Şimdi Ara

Linux'da hdd kafa vurma sesi gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 bildiğiniz üzere insanı kanser eden bir işletim sistemi.Gelin görün ki dx12'nin zorunlu tutulması ve gamepass'ın sadece w10'da çalışması yüzünden bu lanet sistemi kullanmak zorunda kalıyoruz.

Seagate green serisi hdd var.Arada bir tık tık ses geliyor, artık kafa vurma mı başka bir şey mi bilmiyorum, görev yöneticisinden baktığımda kullanılmayan hdd arada bir kb'lar ile yazma yapıyor.

Windows 10'da arada bir gerçekleşen bu durum linux'da kesinlikle olmuyor.Sebebi nedir bu durumun?

Linux manjaro.

• Windows ntfs dosya sistemi kullanıyor Linux ise ext4 ikisi farklı şeyler hem bununla ilgisi olabilir hem de iki sistem tamamen farklı windows'un arkaplanda ne yaptığını bilemeyiz zaten

Windows çöpünü sadece oyundan oyuna bootluyorum şahsen hatta şimdi oyun dedim de canım dead space 3 oynamak istedi windows a gidip oynayayım bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychomaniatico

Windows ntfs dosya sistemi kullanıyor Linux ise ext4 ikisi farklı şeyler hem bununla ilgisi olabilir hem de iki sistem tamamen farklı windows'un arkaplanda ne yaptığını bilemeyiz zaten

Windows çöpünü sadece oyundan oyuna bootluyorum şahsen hatta şimdi oyun dedim de canım dead space 3 oynamak istedi windows a gidip oynayayım bari
    Kesinlikle oyun dışında açmamak lazım. Hatta single player oyunlarda İnterneti devre dışı bırakmak lazım. Linux ve gnu'nun gözünü seveyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-72F89107A

Kesinlikle oyun dışında açmamak lazım. Hatta single player oyunlarda İnterneti devre dışı bırakmak lazım. Linux ve gnu'nun gözünü seveyim.

Alıntıları Göster
    Ben multi oynamadığım için bende internet devre dışı hatta ethernet kartı aygıt yöneticisinden iptal. şu windows'u özel programlara ihtiyaç duymayıp da kullananlara acıyorum gerçekten. yani hastane odasında ultrason çeken pc nin windowslu olması çok normal ya da dişçi koltugunda röntgen çeken cihaz..

fakat adamlar o windows'u alıyorlar onun üzerinde kredi kartı ve online bankacılık falan işlemleri yapıyorlar gerçekten acınası bir olay

• quote:

Ben multi oynamadığım için bende internet devre dışı hatta ethernet kartı aygıt yöneticisinden iptal. şu windows'u özel programlara ihtiyaç duymayıp da kullananlara acıyorum gerçekten. yani hastane odasında ultrason çeken pc nin windowslu olması çok normal ya da dişçi koltugunda röntgen çeken cihaz..

fakat adamlar o windows'u alıyorlar onun üzerinde kredi kartı ve online bankacılık falan işlemleri yapıyorlar gerçekten acınası bir olay

Alıntıları Göster
    Bir de windows'un 7'si falan da değil, arkada paso bilgi sızdıran 10 sürümünü kullanıyorlar tavsiye ediyorlar hatta güncelle diyen siteler var technopat gibi.

Win7 kullananı çağ dışılıkla itham eder oldular şimdi de donanımhaberdeki üyeler başladı.

10 ile 7'nin arasında ne fark var kullanım açısından diye sorsan oyun dışında bir fark söyleyemeyecek.Tasarımı güzelmişmiş windows 10'un.Hayatımda gördüğüm en iğrenç tasarım windows 10'da maalesef.

O beleş arayüzlü xfce kde deepin milyon basar bu kapitalist windows'un tasarımlarına.

Ben bu sistemin lite sürümünüde kullansam telemetry'ide kapatsam windows app'leri de silsem yok bir hantallık var arkada bir sürü gereksiz servis çalışıyor.Adamlar resmen bilgi sızdırmak için işletim sistemi yapmışlar millete bayıla gebere kullanıyor öve öve bitiremiyor hayret bir şey.Dediğim gibi şu gamepass'ın süresi bitsin windows 10'dan ayrılmak için can atıyorum.

• quote:

Bir de windows'un 7'si falan da değil, arkada paso bilgi sızdıran 10 sürümünü kullanıyorlar tavsiye ediyorlar hatta güncelle diyen siteler var technopat gibi.

Win7 kullananı çağ dışılıkla itham eder oldular şimdi de donanımhaberdeki üyeler başladı.

10 ile 7'nin arasında ne fark var kullanım açısından diye sorsan oyun dışında bir fark söyleyemeyecek.Tasarımı güzelmişmiş windows 10'un.Hayatımda gördüğüm en iğrenç tasarım windows 10'da maalesef.

O beleş arayüzlü xfce kde deepin milyon basar bu kapitalist windows'un tasarımlarına.

Ben bu sistemin lite sürümünüde kullansam telemetry'ide kapatsam windows app'leri de silsem yok bir hantallık var arkada bir sürü gereksiz servis çalışıyor.Adamlar resmen bilgi sızdırmak için işletim sistemi yapmışlar millete bayıla gebere kullanıyor öve öve bitiremiyor hayret bir şey.Dediğim gibi şu gamepass'ın süresi bitsin windows 10'dan ayrılmak için can atıyorum.

Alıntıları Göster
    technopat denen site henüz yeni bir siteyken sanırım 2011 - 2012 yıllarıydı hackintosh ile öne çıkmaya çalışıyordu ve başarılı da olmuşlardı fakat sonradan ne olduysa o hackintosh işini geri plana attılar sanırım o hackintosh'u öne çıkmak için kullandı sarı eleman. Foruma üyeler gelince de, eleman iyice cozuttu, PC yerine pc yazınca 2 gün ceza vermeye başladılar millete hahahaha

Onun dışında oraya takılan kullanıcı kitlesi, 6 ay önce bilgisayar sahibi olmuş tiplelemelere benziyor. Yazılası bir forum değil

Windows 10 olayına gelince gerçekten de KDE'nin default şekli ona 1000 basar. Ben taskbar sevdiğim için dock kullanmıyorum kde yi default haline yakın kullanıyorum ve görsellik windows 10'dan da windows 7 den de daha üstün. üstelik arabirimdeki fonksiyonellik de daha yüksek

Windows 10 da arabirim karman çorman ve rezalet ötesi. Menü tasarımları arasında kopukluk var iç içe açılan pencereler adamı manyak ediyor

Micro$$$$$$oft zaten hiçbir zaman gui tasarımını becerebilmiş bir firma değildi. Apple Xerox dan, Micro$$$$$oft da Apple'dan çalarak bu günlere geldiler

Linux grafik arabirimlerinde windows dan esintiler var ama bu alışkanlıkları kırmak için gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychomaniatico -- 4 Aralık 2019; 23:37:47 >

• quote:

technopat denen site henüz yeni bir siteyken sanırım 2011 - 2012 yıllarıydı hackintosh ile öne çıkmaya çalışıyordu ve başarılı da olmuşlardı fakat sonradan ne olduysa o hackintosh işini geri plana attılar sanırım o hackintosh'u öne çıkmak için kullandı sarı eleman. Foruma üyeler gelince de, eleman iyice cozuttu, PC yerine pc yazınca 2 gün ceza vermeye başladılar millete hahahaha

Onun dışında oraya takılan kullanıcı kitlesi, 6 ay önce bilgisayar sahibi olmuş tiplelemelere benziyor. Yazılası bir forum değil

Windows 10 olayına gelince gerçekten de KDE'nin default şekli ona 1000 basar. Ben taskbar sevdiğim için dock kullanmıyorum kde yi default haline yakın kullanıyorum ve görsellik windows 10'dan da windows 7 den de daha üstün. üstelik arabirimdeki fonksiyonellik de daha yüksek

Windows 10 da arabirim karman çorman ve rezalet ötesi. Menü tasarımları arasında kopukluk var iç içe açılan pencereler adamı manyak ediyor

Micro$$$$$$oft zaten hiçbir zaman gui tasarımını becerebilmiş bir firma değildi. Apple Xerox dan, Micro$$$$$oft da Apple'dan çalarak bu günlere geldiler

Linux grafik arabirimlerinde windows dan esintiler var ama bu alışkanlıkları kırmak için gerekli

Alıntıları Göster
    Tasarım şurada dursun, adamlar browser işini beceremedi, sonunda chromium tabanlı edge yapmakta çözüm buldular. 2015'den beri her güncellemede bir yeri bozuluyor milyon dolarlık işletim sisteminin. Şaka gibi.

Savunma da şu"bir sürü konfigürasyon var" linuxa yok mu configürasyon hem de bedava olduğu halde daha stabil w10dan.

Technopata gelene kadar, enes batur vs para kazanıyor, diksiyonu bozuk levent murat para kazanıyor, her şeyi eleştiren mesut para kazanıyor. Kitle cahil olunca bunların seyredeni çok oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tasarım şurada dursun, adamlar browser işini beceremedi, sonunda chromium tabanlı edge yapmakta çözüm buldular. 2015'den beri her güncellemede bir yeri bozuluyor milyon dolarlık işletim sisteminin. Şaka gibi.

Savunma da şu"bir sürü konfigürasyon var" linuxa yok mu configürasyon hem de bedava olduğu halde daha stabil w10dan.

Technopata gelene kadar, enes batur vs para kazanıyor, diksiyonu bozuk levent murat para kazanıyor, her şeyi eleştiren mesut para kazanıyor. Kitle cahil olunca bunların seyredeni çok oluyor.

Alıntıları Göster
    Microso$$$$oft Window$$$ yapı itibariyle kökten sakat.

Hani diyorlar ya, Linux Windows$$$$ işletim sistemi kadar kullanılsaydı onu da virüs ve trojanla delik deşik ederlerdi...

Kesinlikle ya cahilliklerinden böyle söylüyorlar ya da daha kötüsü yalan söylüyorlar

Biz burada Admin haklarıyla milleti internete sokup dolaştıran yamuk bir işletim sisteminden bahsediyoruz öylesine acizler ki, UAC'ı ancak 2007 yılında vista ya entegre edebildiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychomaniatico -- 4 Aralık 2019; 23:58:1 >

• XP-Vista-7 tüm win serisinin en babayiğitlerindendir bence. 7 sonrasındakiler hep hantal dediğiniz gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çaresizlik neler yaptırıyor, 2 farklı sektör kısmında olan 2 uzun filmi açtım arkaplanda sessiz şekilde oynuyor sırf hdd kafa vurma sesi gelmesin diye.

O sesi duyunca benim duvara kafa vurasım geliyor.
  • sudo -i
    echo 0 > /sys/block/bcache0/bcache/writeback_percent

dener misin ? bulabildiğim tek şey bu şuan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

sudo -i
    echo 0 > /sys/block/bcache0/bcache/writeback_percent

dener misin ? bulabildiğim tek şey bu şuan :D
    Linux değil windows 10

Manjaro açtığımda tık yok. Oyun oynayacağım zaman mecbut w10 açıyorum o zaman başlıyor sitemim ona. Linuxta sıkıntı yoktur.

• forumdaki eski yazılarımı oku !
    ne HDD nede SSD bunların hepsi kullanım ömrü sınırlı donanımlar.
    RAM üzerinde çalışan linuxlara geç !
    bunların tek eksisi bazılarına göre açılışta 30 saniye bekletmeleri :)
    onun dışında 1333 mhz ramli sisteminde bile ; saniyede 4GB veri akışı var.

TLC ram disk sürücülü minimalist bir linux tur.
    istediğiniz her türlü programı ekleye bilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

forumdaki eski yazılarımı oku !
    ne HDD nede SSD bunların hepsi kullanım ömrü sınırlı donanımlar.
    RAM üzerinde çalışan linuxlara geç !
    bunların tek eksisi bazılarına göre açılışta 30 saniye bekletmeleri :)
    onun dışında 1333 mhz ramli sisteminde bile ; saniyede 4GB veri akışı var.

TLC ram disk sürücülü minimalist bir linux tur.
    istediğiniz her türlü programı ekleye bilirsiniz :)
    adam windows da tıklama var diyor alooooo aloooooooooooooooo
  • Psychomaniatico kullanıcısına yanıt
    Ben kaçırmışım orayı 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HDD in kafası güzel, bırak takılsın kendi halinde :)
  • HDD nin kafası güzelmiş. Az da SSD ye bıraksın.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.