Şimdi Ara

Linux ile ilgili bir kaç sorunum var, yardım eder misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu başlığından da anlaşılacağı gibi Linux ile ilgili birkaç sorunum var ama;

Öncelikle 1.sorunla ilgili biraz bilgi vereyim;

1.Daha önceden windows için kullandığım D sürücüsünü Linux içinde de kullanıyorum, NTFS dosya sistemi ile birlikte çalışıyor ve C sürücümü ikiye bölüp, takas alanı ve Linux için 2 bölüm açtım ve Kubuntu 14.04 kurdum, daha sonra Linux Mint Qiana 17 kurdum ama aynı sorun devam etti... 1.Sorun şu;
    D sürücümdeki klasörlerime daha kolay erişmek için masaüstüne kısayol (Bağ) oluşturuyorum.
    Kısayollar bilgisayarım yeniden başlayınca çalışmıyor ve varsayılan klasör simgesi bozuluyor.

2.Sorun şöyle;
    root hesabıyla giriş yaptığım halde, klasör izinlerini değiştirdiğimde değişiklikler aktif olmuyor, bilgisayarımı her açtığımda dosya ve klasör izinlerine bakıyorum, hep aynı, bu yüzden dosya paylaşımı konusunda çok sıkıntı çekiyorum (Samba kullanıyorum)

3.Sorun işe şöyle;
    Normal kullanıcı girişi yaptığımda Kmix adındaki ses düzenleyici aracı gayet düzgün bir şekilde çalışıyor. Sistem sesleri, Mozilla Plugin vs. görünüyor ve ayarlanabiliyor, Fakat root girişi yaptığımda sadece Master ses alanı görünüyor, tarayıcı üzerinden müzik dinlerken sesleri ayarlayamıyorum.

Bu sorunları daha önceden yaşayan arkadaşlarımız varsa bilgi versinler ki, aynı sorunu benden sonra yaşayan arkadaşlarımız çözüme daha kolay ulaşabilsinler...
    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• Linux Mint 17.1 Cinnamon kullanıyorum ve 2. dediğin bende de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.