
33.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abbet

Bendeki cihaz A versiyon ve Türkçe dil seçeneği var. Ama %100 Türkçe değil. I versiyonlardaki Türkçe %100 mü ?

Busybox yükleyemiyorum bir türlü. Sürekli hata alıyorum. Çözümünü bilen varsa beri gelsin....

Saygılar.

Hayrınıza bir cevaplayıverseniz abiler ....
  • TugraHan46 kullanıcısına yanıt
    telefondan denedıgımde no such fıle dırectory hatası verıyor :) cok garip bişey çözemedim.
  • No Such File or Directory hatası alanlar bende MX4 PRo da aynı hatayı alıyordum aşağıdaki komutla hallettim şuan türkçe :)

dd if=/sdcard/system.img of=/dev/block/platform/15540000.dwmmc0/by-name/system

işaretli yeri telefonunuza göre bu şekilde deniyebilirsiniz.

MX4 Pro = 15540000.dwmmc0
    M2 note = mtk-msdc.0
    MX4 = mtk-msdc.0 (OR mmcblk0p6)
    MX5 = mtk-msdc.0 (OR mmcblk0p18)
  • zorbey4275 Z kullanıcısına yanıt
    bendede corrupted diyor a versiyonu bi türlü kuramadım. cihazda 4.5.3.2u sürümü yüklü nasıl yapabilirim acaba?
  • Şaka gibi bi durum :) normalde uzun kodu yazdıktan sonra 5 dk bekleyin olan bölümde ben beklemeyip acele ettiğim için cihaz yarım kalıp recoverye düşüyordu :) meğersem sorun oymuş dün hallettim.Cihaza son sürüm a rom kurmadan denemeyin olmuyor.
  • ya arkadaşlar delirecem busybox u bir türlü kuramadım
  • Arkadaşlar elimde yurtdışından gelme mx5 var. Türkçe rom yüklenmiştir. Renk beyaz gridir. Fiyat 1200 TL'dir. Sanalpazar linki açılır. Daha ayrıntılı için p. M. Atabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar son ss e kadar herşey nnormal sonra meizu yazısında takılı kalıyor lütfen yardım edermisiniz
  • Arkadaşıma meizu m2 note aldık. A rom vardı I rom kurduk. Mobil şebekesi sürekli gidip geliyor. Böyle bir sorunla karşılaşan oldumu acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bendeki cihaz A versiyon ve Türkçe dil seçeneği var. Ama %100 Türkçe değil. I versiyonlardaki Türkçe %100 mü ?

Busybox yükleyemiyorum bir türlü. Sürekli hata alıyorum. Çözümünü bilen varsa beri gelsin....

Saygılar.

Hayrınıza bir cevaplayıverseniz abiler ....

Evet dostum I romlar %100 türkçedir.

• arkadasla allah rizasi icin yardim edin bir turlu turkce yapamadim

• M2 mini konusuna yazmıştım.

Aynısını buraya da yazıyorum;

Merhaba arkadaşlar,

Meizu M2 mini için 4.5.4i sürümünü kurabildim. Temiz kurulum olmadı galiba ama bakalım performansta sıkıntı yaşayıp yaşamadığımı deneyince göreceğim.
    İlk sıkıntım şu;
    Bir işlem yapıp telefonu restart yaptığımda Flyme balonlu ekranda hep takılıyor. Kapatıp tekrar açıyorum. Normal bir şekilde açılıyor.

1- 4.5.3.2 A sürümünü şu siteden indirdim.
    https://meizufans.eu/forum/topic/2807/flyme-os-4-5-3-2a-stable-m2

2- İnen zip dosyasını olduğu gibi telefonun ana dizinine(telefonu pc ye bağladığınızda karşınıza çıkan ilk klasör) attım.

3- Telefonu kapatıp recovery modda açtım. (Recovery modda açmak için; kapalı telefonda önce ses açma tuşuna basılı tutuyoruz, aynı anda güç tuşuna basıyoruz)

4- Recovery modda açılınca system update, clear data bölümünü seçiyoruz. Telefon update dosyasını otomatik görüyor. Görmezse, aynı ekranda pc ye bağlayın. Recovery adında bir aygıt tanımlanacak, onun içine update.zip dosyasını atarsınız. Telefondan tekrar update dediğiniz zaman başlar.

5- 4.5.3.2A sürümüne geçmiş oluyoruz. Bu süreçte telefonu kapatıp açarken flyme ekranında kilitlenirse, güç tuşuna uzun basıp kapatın, tekrar açın. Ben sürekli bu hatayı aldım.

6- 4.5.4i sürümünü indiriyoruz.
    https://meizufans.eu/forum/topic/3205/flyme-os-4-5-4i-m2-mini/15

7- Account bölümünden system privilage bölümünü açık yapıyoruz.

8- Zip dosyasının içindekileri yine telefonun ana dizinine atıyoruz.
    Dosyanın içinde supersu ve terminal emilator apk ları mevcut. Bunları kuruyoruz. Yukarıda linkini verdiğim sitede sadece 2 programdan bahsetmişler. Bunlar ile 4.5.4i yi kurmaya çalışınca operation denied cevabı aldım. Sonrasında telefonda gelen çin app storedan busybox indirdim. Bu da saçma sapan bir şekilde yüklenmedi, tekrar yükle dedim. Yüklenmiş dedi. İlk çıkan 2 uygulamayı kurmaya çalıştım. Sonuç olarak kuruldu. Bu arada ne çıkarsa allow veya grant dedim
    Her uygulama bir izin istiyor.

9- Ekran açık kalma süresini minimum 10dk yapıyoruz.

10- Terminal emilator uygulamasını açıp;
    quote:

su
    yazıyoruz.
    Burada bizden izin ekranı çıkacak, çıkmalı. İzni veriyoruz.

11- Sonrasında;
    quote:

dd if=/sdcard/system.img of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system

Bu kodu yazıyoruz. Enter a bastığınız zaman bir alt satıra geçmiş gibi görünecek.(Operation denied derse, bazı izinlerde hata olduğu anlamına gelir. Busybox ve supersu yu karıştırın, izinleri verin)

12- Eğer alt satıra geçerse telefonu koyun bir köşeye 5-10 dk işlem yapacak. Yapılan işlemlerin sonlandığını "#" sembolü ile biten mesaj ile anlarsınız.

13- Yeni sürüm yüklendi

14- Telefonu kapama tuşuna basılı tutarak kapatıyoruz. Açılırken boot ekranında kilitlenebilir. Tekrar kapatıp açın.

15- Telefonu factory reset yapın,
    Settings - About phone - memory - reset. 2 kutuyuda işaretleyebilirsiniz. Telefonda ne var ne yoksa silinir.

16- International romunuz hayırlı olsun. Türkçe dahil bir çok dilde telefonu kullanabilirsiniz.

Not: Tüm sorumluluk size aittir.
    Vaktim olsa video çekip anlatmak isterdim. Ancak elimden bu kadar geldi şimdilik.
    Aradaki işlemler sonrasında kapatıp açılmalarda takılma ile çok karşılaştım. Uzun basıp kapatıp açtım her defasında. Şu anda normal bir şekilde açılıp kapanıyor.

• Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    ustadim benim tel m2 note 😞

• Buradaki açıklamadan faydalanarak 4.5.2.7 I yükledim. Türkçe klavye için bir öneride bulunabilir misiniz. bir de daha önce deneme amaçlı flymeos 5 olan a versiyon yükledim müzik programı ve tool vardı bunların apksını bulabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilo1900

Buradaki açıklamadan faydalanarak 4.5.2.7 I yükledim. Türkçe klavye için bir öneride bulunabilir misiniz. bir de daha önce deneme amaçlı flymeos 5 olan a versiyon yükledim müzik programı ve tool vardı bunların apksını bulabilir miyiz?

xperia klavye
    https://yadi.sk/d/6BFAw-16jcqHa

Root explorer kur
    textinput-tng.zip dosyasına sağ tıkla buraya çıkar de (klasöre çıkar deme içinde zaten klasör var)
    çıkan klasörü lollipop romdaysan system/app içine at
    textinput-tng klasörünü ve alt klasörleri dosya izinlerini 744 yap
    textinout-tng klasörünün ve alt klasörlerdeki tüm dosyaları (klasör değil) dosya izinlerini 644 yap
    reboot yap
    ayarlardan xperia klavye seç
    hayırlı olsun
    kitkat romdaysan
    - "textinput-tng.apk" /system/app içine
    - "libswiftkeysdk-java.so" /system/lib içine at
    izinleri ayarla reboot yap
    ayarlardan xperia klavye seç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TugraHan46 -- 11 Kasım 2015; 20:53:50 >

• Elimdeki telefon Tam emin olmamakla birlikte meizu mx4 sanirim. Sifresi unutuldugu icin telefon aciliyor ama sifre ekraninda kaliyor. Bunu kurtamanin bir yolu yok mu.
    Hard reset deniyorum. Clear data yi isaretliyorum. Sanirim sifre soruyor reset atamiyorum

• https://www.facebook.com/groups/345277025593706/

• M1 note lolipopta sarjı somuruyor. Kitkat iyiydi ama arama engelleme uyarısı veriyordu türkçe dilindeyken.

• eski sürümlere geçmek isteyenler aşağıdaki linkte verilenleri yaparan dönebilir bootloder kilidini kaldırabilmişler.hangi eski ürümlere dönülebileceği en üstte yazılmışş.böyle yapılarak versiyon değiştirebiirmi açıkcası denemedim hiç

http://forum.xda-developers.com/meizu-mx/general/tutorial-bootloader-unlocking-mx4-m1-t3201715/page20
  • Hızlandırılmış anlatım,
    Not: telefon ılk denememde brıck oldu, eğer brıck olup recoveryden öteye gıtmez ıse telefon hangı rom yukluyse tekrar o romu atın,

1) flymeos da root yetkısı verın,
    2 usb debugg, allow mock locatıons ,ve bılınmeyen aygıtlar yukleme açın
    3) bılgısayarınıza adb yı tanımlayın
    4)1.sayfadakı adımları uygulayın adb lı olanları,

ben 3 saatte sıfırdan yaptım arkadaşlar, bıraz zor olsada sonunda oldu

1.sayfadakı genış anlatımı yapan arkadaşa çok tşk ederım, ayrıca adb kurulamazsa samsung un adb sı uyumluydu xda sayfasında öyle yazıyordu öyle kurdum onu,
     [Linkler-Tarty?ma]Meizu Marka Telefonlara Türkçe Dil Yükleme�

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiel -- 14 Kasım 2015; 6:02:31 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.