Şimdi Ara

Linksys wrt54gc kurulumu yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Billion ADSL modem/router la normalde kabloyla internete baglanabiliyorum. Kablosuz baglanmak icin linksys wrt54gc router aldik. sonra modemden linksysis internet portuna baglanti verdim. sonra kablosuza baglanabiliyorum ama internete giremiyorum. Wireless Adapterimin MACini klonladim. routerin ipsini de 192.168.2.1 olarak degistirdim ama bi turlu sorunu cozemedim. Detayli bi sekilde yardim edebilecek biri var mi?
    Tesekkurler.

•  Linksys wrt54gc kurulumu yardim lutfen

Modemden çıkan bir portu direkt WRT54gc'ye takın.

Daha sonra ağ bağlantılarımdan, kablosuz ağa sağ tuş yapıp özellikleri açın. Listeden TCP/IP seçin. Daha sonra oradaki özellikleri el ile girin. (Modeminizin ip adresini 192.168.1.1 olarak varsayorum)

Ip adresi : 192.168.1.5
    alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1

birincil dns : 192.168.1.1
    ikincil dns: 4.2.2.4

kaydedin internete çıkabiliyo olmanız lazım. eğer olmuyorsa modeminizin ip adresini marka ve modelini belirtiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: yerjan

Merhaba
    Billion ADSL modem/router la normalde kabloyla internete baglanabiliyorum. Kablosuz baglanmak icin linksys wrt54gc router aldik. sonra modemden linksysis internet portuna baglanti verdim. sonra kablosuza baglanabiliyorum ama internete giremiyorum. Wireless Adapterimin MACini klonladim. routerin ipsini de 192.168.2.1 olarak degistirdim ama bi turlu sorunu cozemedim. Detayli bi sekilde yardim edebilecek biri var mi?
    Tesekkurler.

• tessekkur ederim yardımlarınız ıcın cozumu buldum diger arkadaslarada yardımcı olması adına anlatmak istiyorum ılk once routerı bılgısayarı kabllu olarak bagladım ve routerın ara yuzune 192.168.1.1 yazarak gırdım orada basıc setup tan routerın ıpsını degıstırdım ornek olarak 192.168.11.1 olarak ayarları kaydet dedım routerın ıp adresı degısmıs oldu bundan arayuze baglanmak ıcını son yazdıgımız ıp adresını kullanacagız daha sonra modemı routera routerıda deskop bılgısayar bagladım takmadan once modem ve routerın elektrıgını kesın kabloları baglayın daha sonra bırlıkte acın bır sure bekleyın eslesmesı ıcın ısıklar sabıtlestıkten sonra deskop pc nın ag ayarlarına gelın ıp adresı ve dns ayarlarını otomatık almasını ısteyın bu ıslemı onayladıktan sonra deskopun ınternete gırdıgını goreceksınız sonra evdekı notbook dan kendı wrıles routerıma baglandım baglandıktan sonra onunda ag ayarlarından ıp ve dnsyı otomatık yaptım sonra oda ınternete gırdı bu ıslemler sonundan agınız kullanmaya hazır ancak routerın securıty ayarlarından gereklı ayarları yapmayıda unutmayın

• çok teşekkürler, verdiğin bilgiler sayesinde ben de sorunumu çözmüş oldum.
  • bi sıkıntımı daha sorayım.
    interneti paylaştığım gibi bu iki bilgisayar arasında dosya paylaşımı da yapabilir miyim?. yolu yöntemi nedir bunun?
  • arkadaslar bende gecen gunlerde aynı model router aldım.ancak kurulumu kılavuzun anlattıgı sekılde de, ınternette onerılen sekıllerde de denedim ama beceremedim.ayrıntılı olarak anlatabılır mısınız nasıl yapacagımı.sımdıden hepınıze tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 Router arasi VPN kurulumu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.