Şimdi Ara

LinkSys X1000 Cihazları rastgele internetten atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir yıl kadar önce Vatan'dan LinkSys X1000 modem aldım. Aldığım ilk günden itibaren bu sorun baş gösterdi. Modeme ev içinde 3-5 cihaz bağlı. Cep telefonları ve Laptoplar bir de ethernetten masaüstü bilgisayarım bağlı.

Bu modem kafasına göre, hiç bir sabit aralık olmaksızın; bazı bilgisayarları ya da tüm cihazları aynı anda internetten düşürüyor. Bu olduğunda modemin ışıklarında hiç bir sorun gözükmüyor. Modemin kendisine göre internete bağlı, her şey normal. Ama bilgisayarlarda internet kullanılamıyor. Ağ yöneticisinde de o küçük sarı ünlem işareti çıkıyor.

Ben bunu hep tüm bilgisayarları aynı anda kesiyor sanıyordum. Geçenlerde iki bilgisayarı da kullanırken birisinde bu bahsettiğim sorunun olduğunu ama diğer bilgisayarın hala düzgünce internete bağlı olduğunu farkettim.

Bu sorun olduğunda modeme reset atmadan hiç bir şekilde düzelmesi mümkün olmuyor.

Modemi bir defa servise gönderdim. Bana 1 hafta içinde değiştirip gönderdiler ürünü. Ama yeni gelen de aynı soruna sahip. Bunu da geri göndercem, ama buraya da bir yazmak istedim. Bu konuda sorun yaşayan kimse oldu mu daha önce? Düzeltebildiniz mi? Ya da böyle bir soruna ne sebep olabilir?

Müşteri hizmetleri ile telefonda görüştüğümde onlar da anlam veremeyip donanımsal bir problem olabileceğini söylemişlerdi. Yeni ürün gönderdiler, bu da mı aynı soruna sahip :S Ne şansmış bendeki eğer böyleyse!

• Öncelikle gecmıs olsun.
    Sorunun uzerınden baya zaman geçmiş, Son durum nedir acaba?
    Şu sıralar şiddetle modem araştırmasi içindeyimde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artakalan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, abi problemi çözdüğümü düşünüyorum. Modemin müşteri hizmetleri ile telefonda görüşüp sormuştum güncel versiyonu var mı bu modemin yazılımının diye. Bana yok demişlerdi. Ama sonra LinkSys forumlarına yazdım, güncel sürümü var dediler. Ordan indirdim, güncelledim, sorun çözüldü. 2 hafta oldu hiç yaşamadım bu problemi. Sadece bir başka sorun keşfettim. Bilgisayarın ağ ayarlarından el ile IP verdiğimde, modem bir süre sonra o IP'yi devredışı bırakıyor. Ve internete bağlanamıyor oluyorsun. Ben de IP'yi bilgisayardan vermek yerine, modem ayarlarından DHCP ile kullandığım bilgisayara sabit IP atadım. sorun çözüldü.

-Bilgisayarımı sabit yerel IP ile kullanmam gerekiyor WAMP için de... Senin böyle bir ihtiyacın yoksa uğraştırmaz.

Madem modem arıyorsun, bu modeme bulaşmamanı tavsiye ederim. Git Airties al başın ağrımaz diye düşünüyorum. Kapsama alanı filan da süper değil bu modemin. Antensiz, güzel görünümlü. Ama iyi sinyal dağıtsın diyorsan seçeneğin bu olmamalı. Bu modem bir de kablo modem özelliğine sahip sanırım. Bu ne demek hiç bilmiorm ama arkasında bir de "cable" die bir giriş(çıkış da olabilir) var DSL'in yanında. Modem ayarlarındaki yönetimsel özellikleri güzel. Muhtemelen hemen her modemde vardır bu özellikler ama ben bunda gördüğüm için söylüyorum. Örneğin modeme "maksimum bağlanabilecek kullanıcı sınırı" koyabiliyorsun. En fazla X IP adresine izin ver diyebiliyorsun. Filan... Şimdi bunlar geldi aklıma. QoS pek başarılı değil. Ama bağlantı hızlarımız yüzünden de olabilir bu, QoS aktif olarak kullanıyorum fakat pek faydasını göremedim, zararı da olmadığından kapatmadım.

Öyle... Sorun olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım. Hangi modemi tercih ettiğini de söylersen süper olur. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum modemimi çünkü yakın zamanda...

• efrom_cs E kullanıcısına yanıt
    Detayli aciklan icin cok tesekkur ederim kardesim
    Kotu mal sahibi insani ev sahibi edermis dusturundan yola cikarak bende interneti ortak kullandigim arkadasimin ttnet modeminden bunaldigimdan simdilik kor topal bir sekilde arastirmalara devam etmekteyim...
    Tavsiyene uyucam ve sanirim bu modemi eleyecegim..Tercihm simdilik ne olur bilemiyorum ama modem alir almaz tercihimden seni haberdar edecegim.
    Tesekkur ederim
    Saygilarimla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.