Şimdi Ara

Linux Mint 17.1 Rebecca Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Linux Mint 17.1 Rebecca Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı

Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Sürüm

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Sürüm

Linux Mint 17.1 Rebecca'nın Cinnamon ve Mate masaüstü ortamlarını içeren Kararlı Sürüm ISO kalıpları ftp sunucularında yerlerini almaya başladılar.

Aşağıdaki bağlantılardan Linux Mint 17.1 Rebecca ile ilgili duyuru, sürüm notları ve yeni özellikleri içeren blog sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Kararlı Sürüm Duyurusu
    Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon Yeni Özellikler
    Linux Mint 17 Rebecca Cinnamon Sürüm Notları

Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Kararlı Sürüm Duyurusu
    Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Yeni Özellikler
    Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Sürüm Notları

2019 yılına kadar (güvenlik güncellemesi) desteği sürecek olan Linux Mint 17.1 Rebecca ile gelen yeniliklerden bazıları şunlar.

Cinnamon 2.4

Cinnamon 2.4 sürüm ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki bağlantılardan edinebilirsiniz.

Cinnamon Masaüstü Ortamı 2.4 Sürüm Yayınlandı
    Cinnamon 2.4 : Yenilenen Tema ve Arkaplan Yönetimi (Otomatik Arkaplan Değişimi)

Güncelleme Yöneticisi

Güncelleme Yöneticisi artık paketleri kaynak dosyasına göre gruplandırıyor. Örneğin Libre Office kaynak dosyası derlendiğinde birden fazla paket üretiyor. Eski sürümlerde güncelleme sırasında tüm bu paketler (yaklaşık 20 tane) görünüyordu. Güncelleme Yöneticisinin yeni sürümü ise bunları libreoffice olarak gruplayarak gösteriyor. İlgili grup üstüne tıkladığınızda grup altında hangi paketlerin bulunduğunu görebiliyorsunuz.

Çekirdek Seçimi

Güncelleme Yönetici => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri seçeneği ile ulaşabileceğiniz Çekirdek yönetim bölümü de elden geçen özellikler arasında.

Elden geçen bu bölüm ile çekirdek yönetimi daha kullanışlı hale gelmiş.

Dil Ayarları

Dil Ayarları daha fazla bilgi için yeniden dizayn edildi ve kullanımı daha etkin hale getirildi.
    Klavyede mevcut olmayan karakterler için Giriş Yöntemi özelliği eklendi.

Giriş Ekranı (MDM) Yöneticisi

MDM Giriş Ekranı ile ilgili ayarların yapılacağı Giriş Penceresi Tercihleri aracı geliştiricilerin el deydirdiği bir başka uygulama olmuş.
    Seçilen temanın ön izlemesinin yapılabileceği bir düğme de eklenen yeni özellikler arasında.

Linux Mint Mate Compiz Desteği

Linux Mint 17.1 Mate sürüm ile Compiz pencere yöneticisi hazır olarak gelecek. Yani kurulum sonrası ek bir paket yüklemeden Compiz'i kullanabileceksiniz. Masaüstü ayarlarına eklenen seçenek ile Marco (Mate'in varsayılan pencere yöneticisi) ve Compiz pencere yöneticileri arasında geçiş yapılabilecek. Bu değişiklik sonrası Compiz'in etkinleşmesi için oturumu kapatıp yeniden açmak yeterli olacak. Daha fazla bilgiyi aşağıdaki bağlantıdan edinebilirsiniz.

Linux Mint 17.1 Rebecca Mate Sürüm Hazır Compiz Desteği İle Gelecek

Dizin Renklendirme

Nemo ve Caja için hazırlanan folder-color eklentisi sayesinde dizinlere farklı renkler verebileceksiniz.

İndirme Bağlantıları

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 32 Bit
    Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 Bit
    Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 32 Bit
    Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 64 Bit

Torrent Bağlantıları

Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 32 Bit
    Linux Mint 17.1 Rebecca Cinnamon 64 Bit
    Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 32 Bit
    Linux Mint 17.1 Rebecca Mate 64 Bit

MD5sum Güvenlik Kodları

d1a9474f4f48c3a2220ddd1ff57f76b3  linuxmint-17.1-cinnamon-32bit.iso 
    0307ffcd5046c176599904193899426e linuxmint-17.1-cinnamon-64bit.iso
    a8c7529d3bc0d3a4b1c03a9163cab1e8 linuxmint-17.1-mate-32bit.iso
    c37ca530d17bfdf6431e92c92baf8503 linuxmint-17.1-mate-64bit.iso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 29 Kasım 2014; 20:00:14 >

• Kubuntu'dan başka bir ara bunu da denemek istiyorum ama stabil sistemi bozmak istemiyorum şu an...
  • Çok hafif ve hızlı bir sistem 2. bilgisayarım olursa muhakkak Mint yüklü olacak
  • Görsel olarak bir önceki yani mint 17 ile aynımıdır bu sürümde ben mint yükleyemedim bir türlü bunu deneyeyim birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Görsel olarak bir önceki yani mint 17 ile aynımıdır bu sürümde ben mint yükleyemedim bir türlü bunu deneyeyim birde

Öyle çok büyük farklar yok. Linux Mint 17.1 bazı iyileştirmeler ile geliyor. Fark ayrıntıda denilebilir. Cinnamon masaüstü biraz daha elden geçti, başarımı artırıldı. Mate zaten aynı ana sürüm ile geliyor. Ama varsayılan olarak gelen Compiz ile görsellik şöleni yapabilirsiniz. Bence Mate sürümü kurup sonrasında yanına Cinnamon sürümü kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 2 Aralık 2014; 3:50:14 >
  • Mate kurdum gayet hızlı ve sade.Görselliğe pekte önem vermediğim için pencere yöneticisi olarak marco kullanıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba. Bende Linux Minti bilgisayarımda kurup denemek istiyorum ama İ7 işlemcili, Windows 8.1 işletim sistemli. 8 Gb ramli bilgisayarımda Virtual Box kullanarak kurulumu bir türlü gerçekleştiremedim. Sanal bilgisayara kurmak için dikkat etmem gereken bir husus var mı? ya da başka ne gibi tavsiyede bulunabilir siniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Arkadaşlar merhaba. Bende Linux Minti bilgisayarımda kurup denemek istiyorum ama İ7 işlemcili, Windows 8.1 işletim sistemli. 8 Gb ramli bilgisayarımda Virtual Box kullanarak kurulumu bir türlü gerçekleştiremedim. Sanal bilgisayara kurmak için dikkat etmem gereken bir husus var mı? ya da başka ne gibi tavsiyede bulunabilir siniz?

Virtualbox ta başarıyla kurdunuz ancak Linux mint çalışmadı mı yoksa daha kurulumda mı sorun çıktı.
  • Hocam daha kuruluma başlıyamıyorum. Büyük ihtimalle linux tan değilde Virtual Box tan sorun yaşıyorum. Buyrun ekran görüntüsünü ekledim.
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben aşağıdaki videodaki gibi yaptım sorunsuz çalıştı. Bazen rami az yapınca çalışmayabiliyor.

linuxmint türkiye forumlarında üye olup sorarsan detaylı cevap verebilirler.
  • selamlar,

şu an bilgisayarımda linux mint 17 cinnamon kurulu, aylardır da sorunusz kullanıyorum, kendime göre de epey bir ince ayar yaptım sayılır, görsell,ik, fontlar, programlar, güncellemeler, ekran kartı sürücürüsü, oracle java vs... en son güncellemede kerata güncelleme yöneticisini güncelledi ve sekmelerde 17.1 upgrade belirdi, bu yolla 17.1'e yükselten var mı? güncelleme boyutu ne kadar? güncelleme sonrası bir sorun çıkar mı? ne dersiniz? teşşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Hocam daha kuruluma başlıyamıyorum. Büyük ihtimalle linux tan değilde Virtual Box tan sorun yaşıyorum. Buyrun ekran görüntüsünü ekledim.

Kurduğunuz ISO doyası ile Virtualbox misafir sistemin aynı mimariye sahip olduğundan emin olun.
    ISO dosyası 64 bit ie misafir sisteminde 64 olduğundan emim olun.

quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

selamlar,

şu an bilgisayarımda linux mint 17 cinnamon kurulu, aylardır da sorunusz kullanıyorum, kendime göre de epey bir ince ayar yaptım sayılır, görsell,ik, fontlar, programlar, güncellemeler, ekran kartı sürücürüsü, oracle java vs... en son güncellemede kerata güncelleme yöneticisini güncelledi ve sekmelerde 17.1 upgrade belirdi, bu yolla 17.1'e yükselten var mı? güncelleme boyutu ne kadar? güncelleme sonrası bir sorun çıkar mı? ne dersiniz? teşşekkürler

Güncelleme boyutu çok yüksek değil, sorun çıkacağını sanmıyorum.

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Mintin en son xfce li sürümünü kullanıyorum.Bir diskte windows yanında mint xfce + aynı anda ikinci harddiskte de pisi linux yüklü idi. Pisilinuxu en son yüklediğim için grub ekranı pisinin kaldı.

İkinci harddiski yani pisilinuxlu diski çıkartmak zorunda kaldım. Grup yöneticiside böylelikle gitti. Windowsu zorda olsa kurdardık. Mint isosunu boot ettim ama sistemi kurtar diye bir seçenek görmedim. Mint xfcenin dosyaları yerinde duruyor sadece açılış yöneticisi yok bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperium -- 12 Aralık 2014; 0:01:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperium

Merhaba, Mintin en son xfce li sürümünü kullanıyorum.Bir diskte windows yanında mint xfce + aynı anda ikinci harddiskte de pisi linux yüklü idi. Pisilinuxu en son yüklediğim için grub ekranı pisinin kaldı.

İkinci harddiski yani pisilinuxlu diski çıkartmak zorunda kaldım. Grup yöneticiside böylelikle gitti. Windowsu zorda olsa kurdardık. Mint isosunu boot ettim ama sistemi kurtar diye bir seçenek görmedim. Mint xfcenin dosyaları yerinde duruyor sadece açılış yöneticisi yok bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

Merhabalar

boot-reapir aracı ile grubu tekrar yüklediğinizde büyük ihtimal ile sorun çözülecektir.
    Bilgisayarı kurulum yaptığnız flash disk veya cd kalıbı ile başlatın. Sonrasında terminalden şu komutlar ile boot-repair i kurun ve çalıştırın.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair 
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Açılan ekranda Önerilen Onarımı seçtiğiniz vakit, grub tekrar yüklenecektir.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.