Şimdi Ara

Linksys Cisco WAG320N Uydunet incelemesi (ps3'te medya paylaşımı ve mkv açma) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
24.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki bu linksy wusb600 sinyal gücünü işletim sisteminden değişiklik yapamazmıyım gücünü arttırmak cekim güççünü için..?
  • hocam ben amacini anlayamadim, wus300 un calisiyorsa calisiyordur, modeminde var, neden komsudan sinyal almaya veya daha fazla ceken bir adaptor ariyorsun? ona gore cevap vereyim...

Konu hiz ise wus600n e N modem alacaksinki, wag320n incelemem ekte, ne alirsin orasi sana kalmis...

Eger mesafe ise wus300 cekiyordu diyosun???
  • hocam amacım şu....wag320n modemi almadan ilk önce usb adaptörü almaktı ve aldım....eski modemide 1 aya kalmaz değişcem...wusb600 n aldık almasınada pcmi diyer odaya götürdüğümde cekme gücü inan bana bir dişe indi (35mb) ve şok oldum...diyorum ki wag320n modemi aldığımda bu oran yükselirmi?eski modemim G olduğundan dolayımı bu cekim güçü az diyorum...yoksa bu adaptör cekim güçümü bumudur merak ettiğim bu..sen iki cihazıda test etmişsin kaç metre mesafeden denedin evin en dip yerlerindede nasıl cekiyor..araya duvarlar girdiğinde nasıl cekiyor onu merak ediyorum?yarın ömürgünde bu wag320n aldığımızda ben krizlere girmek istemiyorum yani......ben eski modemimle (airtieswav140) ve yeni usb adaptörüm (linkswusb600n) hiç bi verimli çalışmadı....inan bana kasanın arkasında duruyor adaptör önünde dursam adaptörün cekim gücü azalıyor......benim eski airties wus300 adaptörle canavar gibi cekiyordu....YANİ diyorum bu adaptör hiç iyi değil allahtan modemle arası 3 metre ve bir tahtadan kapı var uzak olsam inan bana cekmiyor.......cekmiyor cekmiyor...wusb600N adaptör..peki bu linksy wusb600 sinyal gücünü işletim sisteminden değişiklik yapamazmıyım gücünü arttırmak cekim güççünü için..?böyle bir seceneği varmı burda bir arkadaş bişeyler yazmış dediklerini aynı harfiyen yaptım ama o dedikjleri seyler koplar cıkmıyor...siz bilyiormusun hocam....?

modemi alıp test edemedim benim gibi bir çok kişi bunu almadan önce bu yorumları okusunlarki ders cıkarsınlar.....sazan gibi atlamasınlar...modemi test etmedim modeme diyecek sözüm yok...ama yakında onuda alırız test ederiz..... teşşekkürler....

• laptop ıcın bu modemı almyı dusunuyorum nasıl arkadaslar degermı sızce :S
  • @starw1977

cevabın icin tesekkur ederim.ama renk konusunda aynı fikirde oldugumuzu sanmıyorum bence enson cıkarttıkları modemi birazdaha makyajlamıslar gibi geldi cunki sitede tek siyah renkli hic ruter da yok modemde. neyse onemlideil.ben kafaya koydum ister 5 ceksin ister bir omedemi almak istiyorum
    birde su konuvar ileri ki zamanlar icerisinde wireless lcd tv almayı dusnuyorum bu modemin ruter ozelligini kullanarak haricideki filmler kablo olmadan aktarabilirmiyim (filmlerimi 720p formatında depoluyorum)
  • @muazcabir
    daha once yazdigim gibi wireless cihazin performansini yanlis bir sekilde olcuyorsun, sinyal gucu 3 mus 5 mis bunun
    sinyali aldigin surece cok onemi yok.
    WAV140 ta WUSB00n veya WUSB300 ile anlatmis oldugun mesafeden 3 bar cekerken, thruput un muhtemelen 3 ile 8 mbits
    arasinda oldugunu gorursun, (thruput=gercek baglanti hizin, gordugunuz 54 ve 36 lar teorik gercek olmayan hizlardir)
    WAG320N aldiginda bu ayni mesafeden WUSB600N ile yine 3 veya 4 dis cekebilir, 5 te cekebilir. Bu sinyal gucudur, ama wag320N +wusb600n
    den tahminim 25-30Mbits alirsin.
    Veya modemin yanina WAV140 veya WAG320N i koysan, WUSB600N ile baglasan,ikisindende super 5 bar sinyal alsan, WAV140 ta 22-24mbits alirsin, WAG320N de 70-100Mbits alirsin
    farki bu..
    Ek olarak evinde ofisinde baglanamadigin olu noktalar varsa, oralardan muhtemelen sinyal alirsin,

bence mevcut modeminde sorun yoksa, sinyali 3 ten 5 cikaricam diye modem alma, yukaridaki yazdiklarimi dusunerek al
    WUSB600n in sinyal gucunu yukseltmek icin birsey yapilabilecegini sanmiyorum, varsada bilmiyorum, belki 444 27 26 yardimci olur

@ogundmr

ben butun yorumlari okumani oneririm, ben oneririm, forumdur farkli gorusler vardir, ama bence genel olarak bu forum wag320n ile
    ilgili olumlu olumsuz yonleri ile iyi bir dokuman oldugunu dusunuyorum

@hiachi
    wireless lcd tv ni alirken Wireless client i N olursa, mevcut thruput rakamlara bakarak 720p film oynatabilirsin, tabii ki
    belli bir makul mesafede,kendi evimden ornek verelim, 2 kose donup 10 m gittigim zaman, 9-20mbitsler var, 720p oynatmaya
    yetecektir....

birde wireless Lcd ye PC kapali iken ulasacaksan TV de DLNA ozelligi olmasi gerekir, Modemde media sunucu yu etkin yaptigin anda
    diske PC kapali iken erisirsin

• @starw1977
    Cevapların cok faydalı oluyor,tesekkur ederim.samsungun dlna ozelligi olan tv lerinden dusunuyorum.belki pc oyunlarından sıkılırsamda konsol alırım bu durumdan oturu ileriye donuk wag320n benim icin ideal bir secim.birde cekim gucu kuvvetli olsaydı yemede yanında yat derdim
  • teşekkür ederim benim konuma girip beni aydınlatmaya çalışmısınız öncelikle ilglinize teşekkür ederek sorularıma başlamak istiyorum benim netmaster cxc-150 modemi zoom x6 ile wıreless a çevirmem için ne yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz anlatırsanız sevinirim sağolun
  • yorumları okudum fakat kararsızım evde kullanıcam ne alıyım kafam karıstı :S
  • @aykut
    acikcasi bilmiyorum, adsl modemi router kullanma ile ilgili yorumlar okudum, ama modemi genelde brdige moda aliyorlar ki uydunet 2 den fazla mac adrese izi nvermedigi icin bu yolla en fazla 2 pc baglayabiliyorsun, en azindan yazilanlardan ben onu anlamistim, wag320n, ve rivayete gore wag120n ve wag160nv2 de, direk wan portu secip 1. ethernet portunu secince router oluyor, cok pc veya kablosuz cihaz baglayabiliyorsun

@ogundmr
    hocam ethernet portun gigabitse, usbden disk baglama ve paylasma fonksiyonlarini kullanacksan alabilirsin,zira bu urunun pek alternatifi de yok, bunlari kullanmayacaksan, wag160n i denememis olmak ile beraber cok farki oldugunu sanmam.
  • LINKSYS WAG120N aldım neden bole zayıf sınyal yoksa bızım beklentılerımızmı cok yuksek bu modemden ?
  • @ogundmr
    oncelikle hayırlı olsun,ama beklentilerimizin yuksek oldugunuda sanmıyorum evin icinde cekim alanı 5.kademe olması bence fazla deil neden boyle oluyor dersen bende bilmiyorum bende istiyorum tam kademe ceksin benim evde 2 duvar otesini cekimi 1.kademede oluyor buda beni cok uzuyor neyse ama internet hızımda yavaslama yok bu guzel birsey.(wusb600nv2 ile baglanıyorum)
  • arkadaslar, eger baglantiniz varsa onemki olan hizi, hizdan kastim kesinlikle teorik baglanti hizi degil, gercek transfer hizi, hic cekmiyor diyorsaniz birsey diyemiyorum

ama mevcut kosullarda, modemi biraz yuksege koymanizi, yonlerini degistirerek denemenizi onerebilirim, bircok modemin 5 dis cekip yaptigi thruputtan fazlasini alirsiniz, eger alicinizda N destekli bir notebook veya WUSB600n ise.....

forumu acarken yazdigim yaziyi okursaniz evimde G alici ile 3 barlar seviyesinde oldugunu yazmis idim, bu sekilde en yuksek 27-28 mbits veri transferi alirken, bu modemden uzaklastikca dusuyor, wusb600nv2 dede, tahminim aksine 3-4 barlar almama ragmen, acikcasi 5 bari heryerde alirim saniyordum, 70-80mbitsleri aliyorsunuz, salonda modemden uzaklastikca veri transferi G ye gore 3-4 katina cikiyor...

Bu testleri yapmak kolay, 2 pc arasinda buyuk bir dosya transfer edin ve zamani olcun...

unutmayin ki, teorik olarak 5 dis kablosuz cekim alaniniz olup, 0 thruputunuz olabilir, veya 5 dis internet cekim alani olup internete giremeyebilirsiniz...

• @starw1977
    ustadım konuyla pekbir ilgisi yok ama bende usb adaptor linksys WUSB600N v2 versiyonu var bunun driverini kendi sitesinde update etmek istedim bir rar dosyasının icinden .cat .inf .sys .dat .dll uzantılı evraklar cıktı ben bunu nasıl kuracagım bilginiz varmı w7 32bit kullanıyorum
  • bilemedim ama cagri merkezi 0212 4442726 yardimci olur herhalde,

bende alakasiz bir soru sorayim, Western dijital live in var mi? WUSB600n v2 ile yabanci forumlarda calistigi rivayet ediliyor bende onu merak ettim...
  • bugun kargodan yeni aldığım airties5450 ve 2410 elime ulaştı arkadaşlar.....süper harika diyorum sizeeee...4 metre mesafe bir duvar bir tahta kapı ful cekiyor vee 300.00 :) saygılar bu adamlar bu işi yeminle cok iyi biliyor.........hiç bir problem yokkkk.canavar canavar :D
  • western dijital live bendede yok soruna bende yanıtbulamadım.
    saygılar
  • @starw1977

ustat birseydaha ogrenmek istedim biraz once airties ın 5450 modelini inceledim kendi sitesinden ve bu modemdede usb girisi ve 5 ghz baglantısı var ve adamların soyledigi tak paylas teknolojısınde usb den yazıcı yı takarak bilgisayar acık olmasada paylastıra biliyorlar linksys wag320n inde boylebir ozelligi varmı acaba bunu danısmak istedim.iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

@starw1977

ustat birseydaha ogrenmek istedim biraz once airties ın 5450 modelini inceledim kendi sitesinden ve bu modemdede usb girisi ve 5 ghz baglantısı var ve adamların soyledigi tak paylas teknolojısınde usb den yazıcı yı takarak bilgisayar acık olmasada paylastıra biliyorlar linksys wag320n inde boylebir ozelligi varmı acaba bunu danısmak istedim.iyi geceler

wag320n de print server yoktur,
  • peki bu durum donanımsalmı yoksa yazılımsal bir durum mu f/w ile duzelirmi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.