Şimdi Ara

Linux Mint Nasıl Kurulur Yardımcı Olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben klasik olmaktan bıkmış durumdayım farklı şeyler istiyorum. Linux Mint'i nasıl kurarım Windows'u tamamen silerek bu işlem nasıl olur ?

• merhaba50 kullanıcısına yanıt
    bende lunix mate kurmak istedim pc ye kurulum dosyasını indirdim md5sum ile kontrol edip dvd ye yazdım fakat ne yaptımsa dvd den başlatamadım pc yi sucure boot disabled yaptım bios ta son sayfada win 8 64bit yazıyordu onu da other os yaptım ama gene olmuyor yardımcı olursanız sevinirim
    Sata PLS DVD RW gibi bisey yazıodu hem birimci seçeneğe getirp denedim hemde açılırken boot menu den seçip akşama usb den denicem bakalım bide

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boot menu de usb yi görmüyor nasıl bir pc dir anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir45700

Boot menu de usb yi görmüyor nasıl bir pc dir anlamadım

Bazı eski sistemlerde usb bellekten önyükleme seçeneği olmaz. Bu sistem bir dizüstü mü? Marka ve modelini paylaşabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows mu Linux mu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sorun denediğim flash bellekteymiş başka bellek ile denedim oldu fakat wifiyi çalıştıramadım ne yaptıysam elementary os kurdum fakat bu da hoşuma gitmedi. Wifi sorununu nasıl çözerim sürücü yüklemeye girdiğimde broadcom diye görüyor bir driver ama bir türlü aktif edemedim wifi tuşu da yok klavyede lenovo g500 modeli pcnin

• Lunix mint mate sürümü denemiştim bakalım birde cinnamonda deneyeceğim wifi sorunu olmaz umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir45700

Lunix mint mate sürümü denemiştim bakalım birde cinnamonda deneyeceğim wifi sorunu olmaz umarım

Bağlantıdaki çıktıları paylaşabilir misiniz?http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2740.0

İsterseniz şurada da konu açabilirsiniz:http://forum.linuxmint.net.tr/index.php

Ordan devam edelim madem teşekkürler

Wifi sorunu driverden kaynaklıymış telefonun usb internet bağlantısını kullanarak kurdum driveri wifi çalışıyor fakat ubuntu kurmuştum biraz kasıyor gibi geldi mint xface kursam bariz performans farkı olur mu

• Ubuntu'ya da Xfce kurabilirsiniz. Aşağıdaki komutu verin.
    quote:

sudo apt-get install xfce4

Kurulum sonrasında oturumu kapatıp Unity yerine Xfce'yi seçerek oturumu açın. Seçmek için şu resimde görülen sembolü kullanabilirsiniz.

[simage]https://store.donanimhaber.com/22/61/cb/2261cbfc27d8702ef8961c7d4eab9152.png [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 30 Ağustos 2015; 15:30:20 >
    cevabınızı yeni gördüm az önce usb den lunix kurmaya calıştım ama apt yapılandırması başarısız oldu diye hata alıyorum bir türlü kuramadım md5sum kontrolü yaptım onda da sıkıntı yok sorun neyden kaynaklanıyor anlamadım.
  • Kurulum dosyasını hangi programla usb belleğe yazdırdınız? Unetbootin kullanmanızı öneririm. Lunix dediğiniz LinuxMint, değil mi? Lunix ayrı bir şey.
    Evet mint mate iso dosyası vardı elimde onu kırayım dedim kurulum dosyası 32 bit fakat pc 64 bit md5sum kontrolü yaptım unetbootinle kurdum usb belleğe Ubuntuyu sil mint yükle dedim devam dedim tam kurulumun bitmesine yakın apt yapılandırması ile ilgili hata verdi internete bağlayıp denedim internetsiz denedim sonuç hep aynı bakalım bugün 64 bit sürümünü indirdim onunla deneyeceğim tekrar

• Mint-TR forumunda Xfce ya da Cinnamon isolarından birinde sorun yaşadığını söyleyen biri vardı. Diğerini deneyince başarıyla kurduğunu söylemişti. Konuyu şimdi bulamadım. Hangi masaüstü ortamına sahip isoyu indirdiniz? Cinnamon? Mate? Xfce? Kde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 1 Eylül 2015; 22:59:02 >
    Önceki kurmaya çalıştığım mate 32 bit ti şimdi indirdiğim xfce 64 bit. siz hangisini tavsiye edersiniz atom 1005 işlemci 2 gb ram pc de

• Ben hata kurulum dosyasında olabilir diye düşünmüştüm. Ama Mate yüklemişsiniz. Mate ile ilgili bir sorun okumadım. Hata hakkında bilgim yok. Mint-TR forumundan hatayı sorarsanız iyi olur. Ben Xfce32 bit veya Mate32bit öneririm. 64bitte işlemciden tasarruf edersiniz, ama ram kullanımında biraz artış olur.
    Bugün mint xfce kurulumunu yaptım sıkıntı yok çalışıyor galiba sorun dediğiniz gibi kurulum dosyasından kaynaklıydı teşekkürler yardımlarınız için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.