Şimdi Ara

Linux a geçmek istiyorum bikaç soru soracağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle linux u hiç kullanmadım. biraz c++ bilgim var. merak ettiğim şeyler var linuxta hangi sürümü önerirsiniz, rahat kullanmak için c++ gibi dilleri bilmem gerektiğini düşünüyorum, bu tür dilleri ne kadar bilmem gerek, ve bir linux işletim sistemini kendime göre yeniden tasarlayabilir miyim? hem görünüş olarak vs öyle bi imkanım var mı? ve tam olarak neleri kendim kod yazarak yapmak "Zorundayım"? internetten indirebileceğim örn video oynatıcı,office programları dışında ve linux ı laptopa kurmak istiyorum masaüstüyle laptop un çok farkı yoktur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.thuglife -- 22 Ağustos 2016; 7:32:23 >

• Linux kullanmak ile C++ bilmek arasında ne alaka var? Nerden çıkarttınız bunu? Çok ilerisi için birazcık python veya bash bilmek yararlı olacaktır.

Öncelikle kendinize bir "dağıtım" seçmeniz gerekiyor: Debian, Mint, Suse, Ubuntu, Arc, vs.. en popüler dağıtımlardan şu anda. Yeni başlayanlara Ubuntu veya Mint önerebilirim. Buna karar verdikten sonra kullanacak olduğunuz masaüstü ortamını seçmeniz gerekiyor.

Ne Windows ne de MacOS. Kendinize göre masaüstü ortamını en özgür bir şekilde özelleştirebileceğiniz yegane işletim sistemi Linux'tur. Bunun için de kod yazmanıza gerek yok merak etmeyin. Beğeninize göre ve alışkanlıklarınıza göre çeşitli masaüstü ortamları mevcut: Gnome, Kde, Xfce, Mate, Cinnamon, LXDE vs.. Bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz

Masaüstü veya dizüstü bilgisayara kurulum açısından bir fark yoktur ayrıca. Zaten hemen hemen hepsi, siz bilgisayara daha kurulum yapmadan önce canlı olarak denemenize imkan verir. Daha sonra beğenirseniz eğer sabit diske kurulumu başlatırsınız.

• Ben ilk başlayanlar için, Linux Mint Cinnamon öneririm. Benim şahsi fikirim, LM Cinnamon linux tarafını temsil eden en iyi işletim sistemi. Windows dan yeni geçenlerin zorluk çekmeyeceği bir dağıtım. Daha sonra sırf merak için, elementary os, ubuntu, debian, manjaro denenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

Linux kullanmak ile C++ bilmek arasında ne alaka var? Nerden çıkarttınız bunu? Çok ilerisi için birazcık python veya bash bilmek yararlı olacaktır.

Öncelikle kendinize bir "dağıtım" seçmeniz gerekiyor: Debian, Mint, Suse, Ubuntu, Arc, vs.. en popüler dağıtımlardan şu anda. Yeni başlayanlara Ubuntu veya Mint önerebilirim. Buna karar verdikten sonra kullanacak olduğunuz masaüstü ortamını seçmeniz gerekiyor.

Ne Windows ne de MacOS. Kendinize göre masaüstü ortamını en özgür bir şekilde özelleştirebileceğiniz yegane işletim sistemi Linux'tur. Bunun için de kod yazmanıza gerek yok merak etmeyin. Beğeninize göre ve alışkanlıklarınıza göre çeşitli masaüstü ortamları mevcut: Gnome, Kde, Xfce, Mate, Cinnamon, LXDE vs.. Bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz

Masaüstü veya dizüstü bilgisayara kurulum açısından bir fark yoktur ayrıca. Zaten hemen hemen hepsi, siz bilgisayara daha kurulum yapmadan önce canlı olarak denemenize imkan verir. Daha sonra beğenirseniz eğer sabit diske kurulumu başlatırsınız.

teşekkür ederim bilgi için :) linux ta uygulmalar vs. geliştirmek için c++ gibi diller kullanılabiliyor diye okumuştum bir yerde o yüzden öyle yazdım

• ben kurulumla ilgili bir şeyler sormak istiyorum . linux u pc ye kurduğumuz zaman linux'tan istediğimiz zaman windows a geçebiliyor muyuz ? yani kurulum aşaması nasıl ? bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avresta

ben kurulumla ilgili bir şeyler sormak istiyorum . linux u pc ye kurduğumuz zaman linux'tan istediğimiz zaman windows a geçebiliyor muyuz ? yani kurulum aşaması nasıl ? bilgilendirirseniz sevinirim.

Bilgisayar her açılacağı zamanb seçim ekranından hangi işletim sistemine geçeceğinizi belirleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

quote:

ben kurulumla ilgili bir şeyler sormak istiyorum . linux u pc ye kurduğumuz zaman linux'tan istediğimiz zaman windows a geçebiliyor muyuz ? yani kurulum aşaması nasıl ? bilgilendirirseniz sevinirim.

Bilgisayar her açılacağı zamanb seçim ekranından hangi işletim sistemine geçeceğinizi belirleyebilirsiniz.

teşekkür ederim hocam kurulum videosunu falan nereden bulabilirim acaba , kurulum yaparken bilgisayara hasar vermekten korkuyorum açıkçası :) . Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarımın özellikleri : 8gb bellek , 1tb sabit disk , 4gb ekran kartı , i5 6. nesil ve 2.3 işlemci hızlı. 32 bit 64 bit muhabbetleri vardı yukarıda sizce ben hangisini indirmeliyim ?
  • quote:

bilgisayarımın özellikleri : 8gb bellek , 1tb sabit disk , 4gb ekran kartı , i5 6. nesil ve 2.3 işlemci hızlı. 32 bit 64 bit muhabbetleri vardı yukarıda sizce ben hangisini indirmeliyim ?

İşlemciniz 64 bit destekliyor. Tabiki de 64 bit i kurunuz. Sisteminiz oldukça yeterli size Linux Mint 18 - Cinnamon 64 bit öneririm. Kurulumu forum.linuxmint.net.tr sitesinde resimli anlatımı bulabilirsiniz. Kurulum yapacak alan oluşturmanız gerekiyor. Bunu oluştururken önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
  • ubuntu ve ya diğer işletim sistemlerinin bir farkı var mı peki ?

teşekkür ederim . saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avresta -- 26 Ağustos 2016; 16:57:13 >
  • Temelinde ilk olarak kod yazma ile ilgili birkaç basit değişiklik var ancak Ubuntu tabanlı dağıtımları kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü bir sorun olduğunda en rahat şekilde işin içinden çıkabileceğiniz, en rahat kaynak bulabileceğiniz dağıtım odur. Ubuntu tabanlı olarak Linux Mint tavsiye ederim. Kişiselleştirme için gerçekten çok fazla seçeneğiniz olacak. Tabi masaüstü seçimi size kalmış oluyor ancak daha yeni başlıyorsanız Cinnamon masaüstü ile yükleyin. Windows'tan geçenlere en kolay arayüzü o sunuyor. Zaten işletim sistemini indirirken orada soracaktır. Birkaç kaynak inceleyerek nasıl kurulduğunu görebilirsiniz. :)
  • Linux'te programlama için genellikle python tercih ediliyor.
    Ancak en önemli detay terminal hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor,karşılaştığınız bir çok sorunu terminal üzerinden çözeceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedekleme yapmadan kurmaya çalışırsam herhangi bir sıkıntı ile karşılaşırmıyım ? az önce win 10 yedeklemeye çalıştım bir kaç yere baktım ama yedekleme için yaklaşık 111gb alana ihtiyaç olabilir yazdı bilgisayarda ama yedeklemeyi yapacağım yerel disk d ' de 16gb boş yer var ? bu sorunu nasıl çözebilirim , şimdiden teşekkürler.

edit : disk bölmeye çalıştım bir videoda bölmeden önce yedeklemem önerildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avresta -- 27 Ağustos 2016; 13:52:22 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.