Şimdi Ara

Linux Acemisi (Daha Doğrusu Kullanıcı Adayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sealam Arkadaşlar ben bilgisayarıma linux kurmak istiyorum fakat kafama takılan bazı sorular var, bunlar sırasıyla;

1. Linux hangi dosya sistemi yada sistemleri ile çalışır NTFS veya FAT32 uyulu linux varmıdır ?

2. Windows ve Linux bi arada kurulablir mi ? Eğer kurulabilirse nasıl

3. Linuxu tercih ettim çünkü... dediğiniz şeyler neler ?

• 1.Linux'un kendi dosya sistemleri vardır(ext2,ext3 vb.) ama linux altında Fat32 biçimlendirilmiş bölümlere okuma-yazma,ntfs biçimlendirilmiş bölümlerede yanlızca okuma yapabilirsin.
    2.Windows/linux/bsd istediğin işletim sistemlerini bir arada kullanabilirsin,tamamen isteğine kalmış.
    3.Çünküsü en iyi kullandığında anlarsın,ama donanımı kullanımı,virüs gibi şeylerden ms'e oranla nispeten uzaklığı,bol bol seçenekle masaüstleri, ve en önemlisi bence "ben bilgisayar denen illeti hakkıyla öğreneceğim" diyorsan,iyi bir sistem seçimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farketmez

1.Linux'un kendi dosya sistemleri vardır(ext2,ext3 vb.) ama linux altında Fat32 biçimlendirilmiş bölümlere okuma-yazma,ntfs biçimlendirilmiş bölümlerede yanlızca okuma yapabilirsin.
    2.Windows/linux/bsd istediğin işletim sistemlerini bir arada kullanabilirsin,tamamen isteğine kalmış.
    3.Çünküsü en iyi kullandığında anlarsın,ama donanımı kullanımı,virüs gibi şeylerden ms'e oranla nispeten uzaklığı,bol bol seçenekle masaüstleri, ve en önemlisi bence "ben bilgisayar denen illeti hakkıyla öğreneceğim" diyorsan,iyi bir sistem seçimi.
    1) Arkadaşın dediği gibi ext2 ve ext3 gibi kendi dosya sistemlerini kullanmanı tavsiye ederim.
    2) İki işletim sistemini kullanabilirsin.
    3) Herşey de 1 nhumara bence Linux. Tek tek saymaya vakit yetmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin_sanal

1) Arkadaşın dediği gibi ext2 ve ext3 gibi kendi dosya sistemlerini kullanmanı tavsiye ederim.
    2) İki işletim sistemini kullanabilirsin.
    3) Herşey de 1 nhumara bence Linux. Tek tek saymaya vakit yetmez...

Alıntıları Göster
    Peki nasıl olacak Çift işletim sistemi yani ilk olarak WinXp mi yoksa Linux mu kurulmalı bu arada önerdiğiniz bir Lİnux sürümü var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuztyOzi

Peki nasıl olacak Çift işletim sistemi yani ilk olarak WinXp mi yoksa Linux mu kurulmalı bu arada önerdiğiniz bir Lİnux sürümü var mı ?

Alıntıları Göster
    İlk önce hangisi kurduğun farketmez. HDD iki parçaya ayırman yeter. Sana ilk kullanacağın için Knoppix veya Turkix öneriyorum. Bunlar HDD kullanmadan Cd'den çalışan Linux Sistemleridir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin_sanal

İlk önce hangisi kurduğun farketmez. HDD iki parçaya ayırman yeter. Sana ilk kullanacağın için Knoppix veya Turkix öneriyorum. Bunlar HDD kullanmadan Cd'den çalışan Linux Sistemleridir...

Alıntıları Göster
    yeni başlayacaksan sana tavsiyem Mandrake 10.1 olabilir. gerçekten yeni başlayanlar için çok uygun. tabi bir arkadaşın dediği gibi live cdlerlede önce linux ortamı nasılmış bir göreyim dersen bir tane live cd al dene denerim. ama linuxu öğreneyim gerçek linux deneyimim olsun istiyorum dersen o zaman kesinlike hdd bir kere linux kur. bunun için sana başlangıç olarak kesinlikle mandrake 10.1 öneriyorum. Mandrake hakkında ayrıntılı bir yazı "Herkes okumalı,Mandrake 10.1 kurulum,Nvidia,nForce,Wine,VMware,URPMI konfigürasyon" burada var kurulum hakkında gereken herşeyi bulabilirsin. ayrıca "Okuyun !! Mandrake'de Program Nasıl Kurulur ? Öğrenmek isteyenlere !" yazısınıda okumanı tavsiye ederim. Baya birşey öğrenirsin. Gerekirse anlamadığın yer olursa gel sor ok.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 30 Kasım 2004, 15:32:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mythief

yeni başlayacaksan sana tavsiyem Mandrake 10.1 olabilir. gerçekten yeni başlayanlar için çok uygun. tabi bir arkadaşın dediği gibi live cdlerlede önce linux ortamı nasılmış bir göreyim dersen bir tane live cd al dene denerim. ama linuxu öğreneyim gerçek linux deneyimim olsun istiyorum dersen o zaman kesinlike hdd bir kere linux kur. bunun için sana başlangıç olarak kesinlikle mandrake 10.1 öneriyorum. Mandrake hakkında ayrıntılı bir yazı "Herkes okumalı,Mandrake 10.1 kurulum,Nvidia,nForce,Wine,VMware,URPMI konfigürasyon" burada var kurulum hakkında gereken herşeyi bulabilirsin. ayrıca "Okuyun !! Mandrake'de Program Nasıl Kurulur ? Öğrenmek isteyenlere !" yazısınıda okumanı tavsiye ederim. Baya birşey öğrenirsin. Gerekirse anlamadığın yer olursa gel sor ok.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    Yav arkadaşlar topik kirletmek gibi olmasın ama bu linux ta windowsta çalışan programlar çalışmıyormuş doğru mu?
    Çalıştırmanın bir yolu var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: amddma

Yav arkadaşlar topik kirletmek gibi olmasın ama bu linux ta windowsta çalışan programlar çalışmıyormuş doğru mu?

Alıntıları Göster
    wine/winex windows programlarını çalıştırır.
    Bir de MuztyOzi eğer ilk kez kuruyorsan öncelikle windows kur.aksi takdir de bir daha açılış yöneticisi kurmak zorunda kalırsın.
  • quote:

wine/winex windows programlarını çalıştırır.
    Bir de MuztyOzi eğer ilk kez kuruyorsan öncelikle windows kur.aksi takdir de bir daha açılış yöneticisi kurmak zorunda kalırsın.

Alıntıları Göster
    1 Aralık 2004, 4:08:56

--------------------------------------------------------------------------------

var arkadaşım oyunların bazıları "counter" ve başka oyunlar çalışıyor linux la ilgili sitelerde bununla ilgili bilgiler ve konuyla ilgili resimler mevcut....., ((şu anda hatırlamıyorum ama bilare geldiğimde yazarım ))
    bu arada hüseyin sanal arkadaşıma da bir şey söylemek isterim
    hangisini kurduğun fark etmez demiş ama fark eder yani ben daha önce linux kurupta windows kuramadım kabul etmedi en mantıklısı fdisk çektikten sonra fat32 dosya sistemi ile kuracaksın windows u daha sonra fdisk çektiğin yerlerden birini linux cd sini taktığın zaman sileceksin zaten otomatik soracaktır.
    size tavsiyem linux a fazla bir yer ayırmanıza gerek yok neden derseniz:
    ---windows un işgal ettiği bütün alanları (tabi fat32 olacak) görüyor ve buralarda bilgi depolayabiliyorsunuz!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: BoZ_AyI

1 Aralık 2004, 4:08:56

--------------------------------------------------------------------------------

var arkadaşım oyunların bazıları "counter" ve başka oyunlar çalışıyor linux la ilgili sitelerde bununla ilgili bilgiler ve konuyla ilgili resimler mevcut....., ((şu anda hatırlamıyorum ama bilare geldiğimde yazarım ))
    bu arada hüseyin sanal arkadaşıma da bir şey söylemek isterim
    hangisini kurduğun fark etmez demiş ama fark eder yani ben daha önce linux kurupta windows kuramadım kabul etmedi en mantıklısı fdisk çektikten sonra fat32 dosya sistemi ile kuracaksın windows u daha sonra fdisk çektiğin yerlerden birini linux cd sini taktığın zaman sileceksin zaten otomatik soracaktır.
    size tavsiyem linux a fazla bir yer ayırmanıza gerek yok neden derseniz:
    ---windows un işgal ettiği bütün alanları (tabi fat32 olacak) görüyor ve buralarda bilgi depolayabiliyorsunuz!!!!

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ilk denemem Mandrake 10.1 oldu ama hiçbir yüklemeyi adam akıllı yapamadım
    Yükleme için konsol kullanılıyomuş galiba
    Bir de en büyük hüsranım çift tıklama konusunda oldu allah aşkına nedir bu

• quote:

Arkadaşlar ilk denemem Mandrake 10.1 oldu ama hiçbir yüklemeyi adam akıllı yapamadım
    Yükleme için konsol kullanılıyomuş galiba
    Bir de en büyük hüsranım çift tıklama konusunda oldu allah aşkına nedir bu

Alıntıları Göster
    derdin nedir? güzelce anlat dermanını bulalım hemen
  • quote:

derdin nedir? güzelce anlat dermanını bulalım hemen

Alıntıları Göster
    konsoldan yükleme yapıldığı doğru ama grafik aryüzde de paket yönetiminden istediğin paketi ekleyip istediğini çıkartabilirsin .çift tıklamadan kastın eğer dosyaları açma vb.şeyler ise KDE veya Gnome varsayılan olarak web stili bir fare/pencere kullanımı ile gelirler ama sen bunu denetim merkezlerinden değiştirebilirsin.hatta KDE direkt windows/bsd/beos sitilleri diye ayarlarda sunuyor :}}
  • quote:

konsoldan yükleme yapıldığı doğru ama grafik aryüzde de paket yönetiminden istediğin paketi ekleyip istediğini çıkartabilirsin .çift tıklamadan kastın eğer dosyaları açma vb.şeyler ise KDE veya Gnome varsayılan olarak web stili bir fare/pencere kullanımı ile gelirler ama sen bunu denetim merkezlerinden değiştirebilirsin.hatta KDE direkt windows/bsd/beos sitilleri diye ayarlarda sunuyor :}}

Alıntıları Göster
    Ya ben mandrakenin sadece ilk cd sini indirip kurabildim diğer cd leri de indirsem problemim çözülürmü dersininz galiba diğer eklentiler falan hep diğer cdlerdeymiş

• quote:

Ya ben mandrakenin sadece ilk cd sini indirip kurabildim diğer cd leri de indirsem problemim çözülürmü dersininz galiba diğer eklentiler falan hep diğer cdlerdeymiş

Alıntıları Göster
    bence diğer 2 cd yide indir
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba_thief

bence diğer 2 cd yide indir

Alıntıları Göster
    diğer 2 CD'yi kesin indir sorunlar olursa o zaman gel sor istediğini sorabilirsin herşeyi bilmiyorum ama bildiğimi söylerim
  • quote:

diğer 2 CD'yi kesin indir sorunlar olursa o zaman gel sor istediğini sorabilirsin herşeyi bilmiyorum ama bildiğimi söylerim

Alıntıları Göster
    Yahu ben de kurdum ama problem bu linux. Program kurması dert çalıştırması dert boş ver kur 2003 u gayet iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkots

Yahu ben de kurdum ama problem bu linux. Program kurması dert çalıştırması dert boş ver kur 2003 u gayet iyi.

Alıntıları Göster
    2003 server dan bahsediyorum. Oyun oynamayacaksan daha hızlısını görmedim
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hımm. Windows 2003 Server ile GNU/Linux arasında stabilite karşılaştırması ha? Bakın ben hayatımda Windows 2003 Server kadar çabul çakan bir işletim sistemi görmedim. Bu kadar yavaş açılan ve kullanıcısını deli eden bir işletim sistemi daha görmedim. Siz hiç Debian GNU/Linux kullandınız mı? Siz hiç 10240 işlemcili bir sistemde çalışan Windows duydunuz veya gördünüz mü? Sorun dediğiniz Mandrake, Fedora falan ise onlar Linux değil, Linux dağıtımı ve çok problemli olmalarıyla da tanınırlar. Gidin bir Slackware, Debian, Gentoo gibi dağıtımları falan kurun da bakın bakalım sorun sistem mi yoksa başka bir şey miymiş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 18 Aralık 2004, 9:36:23 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tkots

Anlaşıldı. Siz hiç Debian GNU/Linux görmemiş veya kullanmamışsınız. Celeron 400Mhz işlemcili ve 64MB RAM' e sahip bilgisayarımda, değil Windows 2003 Server, Windows 2000 bile kasım kasım kasılırken, Debian GNU/Linux altında KDE 3.2 deyim yerindeyse yağ gibi kayıyor.

Bu arada şu yazıyı da bir okuyun:
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2534&mode=&order=0&thold=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 18 Aralık 2004, 9:51:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: tkots

Anlaşıldı. Siz hiç Debian GNU/Linux görmemiş veya kullanmamışsınız. Celeron 400Mhz işlemcili ve 64MB RAM' e sahip bilgisayarımda, değil Windows 2003 Server, Windows 2000 bile kasım kasım kasılırken, Debian GNU/Linux altında KDE 3.2 deyim yerindeyse yağ gibi kayıyor.

Bu arada şu yazıyı da bir okuyun:
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2534&mode=&order=0&thold=0

Alıntıları Göster
    Acemi olarak başlayanlara Gelecek Bireysel 3,0 yada Mandrake 10,1 öneririm. İlk olrak windowsu kur ve sonra Linux'u Müzik resim yada kullanabileceğin dökümaları windows'un olduğu kısımda tutmanı tavsiye ederim. Linux üzerinden windowsa çok rahat ulaşabilirsin ama Tersi için öyle bir kolaylık yok. Mümkün ama başlangıç seviyesine göre değil. ilk başta karışık gelebilir ama alışınca bırakamazsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.