Şimdi Ara

Linux (*.iso) oluşturma sürecindeyim, olmazsa olmaz diyeceğiniz ; GNU programlar listeniz nedir !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux (*.iso) oluşturma sürecindeyim, olmazsa olmaz diyeceğiniz ; GNU programlar listeniz nedir !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 24 Mayıs 2019; 18:6:32 >

• Kişiye göre değişir üstadım be...

Ama bir bakalım.

Disks ve Gparted yazılımı muhakkak olmalı bence.
    Catfish dosya arama
    Hesap makinesi, Gedit, Masaüstü ortamına uyumlu iyi bir görev yöneticisini söylememe gerek yoktur sanırım.
    p7zip, arşiv yazılımları tamam olmalı ki indirilern arşivler sıkıntısız çıkarılabilsin.
    Eye of mate ya da gnome of mate resim görüntüleyicisi.
    Colourpaint,
    Evince
    Ofis yazılımı. İlla libreoffice olup olmaması kullanıcıya bağlı. Onun yerine boyutun ufak olması bakımından Abiword da olabilir. Abiword stabil değildir yalnız. Yapılabiliyorsa sadece Libreoffice Writer.
    PulseAudio ses denetimcisi
    Audacious
    VLCPlayer
    K3B
    Kazam
    Bleachbit
    Gsmartcontrol
    Eğer dosya yöneticisinde disk alanını gösterir resimli ibare yoksa, (disklerin oranı görünmüyorsa) Kdisk boşluğu(kdisk space)
    System profier and benchmark yazılımı (Hardinfo sanırım adı)

Bunların dışında sistemimde daha fazla yazılım var ama bunlar benim için elzem ise diğerleri için olmayabilir o yüzden onları vermedim....

Konu başlığını anket formatında da verebilirsin. Bilinen çoğu yazılımı alt alta sırala, birden fazla işaretleme hakkı ver, istatistiklere bakarak en elzem olanları yapıştır gitsin.

• Mesela ben bu yazdıklarının yarısından fazlasını kullanmıyorum çok haklısın herkesin kendi ihtiyacı olan uygulamalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

Mesela ben bu yazdıklarının yarısından fazlasını kullanmıyorum çok haklısın herkesin kendi ihtiyacı olan uygulamalar var.
    bu konu başlığı bir anket içeriyor !

bu ankete katılırsanız sevinirim.

anketler her zaman dayatma seçeneklerden olmaz !

ankette sorular ucu açık soru şeklindedir.

belki ben bir ömür en verimsiz programı kullandım şimdi bunu mu herkese anket diye sunayım ! dimi ya !? :)

zaten olmazsa olmaz bir çok ve gerekeli program var

örneğin memtest işletim sisteminde bağımsız versiyonu iso olarak çalışıyor.

genelde ya yeni bir PC toplanınca yada ram de sorun var mı diye test amaçlı tek kullanım programı

aynı şekilde kurtarma programları da zaten yarısı çökmüş bir sistem üzerinde çalıştırmak mantık hatası

onun için bağımsız iso açılışıyla kullanılmalı.

aynı şekilde gerçekten sağlıklı olsun diye disk partışın olaylarında

ne kadar boş ram varsa dosya taşıma süreci o kadar başarılı,

sistem kurulum araçlarının bir işletim sisteminin bünyesinde %100 verimli olacağını düşünmüyorum.

bunların işletim sisteminde bağımsız bir iso içinde -0- bir açılışla daha verimli olduğunu herkes biliyor.

zaten sırf bu iş için yapılmış özel linux dağıtımları var.

lütfen ana konuya geri dönerek sizden istenilen masa üstü uygulamaları anlamıyla bir liste oluşturmanız.

yardımınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Mayıs 2019; 7:44:35 >

• Tamam haklısında ben de kişiye göre değişir diyorum. Mesela ben müzik dinleyeceğim jdownloader ile youtubeden indirip daha sonra sound converter ile mp3e dönüştürüyorum. İnternet üzerinden dönüştürüp indiren siteler arkaplanda bitcoin çalıştırıyor diye kullanmıyorum.

Mesela bir ses dosyasını ayda yılda editlemem gerekiyor. bana ne lazım? Audacity. Audacity benim için biçilmiş kaftan.

Ayda yılda video editlemem gerekiyor bana kdenlive lazım.

Toplu ad değiştirme yapmam gerekebiliyor ne lazım krename.

Ben şahsen peazip kullanıyorum. Peazip linux depolarında yok haricen deb indirip kuruyorum.

Video dönüştürmek için handbrake gibi bir dönüştürücü lazım bana.

Sonra sık sık görsel çalışmaları yapıyorum gimp ve kolourpaint mutlaka olmalı.

PDF düzenlemem gerekiyor çeviri falan yapıyorum. BAna libreoffice writer ve draw lazım.

K3B lazım detaylı ayarları olan bir DVD yakıcı. Ben hala DVD kullanıyorum ama başkası kullanıyor mu?

Kazam sık sık lazım oluyor.

Ben chromium kullanıyorum firefox sonradan bozduğu için nefret ediyorum. Ama başkası ne der? Peki opera konsun diyen de olur mu?

benim transmissiona ihtiyacım var.

Sonra senede bir bir web sitesini indirmek istiyorum. webhttrack kullanıyorum. Ama herkese lazım mı bakalım?

Bak bu yazdıklarım benim bilgisayarımdaki programlar. devam ediyorum...

mediainfo, ufak ve önemsiz bir program gibi gözükse de bana veya benim gibi video işleriyle uğraşanlar için çok önemli mesela. Ama herkes için gerekli değil...

Yani ne demek istediğimi anladın mı? Senin yapacağın şey, bir isonun içinde temel olarak nelerin olması gerektiği. Ne dağıtımı yapacaksın? Hedef kitlen kimdir? Ne işe yarayacak bir iso yapacaksın? Bunlar önemli.

Daha dün gece eski bir bilgisayarıma Debian kurdum. Kurulum çok kolay çalışma performansı güzeldi, beğendim. Bir şey dikkatimi çekti: "yazılım kullanım anketine katılmak ister misiniz? indirip kurduğunuz her yazımın raporu tarafımıza otomatik olarak iletilecek, böylece kullanıcıların nelere ihtiyacı olabileceğinin istatistiğini oluşturup birinci isoya o programları koyacağız. eğer istemiyorsanız kapatabilirsiniz" diyor. Harika bir yöntemdi. Ama internetim olmadığı için kabul etmedim.

Senin şu an yapman gereken, diğer dağıtımlardan edindiğin tecrübelerle, önce hangi masaüstünü seçeceğim, sonra da kullanıcının ihtiyaç duyacağı "temel sistem yazılımları" nelerdir, önce onu bir belirleyip, sonra ekstralara geçmeliyim demek...

• hedef kitle 1. öncelik win ortamında lnx ortamına geçiş sürecindekiler olacak.

hdd i bölüp parçalamadan SD üzerine iso boot edip ram e yükleme süreci olacak,

kısaca etrafı dağıtmanda ; 3 reset sonra kernel panik saçmalığını yaşamayacak insanlar :)

bu açıdan multi-platform başarılı bir şekilde çalışan uygulamalar ön planda.

ortalama 2gb ram veya 4 gb ram arası ram kullanımına göre bir paketleme düşündüm

ama iso dosyası ortalama 500 mb gibi olsa da dosya hosting ve olası güvenlik güncellemelerini de düşünmek lazımki

bu açıdan toplu dosya işleme formatında bir betik yazarak, daha açık ve daha şeffaf bir şekilde

-0- dan internet üzerinden kendi iso'sunu oluşturan bir yapıyı düşünüyorum.

son derece basit bir internet sayfası üzerinde şu betiği kullanırsanız

içinde şu eklenti paketleri otomatik olarak inecektir. şeklinde

herkesin kendi başına nasıl bir iso oluşturabileceğini yazan 5 dk rahatça okunabilir açıklamalı bir döküman gibi.

basit sade anlaşılır yapıda olacak

editing versiyonu ; düşünce fikir sanat ve dijital iş üretimi üzerine
    masa üstü çalışma ortamında ; pdf döküman video ses üretimi

reader versiyonu ; sadece izlemci anlamıyla
    masa üstü çalışma ortamında ; dosya format okuyuculu ve medya player uygulamaları

hardware versiyonu ; sadece
    vede ; yapısal sistem araçları şeklinde

genelde bu 3 katman bir arada olur sen neden bunu 3 e bölüyorsun diye sorarsanız
    RAM disk üzerinde çalışmak için belli sınırlamalar söz konusu

tabi eğer 8 gb ve üzeri bir ram yapınız var ise ;

full edişin versiyonu neden olmasın.

şu an bu senaryolar kağıt üzerinde olan senaryolar.

sistem kaynak tüketim ve ram arz taleplerine göre değişecek bir şey.

bir 2 hafta kadar sonra, bu konuda ön teknik senaryo çalışmalarına başlamayı planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 28 Mayıs 2019; 8:47:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarafsız Windows mu? Linux mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.